zio10 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 36 λεπτά πριν, skiabox είπε Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; Να φτιάξω κάποια σως; Ευχαριστώ! Λάδι, αλάτι, ξύδι και φρέσκο κρεμμυδάκι 1
papoys1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, skiabox είπε Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; Να φτιάξω κάποια σως; Ευχαριστώ! Σως σε μαρούλι δεν πολυπάει. Αυτά που είπε ο zio αλλά πολύ λίγο λαδάκι γιατί δεν αφομειώνεται στη μαρουλοσαλάτα και το βλέπεις πάνω στα φύλλα. Μία άλλη σαλάτα που κάνουμε αρκετές φορές τα ίδια υλικά αλλά προσθέτεις ένα τόνο και αρκετή μαγιονέζα ή μία καλή σως που προανέφερες.Εγώ πάντα με μαγιονέζα τη φτιάχνω.Είναι νοστιμότατη αλλά πλέον πας σε μία πιο βαριά εκδοχή. 1
skiabox Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Σκέφτομαι να κάνω μια βινεγκρετ. https://www.tanea.gr/2015/06/18/lifearts/exodos/theika-dressing-gia-salates/
l337 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, skiabox είπε Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; Να φτιάξω κάποια σως; Ευχαριστώ! Σως από αλάτι, μέλι, μουστάρδα, (ελάχιστο) γιαούρτι, φέτες πράσινου μήλου και ρόδι (ή σως φράουλας). 1
papoys1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω πεθυμήσει γαύρο μαρινάτο.Θα πάω μια βόλτα ψαράδικο να δω αν έχει και σε τι τιμή. Edit. Όχι έτοιμο εννοείται ότι εγώ θα τον φτιάξω αν βρω κατάλληλο βέβαια. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από papoys1 1 1
skiabox Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Τρομερή η συνταγή πιο πάνω. Την δοκίμασα σήμερα. Το μόνο που έλειπε σε σχέση με τα επαγγελματικά πιάτα που βλέπουμε στα εστιατόρια είναι κάτι πλάκες τυριού που βλέπουμε να βάζουν από πάνω. Αυτές οι πλάκες τυριού τι ακριβώς είναι; 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Εγώ έχω πεθυμήσει γαύρο μαρινάτο.Θα πάω μια βόλτα ψαράδικο να δω αν έχει και σε τι τιμή. Edit. Όχι έτοιμο εννοείται ότι εγώ θα τον φτιάξω αν βρω κατάλληλο βέβαια. Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού. Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα! 1
Highlander Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, skiabox είπε Τρομερή η συνταγή πιο πάνω. Την δοκίμασα σήμερα. Το μόνο που έλειπε σε σχέση με τα επαγγελματικά πιάτα που βλέπουμε στα εστιατόρια είναι κάτι πλάκες τυριού που βλέπουμε να βάζουν από πάνω. Αυτές οι πλάκες τυριού τι ακριβώς είναι; Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού. Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα! Παρμεζάνα συνήθως, ή κάποιο σκληρό τυρί. 1
skiabox Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, Highlander είπε Παρμεζάνα συνήθως, ή κάποιο σκληρό τυρί. Αυτές οι πλακιτσες παρμεζάνας φτιάχνονται εύκολα;
papoys1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, skiabox είπε Σωστό τηγάνισμα γαύρου μια φορά έχω δει στη ζωή μου σε λέσχη του στρατού. Είχε ανοίξει το πάνω μέρος και το είχε τηγανίσει μπρούμυτα! Δεν το είχε ανοίξει.Αυτό λέγεται φιλετάρισμα. Ανοίγεις όπως είναι ωμός το γαύρο στη μέση και του βγάζεις το κοκαλάκι (ραχοκοκοκαλιά) Μετά όπως και να τον μαγειρέψεις είναι τέλειος αλλά είναι μεγάλη βαβούρα το φιλετάρισμα. Με ζαλίζουν τα παιδιά και η γυναίκα και τους το κάνω καμιά φορά.Σήμερα πήρα 1,5 κιλό γιατί τον βρήκα 3 ευρώ το κιλό + 500 γραμμάρια δώρα και μάλλον θα τον κάνω το απόγευμα.
Highlander Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, skiabox είπε Αυτές οι πλακιτσες παρμεζάνας φτιάχνονται εύκολα; Αν εννοείς αυτό: Διαφορετικά αν εννοείς ωμή την παρμεζάνα, απλά θες ένα εργαλείο που ξύνεις φλοίδες από ολόκληρο κομμάτι παρμεζάνας. Ένα παρόμοιο έχω εγώ: https://www.snatch.gr/product/2942398/kofths-turiou-leifheit-proline-03129/?ref=bestprice.gr 1
marios32 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Και με ένα κοφτερό μαχαίρι μπορείς να το κάνεις, προσεκτικά εννοείται..
skiabox Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, marios32 είπε Και με ένα κοφτερό μαχαίρι μπορείς να το κάνεις, προσεκτικά εννοείται.. Νομίζω ότι με το μαντολίνο θα γίνει πιο σωστή δουλειά.
Highlander Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Επειδή η παρμεζάνα είναι σκληρό υλικό, το μαντολίνο θέλει προσοχή μην κόψεις κομμάτι από το χέρι σου.
Dark_son20 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 αν έχεις εργαλείο για ξεφλούδισμα θα είναι ευκολότερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα