..MementoMori.. Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Οχι ακριβη μεταφραση. Αν ειχαμε καμια λεξη για να το περιγραψουμε περαν του "παραδοσιακου". Μαλλον δεν υπαρχει.
evabb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 οχι οταν λενε corfort food ενοουν το φαγητο που ειναι σιγουρα παχυντικο, οχι οτι καλυτερο για το ζαχαρο και τα τριγλυκεριδια αλλα το τρως για να νιωσεις καλυτερα, γιατι ενα γαματο παχυντικο φαγητο παντα σε κανει να νιωσεις καλυτερα
tehAllantin Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Βέφα Αλεξιάδου - Τα καλιύτερά μου! Ο καθένας ίσως το αντιληφθεί διαφορετικά σύμφωνα με τις γευστικές του αναμνήσεις κλπ. Βλέπε τον τρισκάκιστο κριτικό φαγητού στον Ρατατούι με το που τρώει το "γατατούϊ"! 1
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 eβa http://www.thelondoner.me/2011/06/slutty-brownies.html 1
tehAllantin Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 ρε συ τούφα τι γινεται με όλα αυτά τα έτοιμα μιξ;
kage Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 υπαρχει η συνταγη για τα μπιφτεκια απο αλυσιδες στυλ burgering house,american burger ή george's steak house(μπιφτεκουπολη γλυφαδα),καναδος ή λαδοκολλα ή μπαρμπα μητσος αγ.δημητριος,μπαμπης αμφιθεας? πολλα μπαχαρικα σιγουρα αλλα τι αναλογιες στα υπολοιπα μοσχαρισιο/χοιρινο/λιπος mix?
tehAllantin Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Συνταγή δεν έχω από κανένα steak house αλλά η απλή συνταγή με καλά υλικά είναι αξεπέραστη και πεντανόστιμη! Κιμάς μοσχάρι 100% ή 90 μοσχάρι 10 χοιρινό (ιδανικά για μένα μοσχαρίσιος λαιμός, χοιρινή σπάλα ή λαιμός) αλατοπίπερο 1,5 αυγό στο κιλό κιμά κρεμύδι (εγώ το προτιμώ στο μπλεντεράκι έστω και αν βγάζει άπειρα υγρά και χάνει λίγο σε γεύση, ΜΙΣΩ τα κομμάτια στο μπιφτέκι!) ελαφρώς σωταρισμένο (έτσι έχει και περισσότερη γεύση και εξουδετερώνονται τα οξέα του κρεμυδιού, το μόνο μείον είναι ότι γίνεται λίγο πιο βαρύ, αν θες στο σωτάρισμα βάλε και λίγο θυμάρι) Λίγη μουστάρδα Ελαιόλαδο Αρκετή ρίγανη (ανάλογα τα γούστα πάντως) ΜΠΟΛΙΚΟ μαϊντανό και τέλος πολύ πολύ καλό πλάσιμο. Εγώ τον αφήνω να ξεκουραστεί και τον δίνω μετά από 1-2 ώρες. (πολλοί βάζουν και λίγο ούζο ή τομάτα αλλά εγώ το προτιμώ στα κεφτεδάκια αυτό)
KilliK Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 επειδη εχω ενα ολοκληρο βαζο με μουσταρδα η οποια ομως παραειναι καυτερη και δεν θελω να παει χαμενη, υπαρχει κανας τροπος να την κανω την μουσταρδα λιγοτερο καυτερη; ξερω γω, να την αναμιξω με κατι αλλο,κτλ η τελικα παει για πεταμα;
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Πρόσφατα είχα φτιάξει πανσέτες στο τηγάνι, έβαζα το λάδι επάνω τους και όχι μέσα στο τηγάνι και μετά όταν το τηγάνι είχε κάψει στο μάτι τις έβαζα στο τηγάνι και ψηνόντουσαν, σαν τηγανιτές ήταν ουσιαστικά αλλά από το λάδι που είχαν επάνω τους καθώς και το λοίπος που έχουνε. Θέλω να μάθω αν έχει κάνει κάποιος το παραπάνω σε τηγάνι και για μπριζόλα και αν το έκανε αν ήταν νόστημη. Θέλω να μαγειρέψω την μπριζόλα αλλά όχι ψητή στο ταψί στον φούρνο ούτε εντελώς βραστή με νερό γιατί τότε είναι κάπως άνοστη, απλά να την αλοίψω με λάδι και να την βάλω στο τηγάνι να τηγανιστεί από το λάδι και το λοίπος της.
..MementoMori.. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Πρόσφατα είχα φτιάξει πανσέτες στο τηγάνι, έβαζα το λάδι επάνω τους και όχι μέσα στο τηγάνι και μετά όταν το τηγάνι είχε κάψει στο μάτι τις έβαζα στο τηγάνι και ψηνόντουσαν, σαν τηγανιτές ήταν ουσιαστικά αλλά από το λάδι που είχαν επάνω τους καθώς και το λοίπος που έχουνε. Θέλω να μάθω αν έχει κάνει κάποιος το παραπάνω σε τηγάνι και για μπριζόλα και αν το έκανε αν ήταν νόστημη. Θέλω να μαγειρέψω την μπριζόλα αλλά όχι ψητή στο ταψί στον φούρνο ούτε εντελώς βραστή με νερό γιατί τότε είναι κάπως άνοστη, απλά να την αλοίψω με λάδι και να την βάλω στο τηγάνι να τηγανιστεί από το λάδι και το λοίπος της. http://www.youtube.com/watch?v=M2DcN0I3LCo http://www.youtube.com/watch?v=MtIiR7DBAqY Προσωπικα εχω κανει το ιδιο και με χοιρινες, και εχουν βγει μια χαρα. Εχε στο νου σου οτι αν δεν εχεις καλο απορροφητηρα θα μυρισει ολο το σπιτι λαδι. Μπορεις επισης να κανεις μονο το "χρωματισμα" σε καθε πλευρα, και μετα να τις βαλεις στον φουρνο για να ψηθουν και μεσα. Να εχεις προθερμανει τον φουρνο, και αναλογα το παχος της μπριζολας και τον φουρνο, υπολογιζε κανα 10λεπτο. Θα το κανεις 2-3 φορες και θα δεις εσυ πως ακριβως σου αρεσει. ________________________ Μιας και το ξεθαψαμε, ας γραψω την συνταγη του φτωχου μου σημερινου γευματος. Σουπιτσα με μανεστρα και ντοματα. Μπλεντερ λιγο κρεμμυδι και πιπερια Τσιγαρισμα με αλατι-πιπερι. Μπλεντερ μια φρεσκια ντοματα Μολις τσιγαριστει το κρεμμυδι και η πιπερια προσθετουμε ελαχιστο κετσαπ και ανακατευουμε για μερικα δευτερολεπτα Ριχνουμε την ντοματα Μαζι με την ντοματα εναν κυβο κνορ κοτοπουλο (ή οποιον σας αρεσει) διαλυμενο σε ενα ποτηρι νερο. Μπαχαρι και λιγο βασιλικο αποξηραμενο Προσθετουμε νερο αν χρειαζεται και αφηνουμε να παρει βραση Μολις παρει βραση προσθετουμε λιγη μανεστρα, αναλογα με το ποσο ζουμερη θελουμε την σουπα Ανακατευουμε για να μην κολλησει η μανεστρα Δοκιμαζουμε για να προσθεσουμε αλατι-πιπερι αν χρειαζεται
evabb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 σημερα τηγανισα μπανανες. οριστε το αποτελεσμα. ειναι σαν πολυ γλυκες πατατες τηγανιτες. δεν ειναι ομως οι μπανανες φρουτο που τρωμε συνηθως. Αυτη εδω ειναι μια ποικιλια μπανανας για μαγειρεμα που την χρησιμοποιουν κατα κορο στην αφρικη και λεγε πλαντεν. στις επομενς φωτογραφιες βλεπετε πως ειναι αψητη (σκουρο κιτρινο) και την συγκριση με την μπανανα φρουτο (τσικιτα εδω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα