Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Baator είπε

Θα διαφωνήσω κάθετα με το πρώτο και κάπως με το 2ο. Οι γάτες πέφτουν από το μπαλκόνι και σκοτώνονται. Το να αφήνεις την γάτα να περπατάει στο κάγκελο του μπαλκονιού από τον 5ο ενώ φυσάει, για μένα είναι ανεύθυνη συμπεριφορά. Τί πάει να πει είναι γάτος; ... Εσύ ξέρεις ότι ατυχήματα συμβαίνουν και προσέχεις, έχεις τον νου σου και ξέρεις τι μπορεί να σε σκοτώσει. Η γάτα δεν ξέρει....

Το καλοκαίρι στις διακοπές μάζεψα γατάκια. Περίπου 2,5 μηνών. Το ένα ανέβαινε για παιχνίδι στην σκεπή του σπιτιού και συνέχιζε στην καλαμωτή πέργκολα για πλάκα. Η γάτα σκαρφαλώνει. Δεν είναι σκύλος. Όσο βάζεις εμπόδια τόσο πιο επικίνδυνο το κάνεις επειδή με το πλέγμα θα γίνει η στραβή όταν προσπαθεί να το ανέβει.

Αυτή ακριβώς η υπερβολή δεν χρειάζεται στα ζώα. Ναι, πέφτουν μερικές γάτες. Στατιστικά είναι μία στις 300 ξέρω 'γω, και αν. Ξέρω και γάτα που έχει πέσει δυο φορές. Τι πάει να πει αυτό; Επίσης τις χτυπάνε και αυτοκίνητα. Αν έχεις μονοκατοικία δηλαδή με αυτήν την λογική δεν την αφήνεις να βγει, ώστε να μην βγει στο δρόμο και την χτυπήσει αμάξι. Και την ίδια τακτική εφαρμόζεις και στα παιδιά σου άμα κάνεις. Και ξέρεις πως βγαίνουνε ε. Δεν χρειάζεται να σου πώ πιστεύω. Αυτή είναι η ανευθυνότητα.

Όσο για τις τροφές μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα. Το καλύτερο μπορεί για σένα να είναι να της παίρνεις κάθε μέρα φρέσκο φιλέτο σολομού και να βάζεις τον botrini να της το ετοιμάζει. Είναι εντελώς υποκειμενικό, όταν μάλιστα απλά ακολουθείς την λανθασμένη λογική "όσο πιο ακριβό, τόσο πιο καλό". Και όταν στο pet merchandise γενικώς παίζει τόσο εκμετάλλευση της "φιλοζωίας". Το "παίρνω το ακριβότερο του ραφιού" δεν πάει να πει ούτε οτι το γατί θα είναι πιο ευτυχισμένο, ούτε οτι θα ζήσει παραπάνω. Πόσο μάλλον όταν παίζει μια άλλη τροφή στη μισή τιμή να έχει ίδια θρεπτική αξία και χαρακτηριστικά, αλλά να μην προμοτάρεται.

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, helicoid είπε

1) Δεν χρειάζεται να χτίσεις το μπαλκόνι, να βάλεις δίχτυ ασφαλείας, να δέσεις το γατί στον τοίχο και να του φοράς αλεξίπτωτο. Ναι, ατυχήματα συμβαίνουν στα πάντα, αλλά έτσι δεν θα βγαίναμε από το σπίτι. Ο ένας μου γάτος κάθε μέρα στον πέμπτο όροφο σε ανοιχτή περιοχή με τρελές ριπές ανέμου έκοβε βόλτες στο κάγκελο πάνω κάτω και μετά άραζε. Πάθαινα έμφραγμα μεν, αλλά ήταν γάτος, όχι ανθρώπινο μωρό.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις την ανθρώπινη δραστηριότητα με την δραστηριότητα ενός ζώου. Αν αντί για γάτα είχες μικρό παιδί δεν θα το άφηνες να βγει ή θα έβαζες προστατευτικά κάγκελα στο μπαλκόνι. 

Μπορεί η δική σου γάτα να κάνει αυτά που κάνει αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, μην την αφήνεις. Η πρώτη γάτα που είχε η θεία μου πριν πολλά χρόνια μια φορά ανέβηκε στα κάγκελα σε πρώτο όροφο, φύσηξε δυνατός αέρας και έπεσε στην αυλή, δεν τραυματίστηκε αλλά από τον φόβο της πετάχτηκε τρέχοντας να κρυφτεί κάτω από σταθμευμένα αμάξια στο απέναντι πεζοδρόμιο σε δρόμο μέτριας κυκλοφορίας, θα μπορούσε να την είχε πατήσει αυτοκίνητο. Η γάτα έζησε 16 χρόνια, από τότε όσες άλλες γάτες έχουνε δεν τις αφήνουν ποτέ να κάθονται στο μπαλκόνι όταν δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος και αν πάνε να ανέβουν στα κάγκελα τις αποτρέπουν.

Άλλη γάτα γνωστού μας έπεσε από τον τέταρτο όροφο, η γάτα πήδηξε από το μπαλκόνι σε παράθυρο διπλανού διαμερίσματος με ανοιγόμενο παντζούρι, ο ιδιοκτήτης άνοιξε το παντζούρι και η γάτα έπεσε κάτω, έσπασε το σαγόνι και της είχανε κάνει χειρουργείο, ο κτηνίατρος της έβαλε κάτι βίδες για κάποιο διάστημα. Το χειρότερο σε τέτοιες πτώσεις από γάτες είναι οτι το ζώο δεν ελέγχει την πτώση διότι συμβαίνει απρόβλεπτα, μπορεί να χτυπήσει σε οποιοδήποτε σημείο του με συνέπεια σοβαρό τραυματισμό και την ταλαιπωρία τόσο του ζώου για την ανάρρωση όσο και του ιδιοκτήτη ψυχική ή οικονομική.

Τα περί εφτάψυχων γατών είναι προφανώς μπαρούφες. Έχει μεγάλη διαφορά αν μια γάτα θέλει να μεταβεί κάπου και να κάνει άλμα από ένα υψηλότερο μέρος σε ένα χαμηλότερο, εκεί το κάνει ελεγχόμενα, προσγειώνεται μεταφέροντας όλο το φορτίο του σώματος και την ενέργεια με τα δύο μπροστινά πόδια και φυσικά για να πηδήξει από ένα μέρος σε ένα άλλο το πράττει μετά από πολύ σκέψη/φόβο αν μπορεί να το κάνει παρατηρώντας τον χώρο και το ύψος του, αυτά τα λέω γιατί τα έχω δει ο ίδιος με τις γάτες που είχαμε παλαιότερα και διάφορες δοκιμές που έκανα. Τα παραπάνω απέχουν παρασάγγας από το να υποστεί το ζώο σε μια αιφνιδιαστική πτώση είτε σε χώμα από κήπο είτε σε σκληρό έδαφος ακόμα χειρότερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αφήνω ποτέ γάτο/γάτα που τον θέλω να μείνει μαζί μου (και προφανώς στην ζωή μου) έξω στο μπαλκόνι, ταράτσα whatever χωρίς επίβλεψη + ειδικό λουράκι. Είναι σαν να αφήνω το 5 χρονών παιδί μου έξω στο μπαλκόνι στο έτσι.  Εγώ έτσι το βλέπω.

Ξαναλέω, όταν θέλεις να μην φύγει από κοντά σου ή να μην υπάρξει η πιθανότητα, όποια και αν είναι αυτή, να πέσει, να φύγει ή και τα δυο συγχρόνως κτλ δεν τον έχεις έτσι στο free. Θα τον χάσεις κάποια στιγμή, ειδικά αν έχει μάθει στο μέσα.

Τώρα αν μιλάμε για την περίπτωση που είσαι στο χωριό και έχεις 20 γάτες στην αυλή σου, που έχουν μάθει το έξω και πραγματικά δεν γίνεται να τις έχεις όλες μέσα στο σπίτι σου, τότε εκεί είναι άλλη φάση. Και πιο ευτυχισμένες θα είναι εκεί που είναι εδώ που τα λέμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αν ο δικός μου βγει στο μπαλκόνι χωρίς επίβλεψη, τον θέτω αυτομάτως σε κίνδυνο. Καταρχήν δεν έχει μάθει στο έξω και ούτε πρόκειται. Ζει σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ναι κακομαθήμενος ως αηδίας αλλά πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Να τον αμολούσα στην ταράτσα όταν ήταν 5 μηνών για να μάθει τα ''δύσκολα''; Δεν την καταλαβαίνω την λογική αυτή guys εκτός αν δεν τα θέλετε όντως να είναι στο σπίτι σας για τους δικούς σας λόγους.

Ειδικά όταν τους έρχεται η διάθεση να ζευγαρώσουν η πιθανότητα να θέλει να κάνει leap of faith το γατί από τον 5ο ανεβαίνει επικίνδυνα.

Αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση υιοθεσίας από μωρό και όχι προφανώς γάτο/γάτα που έχει ζήσει έξω τουλάχιστον ένα χρόνο έξω και έχει μάθει αλλιώς.  Εκεί θα είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση αλλά και πάλι, αν τον θέλεις να ζήσει μαζί σου, ρίχνεις ζάρι αν το αφήνεις τόσο ελεύθερο.

Εδώ στο topic από αυτά που έχετε γράψει λεβέντες φαίνεται ότι αγαπάτε τις γάτες. Για αυτόν τον λόγο imο δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον/κάποια που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει γάτα, και πόσο μάλλον κάποιον που δεν θα έχει και την ανάλογη εμπειρία, να την έχει ελεύθερη πχ στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας του.

Έχουμε γεμίσει φωτογραφίες στις κολόνες με χαμένες γάτες από σπίτια... Ή μήπως είναι ψέμα αυτό; Έτσι τις χάνουν οι περισσότεροι. Γιατί για να σου βγει από την εξώπορτα της πολυκατοικίας θέλει τρομερό συνδυασμό γκαντεμιάς. Είναι λίγο πολύ δύσκολο. Μου έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά ευτυχώς ο γάτος μου είναι λίγο χέστης και δεν απομακρύνθηκε πολύ, πήγε στην πάνω πόρτα στον 4ο όροφο και προσπαθούσε πάλι να μπει μέσα. xD

Μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου έτσι, μια στιγμή θέλει, να τρομάξει από κάτι πχ ή να δει κάτι που να του βγει να το κυνηγήσει για να γίνει η μλκία. 

Σε όλα αυτά δεν ανέφερα καν τραυματισμούς, θανάτους από πτώση κτλ, εμπειρίες που δεν θέλεις να έχεις με τα παιδιά σου επαναλαμβάνω...

Αυτά τα ολίγα, σορρυ για την σεντονάρα.  :P 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/10/2019 στις 12:39 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Εαν η γάτα που θα πάρει ο ts είναι ενήλικη ή σχετικά έχει μεγαλώσει, ξεχάστε το μπάνιο. Όσες γάτες είχαμε στο παρελθόν δεν καταφέραμε ποτέ να τις κάνουμε μπάνιο, 1-2 φορές το προσπαθήσαμε και η αντίδραση της γάτας ήταν απίστευτη, νιαουρίσματα κραυγές και γρατζουνιές. Η γάτα υποφέρει όταν τις ρίχνεις νερό, προσπαθεί απεγνωσμένα να φύγει. Αντιδράει μόνο και μόνο που θα το πάρεις στο χέρι και θα το κατευθύνεις προς τον χώρο του μπάνιου, έχει καλή μνήμη και αντιλαμβάνεται άμεσα τι επίκειται να ακολουθήσει. Ούτε κάθεται σε λεκάνη με νερό. Μόνο αν είναι πολύ μικρή μπορείς να την πλύνεις, όσο μεγαλώνει τόσο αντιδράει και μπορεί να αμυνθεί κιόλας αν επιχειρήσεις να την πλύνεις με το στανιό.

Ο εναλλακτικός τρόπος που βρίσκαμε ήταν αφού πρώτα μαζέψουμε τις περιττές τρίχες με την γνωστή βούρτσα, φτιάχναμε μείγμα από οινόπνευμα αραιομένο με νερό,  το βάζαμε επάνω σε μια πετσέτα μέχρι να βραχεί αρκετά, μετά βάζαμε την γάτα στην πετσέτα και της τρίβαμε το τρίχωμα μέχρι να βραχεί σιγά σιγά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε σύγκριση με το μπάνιο σε τρεχούμενο νερό ή έστω σε λεκάνη, αλλά από το τίποτα κάτι ήταν.

Επίσης, στις γάτες δεν μπορείς να απαγορεύσεις και να επιβάλεις τίποτα και ειδικά αν μιλάμε για αρσενικό, ακόμα και να φωνάζεις και να μαλώνεις δεν ακούνε. Έχουν την δική τους ιδιαίτερη, ανεξάρτητη και αυτόνομη προσωπικότητα. Από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ανυπακοής στον τελευταίο γάτο που είχαμε, ο γάτος τριβόταν στα πόδια της μητέρας μου συνεχώς και ακατάπαυστα, σε τέτοιο βαθμό που καταλάθος τον είχαμε πατήσει αρκετές φορές, παρόλα αυτά δεν σταματούσε να κάνει το ίδιο, σε άλλη περίπτωση ο γάτος ανέβαινε πάνω στο τραπέζι με το φαγητό την ώρα που τρώγαμε, τον διώξαμε γύρω στις 15 φορές, τον σπρώχναμε με το χέρι να πέσει στο πάτωμα γιατί βαριόμασταν να κάνουμε το ίδιο και το ίδιο, ο γάτος με το που έπεφτε στο πάτωμα πεταγόταν σαν ελατήριο και ανέβαινε επάνω στο τραπέζι, τελικά φάγαμε έχοντας τον γάτο στο τραπέζι και ξάπλα ανάμεσα στα πιάτα και τα ποτήρια μας, τις επόμενες φορές κλείναμε την πόρτα της κουζίνας και ο γάτος φώναζε συνεχώς απ' έξω μέχρι να ανοίξουμε να έρθει μαζί μας.

Σοβαρά τώρα το οινόπνευμα είναι ο τρόπος σου για να καθαρίσεις τη γάτα; Τη γάτα που απευθείας θ αρχίσει να γλυφεται οπότε θα καταπιεί ότι υπόλειμμα οινοπνεύματος έχει στην τρίχα της; Οινόπνευμα που προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα; Μη προτείνεις τέτοια σε κόσμο, δηλαδή έλεος κάπου...εδώ απαγορεύεται το νεροξυδο, που χρησιμοποιούν πολλοί για φρεσκάρισμα στα σκυλιά...

Όποιος δε μπορεί να κάνει μπάνιο τη γάτα του, απλά τη χτενίζει καθημερινά. Αν και όταν ξέρεις το ζώο σου και σου έχει κι αυτό εμπιστοσυνη, ναι θα αντιδράσει, αλλά δε θα γίνει και μακελειό όπως περιγράφεις. Έκανα μπάνιο αδέσποτο γάτο που τον βρήκα βουτηγμένο στη λάσπη και αντεδρασε τα πρώτα 1-2 λεπτά...οκ απέκτησα και 3 γρατσουνιές αλλά σιγά...χαρές μου έκανε μετά.

Επίσης τι πάει να πει (ειδικά) ο αρσενικός γάτος δεν εκπαιδευεται και είναι ατιθασος και αυτό είναι ο κανόνας; Προφανώς και ένα ζώο δεν εκπαιδεύεται με φωνές. Δε μπορεί να καταλάβει γιατί του φωνάζεις. Εκπαιδεύεται οταν το αποτρεπεις να κάνει κάτι. Αν κάθε φορά πχ  που θα πάει να ανέβει στο τραπέζι το κατεβάζεις ήρεμα κι ωραία, κάποια στιγμή θα σταματησει να το κάνει. Οκ κάποια πράγματα θα τα κάνει πίσω απ' την πλάτη σου, κάπου καπου, αλλα θα ναι η εξαιρεση. 

Σόρρυ αλλά νομίζω πως πρέπει να ψαχτεις λίγο στο θέμα γάτες, το χεις λάθος.

@helicoid προφανώς και δεν αφήνεις ανεξέλεγκτο ένα γατί στο μπαλκόνι. Τι πάει να πει στα 300 γατιά ελάχιστα θα πέσουν; Δεν έχει λογική αυτό. Η το προφυλάσεις όπως μπορείς ή δε βγαίνει μπαλκόνι. Δεν είναι το ίδιο με το να ζουν σε αυλή και να βγαίνουν στο δρόμο...εμπειρικά το λέω αυτό αυτό. Πιο πολύ κινδυνεύουν από φόλες παρά από αυτοκινητα...αλλά και παλι και σε αυλή αν μπορείς να τα αποτρέψεις να βγαίνουν, το κάνεις.

Προς τους υπόλοιπους μια απορία σχετικά με τις τροφες, αφού θα είναι μικρά τα γατάκια, θα πρέπει να κοιτάξει ίσως τις junior τροφές; Δεν αναφέρθηκε από κανέναν, οπότε θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curi0us είπε

Σοβαρά τώρα το οινόπνευμα είναι ο τρόπος σου για να καθαρίσεις τη γάτα; Τη γάτα που απευθείας θ αρχίσει να γλυφεται οπότε θα καταπιεί ότι υπόλειμμα οινοπνεύματος έχει στην τρίχα της; Οινόπνευμα που προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα; Μη προτείνεις τέτοια σε κόσμο, δηλαδή έλεος κάπου...εδώ απαγορεύεται το νεροξυδο, που χρησιμοποιούν πολλοί για φρεσκάρισμα στα σκυλιά...

Όποιος δε μπορεί να κάνει μπάνιο τη γάτα του, απλά τη χτενίζει καθημερινά. Αν και όταν ξέρεις το ζώο σου και σου έχει κι αυτό εμπιστοσυνη, ναι θα αντιδράσει, αλλά δε θα γίνει και μακελειό όπως περιγράφεις. Έκανα μπάνιο αδέσποτο γάτο που τον βρήκα βουτηγμένο στη λάσπη και αντεδρασε τα πρώτα 1-2 λεπτά...οκ απέκτησα και 3 γρατσουνιές αλλά σιγά...χαρές μου έκανε μετά.

Επίσης τι πάει να πει ο αρσενικός γάτος δεν εκπαιδευεται και είναι ατιθασος και αυτό είναι ο κανόνας; Προφανώς και ένα ζώο δεν εκπαιδεύεται με φωνές. Δε μπορεί να καταλάβει γιατί του φωνάζεις. Εκπαιδεύεται οταν το αποτρεπεις να κάνει κάτι. Αν κάθε φορά πχ  που θα πάει να ανέβει στο τραπέζι το κατεβάζεις ήρεμα κι ωραία, κάποια στιγμή θα σταματησει να το κάνει. Οκ κάποια πράγματα θα τα κάνει πίσω απ' την πλάτη σου, κάπου καπου, αλλα θα ναι η εξαιρεση. 

Σόρρυ αλλά νομίζω πως πρέπει να ψαχτεις λίγο στο θέμα γάτες, το χεις λάθος.

@helicoid προφανώς και δεν αφήνεις ανεξέλεγκτο ένα γατί στο μπαλκόνι. Τι πάει να πει στα 300 γατιά ελάχιστα θα πέσουν; Δεν έχει λογική αυτό. Η το προφυλάσεις όπως μπορείς ή δε βγαίνει μπαλκόνι. Δεν είναι το ίδιο με το να ζουν σε αυλή και να βγαίνουν στο δρόμο...εμπειρικά το λέω αυτό αυτό. Πιο πολύ κινδυνεύουν από φόλες παρά από αυτοκινητα...αλλά και παλι και σε αυλή αν μπορείς να τα αποτρέψεις να βγαίνουν, το κάνεις.

Προς τους υπόλοιπους μια απορία σχετικά με τις τροφες, αφού θα είναι μικρά τα γατάκια, θα πρέπει να κοιτάξει ίσως τις junior τροφές; Δεν αναφέρθηκε από κανέναν, οπότε θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο; 

Δεν θα ψαχτώ στο θέμα "γάτες" γιατί δεν σκοπεύω να αποκτήσω άλλες. Ότι γάτες είχαμε από παλιά, κρατάω τις μνήμες που πέρασα μαζί τους και συνεχίζω, πλέον έχω άλλα προβλήματα και άλλες προτεραιότητες. 

Σε αυτά που λέω σοβαρολογώ και δεν είμαι υπερβολικός, είναι όποια εμπειρία απέκτησα από τις γάτες που είχαμε είτε εμείς είτε συγγενής μου. 

Πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να εκπαιδεύσεις γάτα, οτι κάνουν το κάνουν από αυτά που θα μάθουν από μόνες τους. Τα αρσενικά είναι δυσκολότερα σε σχέση με τα θηλυκά σε όλους τους τομείς.

Όσο για το οινόπνευμα, αυτό είναι κάτι που το κάναμε εμείς μια φορά σε κάθε 3-4 μήνες, δεν το συνιστώ να το κάνουν άλλοι, εμείς το κάναμε όμως. Φυσικά είχαμε λάβει τα μέτρα μας και για το ενδεχόμενο γλύψιμο και για άλλα θέματα, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για το ζώο μας. Μπάνιο στις δικές μας γάτες δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις και αν το προσπαθούσες πήγαινε να γίνει μακελειό, το ζώο υπέφερε, τώρα τι κάνεις εσύ στις δικές σου γάτες και δεν αντιδρούσαν ή τι κάνουν οι άλλοι με αφήνει αδιάφορο. Όλα υπόκεινται σε αυτό που έγραψα οτι η γάτα έχει την δική της ιδιαίτερη προσωπικότητα, άλλες γάτες πιθανόν να μην παρουσιάσουν θέματα σε κάτι συγκεκριμένο, οι δικές μας είχαν σοβαρά θέματα με οτι σχετίζεται με νερό εκτός από το νερό που έπιναν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ είχα γάτα 16 χρόνια.  Το πιο σημαντικό είναι να  καταλάβεις ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα υπόλοιπα κατοικίδια. Θα έρθει για χάδια όταν θέλει αυτή, θα κοιμάται όποτε θέλει, θα μάθει κάποια πράγματα αν η ίδια το θελήσει. Αν δε θέλει κάτι και την πιέσεις θα βγάλει και τα νύχια της, δεν υπολογίζει σε αφεντικά κτλ. Η δικιά μου  δεν έκανε ποτέ ζημιές εκτός από αυτές που μαθαίνεις να  ζεις πχ να παίζει με το ύφασμα του καναπέ το οποίο με την πάροδο του χρόνου το σταμάτησε κι αυτό. Επεσε μόνο μια φορά από το μπαλκόνι (2ος), δεν έπαθε τίποτα και γενικά ήταν ήσυχη. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι δεν είναι για πολλά χαδάκια φιλάκια κτλ σαν το σκύλο. Σέβεσαι την προσωπικότητά της, το χώρο της και σε σέβεται. Η μαγεία της γάτας είναι η ανεξαρτησία της, αν το δεχτείς αυτό θα περάσετε καλά, αν όχι καλύτερα να ψάξεις για σκυλάκι.

ΥΓ : Και η δικιά μου δεν έκανε ποτέ μπάνιο αλλά ήταν ολοκάθαρη. Νομίζω ότι το νερό και η καταπίεση είναι κακή ιδέα.

Γενικά οι υπερβολές που κάνουν κάποιοι με τα σκυλιά , είναι περιττές για  τις γάτες. (δεν εννοώ φυσικά το μπάνιο)

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μεγαλώνεις ένα αιλουροειδές στο σπίτι σου όσο κι αν το αγαπάς και σε αγαπήσει. 

Για το φαγητό όσο πιο πολύ νωρίς να τις μάθεις την ξηρά τροφή αν  και θα προσπαθήσει να σου πάρει τον αέρα για κονσέρβα 

Που και που δίνε της και κανένα κρεατάκι σπιτικό αλλά με ρέγουλα γιατί έχουν ευαίσθητο στομάχι. 

Και φυσικά , να την βάλεις στην άμμο της αμέσως , να μάθει αμέσως το wc της.

Επεξ/σία από ppanos7
Δημοσ.

κάνετε τις γάτες μπάνιο απο μωρά και μετά δεν κάνουν μπάνιο μόνες τους.... έχω γνωστή που την έκανε 2-3 φορές τη βδομάδα απο μωρό και το γατί βρωμάει τις υπόλοιπες γιατι δεν πλένεται μόνη της.

την τώρα εσώκλειστη την έχω απο 5 ημερών, μεγάλωσε με μπιμπερο και ψεύτικη "γλώσσα" ώστε να μάθει να πλένεται μόνη της. Και το γατί τα καταφέρνει μια χαρά. 

μέσα στη μέρα η γάτα πλένεται 1-2 ώρες δεν είναι σκύλος να βρωμάει και να θέλει μπάνιο, μόνη περίπτωση ειναι γάτες με προβλήματα στο στόμα που σταματάνε να πλένονται μόνες τους, αλλά και πάλι κοιτάμε να διορθώσουμε το πρόβλημα στο στόμα...

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_son20 είπε

κάνετε τις γάτες μπάνιο απο μωρά και μετά δεν κάνουν μπάνιο μόνες τους.... έχω γνωστή που την έκανε 2-3 φορές τη βδομάδα απο μωρό και το γατί βρωμάει τις υπόλοιπες γιατι δεν πλένεται μόνη της.

την τώρα εσώκλειστη την έχω απο 5 ημερών, μεγάλωσε με μπιμπερο και ψεύτικη "γλώσσα" ώστε να μάθει να πλένεται μόνη της. Και το γατί τα καταφέρνει μια χαρά. 

μέσα στη μέρα η γάτα πλένεται 1-2 ώρες δεν είναι σκύλος να βρωμάει και να θέλει μπάνιο, μόνη περίπτωση ειναι γάτες με προβλήματα στο στόμα που σταματάνε να πλένονται μόνες τους, αλλά και πάλι κοιτάμε να διορθώσουμε το πρόβλημα στο στόμα...

Συμφωνώ, η φύση έχει προβλέψει. Το σάλιο της γάτας έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Η γάτα είναι πολύ καθαρό ζώο, λατρεύει την αυτοκαθαριότητα. Αν έχει εξασφαλίσει τροφή και στέγη, όλη την ώρα καθαρίζει τον εαυτό της, και γίνεται "λουστρίνι". 

Το νερό κάνει πολύ κακό στο δέρμα - γούνα της, οπότε είναι έμφυτο να το αποφεύγει "όπως ο διάβολος το λιβάνι".

• Like 3
Δημοσ.
Στις 29/10/2019 στις 3:26 ΜΜ, afragorn είπε

1. Σκαφάκι για την ανάγκη της. Προτίμησε αυτά που είναι κλειστά από πάνω για να μη γίνεται της Κορέας κάθε φορά που θα σκάβει.

2. Άμμο για το σκαφάκι. Προτίμησε τη κρυσταλλική η οποία δε χρειάζεται συχνή αλλαγή και μπορεί να σε βγάλει 20+ ημέρες. Επίσης δε μυρίζει όπως οι υπόλοιπες.

3. Φτυαράκι για να βγάζεις τα κόπρανα κάθε μέρα (μη το αμελήσεις γιατί μετά φλερτάρεις με το τοξόπλασμα και γενικά την υγιεινή του σπιτιού).

4. Μπολάκι για τροφή και νερό.

5. Προτίμησε Whiskas γιατί η Friskies δημιουργεί προβλήματα στην υγεία της γάτας. 

6. Μη ταίζεις τη γάτα από το δικό σου φαί. Αυτό έχει δύο θετικά. Το πρώτο είναι πως δε θα παχύνει. Με τη ξηρά τροφή θα παραμείνει στα κιλά της για πάντα. Δεύτερον και βασικό, δε θα ανεβαίνει στο τραπέζι και αν αφήσεις κανένα πιάτο με φαγητό αφύλαχτο θα αδιαφορήσει. Έχω αφήσει ψάρια στο τραπέζι, έχω κάνει μπάνιο και τα ψάρια ήταν ακόμα εκεί... :D

7. Ένα κρεβατάκι για να κοιμάται. Αν συνηθίσει τη μυρωδιά σου μπορείς να βάλεις στο κρεβατάκι της και ένα παλιό σου ρούχο που θα έχει τη μυρωδιά σου.

8. Παιχνιδάκια για να "ξεσπά" όταν βαριέται.

9. Ονυχοδρόμιο για να ακονίζει τις λεπίδες.

10. Νυχοκόπτη για τα νύχια της. Υπάρχουν ειδικοί στα pet shop. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσεις να της κόβεις τα νύχια γιατί θα το μετανιώσεις. Πάνω στο παιχνίδι μπορεί να σου διαλύσει έπιπλα ή το... δέρμα (μιλάμε για αρπακτικό ζώο οπότε μπορείς να φανταστείς τι ζημιά κάνουν) :P

11. Να ασχολείσαι μαζί της. Να παίζεις κυνηγητό, κρυφτό κ.λπ. που αρέσουν στις γάτες. Έτσι θα δεθείτε και θα της φεύγει και ενέργεια.

12. Μη περιμένεις ότι θα εκπαιδευτεί. Η γάτα είναι πανέξυπνη. Μετά από μάλωμα, δε θα κάνει αυτό που θες, αλλά μόλις λείψεις ή κοιμηθείς, θα κάνει ΌΤΙ γουστάρει. Με μένα μπροστά δε τολμάει να ανέβει στο τραπέζι γιατί της φωνάζω και τη μαλώνω, αλλά τα πρωινά που ξυπνάω βλέπω τρίχες πάνω στο τραπέζι... :D

13. Να έχεις υπομονή. Εγώ δεν είχα και εκνευριζόμουν συχνά μαζί της (γιατί με ξυπνούσε, γιατί δε με άκουγε κ.λπ.). Όταν συνειδητοποίησα πως πρόκειται για ένα πλάσμα με δική του προσωπικότητα, μαλάκωσα και το πήρα απόφαση πως δε μπορώ να την αλλάξω :P 

εγω δεν αντεχω την τρυχα τι προτινεις?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

εγω δεν αντεχω την τρυχα τι προτινεις?

"τρίχα"

"προτείνεις"

Αν δεν αντέχεις την τρίχα προτείνω να ασχοληθείς με χρυσόψαρα ή καναρίνια.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

"τρίχα"

"προτείνεις"

Αν δεν αντέχεις την τρίχα προτείνω να ασχοληθείς με χρυσόψαρα ή καναρίνια.

υπαρχει τροπος να μην βγαζουν τοσο τριχα? εχει η μανα 3 σπιτι της και γινεται ενας χαμουλης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, APPLEGEEK said:

υπαρχει τροπος να μην βγαζουν τοσο τριχα? εχει η μανα 3 σπιτι της και γινεται ενας χαμουλης

καλή διατροφή και μαζική αγορά 

https://www.ikea.gr/proioda/plusimo-katharisma/axesouar-katharismatos/bastis-roler-katharismoy-xnoydioy/90425626/

https://www.ikea.gr/proioda/plusimo-katharisma/axesouar-katharismatos/bastis-antallaktiko-roloy-katharismoy/30141126

@simplemaths πάρε και εσύ μπόλικα από τα από πάνω :P 

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_son20 είπε

Με βλέπω να μπαίνει στην ρουτίνα μετά την δουλειά ένα πέρασμα το σπίτι με ηλεκτρική :P έλαβα και άλλες φωτο σχετικά με τα γατάκια που σκέφτομαι και κατα 99% θα σας ακούσω από εδώ και θα πάρω και τα δύο αδερφάκια. θα στείλω cat tax βραδάκι :D 

Τώρα οι απορίες μου είναι:

αν πάρω δύο χρειάζονται δύο μέρη με άμμο; ή ένα είναι αρκετό;

επίσης να τα σκάσω καλά να τους πάρω κατι γαμάτα κρεβατάκια που είδα με κάνα 50ρι το ένα ή είναι υπερβολή και απλά θα κοιμούνται πάνω στον καναπέ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, simplemaths είπε

Με βλέπω να μπαίνει στην ρουτίνα μετά την δουλειά ένα πέρασμα το σπίτι με ηλεκτρική :P έλαβα και άλλες φωτο σχετικά με τα γατάκια που σκέφτομαι και κατα 99% θα σας ακούσω από εδώ και θα πάρω και τα δύο αδερφάκια. θα στείλω cat tax βραδάκι :D 

επίσης να τα σκάσω καλά να τους πάρω κατι γαμάτα κρεβατάκια που είδα με κάνα 50ρι το ένα ή είναι υπερβολή και απλά θα κοιμούνται πάνω στον καναπέ;

φιλε μου- να ξερεις εαν ειναι 2 μαζι ειναι ακομα καλυτερα - 8α κανουν τρελη παρεα.

η μητερα μου εχει 3 - το ενα μονο του- και τα 2 μικρα τα αδερφακια μαζι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, simplemaths said:

μη τα σκάσεις για κρεβάτι. θα κοιμούνται στη μυρωδιά σου έτσι και αλλιώς. 

Γενικά οι γάτες σπάνια ενθουσιάζονται με ότι βλέπεις πανάκριβο και τρομερό για σένα :P  

παίρνεις πχ τρομερό ακριβό παιχνίδι και αυτά θα παίζουν με το περιτύλιγμα...

2 αμμολεκάνες  καλύτερα για σένα και για αυτά. μιας και μιλάς για μισά coon εμένα έχει βολευτεί και χωράει σε αυτήν, με βγαλμένο το πορτάκι, δεν το έμαθε πότε...

https://www.zooplus.com/shop/cats/cat_litter_litter_boxes/hooded_litter_box/litter_boxes_filter/391825

όσο για την ηλεκτρική που λες, το lidl βγάζει ανά φάσεις ακροφύσια για τρίχες κατοικιδίων αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. 

Επεξ/σία από Dark_son20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...