Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για πείτε τίποτα για μία σένια ψαρόσουπα με κανένα μπακαλιαράκι.

http://www.insomnia.gr/topic/149463-%CF%84%CE%BF-thread-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/page__st__1640__p__4401289#entry4401289 προς τα κατω και στην επομενη σελιδα απο αυτο

 

δεν κοβει τον αφρο που αναδυεται το λαδι? εγω τουλαχιστον μονο για αυτο βαζω λιγο λαδι ειδικα αν βραζω πολυ ποσοτητα και ειναι φισκα η κατσαρολα

Αν δεν θες να αφρισει η κατσαρολα, βαζεις ενα κουταλι/πιρουνι πανω στο χερουλι και να ακουμπαει απο πανω του και δεν θα βγει απο την κατσαρολα.

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καθαριζεις τις γαριδες και κρατας ολα τα κελυφη

ζεσταινεις τον φουρνο και ψηνεις τα κελυφη μαζι με τοματα πελετε ενα καροτο, ενα κρεμμυδι και 2-3 κλαρια σελερι κομμενα σε ισα κομματια μεχρι να παρουν χρωμα για 20 λεπτα περιπου. Τα βαζεις ολα σε μια κατσαρολα, με λιγους κοκους πιπεριου και αν εχεις και λιγο κονιακ βαζεις νερο να τα καλυψεις και βραζεις για κανα μισαωρο. Καθαριζεις οτι αφρο βγαλουν πανω πανω με ενα κουταλι. Συγχαρητηρια εκανες ζωμο γαριδας (γινεται και με καβουρι και αστακο, μπενεις στην καταψυξη και το δουλευεις οπωτε θες). Εχει πιο πολυ γευση απο ολες τις γαριδες που εχεις καθαρισμενες. Αν θες μπορεις να αλεσεις τα παντα στο μπλεντερ και να τα περασεις απο μια ψιλη σιτα.

 

Τωρα εχεις αρκετες επιλογες. Αν κανεις κανα ριζοτο, δουλευεις αυτο τον ζωμο. Για μακαρονια δεν θα τα εβραζα μεσα στον ζωμο μιας και δεν προλαβαίνουν να παρουν γευση.

Εγω θα ζεστενα λιγο κρεμα γαλακτος, μαζι με τον ζωμο, και θα μειωνα το υγρο στην γευση που θα ηθελα, και τοτε θα εβαζα αλατι και πιπερι (αν ειδες, στον ζωμο δεν βαλαμε αλατι). Μετα θα εκανα τις γαριδες http://foodwishes.blogspot.co.uk/2012/02/garlic-shrimp-not-necessarily-in-that.html και θα τις μαγειρευα ενα κλικ πιο κατω και θα τελειωνα το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα, ή θα τις εβαζα απλα απο πανω στο τελος. Ειναι πολυ ευκολο η γαριδα να γινει τσιχλα και ειναι κριμα.

 

Οτι αλλο θες, ρωτας

 

Ωχ....έχω αγοράσει όμως πακετάκι με αποφλοιωμένες γαρίδες :S οπότε δεν θα μπορώ να κάνω την συνταγή που λες..

Δημοσ.

Ωχ....έχω αγοράσει όμως πακετάκι με αποφλοιωμένες γαρίδες :S οπότε δεν θα μπορώ να κάνω την συνταγή που λες..

ωμες ή μαγειρεμενες?

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα Teriyaki sauce (τη βρίσκεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), σάλτσα με βάση τη σόγια.

Δημοσ.

δλδ να βαλω teriyaki.καλως.

 

επισης στη συνταγη λεει:

Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside.

μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ

Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes.

 

το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια?

αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα.

 

τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες?

Δημοσ.

δλδ να βαλω teriyaki.καλως.

 

επισης στη συνταγη λεει:

Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside.

μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ

Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes.

 

το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια?

αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα.

 

τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες?

 

Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου.

Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα.

Δημοσ.

γενικα οχι δεν το τρωω καλοψημενο , medium θα ελεγα...

αλλα τοσο λεπτο που θα ειναι το συγκεκριμενο θελει ελαχιστο μαγειρεμα.

θα πω στο χασαπακλα να επιλυφθει.

φχαριστω.

Δημοσ.

Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου.

Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα.

Τουλάχιστον στην Πάτρα, (δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα) δεν έχουμε ούτε μοσχάρι της προκοπής, αλλά ούτε κρεοπωλεία της προκοπής.

Η δε γεύση του μοσχαριού είναι ανύπαρκτη.

Αν έχεις συνηθίσει "χωριάτικο" μεγαλωμένο στην εξοχή, τα άλλα σου φαίνονται μάπες.

 

Μέχρι πρόσφατα, είχαμε δικά μας όσο γεννούσε μια γελάδα που είχαμε στο χωριό, ε μετά τέλος.

Τώρα από φίλους, αλλά σπάνια, πολύ σπάνια.

 

Το τεστ που κάνω για τη γεύση είναι απλό.

Καυτό τηγάνι, πετώ μέσα ένα κομματάκι πάχους 1εκ, το ψήνω και από τις 2 πλευρές λίγα λεπτά, αλάτι, πιπέρι, έτοιμο.

 

Ε, εκεί τα του εμπορίου, είναι λες και τρως σόλα.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...