Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 5:28 ΜΜ, SB_1957 είπε

Δοκιμασμένη επί 10 χρόνια από τότε που την πρωτοδιαβάσαμε είναι αυτή, την οποία μάλλον αντέγραψε η Αργυρώ, χωρίς να το αναφέρει, ενώ η ίδια έκανε σήριαλ γιατί κάποιοι αντέγραψαν "δική" της συνταγή χωρίς να την "μνημονεύσουν"!!!

https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsourekia-apokaliptoun-ta-mistika-tous

Σιγά τις αποκλειστικότητες. Ο ένας τον άλλον αντιγράφει ή παίρνει 1-2 στοιχεία από 2-3 και φτιάχνει τη δική του "αποκλειστική συνταγή"

6 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Έχει η κόρη μου. Ναι είναι μεγάλη ευκολία στο μαγείρεμα κάνεις ακριβώς ότι σου λέει το βιβλίο και ποτέ δεν αποτυγχάνεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που λέει η συνταγή.

Και φτιάχνει τα πάντα εύκολα απλά γρήγορα. Το μόνο μείον η πολύ ακριβή τιμή του αλλά πιστεύω θα σε αποζημιώσει. Φυσικά θα πάρεις και τα βιβλία συνταγών του.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Eχει η κοπελα μου και ειναι ερωτευμενη μαζι του. Εγω το βλεπω σαν ενα παρα πολυ καλο μπλεντερ που μπορει να ζεστανει/μαγειρεψει κιολας. Επισης κανει και πολυ καλο ζυμωμα, αλλα σε μικρες ποσοτητες. 

  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάποιες ερωτήσεις

1. Είναι επικύνδυνο να βάλεις στο πλαστικό κάδο του πολυμίξερ καυτό φαγητό/υγρό? μπορεί να του κάνει ζημιά?

2. Οι διπλές λεπίδες του πολυμίξερ είναι διαφορετικές από του πολυκόφτη? εννοώ το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό? (καλύτερη άλεση με πολυμίξερ?)

Έχω ένα πολυκόφτη τον οποία χρησιμοποίησα γιατί χάλασε το μπλέντερ μου αλλά δεν άλεθε καλά, μένανε πολλά κομμάτια φαγητού και αναρωτιέμαι μήπως κάνει το ίδιο και το πολυμίξερ. Με φοβίζει επίσης η πιθανότητα να χαλάσω το πλαστικό. Τώρα έχω ραβδομπλέντερ που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με κανονικό μπλέντερ αλλά σκέφτομαι άμεσα να πάρω το πολυμίξερ καθώς δε με βολεύει πολύ η ράβδος.

Κάτι τελευταίο. Θέλω να συνδυάσω περισσότερους ξηρούς καρπούς στο φαί μου όπως καρύδια/αμύγδαλα, αυτά λιώνουν εύκολα? ταιριάζουν με γιαούρτι και μέλι? ή γιαούρτι και φρούτο? σε τι ποσότητα αξίζουν τη μέρα?

 

 

Επεξ/σία από aizensama24
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.  Οι κατεψυγμένες γαρίδες (όχι οι ολόκληρες αλλά μικρά κομματάκια που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ) χρειάζονται καθάρισμα πριν μαγειρευτούν; Έχουν εντεράκι αυτές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να μου πει κάποιος πως φτιάχνεται ο πουρές στιγμής? (νιφάδες) 

Πόσο νερό ρίχνω?

Το βράζω πρώτα?

Πόση ώρα τον βράζω?

Επεξ/σία από aizensama24
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μπορεί να μου πει κάποιος πως φτιάχνεται ο πουρές στιγμής? (νιφάδες) 

Πόσο νερό ρίχνω?

Το βράζω πρώτα?

Πόση ώρα τον βράζω?

Εχει οδηγιες το κουτι.

Βραζεις νερο, νομιζω το ενα φακελακι θελει περιπου 2μιση φλιτζάνια νερο, βαζεις στο νερο αλατι  ή κανεναν κυβο για γευση και τα βραζεις μαζι (εγω βαζω πιπερια και καρυκεύματα), οταν βρασει το βγαζεις, ριχνεις το φακελακι και ανακατεύεις ταυτόχρονα. Αν θελεις ρίχνεις λίγο βούτυρο. Εγω πεταω λιγες σταγόνες τρουφολαδο κι αν εχω και κανενα τυρι ριχνω και λιγο. Αν παει να σου γίνει σαν στόκος, ριξε λιγο γάλα ή νερο. 

Πανω κατω ετσι γινεται, αλλα διάβασε και ακολούθησε τις οδηγιες.

Δημοσ.
Στις 30/8/2021 στις 7:26 ΜΜ, episkeptis100 είπε

Καλησπέρα σας.  Οι κατεψυγμένες γαρίδες (όχι οι ολόκληρες αλλά μικρά κομματάκια που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ) χρειάζονται καθάρισμα πριν μαγειρευτούν; Έχουν εντεράκι αυτές;

Θα το καταλάβεις αν δεν έχουν γιατί το πάνω μέρος θα είναι χαραγμένο/ανοιγμένο.

Αυτές που παίρνουμε από λιντλ είναι βγαλμένο το εντεράκι. Ό,τι έχουμε πάρει από άλλο σούπερ μάρκετ δεν είναι!

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο όταν βράζω νερό χωρίς πολτό, βγαίνουν κάτι αφροί που ανεβαίνουν απότομα και πέφτουν από τη κατσαρόλα. Νόμιζα ότι  μόνο το ψάρι το κάνει αυτό αλλά μου το έκανε και ο πουρές. Δε ξέρω τι παίζει αλλά αν δεν είμαι εκεί στη πρώτη μπουρμπουλίθρα να κατεβάσω τη φωτιά δεν θα τη γλιτώσω. Δε ξέρω αν μήπως το έχω βάλει σε υπερβολικά δυνατή φωτιά, (κορυφαία είναι το 6), ίσως να το έχω στο 5 ξέρω γω....

Τέλος πάντων, ο πουρές με πιπεριές είναι πραγματικά γευστικός, δε το περίμενα, είναι πολύ καλύτερος γευστικά από αυτόν που έφτιαχνα με κανονικές πατάτες. Απαιτεί γάλα βέβαια έτσι λέει η συνταγή, δε ξέρω αν γίνεται να μη βάλω. Από θρεπτικότητα επίσης δε ξέρω τι λέει συγκριτικά με κανονικές πατάτες.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Για κάποιο λόγο όταν βράζω νερό χωρίς πολτό, βγαίνουν κάτι αφροί που ανεβαίνουν απότομα και πέφτουν από τη κατσαρόλα. Νόμιζα ότι  μόνο το ψάρι το κάνει αυτό αλλά μου το έκανε και ο πουρές. Δε ξέρω τι παίζει αλλά αν δεν είμαι εκεί στη πρώτη μπουρμπουλίθρα να κατεβάσω τη φωτιά δεν θα τη γλιτώσω. Δε ξέρω αν μήπως το έχω βάλει σε υπερβολικά δυνατή φωτιά, (κορυφαία είναι το 6), ίσως να το έχω στο 5 ξέρω γω....

Τέλος πάντων, ο πουρές με πιπεριές είναι πραγματικά γευστικός, δε το περίμενα, είναι πολύ καλύτερος γευστικά από αυτόν που έφτιαχνα με κανονικές πατάτες. Απαιτεί γάλα βέβαια έτσι λέει η συνταγή, δε ξέρω αν γίνεται να μη βάλω. Από θρεπτικότητα επίσης δε ξέρω τι λέει συγκριτικά με κανονικές πατάτες.

Θελει πιο χαμηλά την θερμοκρασία.Βράζει και χύνεται ,φυσικό είναι.Αν δεν βάλεις γάλα με τι θα τον διαλύσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aφρο στο ψαρι ναι, αφρο στα ρεβυθια ναι, αλλα αφρο σε πουρε δεν εχω ξανακουσει. Επισης το οτι στην σκαλα των 6 το εχεις στο 5 μαλλον εισαι τυχερη που δεν σου αρπαζει  απο κατω και μαλλον ετσι εξηγει και τον αφρισμο.

Οσον αφορα την θρεπτικη αξια  νομιζω ειναι ευκολο να καταλαβεις πως οταν κατι δεν ειναι εκ του φυσικου αλλα τροποποιημενο δεν μπορει να σου δωσει και πολλα, μαλλον το αντιθετο θα ελεγα.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θελει πιο χαμηλά την θερμοκρασία.Βράζει και χύνεται ,φυσικό είναι.Αν δεν βάλεις γάλα με τι θα τον διαλύσεις;

Ναι βασικά για τη θερμοκρασία εννοώ ότι το έχω στο 6 έως να βράσει και μετά το κατεβάζω στο 3. Απλά το λέω μήπως καταλάβε κάποιος κάτι λάθος.

Για τους αφρούς ενδέχεται να είναι από το γάλα που έριξα ή απλά από τη δυνατή σκάλα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ναι βασικά για τη θερμοκρασία εννοώ ότι το έχω στο 6 έως να βράσει και μετά το κατεβάζω στο 3. Απλά το λέω μήπως καταλάβε κάποιος κάτι λάθος.

Για τους αφρούς ενδέχεται να είναι από το γάλα που έριξα ή απλά από τη δυνατή σκάλα.

Ο φιλος πριν εγραψε στις οδηγιες <<οταν βρασει το βγαζεις, ριχνεις το φακελακι και ανακατεύεις ταυτόχρονα.>>

Οποτε τραβας τελειως απο την κουζινα αποτι καταλαβαινω.

Με 2-3 δοκιμες ακομα θα το βρεις δεν ειναι δυσκολο.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως οταν εγραψα "πιπερια", εννοούσα διαφορα πιπέρια, οχι πιπεριες, αλλα αφου σου δούλεψε κι ετσι, μια χαρα. 

Πρέπει να αρχίσω να τονίζω :lol:

Παντως διατροφικά δεν ξερω ποση αξια εχει, εγω το κανω ως λυση ανάγκης σπανια οταν βαριεμαι να ασχοληθώ για να τραφω.

6 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Ο φιλος πριν εγραψε στις οδηγιες <<οταν βρασει το βγαζεις, ριχνεις το φακελακι και ανακατεύεις ταυτόχρονα.>>

Οποτε τραβας τελειως απο την κουζινα αποτι καταλαβαινω.

Με 2-3 δοκιμες ακομα θα το βρεις δεν ειναι δυσκολο.

Ναι το βγαζεις απο τη φωτιά.

  • Like 1
Δημοσ.

Βράζεις πατάτες,βγάζεις το νερό,λίγο βούτυρο και γάλα και πατάς με το πατητήρι ,μπορείς να βάλεις και φέτα μέσα αν θες.Μια χαρά πουρες γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...