Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

evabb η γεύση τους ήταν ωραία; Άν τα έτρωγες αυτά τηγανιτά χωρίς να ήξερες οτι ήταν μπανάνες θα το καταλάβαινες ή θα τα παιρνούσες για πατάτες; Επίσης πόσος χρόνος χρειάστηκε για το τηγάνισμα; Και κάτι τελευταίο, αν πας να τηγανίσεις την κανονική μπανάνα που τρώμε και όχι την πλαντέν, θα έχει την ίδια γεύση/χρώμα ή θα υπάρξουν διαφορές;

Δημοσ.

evabb η γεύση τους ήταν ωραία; Άν τα έτρωγες αυτά τηγανιτά χωρίς να ήξερες οτι ήταν μπανάνες θα το καταλάβαινες ή θα τα παιρνούσες για πατάτες; Επίσης πόσος χρόνος χρειάστηκε για το τηγάνισμα; Και κάτι τελευταίο, αν πας να τηγανίσεις την κανονική μπανάνα που τρώμε και όχι την πλαντέν, θα έχει την ίδια γεύση/χρώμα ή θα υπάρξουν διαφορές;

 

http://www.youtube.com/watch?v=wCHIeRYzKII

 

και στο 6:20

http://www.youtube.com/watch?v=GuGVkqPddg8&feature=player_detailpage#t=382s

Δημοσ.

evabb η γεύση τους ήταν ωραία; Άν τα έτρωγες αυτά τηγανιτά χωρίς να ήξερες οτι ήταν μπανάνες θα το καταλάβαινες ή θα τα παιρνούσες για πατάτες; Επίσης πόσος χρόνος χρειάστηκε για το τηγάνισμα; Και κάτι τελευταίο, αν πας να τηγανίσεις την κανονική μπανάνα που τρώμε και όχι την πλαντέν, θα έχει την ίδια γεύση/χρώμα ή θα υπάρξουν διαφορές;

 

ναι η γευση τους ειναι ωραια. μπορεις να τις φας με ζαχαρη η αλατι. προφανως το σχημα προδιδει αμεσως οτι ειναι μπανανες αλλα απο την γευση δεν θα τις περναγα για πατατες η εστω θα ειχα τις αμφιβολιες μου. για το τηγανισμα θελει ελαχιστο χρονο, γινονται πολυ πιο γρηγορα απο τις πατατες. αν πας να τηγανισεις κανονικη μπανανα θα ειναι αηδια γιατι ειναι πολυ γλυκες, επισης το χρωμα των κανονικων μπανανων ειναι πολυ πιο ανοιχτο. δεν εχω επιχειρησει να τηγανισω ποτε τσικιτα. παντως πλαντεν εχω φαει και γιαχνι με κοτοπουλο στην κατσαρολα και εκει πραγματικα μου φανηκαν σαν πατατες,

 

 

εγω τις εκανα deep fry. παντως με εξεπληξε το καθαρισμα τους. νομιζα οτι θα ανοιγαν σαν κανονικη μπανανα αλλα επρεπε να βαλω μαχαιρι τελικα οπως στο βιντεο.

Δημοσ.

-βγάζουμε την πίτσα από την κατάψυξη

-ξετυλίγουμε το περίβλημα (πολύ σημαντικό)

-προθερμαίνουμε τον φούρνο (για προχωρημένους)

-προσθέτουμε έξτρα κασέρι ή/και πιπεριές

-βάζουμε την πίτσα στον φούρνο

-περιμένουμε ψάχνοντας τι ταινία θα δούμε

-βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και την κόβουμε σε κομμάτια

-ενώ η πίτσα κρυώνει ψάχνουμε για υπότιτλους επειδή στην ταινία μιλάνε "βρετανικά" αγγλικά

Δημοσ.

μεραααα. εχω μαυρο και ασπρο σουσαμι και θα ηθελα να κανω κατι με αυτα κυριως με το μαυρο. σκεφτομουν να φτιαξω μικρα ψωμακια, καμια ιδεα κανεις; καμια συνταγη ισως;

Δημοσ.

Macaron απο καρυδα (αν και μοιαζουν πιο πολυ με βραχακια, η υφη τους ειναι πολυ κοντα στο μακαρον ειδικα οταν ειναι ζεστα)

 

υλικα

4 ασπραδια αυγου (αν τα αυγα ειναι μεγαλα ανεβαζουμε λιγο την δοση της ζαχαρης και της καρυδας)

250γρ ζαχαρη

250γρ ξυσμενη καρυδα (προσωπικα προτιμω την φρεσκια που την τριβω μονη μου)

 

εκτελεση

χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη σε μαρεγκα

προσθετουμε την καρυδα και ανακατευουμε καλα

καλυπτουμε με λαδοκολλα ενα ταψι και χρησιμοποιοντας δυο κουταλια σχηματιζουμε μερικα βραχακια πανω στο ταψι. ψηνουμε 15 λεπτα στους 180 βαθμους (να ειναι μεγαλα, αν βγουν μικρα θελουν λιγοτερο ψησιμο γιατι καιγονται)

 

 

 

 

p1030828t.jpg

 

 

p1030830j.jpg

 

 

p1030822v.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Πειτε τρόπο να τηγανιστούν τα μανιταρια χωρις να βγάλουν μετά απο λίγο το ζουμι τους και στην ουσια βράσουν σε αυτο!

Δημοσ.

δεν γινεται αυτο εκτος αν τα κανεις deep fry. αλλιως μπορεις να τα τσιγαρισεις να βγαλουν το νερο τους και να τα αφησεις μετα κι αλλο εως οτου εξατμιστει ολο το νερο και στο τελος να τηγανιστουν.

Δημοσ.

Eιχα δει καπου εναν τρόπο να τα ψησουν χωρις να βγαλουν πολύ νερό, δεν μπορω να βρω τώρα το βιντεο δυστυχως για να δω σε ποσο δυνατη φωτια τα ειχε κανει..

Δημοσ.

μεραααα. εχω μαυρο και ασπρο σουσαμι και θα ηθελα να κανω κατι με αυτα κυριως με το μαυρο. σκεφτομουν να φτιαξω μικρα ψωμακια, καμια ιδεα κανεις; καμια συνταγη ισως;

Δες πιο πανω στο link αυτη την βδομαδα ξεκινησε το baking αυτη την βδομαδα

Και παει πολυ καλα σαν κρουστα σε ψαρι ειδικα σολομο

 

 

Πειτε τρόπο να τηγανιστούν τα μανιταρια χωρις να βγάλουν μετά απο λίγο το ζουμι τους και στην ουσια βράσουν σε αυτο!

Στον φουρνο, ή/και και σε οσο πιο μεγαλο σκευος γινεται ωστε να εξατμιζεται αμεσως το υγρο

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...