Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/1/2023 στις 4:56 ΜΜ, iwshff είπε

καλησπερας σας και καλη χρονια δεν ξερω που να απευθυνθω και για αυτο γραφω εδω ειμαι 25 χρονων και λογο δουλειας που ημουν εξωτερικο πηρα αναβολη δεν εχω βγαλει το γυμνασιο λογο οτι εφυγα μικρος εξωτερικο με την οικογενεια και αποφασισα να μπω στην δουλεια πρεπει να μπω στρατο και σκεφτομαι αν μπορω αργοτερα να μεινω μονιμος αν υπαρχει δυνατοτητα επειδη δεν ξερω αν παιζει ρολο που δεν εχω χαρτι γυμνασιου αλλα εχω ακουσει απο φιλους οτι γινεται αλλα δεν ξερουν παραπανω πληροφοριες αν μπορουσε καποιος να με ενημερωσει θα ημουν ευγνωμων ευχαριστω🙂

Γενικώς να μπεις ως μόνιμος στο στρατό μπορείς μόνο μέσω προκυρήξεων για ΕΠΟΠ αλλα απαιτείται τουλάχιστον απολυτηρίο λυκείου. Εναλακτικά μέσω προσκλήσεων για ΟΒΑ αλλά είναι για συγκεκριμένα έτη με δυνατότητα παράτασης, ωστόσο δεν θεωρείσαι μόνιμος.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα υπηρετώ σε μονάδα της παραμεθορίου και έχω μια ερώτηση για όποιον μπορεί να έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Είμαι 9μηνος εδώ παραμεθόριο . Ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και έχει εγχειρισθει. Έχω διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ότι δικαιούμαι 8μηνη θητεία αν έχει 67% αναπηρία και άνω. Ωστόσο στην στρατολογια μου είπαν ότι δε δικαιούμαι καθώς μόνο ο μόνος η ο μεγαλύτερος γιος δικαιούται ,8μηνη. Όμως αυτό δεν ισχύει δε τριτεκνουε πολιτεκνους και επίσης στο ΦΕΚ δεν αναφέρει για μεγαλύτερο η κάτι τέτοιο αλλά μόνο τεκνα γενικά. Γνωρίζει κανείς κάτι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Restp1238 είπε

Καλημέρα υπηρετώ σε μονάδα της παραμεθορίου και έχω μια ερώτηση για όποιον μπορεί να έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Είμαι 9μηνος εδώ παραμεθόριο . Ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και έχει εγχειρισθει. Έχω διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ότι δικαιούμαι 8μηνη θητεία αν έχει 67% αναπηρία και άνω. Ωστόσο στην στρατολογια μου είπαν ότι δε δικαιούμαι καθώς μόνο ο μόνος η ο μεγαλύτερος γιος δικαιούται ,8μηνη. Όμως αυτό δεν ισχύει δε τριτεκνουε πολιτεκνους και επίσης στο ΦΕΚ δεν αναφέρει για μεγαλύτερο η κάτι τέτοιο αλλά μόνο τεκνα γενικά. Γνωρίζει κανείς κάτι ?

Αν τα χαρτια για το 67% αναπηρια και ανω ειναι του τελευταιου διαστηματος (6μηνων ας πουμε) ή αναγραφουν οτι ισχυουν για παντα τοτε πρεπει να το δικαιουσαι. Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αν εισαι 1ο ή 2ο παιδι. Λες στον στρατολογο να στειλει την αποφαση του 67%+ και μια βεβαιωση οικογενειακης καταστασης ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (που παιρνεις απο το Δημαρχειο)  και περιμενεις να εγκριθει το 8μηνο. 

Επισης ο μεγαλυτερος σου αδερφος απο τι καταλαβαινω δεν εχει παει να παρουσιαστει ακομα, σωστα? Αν ειναι ετσι τοτε σιγουρα μπορεις να το παρεις εσυ. 

Δημοσ.

Ναι δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα . Οκ γιατί αλλά με λέγανε από στρατολογία που ρώτησα . Θα πάρω τα χαρτιά και θα τα δώσω . Έγινε σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

παιδια καλησπέρα φιλος μου που υπηρετει στην σαμο μου ειπε οτι απο α'εσσο 2023 (το διαδιδουν στελεχοι κλπ )η θητεια αυξανεται 9->12 παραμεθοριο και 12->15 ενδοχωρα! Ισχυει κατι τετοιο η τσαμπα εχω αγχωθει???

υγ παρουσιαζομαι σε λιγεσ μερεσ στην θηβα για αυτο και το αγχος

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, user8170126 είπε

παιδια καλησπέρα φιλος μου που υπηρετει στην σαμο μου ειπε οτι απο α'εσσο 2023 (το διαδιδουν στελεχοι κλπ )η θητεια αυξανεται 9->12 παραμεθοριο και 12->15 ενδοχωρα! Ισχυει κατι τετοιο η τσαμπα εχω αγχωθει???

Αναφερθηκε πριν λιγες μερες φιλε αυτο και ειπαμε οχι.

Απ' τον Φλεβαρη εκ νεου καποιο σχολιο για αυξηση θητειας, οχι παλι μεσα στο Γεναρη, πηραμε ηδη τη δοση μας.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, user8170126 είπε

Με εκλογές την άνοιξη δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τέτοια απόφαση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

και μια τελευταια ερωτηση...επειδη ειμαι ασχετος στο θεμα στρατος!Απο πυροβολικο θηβας που μπορει καποιος να παρει μεταθεση στην αθηνα(με το καταλληλο βυσμα εννοειται)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, user8170126 είπε

και μια τελευταια ερωτηση...επειδη ειμαι ασχετος στο θεμα στρατος!Απο πυροβολικο θηβας που μπορει καποιος να παρει μεταθεση στην αθηνα(με το καταλληλο βυσμα εννοειται)

Με κατάλληλο βύσμα, εννοείται. Μίλα από τώρα όμως.

7 ώρες πριν, kostas156789 είπε

Καλησπέρα.

Βγήκε η ειδικότητα μου,χειριστης ολμών.Είχε κανείς τη συγκεκριμένη ειδικότητα να μου πει πως είναι; 

Απλά θα κάνεις εκπαίδευση ειδικότητας και τίποτα παραπάνω.

Ίσως να μην ρίξεις και πότε κανονικό όλμο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, user8170126 είπε

Μακριά από Χωκ. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, user8170126 είπε

Πόσοι το είχανε πει αυτό ότι έχουν βύσμα και όταν βγήκαν οι μεταθέσεις έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ..

Το βύσμα δεν σημαίνει κάτι από μόνο του, θα πρέπει είτε εσύ να ψαχτείς και να του πεις 3-4 μονάδες που θέλεις να πας και να γνωρίζεις πως είναι καλά είτε ο ίδιος να γνωρίζεις που είναι καλά.

Ας πούμε και ΧΩΚ που αναφέρει ο από πάνω θεωρείται βυσματικό επειδή είναι Αθήνα αλλά δεν είναι έτσι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Πόσοι το είχανε πει αυτό ότι έχουν βύσμα και όταν βγήκαν οι μεταθέσεις έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ..

Το βύσμα δεν σημαίνει κάτι από μόνο του, θα πρέπει είτε εσύ να ψαχτείς και να του πεις 3-4 μονάδες που θέλεις να πας και να γνωρίζεις πως είναι καλά είτε ο ίδιος να γνωρίζεις που είναι καλά.

Ας πούμε και ΧΩΚ που αναφέρει ο από πάνω θεωρείται βυσματικό επειδή είναι Αθήνα αλλά δεν είναι έτσι.

για αρχη ευχαριστω για την απαντηση ! Δευτερον η ερωτηση που εκανα ειναι αν μπορω να ερθω σε οποιαδηποτε μοναδα στην αθηνα ή πρεπει να ειναι μονο πυροβολικο! Δηλαδη αν μπορω πχ να ζητησω απο τον γνωστο μου να με φερει στο χαιδαρι η στο γεσ ( τυχαια στρατοπεδα) !

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, user8170126 είπε

για αρχη ευχαριστω για την απαντηση ! Δευτερον η ερωτηση που εκανα ειναι αν μπορω να ερθω σε οποιαδηποτε μοναδα στην αθηνα ή πρεπει να ειναι μονο πυροβολικο! Δηλαδη αν μπορω πχ να ζητησω απο τον γνωστο μου να με φερει στο χαιδαρι η στο γεσ ( τυχαια στρατοπεδα) !

Αν εξαιρέσουμε την μονάδα της στρατονομίας και την 13ΔΕΕ που πάνε πρασινομπερέδες , γενικά πας παντού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...