saya Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 ας ειναι απο οποιον θελει . Απλα αν ξαναβαλω κατι και μου πει καποιος , ο οποιοσδηποτε, την αποψη του για αυτο που εβαλα ως ο μονος ειδημονας .Γιατι μονο αυτος ξερει. Θα τον δαγκωσω ...
..MementoMori.. Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Θα ήθελα μια συνταγή για πουρέ για να συνοδέψω το γεμιστό ρολό χοιρινό που φτιάχνω. Κάτι παραπάνω από τον απλό πουρέ-στόκο όμως. http://www.youtube.com/watch?v=Fe4tO5vW9_E Σε περιπτωση που δεν θες τον απλο παραδοσιακο πουρε.
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Για καθε κιλο πατατες 400γρ αναλατο βουτυρο και 250γρ κρεμα γαλακτος. Το περνας απο μυλο, αν εχεις και σήτα το περνας και απο αυτη. Βαζεις το λιωμενο βουτυρο και το 60% απο την ζεστη κρεμα γαλακτος σιγα σιγα στις πατατες και ανακατευεις. Βαζεις παραπανω κρεμα μεχρι να φτασεις στο επιπεδο που θες. Αλλα τι ξερω εγω 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Toufas newfag can't triforce... 1
freedubus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Για καθε κιλο πατατες 400γρ αναλατο βουτυρο και 250γρ κρεμα γαλακτος.Το περνας απο μυλο, αν εχεις και σήτα το περνας και απο αυτη. Βαζεις το λιωμενο βουτυρο και το 60% απο την ζεστη κρεμα γαλακτος σιγα σιγα στις πατατες και ανακατευεις. Βαζεις παραπανω κρεμα μεχρι να φτασεις στο επιπεδο που θες. Αλλα τι ξερω εγω Λιγότερο ξίγκι-περισσότερο άρωμα γίνεται; "πουρέ-στόκο" εννοούσα αυτό ακριβώς το λιπαρό πράγμα τίγκα στο βούτυρο και στα λιωμένα τυριά. Νόστιμο είναι δηλαδή, αλλά θα συνοδέψει ρολό πανσέτα γεμιστό με τυριά και μπέηκον, μην το κάνω epic meal time το δείπνο. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2012 από freedubus
traganeus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 6.87 mb (κουνημενη) photo αλλα κλαιν:http://i.imgur.com/Y4voL.jpg Και Καλά και εγώ σου βάζω 5 φωτό απο την βιβλιοθήκη μου. Δεν πάει να πεί οτι τα έχω ξεκοκαλίσει όλα τα books. Απλά σε αυτό το thread ισχύει οτι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Οπότε και χάλια μάστορας να ήσουν, σε σύγκριση με αυτούς που βάζουν βιτάμ για βούτυρο είσαι 10 βήματα πιο μπροστά. That's it. To γαμάτο θα ήταν να υπήρχαν 2-3 ακόμα sef να υπάρχει καμια κόντρα.
REDODIN7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μιας και μιλαμε για συνταγες απο ατομα που ξερουν τελαιταια ανακαλυψα τη Laura Vitale. Δεν ειναι η τοπ chef αλλα για μαγιρισα μια χαρα τα λεει και ειναι και τρελο μωρο
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Λιγότερο ξίγκι-περισσότερο άρωμα γίνεται; "πουρέ-στόκο" εννοούσα αυτό ακριβώς το λιπαρό πράγμα τίγκα στο βούτυρο και στα λιωμένα τυριά. Νόστιμο είναι δηλαδή, αλλά θα συνοδέψει ρολό πανσέτα γεμιστό με τυριά και μπέηκον, μην το κάνω epic meal time το δείπνο. Mαστορα, ο πουρες που σου εβαλα ειναι βελουδινος. Ουτε τυρια και ουτε τιποτα αλλο. Βιλουδο λεω Αν θες κατι πιο ελαφρυ βαλε για καθε κιλο πατατες, 250γρ βουτυρο και 240ml γαλα πληρες Μιας και μιλαμε για συνταγες απο ατομα που ξερουν τελαιταια ανακαλυψα τη Laura Vitale.Δεν ειναι η τοπ chef αλλα για μαγιρισα μια χαρα τα λεει και ειναι και τρελο μωρο Θα γινω κακος αλλα δεν πειραζει. Ειδα μια συνταγη της, την καρμποναρα. Δεν θα ειχα προβλημα με το οτι εβαλε κρεμα γαλακτος. Αντε ουτε και με το κρεμμυδι. Δεν θα ειχα προβλημα απο την αποψη πως οκ δεν κανει την αυθεντικη συνταγη αλλα κατι τροποποιημενο για την μαζα. Δεκτο και θεμιτο. Αλλα εχω προβλημα με αυτες τις αλαγες επειδη δεν γινεται να προφερεις τα ονοματα λες και εχεις κανει 12 χρονια στην ιταλια, ενω κανεις τετοιες αλλαγες που αν τις εβλεπε ιταλος θα γελαγε μαζι σου. ειναι σαν να σου λεω πως το zeitgeist τα λεει σωστα, χωρις να εχω ασχοληθει με αυτα που λεει απο μονος μου, ενω αν ασχοληθεις θα καταλαβεις οτι λεει ανοησιες. 1
freedubus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 θα το κάνω ρε πούστη. Aλλά επειδή έχω λίγη ώρα ακόμα και θέλω να σε τεστάρω, πέσμου γιατί να κάνω τον δικό σου και όχι ετουτουνού http://www.timeout.com/newyork/eating-drinking/jol-robuchons-potato-puree-1
REDODIN7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Mαστορα, ο πουρες που σου εβαλα ειναι βελουδινος. Ουτε τυρια και ουτε τιποτα αλλο. Βιλουδο λεω Αν θες κατι πιο ελαφρυ βαλε για καθε κιλο πατατες, 250γρ βουτυρο και 240ml γαλα πληρες Θα γινω κακος αλλα δεν πειραζει. Ειδα μια συνταγη της, την καρμποναρα. Δεν θα ειχα προβλημα με το οτι εβαλε κρεμα γαλακτος. Αντε ουτε και με το κρεμμυδι. Δεν θα ειχα προβλημα απο την αποψη πως οκ δεν κανει την αυθεντικη συνταγη αλλα κατι τροποποιημενο για την μαζα. Δεκτο και θεμιτο. Αλλα εχω προβλημα με αυτες τις αλαγες επειδη δεν γινεται να προφερεις τα ονοματα λες και εχεις κανει 12 χρονια στην ιταλια, ενω κανεις τετοιες αλλαγες που αν τις εβλεπε ιταλος θα γελαγε μαζι σου. ειναι σαν να σου λεω πως το zeitgeist τα λεει σωστα, χωρις να εχω ασχοληθει με αυτα που λεει απο μονος μου, ενω αν ασχοληθεις θα καταλαβεις οτι λεει ανοησιες. E βασικα ειναι ιταλιδα και μαλιστα ο πατερας της ειχε trattoria. Γενικα κανει αρκετες αυθεντικες ιταλικες συνταγες αλλα οπως ειπες και εσυ μερικες τις τροποποιει. Και μια και ανεφερες την καρμποναρα ξερεις που μπορω να βρω ιταλικη πανσετα αντι για μπεικον ?
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Απο αυτον ειναι βασισμενες οι αναλογιες μαστορα. Θα σου εβγαζα την σελιδα φωτο απο το modernist cuisine, αλλα εχει και αλλες πληροφοριες (θερμικη μεταχειρηση για να κανει το αμυλο πιο ζελατινοειδες και να το σταθεροποιησει) και η σελιδα μου ειναι σκισμενι στο κεντρο... επειδη δεν λιωνω τα βιβλια μου στο διαβασμα H αναλογια βουτυρο πατατας ειναι 2:5, αν νομιζεις οτι ειναι πολυ, βαλε ελαιολαδο, ή γλινα αντι για το μισο βουτυρο.
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 E βασικα ειναι ιταλιδα και μαλιστα ο πατερας της ειχε trattoria.Γενικα κανει αρκετες αυθεντικες ιταλικες συνταγες αλλα οπως ειπες και εσυ μερικες τις τροποποιει. Και μια και ανεφερες την καρμποναρα ξερεις που μπορω να βρω ιταλικη πανσετα αντι για μπεικον ? Ναι, ο πατερας της πρεπει να την δειρει τοτε Εχω ενα θεμα με την προφορα μερικων ατομων που το παιζουν ντοπιοι κλπ ενω δεν εχουν καμια επαφη με αυτο που λενε. Τεσπα παει αλλου. Πανσετα ειχε το καρφουρ, αν και απο αγριογουρονο, και ηταν αρκετα καπνιστη. Αν εισαι αθηνα μια βολτα απο την αγορα, στον μιραν, στο μαγαζι απεναντι απο την βαρβακειο το γωνιακο με τις ελιες, και διπλα απο αυτο προς την μερια της ομονιας θα βρεις κατι. Θα προτεινα 4-5 φετες απο το καθε που θα βρεις, και να κανεις την ιδια συνταγη 3 φορες και να δεις τι σου αρεσει. Ειδικα στο 2ο μαγαζι, το ισπανικο μπεικο που εχει ειναι το πιο καλο που εχω βρει στην αθηνα, και δεν βγαζει τα γνωστα αθλια ασπρα υγρα που βγαζουν τα πιο πολλα, και ειναι και φτηνο. ο billkost στο παλιο thread ειχε ασχοληθει πιο πολυ με το θεμα, και ειχε βρει και guanciale στην αθηνα νομιζω.
freedubus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Με το ζουμί που άφησε το ρολό στο ταψί μπορώ να κάνω κάτι π.χ. να ρίξω στον πουρέ ή να φτιάξω σάλτσα, ή έφυγε για αποχέτευση;
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 φτιαξε σαλτσα http://www.bbc.co.uk/food/gravy βαζεις και νερο στο ταψι για να βγαλεις οτι εχει κολλησει ή και κρασι ακομα, και μετα το στραγγιζεις και κανεις οτι λεει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα