Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες:

Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι)

Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

@Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες:

Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι)

Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) 

Αν είσαι πολύ νέος στο ψήσιμο η γνώμη μου είναι να αποφύγεις σουβλάκια(βαρετά στο ψήσιμο επειδή έχουν 4 πλευρές) και σίγουρα τους κιμάδες για να μη σου κολλήσουν και ξενερώσεις. Πανσέτες είναι σταθερή αξία και δεν γίνεται να μην τις πετύχεις. Αν θες σε μπριζόλα χοιρινή πας σε λαιμού και αφού είναι φίλοι σου πάρε και μια μοσχαρίσια για να μπεις στο κλίμα. Να δεις δηλαδή πως ψήνει η ψησταριά σου ε και αν δεν την πετύχεις δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν θες σε λουκάνικο απλά μην τα τρυπήσεις ή κόψεις στη μέση γιατί θα γίνει χαμός απο φωτιά.

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 01/04/2019 at 14:13, skiabox said:

Αυτές οι πλακιτσες  παρμεζάνας φτιάχνονται εύκολα; 

Τρίβεις παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη, την απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα (ή προσεκτικά σε αντικολλητικό τηγάνι) και μόλις λιώσει και παει να πάρει χρώμα τη βγάζεις και την αφήνεις να σταθεροποιηθεί. Στο στάδιο που θα είναι ακόμη ζεστή και εύκαμπτη μπορείς να της δώσεις ο,τι σχήμα θέλεις. Αν θες ας πούμε να φτιάξεις μια "φωλιά" από παρμεζάνα για να βάλεις μέσα σαλάτα, την αναποδογυρίζεις ζεστή πάνω από ένα μπωλ ή πιάτο που έχεις στήσει ανάποδα, περιμένεις να κρυώσει και ξεφορμάρεις! :) 

pars.JPG

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

@Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες:

Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι)

Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) 

Πανσετες λουκάνικα  μπριζόλες 

  • Like 2
Δημοσ.

Στη πεπατημένη ε ; 

Έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ 

@nogoso καλή η ιδέα για το μοσχάρι, θα πάρω μια να τη δοκιμάσω 

Γενικά μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι έχω να φάω καμιά 15αριά χρόνια, καιρός να ξαναμπεί στο μενού μου φαίνεται :)

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, AristidisZ said:

Στη πεπατημένη ε ; 

Έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ 

@nogoso καλή η ιδέα για το μοσχάρι, θα πάρω μια να τη δοκιμάσω 

Γενικά μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι έχω να φάω καμιά 15αριά χρόνια, καιρός να ξαναμπεί στο μενού μου φαίνεται :)

Κόντρα χωρίς κόκκαλο ftw! Αρκετά καλό VFM.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, billdanos said:

Και μόνο medium rare! :)

Και με medium δεν παίρνουμε κεφάλια. 😛

  • Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με το χωρίς κόκκαλο ώστε να είναι πιο εύκολη η διαχείριση. Το κόκκαλο το άτιμο μπορεί να σε κάνει να τη βγάλεις πολύ στεγνή επειδή θα φοβηθείς το αίμα στο σημείο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Τρίβεις παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη, την απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα (ή προσεκτικά σε αντικολλητικό τηγάνι) και μόλις λιώσει και παει να πάρει χρώμα τη βγάζεις και την αφήνεις να σταθεροποιηθεί. Στο στάδιο που θα είναι ακόμη ζεστή και εύκαμπτη μπορείς να της δώσεις ο,τι σχήμα θέλεις. Αν θες ας πούμε να φτιάξεις μια "φωλιά" από παρμεζάνα για να βάλεις μέσα σαλάτα, την αναποδογυρίζεις ζεστή πάνω από ένα μπωλ ή πιάτο που έχεις στήσει ανάποδα, περιμένεις να κρυώσει και ξεφορμάρεις! :) 

pars.JPG

Μοντεράτορα δεν μας τα είπες αυτά τα ταλέντα!

25 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και μόνο medium rare! :)

spacer.png

  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Στη πεπατημένη ε ; 

Έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ 

@nogoso καλή η ιδέα για το μοσχάρι, θα πάρω μια να τη δοκιμάσω 

Γενικά μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι έχω να φάω καμιά 15αριά χρόνια, καιρός να ξαναμπεί στο μενού μου φαίνεται :)

Φτιάξε κάτι απλό όπως λες δεν έχεις εμπειρία με το ψήσιμο. Το πιο απλά όπως πανσετες λουκάνικα είναι μια Safe λύση.  η μοσχαρίσια  θέλει σωστό ψήσιμο για να μην βγει σαν σόλα...

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

Φτιάξε κάτι απλό όπως λες δεν έχεις εμπειρία με το ψήσιμο. Το πιο απλά όπως πανσετες λουκάνικα είναι μια Safe λύση.  η μοσχαρίσια  θέλει σωστό ψήσιμο για να μην βγει σαν σόλα...

Ε εντάξει οι 2 από τους 4 καλεσμένους το κατέχουν καλά το θέμα, νομίζω θα βοηθήσουν αν χρειαστεί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...