Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, skiabox said:

Μοντεράτορα δεν μας τα είπες αυτά τα ταλέντα!

 

Μοσχάρι καλοψημένο = ζεστή σαγιονάρα στο πιάτο σου για να γυμνάζεις τα σαγόνια! Αν τρως έτσι το κρέας τότε καλύτερα χοιρινό ή μοσχαράκι κοκκινιστό... 😛 

19 minutes ago, ThReSh said:

Πάρε ένα θερμόμετρο κρέατος για σιγουριά.

Χθες έφτασε στο σπίτι αυτό οπότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες: 

 nano_feature_preview.png

  • Like 4
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πάρε ένα θερμόμετρο κρέατος για σιγουριά.

Έχεις να προτείνεις κανένα ; 

@billdanos αυτό που δείχνεις δε ξέρω τι είναι αλλά δείχνει ακριβό :P :P :P

  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, AristidisZ said:

Έχεις να προτείνεις κανένα ; 

@billdanos αυτό που δείχνεις δε ξέρω τι είναι αλλά δείχνει ακριβό :P :P :P

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Sous vide, πες το ντε σε απλά ελληνικά :D

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σουβίντ  ;;  Μετα τη αποτυχια με τις ψηστιερες που τα κανα καρβουνο παμε για γαλλικα :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nogoso είπε

Θα συμφωνήσω με το χωρίς κόκκαλο ώστε να είναι πιο εύκολη η διαχείριση. Το κόκκαλο το άτιμο μπορεί να σε κάνει να τη βγάλεις πολύ στεγνή επειδή θα φοβηθείς το αίμα στο σημείο.

Δεν είναι αίμα αλλά χρωστικές, ζήτημα στο κόκκαλο να έχει μείνει 5-10 μλ τα οποία απλά καίγονται στο ψήσιμο. 

Για τα μοσχαρίσια ειδικά τα κόβεις πάχος 2cm και τα ψήνεις 1 λεπτό από κάθε μεριά και γίνονται λουκούμι αν κάποιος έχει θέμα στο να βλέπει το κόκκινο από τις χρωστικές μπορεί να το αφήσει παραπάνω. 

  • Like 2
Δημοσ.

Τελικά την παρμεζάνα να την βάλω στη σαλάτα ψημένη ή άψητη;

Σε εστιατόρια την έχω δει μόνο άψητη για αυτό ρωτάω!

  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, skiabox said:

Τελικά την παρμεζάνα να την βάλω στη σαλάτα ψημένη ή άψητη;

Σε εστιατόρια την έχω δει μόνο άψητη για αυτό ρωτάω!

Όπως και να τη βάλεις ...θα τη φάτε! :) 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Δοκίμασε φιλέτο κοτόπουλο μέσα στο σακουλάκι βάλε κάρυ, πιπέρι, λίγο αλάτι, κάποιο μυρωδικο που να σου αρέσει μόλις το βγάλεις πέρασμα στο τηγάνι με βούτυρο κλαριφιε ή μη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Είδα ότι ξεκινάνε από 10ρικο και πάνε στον Θεό, για αυτό ρώτησα ;)

Προφανώς χρειάζεται μια Α ακρίβεια, αλλά μη δώσουμε και 2 μεροκάματα για αξεσουάρ 

  • Super Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, ThReSh said:

Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. 

  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, billdanos said:

Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. 

Ή αναλογικό...

  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, ThReSh said:

Ή αναλογικό...

Για ψήσιμο ακριβειας δεν είναι πολύ καλά τα αναλογικά... 

Δημοσ.

Μεγάλε μοντεράτορα billdanos έγραψες πάλι.

Δοκίμασα τη συνταγή που είπες με την παρμεζάνα στο φούρνο και μετά τσιπς.

Από κάτω είχανε την κλασική σαλάτα μαρούλι με την ωραία βινεγκρέτ που περιγράφω πιο πάνω!

Απλά μετά το κρύωμα θέλουν να μπουν σε χαρτί κουζίνας τα τσιπς να φύγει λίγο το λάδι που βγάζουν.

Για φωτογραφία ήταν το πιάτο!

Καλά ποιος είσαι;

Ο Σωτήρης Κοντιζάς;

ΛΟΟΟΛ

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...