Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω παντως καταλαβα οτι θελει να βλεπει εικονες για καθε συνταγη και να εχει οτι tip χρειαζεται μαζεμενο. Το να κατσει να τα γραψει ολα αυτα ειναι λιγο βαρετο. Και εγω βλεπω πολλες συνταγες απο το Internet αλλα το βιβλιο imo ειναι πιο βολικο  αν ειναι καλο. Γι αυτο και με βαση αυτα που θες nenya εγω προτινω το βιβλιο στο παραπανω ποστ μου.

Δημοσ.

θα βρω το τετραδιακι μου με τις mise en place list και διαφορες αλλες σημειώσεις να ποσταρω καμια σελιδα να παθετε εγκεφαλικό :P

Δημοσ.

απλά τα πράγματα nenya. 

 

μπες σε κανα ελληνικο blog που έχουν άπειρες μανάδες και εξηγούν μια χαρά.

ακόμα και στο http://www.sintagespareas.grυπάρχουν πολλές συνταγές.

 

 

δλδ sorry και ολας μια μακαρόνια με κιμά ειναι πυρινική φυσικη να φτιάξεις η να googλάρεις πως γίνεται; έστω ένα κοκκινιστό;  κανά χοιρινό λεμονάτο με κανά μανιτάρακι; google it and you will find another world. μην παίρνεις βιβλία ίδια αν βλέπω είσαι ιδιότροπη με σκορδα κλπ. μιας και τα περισσότερα απο αυτά ειναι προσαρμοσμένα για άλλες "κουζίνες"
 

νομίζω περισσοτερο βαρεμάρα είναι παρά να ασχωληθείς με το να κάνεις ένα πιάτο φαγητό

 

φιλικά πάντα ;)

άντε ευχές στο να αυγοκόψεις και όλας. χαχαχα

  • Like 2
Δημοσ.

Τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά. Άρχισε να γράφεις τις συνταγές που σου αρέσουν απο το site που πόσταρε ο/η γροσερισοπ και απλά άρχισε να τις μαγειρεύεις. Η μαγειρική είναι trial and error. Άμα δεν δοκιμάσεις να φτιάξεις κάτι και ας αποτύχει τις πρώτες φορές, δεν πρόκειτε να μάθεις.

Δημοσ.

Ρε συ γροσερι, για σας εύκολο είναι βρίσκω την συνταγή, την διαβάζω και την εκτελώ. Για μένα είναι ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΒΟΥΝΟ, ΚΟΛΑΣΗ, πώς το λένε. Γι'αυτό ψάχνω για βιβλίο  (ή και συνταγή online να την εκτυπώσω) που να έχει αναλυτικά τα steps και με εικόνες αν γίνεται.

 

Επίσης, trial and error ναι ναι μια χαρά θεωρητικά.......αλλά τα χρήματα δεν μου περισσεύουν για 'δοκιμές'. Δηλαδή αν το κρέας βγει σκατά και το budget μου είναι στο τέλος π.χ. του μήνα τότε τη γάμησα. Πατατάκια, μπισκότα και ποπκόρν to the rescue :P [άσε που είμαι κοτούλα και φοβάμαι τις δοκιμές]

 

Φχαριστώ όλες κ όλους για την υποστήριξη και τα λινκ σας!! Ξεκινώ τις εκτυπώσεις και βλέπουμε. Αν πετύχει καμιά συνταγή θα ποστάρω φωτό εδώ απ'τη χαρά μου.

Δημοσ.

νενυα εγώ 3-4 μηνες ετρωγα κοτοπουλο βραστο, ζυμαρικα ολικης νεροβραστα, ρυζι καστανο για σαλατα iceberg/tonatinia/βαλσαμικο. Δοκιμασε το :P

Δημοσ.

Ρε συ γροσερι, για σας εύκολο είναι βρίσκω την συνταγή, την διαβάζω και την εκτελώ. Για μένα είναι ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΒΟΥΝΟ, ΚΟΛΑΣΗ, πώς το λένε. Γι'αυτό ψάχνω για βιβλίο  (ή και συνταγή online να την εκτυπώσω) που να έχει αναλυτικά τα steps και με εικόνες αν γίνεται.

 

Επίσης, trial and error ναι ναι μια χαρά θεωρητικά.......αλλά τα χρήματα δεν μου περισσεύουν για 'δοκιμές'. Δηλαδή αν το κρέας βγει σκατά και το budget μου είναι στο τέλος π.χ. του μήνα τότε τη γάμησα. Πατατάκια, μπισκότα και ποπκόρν to the rescue :P [άσε που είμαι κοτούλα και φοβάμαι τις δοκιμές]

 

Φχαριστώ όλες κ όλους για την υποστήριξη και τα λινκ σας!! Ξεκινώ τις εκτυπώσεις και βλέπουμε. Αν πετύχει καμιά συνταγή θα ποστάρω φωτό εδώ απ'τη χαρά μου.

 

ρε δεν ειναι δύσκολο, μπες σε ελληνικα μπλογκα και τέτοια πάρε ιδεες, ξεκινα με βασικά ελληνικα φαγητά.

τις εικονες δεν τις θες. δλδ τι να σου δειξει ενα ψιλοκομενο κρεμύδι; λολ

 

επίσης ξεκινα και σκεψου αν εβγαινες έξω τι θα έτρωγες, τι ποθεις αυτη τι στιγμη και τι σου αρέσει.

 

επίσης αυτο με το σκορδο που εχεις στο μυαλο σου ειναι, στο φαγητό γλυκίζει και δίνει ευχάριστο τόνο..

 

ξεκίνα με κανά γεμιστό, κανά σπανακόρυζο, κανά γιουβαρλάκι, κανά κοκκινιστο, κανα κεφτεδακι με κοκκινι σάλτσα, λαδερά τυπου φασολακια με μοσχαράκι, αρακά καλοιπά.

 

σιγά θα μαθεις απλές τεχνικες και τα απολύτως απαραίτητα για ν ακανεις πχ μια κοκκινη σάλτσα σε ενα μαγειρευτό και πάει λεγοντας.

 

ΟΡΕΞΗ να υπάρχει, fuck the books.

 

 

ξεκινα παίρνε ιδεες απο τα blogs που αναφέρω κάτω, κατι θα σε εξάψει και θες να το φας. αλλιως δεν γινετε.

 

μερικά δοκιμασμένα

 

http://eri-captaincook.blogspot.gr (ζόρικο εχω κανει καλο πρασοσεληνο απο εδω και γεμιστά)

http://foodwishes.blogspot.gr

http://laxtaristessyntages.blogspot.gr

http://eleniscooking.blogspot.gr

http://pepiskitchen.blogspot.gr

http://kitchen-art-stories.blogspot.gr

http://mariplateau.blogspot.gr

Δημοσ.

Τις εικόνες τις θες για να δεις πως περίπου πρέπει να μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικα αν θες να φτιαξεις κατι μη συνηθισμένο. Αλλα ναι γενικα φαντασία να εχεις και φτιάχνεις οτι θες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, μάλλον :/ κι εγώ την έπρηζα γιατί ρώταγα πολλά που δεν καταλάβαινα.

 

Ξέρω: (μη γελάσεις πολύ :P)

 

~Ομελέτα με αυγά-πατάτες-μπέικον/λουκάνικα-τυρί

~Να ψήνω τ'αγαπημένα μου κρεατικά στη σχάρα/ψηστιέρα.

~Να τηγανίζω καναν μπακαλιάρο φιλέτο.

~Να βάζω κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.

~Να φτιάχνω μακαρόνια ναπολιτάνα (η top συνταγή μου <3 ) .

~Να φτιάχνω μπιφτεκοσουτζουκάκια με σως γιαουρτλού.

 

Αυτά! Γι'αυτό έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Ρύζι δεν έχω φτιάξει ποτέ, ούτε έχω βράσει ποτέ αυγό (μου φαίνονται δύσκολα πράματα).

Θα ήθελα να μάθω να μαγειρεύω χόρτα που τα λατρεύω. Και από σούπες αν και δεν τις γουστάρω, η μόνη που μ'αρέσει είναι κάτι σε αυγολέμονο. Που φυσικά δεν ξέρω πόσο δύσκολο θά'ταν να το κάνω.

 

 

Γατοκόριτσο θέλω βιβλίο στην κουζίνα, παραδοσιακά. Δεν με βολεύει να μαγειρεύω ενώ κοιτάω την οθόνη του κινητού. [ούτε ρισκάρω να κουβαλήσω το λάπτοπ στην κουζίνα :P]

 

ενταξει ρε συ, δεν εισαι και ασχετη εντελως,

 

btw ρυζι και χορτα; ενα βρασιμο ειναι. το ρυζι μπορεις να το κανεις ακριβως οπως κανεις και τα μακαρονια (βραζεις, σουρωνεις δλδ). τα χορτα το ιδιο.

 

το αυγολεμονο ειναι δυσκολακι να μην πω ψεματα.

 

για τα αυγα μπορεις να βρεις λιστα με τους χρονους βρασιματος και το αποτελεσμα. (κανεις δεν τα ξερει αυτα απ εξω)

 

αν εχεις καμια ερωτηση συγκεκριμενα ρωτα με εδω.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 2
Δημοσ.

Το αυγολεμονο ειναι πανευκολο. Θα γραψω αναλυτικα οταν μπω απο πισι.

 

Για τα αυγα. Ο Heston λεει βαζεις τα αυγα σε κρυο νερο και με το που αρχιζει να κοχλαζει το τραβας απο τη φωτια και σκεπαζεις με πιατακι για 6λεπτα. Ετσι εχεις σφιχτο ασπραδι και ρευστο κροκο, γιαμι. (Για μενα πσντως τα 6λεπτα ηταν πολυ. 4μιση με 5 για τα δικα μου γουστα, για μετρια αυγα περιπου 53-55γρμ μιλωντας παντα)

Δημοσ.

Δοκιμασα παλι σημερα και βγηκαν για αλλη μια φορα τα ιδια σκατα. Με ελαχιστο νερο που δεν επηξε καθολου και οι φακες ανοιξαν στα δυο σαν macaroons και πεταξαν φυτρο. Η γευση τους και το αρωμα δεν ειναι σαν φακες σουπα αλλα σαν φακες σαλατα. Ειναι ξετσουτσουριασμενες, νερουλες και μια αηδια. Δειτε και φωτογραφια και βρειτε μου τι σκατα κανω λαθος γιατι μιλαμε χρονια τωρα παντα ετσι μου γινονται και τα'χω παρει. http://i.imgur.com/Q8q6XX1.jpg

 

 

 

Δημοσ.

πως θες να σου βγουν δλδ; πιο νερουλη η σουπα; τα οσπρια βγαζουν αμυλο/χυλωνουν οσο περισσοτερο τα βραζεις.

Δημοσ.

Θέλω να ειναι ακεραια τα σβολακια της φακης, ΟΧΙ διαλυμενα και με φυτρο και να εχει πηχτο καφε ζουμι, ΟΧΙ νερο με λαδι και ντοματα. Να ειναι σαν τις φακες στα μαγειρεια. Δεν χυλωνουν οσο περισσοτερο τα βραζω, ειπαμε στο μισαωρο εχουν διαλυθει τα σβολακια και απο εκει και περα οσο τα βρασω παραπανω απλα παπαριαζουν περισσοτερο και γινονται πιο νιανια, δεν πηζει τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...