tehAllantin Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Τελικά μου ήρθε το τηγάνι. Άλλο από αυτό που παρήγγειλα, ήρθε το titanium pro γιατί δεν είχε στοκ και μου έστειλαν το ακριβότερο. Απλά τέλειο δεν είχα εμπειρία ξανά με καινούριο τηγάνι αλλά εκτός του ότι δεν κολλάει τίποτα και τα λίπη καθαρίζουν αμέσως ακόμα και ξεραμένα με λίγο νερό και πανάκι ή απαλά με σφουγγαράκι με τη μαλακή πλευρά. Θέλω και τη συμβουλή σας τώρα για ακονόπετρα νερού. Έχετε καμιά οικονομική πρόταση; Για απλό ακόνισμα όχι για διόρθωση λεπίδας ή πως λέγεται απλά να το κάνω κοφτερό.. Δεν ξέρω άμα γίνομαι αντιληπτός γιατί δεν τα ξέρω και καλά. Είδα αυτή στο ebay λέει τπτ ή τσάμπα χώρο θα πιάνει και θα καταστρέψει τη λεπίδα. Το μαχαίρι που έχω είναι το tojiro dp gyuto. Ευχαριστώ οι waterstones για το ακόνισμα είναι και γαμώ. Έρχονται σε διάφορες μορφές που χαρακτηρίζονται από το πόσο χοντρό (coarse) ή ψιλό (fine) είναι "υπόλειμα" που στην ουσία κάνει όλη τη δουλειά. Το tojiro που το χρησιμοποιείς; Δουλεύεις σε κουζίνα; Πόσο καιρό το έχεις; Τι χρήση του κάνεις; Τι κόβεις; Καλή γραμμή η dp, τίμια, αν και το sujihiki που πηρα (27αρι) δεν μου άρεσε και πολύ, σχετικά χοντρή η λεπίδα για την ψιλοδουλεία για την οποία είναι προορισμένο. Θα σου πρότεινα, αν ειναι να ασχοληθείς σοβαρά να πάρεις διπλές, Πχ, 1000/3000 και μετά μία 6000 ή 8000 για το τελείωμα. Με εξάσκηση φτάνεις να ξυρίζεις με το μαχαίρι (και φυσικά μιας και είναι επένδυση, πάρε σχετικά καλές, δλδ 40-50 ευρά) ( οι συγκεκριμένες πέτρες που ποσταρες ειναι ... αντε να μην πω. 16 εκατοστά μηκος και 2,2 πλάτος;; Και 1 εκατοστό ύψος. Η 180 ειναι να τροχίσεις κανα σπαθί στην καλύτερη ) θα ποσταρω αυριο, τωρα πάω για υπνο -.-
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Ίσως λίγο άσχετο αλλά μήπως ξέρει κανείς πως φτιάχνουμε την σώς που συνοδεύει συνήθως club sandwich? πχ στα Goodys πρέπει να σερβίρουν. Εδώ την λέμε σώς μουστάρδας. Η συγκεκριμένη σως που λες διαφέρει από την κλασσική σως ας πούμε; Υπάρχουν βίντεο στο internet που δείχνουν για σως, εκτός αν αυτή που λες είναι συγκεκριμένη.
mern Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 οι waterstones για το ακόνισμα είναι και γαμώ. Έρχονται σε διάφορες μορφές που χαρακτηρίζονται από το πόσο χοντρό (coarse) ή ψιλό (fine) είναι "υπόλειμα" που στην ουσία κάνει όλη τη δουλειά. Το tojiro που το χρησιμοποιείς; Δουλεύεις σε κουζίνα; Πόσο καιρό το έχεις; Τι χρήση του κάνεις; Τι κόβεις; Καλή γραμμή η dp, τίμια, αν και το sujihiki που πηρα (27αρι) δεν μου άρεσε και πολύ, σχετικά χοντρή η λεπίδα για την ψιλοδουλεία για την οποία είναι προορισμένο. Θα σου πρότεινα, αν ειναι να ασχοληθείς σοβαρά να πάρεις διπλές, Πχ, 1000/3000 και μετά μία 6000 ή 8000 για το τελείωμα. Με εξάσκηση φτάνεις να ξυρίζεις με το μαχαίρι (και φυσικά μιας και είναι επένδυση, πάρε σχετικά καλές, δλδ 40-50 ευρά) ( οι συγκεκριμένες πέτρες που ποσταρες ειναι ... αντε να μην πω. 16 εκατοστά μηκος και 2,2 πλάτος;; Και 1 εκατοστό ύψος. Η 180 ειναι να τροχίσεις κανα σπαθί στην καλύτερη ) θα ποσταρω αυριο, τωρα πάω για υπνο -.- Το γνωρίζω αυτό με την επιφάνεια. Ναι και εγώ προτιμώ διπλή. Όχι σπίτι μαγειρεύω και είπα να πάρω ένα καλό μαχαίρι γτ τόσα χρόνια δεν γινόταν δουλειά...Απλά τόσα χρόνια πάλευα με μια πέτρα των 2-3ευρώ και ένα μαχαίρι που δεν είχε καλή λεπίδα μέχρι που πήρα την απόφαση να πάρω το tojiro και τώρα ψάχνω και πέτρα.. Αυτό που ρωτάω είναι πρώτον χρειάζομαι 1000/3000 ή κάτι άλλο;Προσέχω τη λεπίδα και δεν έχει στραβώσει και έχω και μασάτι και το περνάω οπότε τη θέλω απλά για ακόνισμα και για τελείωμα όπως λες.. Χαχαχα ναι το φαντάστηκα Ούτε αυτή κάνει ε; Γιατί δεν θα ήθελα να δώσω πολλά λεφτά
Flaoutistas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Λέω αύριο να φτιάξω μια κις λορέν αλλά φοβάμαι για το αποτέλεσμα
Adon1s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Παίζει καμία δοκιμασμένη συνταγή για μπιφτέκια με βρώμη μέσα ;
Daemonos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Γνωρίζω 2 πολύ καλές συνταγές για Ιταλική μακαρονάδα. 1. Al Maffia 2. Al Pesto. εγγυημένα και Γ@μώ!!
zio10 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Γνωρίζω 2 πολύ καλές συνταγές για Ιταλική μακαρονάδα. 1. Al Maffia 2. Al Pesto. εγγυημένα και Γ@μώ!! E γράψτες!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 E γράψτες! PESTO: Μαδάμε μια γλάστρα με βασιλικό (δική μας, του γείτονα, δεν έχει σημασία) και πλένουμε τα φύλλα (αν είναι αυτός με τα πλατιά μεγάλα φύλλα ακόμη καλύτερα). Θέλουμε περίπου 2-3 χούφτες φύλλα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2-3 κουταλιές τυρί πεκορίνο (ή και παρμεζάνα), 1-2 κουταλιές κουκουνάρι (αν το καβουρδίσετε και λίγο πριν ακόμη καλύτερα), αλάτι & πιπέρι. Ξεκινάμε το μπλέντερ και όσο τα χτυπάει ρίχνουμε σιγά σιγά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να γίνει μια παχύρευστη πράσινη σάλτσα. Και κάθε φορά απλά την προσθέτουμε σε βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού. 2
Daemonos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Al Maffia. Υλικά: - Κρητικό Απάκι ή Καπνιστό χοιρινό - Μανιτάρια ολόκληρα χύμα στρογγυλά (ομπρέλα) - 2 Κρέμες γάλακτος light (κατά προτίμηση) - Barilla pesto πράσινη. - 2 κύβους knor λαχανικά - 1 Μεσαίο Κρεμμύδι. - 1 πακ μακαρόνια (liguini κατά προτίμηση) Βράζουμε τα μακαρόνια με 2 κύβους Κνόρ. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια κάθετα σε λωρίδες, κόβουμε το καπνιστό χοιρινό λεπτά κομμάτια λωρίδες. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια με λίγο λαδάκι, λίγο πριν "καραμελώσει" το κρεμμύδι ρίχνουμε το χοιρινό. Αφού ψηθούν λίγο όλα μαζί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο σάλτα πέστο μαζί με δυο τρεις κουταλιές από το ζουμί που βράζουν τα μακαρόνια, όταν χυλώσει η σάλτσα είναι έτοιμη. στραγγίζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε βούτυρο στα μακαρόνια (ανακατεύουμε να πιάσει) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. ----------------------------------------------------------------------------------- Al Pesto Υλικά: - Μπαλσάμικο ξύδι κρέμα με σύκο - Barilla pesto πράσινη. - 2 κύβους knor λαχανικά - 1 Μεσαίο Κρεμμύδι. - 1 μεσαίο σκόρδάκι - 1 πακ μακαρόνια (liguini κατά προτίμηση) Βράζουμε τα μακαρόνια με 2 κύβους Κνόρ. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι με λίγο λάδι, μόλις "καραμελώσει" το κρεμμύδι ρίχνουμε το Barilla Pesto μαζί με μερικές κουταλιές από το ζουμί που βράζουν τα μακαρόνια (Έτσι ώστε να απλώσει η σάλτσα), όταν χυλώσει η σάλτσα είναι έτοιμη. στραγγίζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε βούτυρο στα μακαρόνια (ανακατεύουμε να πιάσει) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε. Το Μπαλσάμικο είναι dressing, βάζουμε στην άκρη του πιάτου και βουτάμε σε κάθε πιρουνιά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Δεν αναφέρθηκα σε αλάτι και πιπέρι - βάζετε όσο θέλετε Παίδες τις συνταγές μου τις έχει δώσει φίλος από Σικελία!! Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από Daemonos 2
zio10 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Al Maffia. Υλικά: - Κρητικό Απάκι ή Καπνιστό χοιρινό - Μανιτάρια ολόκληρα χύμα στρογγυλά (ομπρέλα) - 2 Κρέμες γάλακτος light (κατά προτίμηση) - Barilla pesto πράσινη. - 2 κύβους knor λαχανικά - 1 Μεσαίο Κρεμμύδι. - 1 πακ μακαρόνια (liguini κατά προτίμηση) Βράζουμε τα μακαρόνια με 2 κύβους Κνόρ. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια κάθετα σε λωρίδες, κόβουμε το καπνιστό χοιρινό λεπτά κομμάτια λωρίδες. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια με λίγο λαδάκι, λίγο πριν "καραμελώσει" το κρεμμύδι ρίχνουμε το χοιρινό. Αφού ψηθούν λίγο όλα μαζί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο σάλτα πέστο μαζί με δυο τρεις κουταλιές από το ζουμί που βράζουν τα μακαρόνια, όταν χυλώσει η σάλτσα είναι έτοιμη. στραγγίζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε βούτυρο στα μακαρόνια (ανακατεύουμε να πιάσει) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. ----------------------------------------------------------------------------------- Al Pesto Υλικά: - Μπαλσάμικο ξύδι κρέμα με σύκο - Barilla pesto πράσινη. - 2 κύβους knor λαχανικά - 1 Μεσαίο Κρεμμύδι. - 1 μεσαίο σκόρδάκι - 1 πακ μακαρόνια (liguini κατά προτίμηση) Βράζουμε τα μακαρόνια με 2 κύβους Κνόρ. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι με λίγο λάδι, μόλις "καραμελώσει" το κρεμμύδι ρίχνουμε το Barilla Pesto μαζί με μερικές κουταλιές από το ζουμί που βράζουν τα μακαρόνια (Έτσι ώστε να απλώσει η σάλτσα), όταν χυλώσει η σάλτσα είναι έτοιμη. στραγγίζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε βούτυρο στα μακαρόνια (ανακατεύουμε να πιάσει) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ωραίος! (Αλλά πολύ knor ρε συ, "η εκπομπή περιλαμβάνει τοποθέτηση προϊόντος" ένα πράμα! ) 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έτοιμος κύβος, έτοιμο pesto, κρέμα γάλακτος... Κάντε και τίποτα μόνοι σας! 2
Daemonos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έτοιμος κύβος, έτοιμο pesto, κρέμα γάλακτος... Κάντε και τίποτα μόνοι σας! Είναι θέμα χρόνου. Ωραίος! (Αλλά πολύ knor ρε συ, "η εκπομπή περιλαμβάνει τοποθέτηση προϊόντος" ένα πράμα! ) Ναι έτσι θέλει όμως Δεν αναφέρθηκα σε αλάτι και πιπέρι - βάζετε όσο θέλετε 1
nickmanak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Τηγανητο κοτοπουλο με καρυ, μαγειρεψε κανεις; Εννοω να τριψουμε τα φιλετα με αλατι και καρυ και να τηγανιστουν στο τηγανι με λαδι. Τπτ αλλο. Το επιχειρησα κανα 2 φορες, αλλα οταν τελειωνει το τηγανισμα το καρυ σχεδον εξαφανιζεται απο τη γευση του κοτοπουλου παρολο που μενει η κιτρινιλα του μπαχαρικου. Υποψιαζομαι οτι η θερμοκρασια του τηγανιου καιει και καταστρεφει το μπαχαρικο μετα απο τοση ωρα. Δεν βρηκα πουθενα συνταγη τηγανισματος με καρυ, οποτε μαλλον ηταν λαθος η προσεγγιση μου. Το θεμα ειναι να βρω τροπο να τηγανιζω κρεας και να εχει γευση καρυ, χωρις βρασιματα ή σως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα