Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, έχει κανείς καμία πρόχειρη και δοκιμασμένη συνταγή για gingerbread;

 

Έχω φάει σκάλωμα αλλά δε βρίσκω καμία που να βγαίνει όπως την περίμενα...

Δημοσ.

τουφας, εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;

Δημοσ.
τουφας' date=' εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;[/quote']

 

Δοκίμασε με μπορντο αλατι αργεντινης.

Δημοσ.

Και πάλι δε βοηθάει το σχεδιάγραμμα.

YiN, δες εδώ.

 

Ο λαιμός μου φαίνεται πιο συγκεκριμένη φάση, φαντάζομαι για να λέει γενικά chuck εννοεί στήθος.

Δημοσ.

Νομίζω μπορεί να είναι λαιμός μπορει και σπάλα έτσι όπως τα χωρίζουμε εμεις. Το chuck πιανει και τα δύο. Χμφ. Εντάξει πήρα σπάλα.

Δημοσ.

λοιπον εχουμε και λεμε

 

Κουνουπιδι Γκρατινε

 

Υλικα

1 κουνουπιδι

25γρ βουτυρο

25γρ αλευρι (ζυγισμενο οπως και το βουτυρο)

300 ml γαλα (παγομενο)

100-150γρ γραβιερα (gruyère) τριμενη

αλατι, μοσχοκαρυδο

 

Σκευη

1 μεγαλη κατσαρολα

1 μικρη κατσαρολα

1 ταψακι

1 συρμα

1 ξυλινη σπατουλα/κουταλα

 

Εκτελεση

στην μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο με λιγο αλατι και το βαζουμε να βρασει. εν το μεταξυ κοβουμε το κουνουπιδι σε κομματια (σχετικα μετρια). οταν βρασει το νερο, ριχνουμε το κουνουπιδι μεσα και το αφηνουμε να βρασει μεχρι να μαλακωσει, να ειναι απαλο.

στην μικρη κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο σε χαμηλη φωτια, ριχνουμε μεσα το αλευρι και ανακατευουμε με την ξυλινη κουταλατα μεχρι να ανακατευτει με το βουτυρο και να φυγει η μυρωδια αλευριου. ριχνουμε το γαλα, το αλατι και το μοσχοκαρυδο και ανεβαζουμε ισως λιγο την φωτια (μετρια). με το συρμα ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει (θα δεσει σιγουρα οσο νερουλη κι αν φαινεται). ριχνουμε τα 3/4 του τυριου και ανακατευουμε να λιωσει και το βγαζουμε κατευθειαν απο την φωτια.

σουρονουμε το κουνουπιδι καλα και το βαζουμε στο ταψακι. ριχνουμε απο πανω την σαλτσα και πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι. βαζουμε το ταψι σε δυνατο φουρνο μεχρι να χρυσισει απο πανω. ετοιμο.

 

 

p1030663zh.jpg

p1030661f.jpg

p1030660a.jpg

Δημοσ.

οντως δεν ειναι, αλλα το εβαλα για να δειτε πως μοιαζει. δεν ξερω για τα μακαρονια φουρνου, αυτα εχουν και ζαμπον και τετοια μεσα. παντως το κουνουπιδι γαμαει οσο κι αν δεν του φαινεται< ταιριαζει πολυ ωραια με κρεατικο πχ cordon bleu η απλο κοτοπουλο πανε.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

- Ψήνουμε φέτες ψωμί στο φούρνο (κατά προτίμηση χθεσινό-μπαγιάτικο)

- Ψήνουμε τις φέτες μπέϊκον ώστε να γίνουν τραγανές (φόρυνο ή τηγάνι με ελάχιστο βούτηρο).

- Αλείφουμε με τυρί φιλαδέλφεια (με τις πιπεριές)

- Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον, ψιλοκόβουμε ελάχιστο μαϊδανό και άνιθο και βάζουμε έλάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο

 

Εναλλακτικά, αντί για κρέμα-τυρί, μπορούμε να βάλουμε κοτάζ, γιούρτι ή και άλλο άσπρο μαλακό τυρί (π.χ. λιωμένη φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα)... ή χωρίς τυρί, με μια ιδέα βούτηρο αφού πρώτα αλείψουμε-διεγείρουμε το ζεστό ψωμί με σκόρδο κ λίγη τομάτα!

 

βρε παιδιά, να γίνει ένα φόρουμ μαγειρικής!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...