Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Έχω δύο ερωτήσεις 1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται? Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή, συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι. 2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431 Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα? Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα?
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω δύο ερωτήσεις 1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται? Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή, συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι. 2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431 Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα? Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα? η κουβερτουρα με γαλα ανακατευεται. Δεν γραφουν επάνω οδηγίες τα μπιφτέκια;Λίγο λαδι και τα γυρίζεις να ψηθουν και απο τις δυο πλευρες
Menelaos83 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω δύο ερωτήσεις 1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται? Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή, συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι. 2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431 Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα? Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα? Η μους γινεται με κρεμα γαλακτος Το κρεας το ριχνεις σε τηγανι αφου εχεις αλειψει με λαδι το γυρνας και ετοιμα.
Shadows Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @aizensama24 Τα μπιφτεκια και τα κεμπαπ ειναι ευκολα, ειτε σε ταψι με λαδοκολλα, ειτε σε σχαρα φουρνο ( θα αργησει λιγο παραπανω γτ θα το ψηνεις μονο απο την πάνω πλευρα καθε φορα, ειτε σε αντικολλητικο τηγανι. Παντα μετριες θερμοκρασιες για να ψηθει καλα και μεσα και μολις παιρνει χρωμα απο την μια το γυριζεις απο την αλλη. Το ρολο ειναι πιο χρονοβορο, πρεπει να το τυλιξεις με λαδοκολλα, ιδανικα να το βαλεις και μεσα σε γαστρα ωστε να βρασει πολυ καλα το εσωτερικο (περιπου μιαμιση ωρα) στους 200 βαθμους πανω κατω, βγαζεις το χαρτι για να ξεροψηθει και να παρει χρωμα. edit. για την κουβερτουρα μπορεις να ριξεις μερικες σταγονες γλυκαντικο με στεβια. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από Shadows
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ψαξε και για σακούλες ψησίματος.Θα τα βάζεις όλα εκεί μέσα και μετά στον φούρνο. Παντως δεν θελει και πολύ επιστήμη,κόβεις στην μέση ένα μπιφτέκι και βλέπεις αν είναι άψητο. Ρολο κοτόπουλου κλπ παίρνε αυτά που είναι μερίδες.Και πιο γρήγορα ψήνονται και θα τα φας φρέσκα και όχι και την επόμενη μέρα.
Speculoos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Η κανονική μους θέλει λιωμένη σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, αυγά και ζάχαρη. Τίποτα άλλο.
-Mikasa- Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Για πιο γρήγορο ψήσιμο στο φούρνο, μπορείς να σκεπάζεις το φαγητό με αλουμινοχαρτο. Μη ξεχάσεις, όμως, να το αφαιρέσεις προς το τέλος του ψησίματος, έτσι ωστε να πάρει χρώμα το φαγητό. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Αν ο αιζενσάμα ήταν Αγγλία θα είχε σωθεί απο το θέμα του φαγητου.Υπάρχουν τα πάντα έτοιμα,διαβαζεις τις οδηγίες,βγάζεις,ή τρυπάς, την μεμβράνη και το βάζεις στο φούρνο.Η ωρα που λένε είναι πάντα ακριβώς όσο χρειάζεται.
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, aizensama24 είπε Το ρολό κοτόπουλο, Το ρολο κοτοπουλο ειναι πολυ ευκολο και personal favorite. Ιδανικα κανε το με πατατες baby που ειναι πεντανοστιμες. Εγω το βαζω στη γαστρα και το κανω πανω κατω ετσι. Αν δεν εχεις γαστρα βαλε ταψι και σκεπασε το με αλουμινοχαρτο: 2 πορτοκαλια και 2 λεμονια στημένα 1 κουταλια σουπας μουσταρδα 1 σφηνακι λαδι (δεν θελεις και παραπανω) Λιγο νερο (τυπου καναδυο σφηνακια) Αλατι/πιπερι/μπουκοβο (εγω πεταω κι ενα mix για κρεατα μεσα) Ανακατευεις τα παραπανω σε ενα μιξερ φραπε ή κατι τετοιο, πετας τις πατατες και το ρολο στη γαστρα/ταψι και περιχυνεις με το μειγμα και τα αλοιφεις καλα. Το ψηνεις για 1 ωρα στους 180 με 200 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο. ΔΕΝ ανοιγεις καπακι γαστρας ή αλουμινοχαρτο πριν περασει η ωρα. Μετα αφαιρεις αλουμινοχαρτο/καπακι και συνεχιζεις να ψηνεις για κανα μισαωρο και ιδανικα ριχνεις και κανενα ανακατεμα. Καποιες συνταγες λενε να πεταξεις και λιγο βουτυρο πανω στο ρολο σε αυτην τη φαση για να γινει τραγανο. Προσωπικα το θεωρω overkill λιπαρων. ΕΝΤΙΤ: Το εχω κανει ακριβως ετσι και με ρυζι αντι για πατατες, ολα στη γαστρα, βγαινει επισης μια χαρα. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά τα μπιφτέκια ήταν πραγματικά αστεία, δε νομίζω ότι έχω κάνει κάτι τόσο εύκολο. Φαντάζομαι το ρολό θα είναι κάτι παρόμοιο αλλά δε πήρα γιατί δε μπορώ να το φάω μόνος μου. Κάποιες ερωτήσεις 1. Μπορεί να μου πει κάποιος πως λεγόταν εκείνο το φύλλο της σπανακόπιτας που ήταν πολύ μαλακό σαν κρουασάν βουτύρου ένα πράγμα αλλά πιο μαλακό, κυριολεκτικά έλιωνε, δε θυμάμαι αν ήταν το χωριάτικο, η σφολιάτα ή κάτι άλλο 2. Αξίζει να ρίχνεις αλατοπίπερο σε φαγητό που έχεις ρίξει κύβο? και ο κύβος που λέει βοδινό, κοτόπουλο, όσπρια κτλ είναι για ζωμό που προορίζεται για τα αντίστοιχα φαγητά? πχ. κύβος βοδινού σε φαγητό με μοσχάρι? είναι δηλαδή σαν ενισχυτηκό της γεύσης του ιδίου φαγητού? 3. Αν θέλω να φτιάξω μία νερουλή σάλτσα από ντομάτα σαν ζωμό, ο πολτός διπλής συμπύκνωσης είναι το καλύτερο υλικό να ρίξω? γενικά εγώ δε περιμένω να πήξει η σάλτσα, βράζω τα όσπρια μαζί της για 1 ώρα αλλά δεν νιώθω τη γεύση της ντομάτας όσο θα ήθελα.
kronos73 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 49 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Τελικά τα μπιφτέκια ήταν πραγματικά αστεία, δε νομίζω ότι έχω κάνει κάτι τόσο εύκολο. Φαντάζομαι το ρολό θα είναι κάτι παρόμοιο αλλά δε πήρα γιατί δε μπορώ να το φάω μόνος μου. Κάποιες ερωτήσεις 1. Μπορεί να μου πει κάποιος πως λεγόταν εκείνο το φύλλο της σπανακόπιτας που ήταν πολύ μαλακό σαν κρουασάν βουτύρου ένα πράγμα αλλά πιο μαλακό, κυριολεκτικά έλιωνε, δε θυμάμαι αν ήταν το χωριάτικο, η σφολιάτα ή κάτι άλλο 2. Αξίζει να ρίχνεις αλατοπίπερο σε φαγητό που έχεις ρίξει κύβο? και ο κύβος που λέει βοδινό, κοτόπουλο, όσπρια κτλ είναι για ζωμό που προορίζεται για τα αντίστοιχα φαγητά? πχ. κύβος βοδινού σε φαγητό με μοσχάρι? είναι δηλαδή σαν ενισχυτηκό της γεύσης του ιδίου φαγητού? 3. Αν θέλω να φτιάξω μία νερουλή σάλτσα από ντομάτα σαν ζωμό, ο πολτός διπλής συμπύκνωσης είναι το καλύτερο υλικό να ρίξω? γενικά εγώ δε περιμένω να πήξει η σάλτσα, βράζω τα όσπρια μαζί της για 1 ώρα αλλά δεν νιώθω τη γεύση της ντομάτας όσο θα ήθελα. 1. Κουρού; 2. Αλάτι όχι και ποτέ όταν βάζεις κύβο, έχουν ήδη πολύ μέσα. Ο συνδυασμός γεύσεων είναι και προσωπικό γούστο, εγώ προτιμώ λαχανικών που είναι πιο ουδέτερος και πάει σχεδόν με όλα 3. Μπορείς να προσθέσεις τοματοπελτε
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά η μους είναι κλάσεις ανώτερη με κρέμα γάλακτος και η κρέμα γάλακτος είναι πιο εύκολη από ότι νόμιζα, εγώ τη κάνω σαντυγί με το ραβδομπλέντερ. Κατάφερα να πετύχω και μία συνταγή που προσπαθούσα καιρό, μους bounty! Έριξα 3 μπισκότα από αυτά μέσα https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Proino-snacking-and-rofimata/Mpiskota/Gemista/MPISKOTA-GEMISTA-ME-KARYDA-200-GR/p/7434460 και τα ανακάτεψα με τη ράβδο μαζί με τη σοκολάτα και τη κρέμα και η γεύση της καρύδας είναι έντονη που θυμίζει bounty. Δε μπορούσα να το πετύχω με κανένα άλλο τρόπο.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Ερώτηση Η πατάτα ολόκληρη με τη φλούδα πως ψήνεται στο φούρνο? μπορώ να τη πετάξω στο ίδιο ταψί με το κρέας κάπου στην άκρη να γίνονται ταυτόχρονα? Πόση ώρα παίρνει? Γενικά βαριέμαι να καθαρίζω τις πατάτες για αυτό τις έχω κόψει από το μενού αλλά τώρα που έφτιαξα λίγο το φούρνο μου σκέφτομαι να ξαναγοράσω και να τις μαγειρεύω ολόκληρες και απλά να της κόβω μετά.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 31 minutes ago, aizensama24 said: Ερώτηση Η πατάτα ολόκληρη με τη φλούδα πως ψήνεται στο φούρνο? μπορώ να τη πετάξω στο ίδιο ταψί με το κρέας κάπου στην άκρη να γίνονται ταυτόχρονα? Πόση ώρα παίρνει? Γενικά βαριέμαι να καθαρίζω τις πατάτες για αυτό τις έχω κόψει από το μενού αλλά τώρα που έφτιαξα λίγο το φούρνο μου σκέφτομαι να ξαναγοράσω και να τις μαγειρεύω ολόκληρες και απλά να της κόβω μετά. Κανονικά τις ψήνεις ολόκληρες στο φούρνο χωρίς κανένα θέμα. Απλά φρόντισε να επιλέξεις πατάτες με σχετικά χοντρή φλούδα μιας και θα ψηθούν με αυτή και να τις πλύνεις πολύ καλά (με τη σκληρή πλευρά από ένα καθαρό σφουγγάρι ώστε να φύγουν τυχόν χώματα κλπ). Μετά τις στεγνώνεις καλά, τις περνάς με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο απ'εξω και τις τρύπας σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι για να βγαίνουν οι ατμοί όσο ψήνονται. Υπολόγισε πως μια κανονική πατάτα χρειάζεται περίπου 50-60 λεπτά στο φούρνο στου 200-220 βαθμούς για να ψηθεί σωστά.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ερώτηση Η πατάτα ολόκληρη με τη φλούδα πως ψήνεται στο φούρνο? μπορώ να τη πετάξω στο ίδιο ταψί με το κρέας κάπου στην άκρη να γίνονται ταυτόχρονα? Πόση ώρα παίρνει? Γενικά βαριέμαι να καθαρίζω τις πατάτες για αυτό τις έχω κόψει από το μενού αλλά τώρα που έφτιαξα λίγο το φούρνο μου σκέφτομαι να ξαναγοράσω και να τις μαγειρεύω ολόκληρες και απλά να της κόβω μετά. Θα την βάλεις σε άλλο ταψάκι.Καλό πλύσιμο τρυπημα κλπ όπως αναφέρθηκε και μετά μπορείς να την κλείσεις σε αλουμινόχαρτο για να ψηθεί.Μην βάλεις καμια τεράστια πατάτα.,οσο είναι μια γροθιά είναι οκ. Εδω φτιάχνουμε συνέχεια ,αν βιάζεσαι την βάζεις σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας και στα μικροκύματα για 7 λεπτά.Μετά 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.Την τρυπάς για να δεις αν είναι έτοιμη. Κοίτα και https://www.bbcgoodfood.com/recipes/classic-jacket-potatoes 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα