Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το σκληρό και το μαλακό παντως του Αγ.Γεωργιου ειναι από μαλακό σιτάρι συμφωνα με την σελίδα τους. Απο σκληρό σιτάρι ειναι αυτο που λενε ζυμωτό http://alevri.com/htmlv/product.aspx?id=21439

το ειχα και εγω απορια και καλα που το εθιξες με το συγκεκριμενο αλευρι. απο μπρος γραφει σκληρο και στα πλαγια με μικρα γραμματα αλευρι τυπου μ απο μαλακο σιταρι...ισως και εδω το ειχα επισημανει παλιοτερα.

 

αντιθετα πχ στη 5κιλη συσκευασια των μυλων κρητης με σκληρο σιταρι γραφει στα πλαγια παραγεται κανονικα απο σκληρα σιταρια.

Δημοσ.

Οπότε αφού τα cookies θελουν μισό σκληρό και μισο μαλακό περνουμε απο Αγ.Γεωργίου το Ζυμωτό και είτε το σκληρό είτε το μαλακό τους(μιας και τα δύο ειναι απο μαλακό).

 

cthulhucarbide τι εκανες τελικα;

Δημοσ.

Σαν γεύση και άρωμα καλή αλλά κάνει λίγο κριτς κριτς από την ζάχαρη :fear:

 

2 που έψησα δεν εντυπωσιάστηκα αλλά φταίει και ο φούρνος που είναι μπουρδέλο, θα κάνω και άλλες προσπάθειες γιατί στο ψήσιμο γίναν μαλακίες

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο κόλπο ή εργαλείο για να βγάζουμε γρήγορα τα κουκούτσια απο τις ελιές;

 

 Πέρα απο το εργαλείο μπορεις με ενα πηρούνι να πατας τις ελιες και μετα με το χέρι να τις ανοιγεις στα 2 και να βγαζεις το κουκουτσι. 

Δημοσ.

 Πέρα απο το εργαλείο μπορεις με ενα πηρούνι να πατας τις ελιες και μετα με το χέρι να τις ανοιγεις στα 2 και να βγαζεις το κουκουτσι. 

Καλό ακούγεται.

Δημοσ.

Η συνταγή για τα μπισκότα υπάρχει εδώ σε ounces, πράγμα που κάνει τα πράγματα πολύ ευκολότερα.  Είναι η αρχική πηγή την οποία χρησιμοποιεί το site που παρέθεσε ο τούφας, το λινκ είναι εκεί μέσα.

 

Όοσν αφορά τα cups πάλι, μας διέφυγε κάτι σημαντικό το οποίο το βρήκα στη wikipedia:

 

No matter what size cup is used, the ingredients of a recipe measured with the same size cup will have their volumes in the same proportion to one another.

 

Οπότε μάλλον δεν έχει και μεγάλη σημασία πόσα γραμμάρια πάιρνει το cup αφού όλα τα υλικά θα μετρηθούν με το ίδιο δοχείο, σωστά;  Όσο για τη σοκολάτα, νομίζω ότι αυτό είναι σωστό σαν νούμερο, αλλά υπερβολικό σαν ποσότητα σε σχέση με τα άλλα υλικά:

 

1 pound = 453.59237 grams

 

πιστεύω καλύτερα να μπει αρκετά λιγότερη.  Το πολύ πολύ να βγει μικρότερη αναλογία σοκολάτας στο μείγμα. Το διορθώνουμε στη δεύτερη :)

 

Προσωπικά, εάν ξεκινήσω τη συνταγή θα την κάνω κατευεθείαν από το site του NY Times  με τα ounces.  H ζυγαριά που παρήγγειλα μετράει κατευθείαν σε ounces (οz) οπότε κομπλέ.

  • Like 1
Δημοσ.

Πουλανε σε σουπερ μαρκετ των Αθηνων κοκκινες πιπεριες τσιλι; Μια φορα που ειδα στο εξωτερικο τις ειχανε συσκευασμενες με παγο, εχουμε τετοια στην Ελλαδα;

Δημοσ.

Η συνταγή για τα μπισκότα υπάρχει εδώ σε ounces

 

Ωραίος. Ορίστε και οι αναλογίες σε γραμμάρια για οποιον βαριέται

 

 

241gr cake flour

241gr bread flour              

5gr (1 1/2 tsp) baking powder

6gr (1 1/4 tsp) baking soda

9gr (1 1/2 tsp) coarse salt

285gr unsalted butter

283gr light brown sugar                       

226gr granulated sugar                 

2 large eggs

10ml (2 tsp) pure vanilla extract

250gr bittersweet chocolate disks or feves

sea salt or fleur de sel, for sprinkling

 

Δημοσ.

Βρε παιδιά πήγα σήμερα στο χασάπη να πάρω αρνίσιο κιμά (για να φτιάξω κεμπαμπ) και με κοίταζε λες και ήμουν από άλλο πλανήτη . Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ;

 

PS : Τελικά αφού το σκέφτηκε λίγο καλύτερα πήρε ένα κομμάτι αρνίσιο κρέας το κόψε στην τύχη το ζύγισε μαζί με το κόκκαλο και το πέρασε από την μηχανή του κιμά μπυ δώσε το κιμά και πέταξε το κόκκαλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...