Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπακαλιάρος που έχει τηγανιστεί ήδη αλλά δεν έχει ξαλμυριστεί καλά αν τον βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων δεν μειώνω την αλμύρα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μπακαλιάρος που έχει τηγανιστεί ήδη αλλά δεν έχει ξαλμυριστεί καλά αν τον βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων δεν μειώνω την αλμύρα;

Ευχαριστώ.

Η αλμύρα δεν φεύγει με τίποτε. Η θερμότητα δεν μειώνει το αλάτι, αντίθετα επειδή θα "αφυδατωθεί" και άλλο με το ζέσταμα θα γίνει πιο αλμυρός!

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Η αλμύρα δεν φεύγει με τίποτε. Η θερμότητα δεν μειώνει το αλάτι, αντίθετα επειδή θα "αφυδατωθεί" και άλλο με το ζέσταμα θα γίνει πιο αλμυρός!

 

Το τρώω με κέτσαπ για να ισοροπήσει κάπως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Επεξ/σία από marva
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, marva είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Εγω παντως απο προιοντα venus δεν εχω μεινει ευχαριστημενος. Αν δεις για την συγκεκριμενη  βγηκε στην αγορα περιπου αρχες 2019, οποτε αξιολογηση γαστρας στα 2 χρονια ειναι καπως σχετικη και φυσικα αναλογα της χρησης που γινεται  μιας και οι γαστρες κρινονται σε μεγαλυτερο βαθος χρονου.Αν διεθετα τα χρηματα θα πηγαινα σε μαντεμενια ,αλλιως αγοραζεις μια φτηνη και οσο σε βγαλει.

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, marva είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω για καλή γάστρα γύρω στα 42-44 cm, ελαφριά και χωρίς αντικολλητική επικάλυψη tefal, για ηλεκτρικό φούρνο και το "ψαχτήρι" με έστειλε στο νήμα σας. Το skroutz έχει διάφορες μάρκες και ως best seller εμφανίζει μια venus με πολύ καλές κριτικές. Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα για τις μεθοδεύσεις τους, είπα να συμβουλευτώ τους ειδήμονες. Ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Γάστρες έχουμε αγοράσει σε διάφορα μεγέθη και ποιότητες. Εμαγιέ, αντικολλητική, πήλινη, πυρέξ!

Τελικά αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο είναι ανοξείδωτες κατσαρόλες χωρίς πλαστικά χερούλια.

Επειδή μερικά φαγητά θέλουν προετοιμασία στο μάτι τα ξεκινάμε στην κατσαρόλα και τα αποτελειώνουμε στο φούρνο, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε σκεύος!

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Shadows είπε

Κανα 1-2 βδομαδες σιγουρα,το σουτζουκι ειναι φτιαγμενο για να αντεχει κανονικα εκτος ψυγειου.

Το συγκεκριμένο ήταν γύρω στον μήνα. Φαγώθηκε, χωνεύτηκε, όλα καλά 😎 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ταιριάζουν τα κολοκύθια με ρεβύθια?

Έχεις κανείς κανά μυστικό για νόστιμα όσπρια? (κυρίως ρεβύθια)

Τι μπαχαρικά ρίχνεται κτλ?

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ταιριάζουν τα κολοκύθια με ρεβύθια?

Έχεις κανείς κανά μυστικό για νόστιμα όσπρια? (κυρίως ρεβύθια)

Τι μπαχαρικά ρίχνεται κτλ?

Σε όλα τα φαγητά μπορείς να βάλεις σχεδόν ό,τι μπαχαρικό σου αρέσει ή συνδυασμό. Τα γούστα διαφέρουν.

Αλλά επειδή και τα κολοκύθια και τα ρεβύθια είναι άνοστα σκέτα, οι πιθανότητες να κάνεις κάτι γευστικό συνδυάζοντάς τα είναι μάλλον ανύπαρκτες!

Τα ρεβύθια ή θα τα μαγειρέψεις όπως τα φασόλια, με ντομάτα, ή σκέτα με λεμόνι.

Τα κολοκύθια, υποθέτω ότι δεν εννοείς την κίτρινη κολοκύθα αλλά τα κολοκυθάκια που τα κάνουμε συνήθως τηγανιτά ή γεμιστά με κιμά ή σκέτα βρασμένα σαν σαλάτα με μπόλικο λεμόνι.

Δημοσ.

Στα ρεβυθια αμα ειναι κοκκινιστά παει η ρίγανη, η γλυκιά παπρικα, η δαφνη και το μαυρο πιπερι. Μόνο προσοχη στην ρίγανη γτ πρέπει να μπει προς το τέλος για να μην πικρισει. 

 

Τα κολοκυθια από την άλλη, αν είναι πολυ μεγάλα συνήθως είναι νερουλα και όχι νόστιμα, αλλά αν τα βάλεις σε μια λαδόκολλα με ρίγανη αλατι λάδι,σε μέτρια φωτιά στο φούρνο, θα καραμελώνουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ταιριάζουν τα κολοκύθια με ρεβύθια?

Έχεις κανείς κανά μυστικό για νόστιμα όσπρια? (κυρίως ρεβύθια)

Τι μπαχαρικά ρίχνεται κτλ?

off topic

που χάθηκες βρε φίλε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...