Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι, ο πατερας της πρεπει να την δειρει τοτε :P

Εχω ενα θεμα με την προφορα μερικων ατομων που το παιζουν ντοπιοι κλπ ενω δεν εχουν καμια επαφη με αυτο που λενε. Τεσπα παει αλλου.

Πανσετα ειχε το καρφουρ, αν και απο αγριογουρονο, και ηταν αρκετα καπνιστη. Αν εισαι αθηνα μια βολτα απο την αγορα, στον μιραν, στο μαγαζι απεναντι απο την βαρβακειο το γωνιακο με τις ελιες, και διπλα απο αυτο προς την μερια της ομονιας θα βρεις κατι. Θα προτεινα 4-5 φετες απο το καθε που θα βρεις, και να κανεις την ιδια συνταγη 3 φορες και να δεις τι σου αρεσει. Ειδικα στο 2ο μαγαζι, το ισπανικο μπεικο που εχει ειναι το πιο καλο που εχω βρει στην αθηνα, και δεν βγαζει τα γνωστα αθλια ασπρα υγρα που βγαζουν τα πιο πολλα, και ειναι και φτηνο.

Ναι αθηνα ειμαι και οποτε μπορεσω θα παω εκει που ειπες, αληθεια η πανσετα απο οτι ξερω δεν ειναι καπνιστη και αυτη ειναι η βασικη της διαφορα απο το μπεικον ή κανω λαθος ?

Επισης στην καρποναρα βαζεις μονο parmigiano reggiano ? Γιατι πολλοι ιταλοι βαζουν μειγμα parmigiano reggiano με pecorino.

Δημοσ.
Ναι αθηνα ειμαι και οποτε μπορεσω θα παω εκει που ειπες, αληθεια η πανσετα απο οτι ξερω δεν ειναι καπνιστη και αυτη ειναι η βασικη της διαφορα απο το μπεικον ή κανω λαθος ?

Επισης στην καρποναρα βαζεις μονο parmigiano reggiano ? Γιατι πολλοι ιταλοι βαζουν μειγμα parmigiano reggiano με pecorino.

Βγαινει και καπνιστη (affumicata) και σκετη. Η διαφορα ειναι πως ειναι παντα αερος, και οχι με υγρο cure.

Καρμποναρα δεν κανω, πλεον δεν τρωω ζυμαρικα, και οταν ετρωγα, κατα 99% κριθαρακι και ισραηλινο κους κους ετρωγα. Ζητημα να εχω μαγειρεψει 10 φορες αλλο ζυμαρικο τα τελευταια 8 χρονια. Αλλα το τυρι αλλαζει αναλογως την περιοχη, και πιο συχνα ειναι μειγμα και των 2.

Η συνταγη απο πανω ειναι η σωστη btw, αλλα παλι και το τυρι που βαζει αναλογως το χωριο που θα πας θα εχεις και αλλη απαντηση.

Δημοσ.
Βγαινει και καπνιστη (affumicata) και σκετη. Η διαφορα ειναι πως ειναι παντα αερος, και οχι με υγρο cure.

Καρμποναρα δεν κανω, πλεον δεν τρωω ζυμαρικα, και οταν ετρωγα, κατα 99% κριθαρακι και ισραηλινο κους κους ετρωγα. Ζητημα να εχω μαγειρεψει 10 φορες αλλο ζυμαρικο τα τελευταια 8 χρονια. Αλλα το τυρι αλλαζει αναλογως την περιοχη, και πιο συχνα ειναι μειγμα και των 2.

Η συνταγη απο πανω ειναι η σωστη btw, αλλα παλι και το τυρι που βαζει αναλογως το χωριο που θα πας θα εχεις και αλλη απαντηση.

Ναι αυτο με την περιοχη που λες ισχυει γιατι εχω δει αρκετες συνταγες της καρποναρας και αυτο αλλαζει, οπως και με τα αυγα καπιοι τα μαγιρευουν σε μπεν μαρι και τα ριχνουν μετα στα μακαρονια.

Τωρα για τα ζυμαρικα θα σου πω μονο ντροπη σου :P εχω φαει τονους μακαρονια παλιοτερα σαν φοιτητης για λογους οικονομιας και αργοτερα σαν πειραματισμους για ιταλικες συνταγες.

Αγαπημενα ζυμαρικα το spaghetti, bucatini, tortellini και cannelloni :)

Δημοσ.

πως τρως ωμο το φαγητο?!

Ωμο οχι αλλα τουλαχιστον μοιαζει με φαγητο, αυτες οι παπαριες μοιαζουν σαν γλυκο και ειναι και μικρες ποσοτητες.

Δεν εχω παει ποτε σε τετοιο εστιατοριο ουτε ψηνομαι αμα θελω να φαω κατι καλο εκτος απο βρωμια παω ή σε ενα καλο ιταλικο ή σε ενα καλο steak house :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...