Vaggos02 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Ρε παιδιά, έχει κανείς καμία πρόχειρη και δοκιμασμένη συνταγή για gingerbread; Έχω φάει σκάλωμα αλλά δε βρίσκω καμία που να βγαίνει όπως την περίμενα...
evabb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τουφας, εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;
athlios Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τουφας' date=' εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;[/quote'] Δοκίμασε με μπορντο αλατι αργεντινης.
YiN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Πείτε λίγο, το chuck στα ελληνικά είναι ο λαιμός ή η σπάλα;
athlios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Πείτε λίγο, το chuck στα ελληνικά είναι ο λαιμός ή η σπάλα; τσακ τσακ.
Lucifer Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Και πάλι δε βοηθάει το σχεδιάγραμμα. YiN, δες εδώ. Ο λαιμός μου φαίνεται πιο συγκεκριμένη φάση, φαντάζομαι για να λέει γενικά chuck εννοεί στήθος.
athlios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 κρεας το 'να κρεας και τ' αλλο, που κολλατε και σεις..
YiN Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Νομίζω μπορεί να είναι λαιμός μπορει και σπάλα έτσι όπως τα χωρίζουμε εμεις. Το chuck πιανει και τα δύο. Χμφ. Εντάξει πήρα σπάλα.
athlios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Ο χασαπης σου δηλαδη δε μιλαει ελληνικα? Τι φαση.
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 λοιπον εχουμε και λεμε Κουνουπιδι Γκρατινε Υλικα 1 κουνουπιδι 25γρ βουτυρο 25γρ αλευρι (ζυγισμενο οπως και το βουτυρο) 300 ml γαλα (παγομενο) 100-150γρ γραβιερα (gruyère) τριμενη αλατι, μοσχοκαρυδο Σκευη 1 μεγαλη κατσαρολα 1 μικρη κατσαρολα 1 ταψακι 1 συρμα 1 ξυλινη σπατουλα/κουταλα Εκτελεση στην μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο με λιγο αλατι και το βαζουμε να βρασει. εν το μεταξυ κοβουμε το κουνουπιδι σε κομματια (σχετικα μετρια). οταν βρασει το νερο, ριχνουμε το κουνουπιδι μεσα και το αφηνουμε να βρασει μεχρι να μαλακωσει, να ειναι απαλο. στην μικρη κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο σε χαμηλη φωτια, ριχνουμε μεσα το αλευρι και ανακατευουμε με την ξυλινη κουταλατα μεχρι να ανακατευτει με το βουτυρο και να φυγει η μυρωδια αλευριου. ριχνουμε το γαλα, το αλατι και το μοσχοκαρυδο και ανεβαζουμε ισως λιγο την φωτια (μετρια). με το συρμα ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει (θα δεσει σιγουρα οσο νερουλη κι αν φαινεται). ριχνουμε τα 3/4 του τυριου και ανακατευουμε να λιωσει και το βγαζουμε κατευθειαν απο την φωτια. σουρονουμε το κουνουπιδι καλα και το βαζουμε στο ταψακι. ριχνουμε απο πανω την σαλτσα και πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι. βαζουμε το ταψι σε δυνατο φουρνο μεχρι να χρυσισει απο πανω. ετοιμο.
athlios Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δε το λες και πολυ εμφανiσιμο ε! Επισης μοιαζει λιγο με μακαρονια φουρνου.
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 οντως δεν ειναι, αλλα το εβαλα για να δειτε πως μοιαζει. δεν ξερω για τα μακαρονια φουρνου, αυτα εχουν και ζαμπον και τετοια μεσα. παντως το κουνουπιδι γαμαει οσο κι αν δεν του φαινεται< ταιριαζει πολυ ωραια με κρεατικο πχ cordon bleu η απλο κοτοπουλο πανε.
miteraTereza Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 - Ψήνουμε φέτες ψωμί στο φούρνο (κατά προτίμηση χθεσινό-μπαγιάτικο) - Ψήνουμε τις φέτες μπέϊκον ώστε να γίνουν τραγανές (φόρυνο ή τηγάνι με ελάχιστο βούτηρο). - Αλείφουμε με τυρί φιλαδέλφεια (με τις πιπεριές) - Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον, ψιλοκόβουμε ελάχιστο μαϊδανό και άνιθο και βάζουμε έλάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο Εναλλακτικά, αντί για κρέμα-τυρί, μπορούμε να βάλουμε κοτάζ, γιούρτι ή και άλλο άσπρο μαλακό τυρί (π.χ. λιωμένη φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα)... ή χωρίς τυρί, με μια ιδέα βούτηρο αφού πρώτα αλείψουμε-διεγείρουμε το ζεστό ψωμί με σκόρδο κ λίγη τομάτα! βρε παιδιά, να γίνει ένα φόρουμ μαγειρικής!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα