Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. 

Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; 

Να φτιάξω κάποια σως;

Ευχαριστώ! 

Λάδι, αλάτι, ξύδι και φρέσκο κρεμμυδάκι :)

 

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, skiabox είπε

Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. 

Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; 

Να φτιάξω κάποια σως;

Ευχαριστώ! 

Σως σε μαρούλι δεν πολυπάει.

Αυτά που είπε ο zio αλλά πολύ λίγο λαδάκι γιατί δεν αφομειώνεται στη μαρουλοσαλάτα και το βλέπεις πάνω στα φύλλα.

Μία άλλη σαλάτα  που κάνουμε αρκετές φορές τα ίδια υλικά αλλά προσθέτεις ένα τόνο  και αρκετή μαγιονέζα ή μία καλή σως που προανέφερες.Εγώ πάντα με μαγιονέζα τη φτιάχνω.Είναι νοστιμότατη αλλά πλέον πας σε μία πιο βαριά εκδοχή.

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, skiabox είπε

Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. 

Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; 

Να φτιάξω κάποια σως;

Ευχαριστώ! 

Σως από αλάτι, μέλι, μουστάρδα, (ελάχιστο) γιαούρτι, φέτες πράσινου μήλου και ρόδι (ή σως φράουλας).

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω πεθυμήσει γαύρο μαρινάτο.Θα πάω μια βόλτα ψαράδικο να δω αν έχει και σε τι τιμή.:P

Edit. Όχι έτοιμο εννοείται ότι εγώ θα τον φτιάξω αν βρω κατάλληλο βέβαια.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τρομερή η συνταγή πιο πάνω.

Την δοκίμασα σήμερα.

Το μόνο που έλειπε σε σχέση με τα επαγγελματικά πιάτα που βλέπουμε στα εστιατόρια είναι κάτι πλάκες τυριού που βλέπουμε να βάζουν από πάνω.

Αυτές οι πλάκες τυριού τι ακριβώς είναι;

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εγώ έχω πεθυμήσει γαύρο μαρινάτο.Θα πάω μια βόλτα ψαράδικο να δω αν έχει και σε τι τιμή.:P

Edit. Όχι έτοιμο εννοείται ότι εγώ θα τον φτιάξω αν βρω κατάλληλο βέβαια.

Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού.

Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα!

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skiabox είπε

Τρομερή η συνταγή πιο πάνω.

Την δοκίμασα σήμερα.

Το μόνο που έλειπε σε σχέση με τα επαγγελματικά πιάτα που βλέπουμε στα εστιατόρια είναι κάτι πλάκες τυριού που βλέπουμε να βάζουν από πάνω.

Αυτές οι πλάκες τυριού τι ακριβώς είναι;

Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού.

Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα!

Παρμεζάνα συνήθως, ή κάποιο σκληρό τυρί.

 

  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Highlander είπε

Παρμεζάνα συνήθως, ή κάποιο σκληρό τυρί.

Αυτές οι πλακιτσες  παρμεζάνας φτιάχνονται εύκολα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού.

Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα!

Δεν το είχε ανοίξει.Αυτό λέγεται φιλετάρισμα. Ανοίγεις όπως είναι ωμός το γαύρο στη μέση και του βγάζεις το κοκαλάκι (ραχοκοκοκαλιά) Μετά όπως και να τον μαγειρέψεις είναι τέλειος αλλά είναι μεγάλη βαβούρα το φιλετάρισμα.

Με ζαλίζουν τα παιδιά και η γυναίκα και τους το κάνω καμιά φορά.Σήμερα πήρα 1,5 κιλό γιατί τον βρήκα 3 ευρώ το κιλό + 500 γραμμάρια δώρα :P και μάλλον θα τον κάνω το απόγευμα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, skiabox είπε

Αυτές οι πλακιτσες  παρμεζάνας φτιάχνονται εύκολα; 

Αν εννοείς αυτό:

Διαφορετικά αν εννοείς ωμή την παρμεζάνα, απλά θες ένα εργαλείο που ξύνεις φλοίδες από ολόκληρο κομμάτι παρμεζάνας.
Ένα παρόμοιο έχω εγώ: https://www.snatch.gr/product/2942398/kofths-turiou-leifheit-proline-03129/?ref=bestprice.gr

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marios32 είπε

Και με ένα κοφτερό μαχαίρι μπορείς να το κάνεις, προσεκτικά εννοείται..

Νομίζω ότι με το μαντολίνο θα γίνει πιο σωστή δουλειά.

Δημοσ.

Επειδή η παρμεζάνα είναι σκληρό υλικό, το μαντολίνο θέλει προσοχή μην κόψεις κομμάτι από το χέρι σου.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...