SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 εχει θεμα μαγειρικης εδω μαλιστα επειδη το 1ο τραβηξε πολυ δημιουργηθηκε 2ο. εκει μαλλον θα μεταφερθει και το θεμα σου. τη συνταγη σου δε τη σχολιαζω γιατι δεν ειμαι φιλος του φιλαδελφεια...
miteraTereza Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ωραία - αλλά ένα ξεχωριστό φόρουμ θα ήταν ακομη καλύτερα! ευχαριστώ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ούτε καν section δεν "αξίζει", βάση του ενδιαφέροντος... εδώ με το ζόρι υπάρχη κίνηση στο section του Auto/Moto
leftermann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ούτε καν section δεν "αξίζει", βάση του ενδιαφέροντος... εδώ με το ζόρι υπάρχη κίνηση στο section του Auto/Moto εμ, πιάσε ρε φίλε κάνα τηγάνι καμιά κατσαρόλα καμιά κουτάλα και ασχολήσου λίγο, και να δεις για πότε θα είχαμε 300 μηνύματα την μέρα για φαγάκια...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 εμ, πιάσε ρε φίλε κάνα τηγάνι καμιά κατσαρόλα καμιά κουτάλα και ασχολήσου λίγο, και να δεις για πότε θα είχαμε 300 μηνύματα την μέρα για φαγάκια... μόνο για γλυκά έχω όρεξη
miteraTereza Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Ζυμαρικά με σολομό και σάλτσα από τυρί φιλαδέλφεια - βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με ελάχιστο λάδι (χρόνος βρασίματος για κάθε ζυμαρικό στη συσκευασία) - σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε τη σάλτσα: τυρί φιλαδέλφεια, γάλα, λίγο βούτυρο (ζέσταμα). Η σάλτσα να είναι αρκετά ρευστή. - στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα γρήγορα με ελάχιστο βούτηρο και βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για 1 λεπτό (η σάλτσα να απορροφηθεί από τα ζυμαρικά) - κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι (εάν θέλετε και σας αρέσουν οι γεύσεις βάλτε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό) Tips: - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό θέλετε (τορτελίνια, ταλιατέλες κτλ.) - προτιμήστε τα φρέσκα ζυμαρικά (σήμερα είδα σε ένα κατάλογο σούπερ μάρκετ πως υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα - στα daily ή όπου αλλού τα βρείτε - τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν λιγότερο χρόνο βρασίματος) - σολομό μπορείτε να βρείτε συσκευσμένο σε φιλέτο/φέτες (προτιμήστε καπνιστό) έχω ξετρελαθεί τελευταία με το φιλαδέλφεια... μήπως επειδή είμαι ΑΕΚτζού; Απλώνουμε το τυρί Νέα Φιλαδέλφεια...
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 τα φρεσκα ζυμαρικα δεν ειναι απαραιτητα πιο καλα, και το λαδι στο βρασιμο τους δεν προσφερει τιποτα.
iahabibi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 για πείτε τίποτα για μία σένια ψαρόσουπα με κανένα μπακαλιαράκι.
*nenya* Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Και καμια συνταγή για γαριδομακαρονάδα step-by-step γιατί είμαι άσχετη!
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Και καμια συνταγή για γαριδομακαρονάδα step-by-step γιατί είμαι άσχετη! καθαριζεις τις γαριδες και κρατας ολα τα κελυφη ζεσταινεις τον φουρνο και ψηνεις τα κελυφη μαζι με τοματα πελετε ενα καροτο, ενα κρεμμυδι και 2-3 κλαρια σελερι κομμενα σε ισα κομματια μεχρι να παρουν χρωμα για 20 λεπτα περιπου. Τα βαζεις ολα σε μια κατσαρολα, με λιγους κοκους πιπεριου και αν εχεις και λιγο κονιακ βαζεις νερο να τα καλυψεις και βραζεις για κανα μισαωρο. Καθαριζεις οτι αφρο βγαλουν πανω πανω με ενα κουταλι. Συγχαρητηρια εκανες ζωμο γαριδας (γινεται και με καβουρι και αστακο, μπενεις στην καταψυξη και το δουλευεις οπωτε θες). Εχει πιο πολυ γευση απο ολες τις γαριδες που εχεις καθαρισμενες. Αν θες μπορεις να αλεσεις τα παντα στο μπλεντερ και να τα περασεις απο μια ψιλη σιτα. Τωρα εχεις αρκετες επιλογες. Αν κανεις κανα ριζοτο, δουλευεις αυτο τον ζωμο. Για μακαρονια δεν θα τα εβραζα μεσα στον ζωμο μιας και δεν προλαβαίνουν να παρουν γευση. Εγω θα ζεστενα λιγο κρεμα γαλακτος, μαζι με τον ζωμο, και θα μειωνα το υγρο στην γευση που θα ηθελα, και τοτε θα εβαζα αλατι και πιπερι (αν ειδες, στον ζωμο δεν βαλαμε αλατι). Μετα θα εκανα τις γαριδες http://foodwishes.blogspot.co.uk/2012/02/garlic-shrimp-not-necessarily-in-that.html και θα τις μαγειρευα ενα κλικ πιο κατω και θα τελειωνα το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα, ή θα τις εβαζα απλα απο πανω στο τελος. Ειναι πολυ ευκολο η γαριδα να γινει τσιχλα και ειναι κριμα. Οτι αλλο θες, ρωτας 1
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 τα φρεσκα ζυμαρικα δεν ειναι απαραιτητα πιο καλα, και το λαδι στο βρασιμο τους δεν προσφερει τιποτα. δεν κοβει τον αφρο που αναδυεται το λαδι? εγω τουλαχιστον μονο για αυτο βαζω λιγο λαδι ειδικα αν βραζω πολυ ποσοτητα και ειναι φισκα η κατσαρολα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα