Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα σαπούνια που φτιάχνουμε πάντως δεν έχει καθόλου μα καθόλου άρωμα. Προσπαθώ να θυμηθώ αν είναι είναι το φοινικέλαιο ή το καρυδέλαιο στερεό. Νομίζω το φοινικέλαιο.

 

Πως και σκέφτηκες να μαγειρέψεις σε καρυδέλαιο;

 

ειναι καλο για τηγανισμα λενε.

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι γιατί όχι; γίγαντες  φάση ( το μεγάλο το φασόλι και όχι το μέτριο της φασολάδας) νομίζω μια χαρά θα βγει.

 

ρωταω μηπως βγουν πολυ σκληρα 

Δημοσ.

ρωταω μηπως βγουν πολυ σκληρα 

ε πρώτα θα τα βράσεις και μετά θα τα ριξεις φούρνο με ντομάτες και τα ρέστα.

 

τώρα το σκληρό, έχει να κάνει και με το φασόλι, αν τα μούλιασες, αν το ίδιο το φασόλι ειναι καλό και βραστερό (γιαυτο και βλέπεις φασολάδες που δεν χυλώνουν ποτέ.)

 

πάρε μια γεύση εδώ ψιλέ μου:

 

http://faghta-giagias.blogspot.com/2012/05/blog-post_13.html

Δημοσ.

ε πρώτα θα τα βράσεις και μετά θα τα ριξεις φούρνο με ντομάτες και τα ρέστα.

 

τώρα το σκληρό, έχει να κάνει και με το φασόλι, αν τα μούλιασες, αν το ίδιο το φασόλι ειναι καλό και βραστερό (γιαυτο και βλέπεις φασολάδες που δεν χυλώνουν ποτέ.)

 

πάρε μια γεύση εδώ ψιλέ μου:

 

http://faghta-giagias.blogspot.com/2012/05/blog-post_13.html

 

οκ θα τα κανω αν ειναι το σκ

Δημοσ.

οκ θα τα κανω αν ειναι το σκ

 

θέλει μουλιασμα απο βραδύς. και κοίτα να τα πάρεις απο κανά μπακάλικο, φασόλια ρεβυθια και τέτοια συσκευασμένα απο μάρκετ είναι απλά μάπα. δεν βράζουν με την καμία.

 

με βαλες ρε μπαγάσα ιδέεα και μενα να κάνω Σ/Κ

Δημοσ.

θέλει μουλιασμα απο βραδύς. και κοίτα να τα πάρεις απο κανά μπακάλικο, φασόλια ρεβυθια και τέτοια συσκευασμένα απο μάρκετ είναι απλά μάπα. δεν βράζουν με την καμία.

 

με βαλες ρε μπαγάσα ιδέεα και μενα να κάνω Σ/Κ

 

τα 3α τα αποφλυομενα μια χαρα βραζουν

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πώς να διατηρήσω τη ρίζα του τζίντζερ;

Είναι κάτι που δεν καταναλώνεται γρήγορα και δυστυχώς χαλάει πριν το χρησιμοποιήσω.

 

Το χω βάλει έτσι χύμα στο ψυγείο -ξεράθηκε.

Το χω τυλίξει με χαρτί κουζίνας και πάλι στο ψυγείο -κάποια στιγμή μούχλιασε.

 

Τώρα έχω ένα κομμάτι μέσα σε πλαστική σακούλα. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει.

  • Moderators
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πώς να διατηρήσω τη ρίζα του τζίντζερ;

Είναι κάτι που δεν καταναλώνεται γρήγορα και δυστυχώς χαλάει πριν το χρησιμοποιήσω.

 

Το χω βάλει έτσι χύμα στο ψυγείο -ξεράθηκε.

Το χω τυλίξει με χαρτί κουζίνας και πάλι στο ψυγείο -κάποια στιγμή μούχλιασε.

 

Τώρα έχω ένα κομμάτι μέσα σε πλαστική σακούλα. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει.

καταψυξη?

  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά τυλιγμένο; Κι αν ναι, με τι;

Εχω την εντύπωση ότι εκεί παίζεται η φάση, όχι στο ψυγείο vs. κατάψυξη. 

 

Την καλύτερη αντοχή την είχε μέχρι στιγμής το χαρτί κουζίνας γιατί απορροφάει -λέει- την υγρασία. Αλλά κάποια στιγμή εμφανίστηκε η άτιμη η πρασινάδα....

Δημοσ.

Tώρα το εχω σε πλαστικό, θα περιμένω να δω πόσο θα κρατήσει.Τοχεις δοκιμάσει;

Δυστυχώς μπορώ να αγοράσω μόνο μεγαλούτσικα κομμάτια απ' τα οποία κόβω μικρά κομματάκια κάθε φορά, και εννοείται όχι κάθε μέρα, οπότε μια μέθοδος που θα κρατούσε 2 μήνες θα ήταν άριστη.

Δημοσ.

Θα το τυλίξεις σε χαρτί κουζίνας απορροφητικό και μετά θα το βάλεις ή σε σακουλίτσα τροφίμων που κλείνει με ζιπ ή σε τάπερ αεροστεγώς.

Έτσι, αν το βάλεις στο ψυγείο θα σου κρατήσει 2 βδομάδες+ σίγουρα...στην κατάψυξη για μήνα+

Δημοσ.

Ωχ μόνο δύο βδομάδες; Καλά, με βλέπω για κατάψυξ όπως είπε και ο Σπεκτ, αλλιώς θα πετάω στα σκουπίδια πάλι.

Θενκς, δεν είχα σκεφτεί να το διπλο-τυλίξω μέσα σε 2 υλικά.

Δημοσ.

Σε ξηρο περιβαλλον σε αποθηκη φαση, να αεριζεται, ουτε τυλιγμενο ουτε τπτ. Κραταει αρκετα κ το πολυ να μαραθει λιγο.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...