cosmos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Βάλε κ άλλο κρεμμύδι....θα γίνει περισσότερο πηχτή η σάλτσα και όχι νεροζούμι...
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εβαλα ενα μεγαλο σε 250 γρ φακες. Για το οτι ανοιγουν και διαλυονται τι μπορει να φταιει?
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Θέλω να ειναι ακεραια τα σβολακια της φακης, ΟΧΙ διαλυμενα και με φυτρο και να εχει πηχτο καφε ζουμι, ΟΧΙ νερο με λαδι και ντοματα. Να ειναι σαν τις φακες στα μαγειρεια. Δεν χυλωνουν οσο περισσοτερο τα βραζω, ειπαμε στο μισαωρο εχουν διαλυθει τα σβολακια και απο εκει και περα οσο τα βρασω παραπανω απλα παπαριαζουν περισσοτερο και γινονται πιο νιανια, δεν πηζει τιποτα. για να καταλαβω. ολοκληρες (δοκιμασε να αλλαξεις μαρκα, βρασε τες λιγοτερο, μουλιασε τες λιγοτερο πριν το βρασιμο) καφε ζουμι πηχτο (μπορεις να πηξεις το ζουμι τεχνητα προσθετοντας αλευρι στην σουπα, πρωτα το αραιωνεις σε νερο και μετα το βαζεις στην σουπα)
thomasG4 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εβαλα ενα μεγαλο σε 250 γρ φακες. Για το οτι ανοιγουν και διαλυονται τι μπορει να φταιει? Μήπως βάζεις αλάτι στην αρχή του βρασίματος;
cosmos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 ένα?? εγώ βάζω τρία μεσαία περίπου .Τί φακές βάζεις?Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα..Τις μουλιάζεις από πριν?Εγώ όχι...απλά τις αφήνω να πάρουν μια βράση και μετά πετάω το νερό...Βάζω και ντομάτα...και λίγο πελτέ. Σε σιγανή φωτιά γινεται όλη η φάση...
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δε βαζω αλατι στην αρχη, εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες του σουπερ μαρκετ και μια χυμα, δεν τις μουλιαζω και στο 20λεπτο-μισαωρο εχουν παπαριασει. Θα βαλω αλευρι ή corn flour, ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει.
cosmos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Προτιμότερο είναι να χτυπήσεις σε καμιά νοικοκυρά γύρω σου...να σου δείξει πώς να τις κάνεις...παρά να βάλεις αλευροκορνφλάουερ!!! Ξέρω δύο τρόπους να γίνονται πάντως...ο πρώτος τσιγαρίζεις κρεμμυδια με το λάδι..μετά ρίχνεις φακές -καρότα-πατάτα-και λίγο νερό σε σιγανή φωτιά και ανα 5-7 λετπά προσθέτεις ΖΕΣΤΟ νερό..όταν χρειάζεται. και ο δευτερος....ρίχνεις τις φακες σε νερό να καλύπτονται και το βαζεις στο δυνατό μέχρι να αρχίσει να βράζει...τότε το χαμηλώνεις στο ελάχιστο ..και ρίχνεις χύμα τα υπόλοιπα...και τ αφήνεις πάλι να σιγοβράζει...πάντα με προσθήκη ζεστού νερού!! Σημειώνω...ότι δεν πρεπει να χάσει εντελώς το νερό για να προσθέτεις....!!!
agrio.imeros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δε βαζω αλατι στην αρχη, εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες του σουπερ μαρκετ και μια χυμα, δεν τις μουλιαζω και στο 20λεπτο-μισαωρο εχουν παπαριασει. Θα βαλω αλευρι ή corn flour, ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει. Το αλεύρι είναι καλό κόλπο για να χυλώσει η φακή . Δοκίμασε κανά δεκάλεπτο πριν τις βγάλεις να ανακατέψεις σε ένα πιάτο μια κουταλιά γεμάτη αλεύρι με δυο κουταλιές ξύδι , μετά ρίξε λίγο ζεστό ζουμί από τη φακή που βράζει στο μίγμα, ξανανακάτεψε και ρίχτο μετά στη κατσαρόλα ...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εκτός από τις απλές φακές κυκλοφορούν διάφορες άλλες ποικιλίες. Η ακριβότερη είναι η Beluga και είναι μαύρες (γι αυτό και το όνομα) και έχουν το πλεονέκτημα πως ενώ βράζουν μέσα σε 20 λεπτά, αν τις αφήσεις παραπάνω δεν σπάνε ποτέ και δεν διαλύονται. Συνήθως τις χρησιμοποιούν σε σαλάτες μιας και μένουν σπυρωτές κλπ αλλά είναι καλές και σε σούπα (αν δεν σας ενοχλεί το χρώμα). Ταυτόχρονα είναι πολύ πιο ελαφριές από τις κανονικές. Αν θυμάμαι καλά το παρακάτω σακουλάκι κάνει κάπου στα 4 ευρώ...
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Στην πιο χαμηλη φωτια που εχει το ματι τις εκανα σημερα. Εκανα και πειραμα με corn flour σε λιγες και μιλαμε εγιναν συσκατες. Ναι, οκ, επηξε το ζουμι, αλλα το χρωμα του ηταν σαν ευκοιλια και απο γευση αστα να πανε. Ευτυχως τις περισσοτερες τις εκανα σαλατα και τρωγονται. Τις beluga δεν τις εχω δοκιμασει (γιατι ολα τα αλλα "κολπα" που λετε δεν μου πετυχαινουν).
cosmos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δεν έκανες ένα livestream αφού τις έφτιαχνες τώρα...να σου λέμε τί να κάνεις?!! Μάλλον δεν το χεις...πρέπει να βρεις κάποιον να σου δείξει...και θα δεις μετά ότι είναι απλό ...απλά κάπου κάνεις λάθος... Κιμά για μακαρόνια φτιάχνεις??Κ αυτός νερομπούλι σου βγαίνει??Παρόμοιος ο τρόπος παρασκευής...
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Οχι, ο κιμας μου βγαινει τελειος. Εχω φαει πολλους κιμαδες σε εστιατορια, μαγειρεια και σπιτια και ο δικος μου ειναι καλυτερος. Και ρεβιθια ωραια κανω. Η φασολαδα μου ειναι μετρια προς "αναγκαστικα θα την φαω" και οι φακες μου σκατα. Θα ρωτησω την απο πανω καμια μερα.
frenzy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Τις τσιγαρίζεις τις φακές στην αρχή με το κρεμμυδάκι; Δεν χρειάζονται μούλιασμα, πλύσιμο μόνο.
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Σημερα τις επλυνα και τις τσιγαρισα, αλλες φορες το εχω παραλειψει. Δεν εχει διαφορα το αποτελεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα