Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επισης ειναι ωραια αμα την βαλεις μεσα σε φιλο κρουστας αντι για αλευρι και ειτε την ψησεις ειτε να την τηγανισεις.

μελι και λιγο μαυρο σουσαμι και εχεις μια βομβα θερμιδων.:D

Δημοσ.

το γνωστο , τα ωραια πραματα στη ζωη η παχαινουν η ειναι παρανομα.

 

Ontopic σημερα εκανα αυτο που ειχε δωσει ο τουφας στο τοπικ με τα μακαρονια.

 

 

νοστιμοτατο και καλοκαιρινο , νομιζω οτι ηθελε λιγη ζαχαρη μεσα.

επισης , εαν το προσπαθησει καποιος να βαλει αρκετο πιπερι...θελει πολυ.

Δημοσ.

Τα φωτα σας παρακαλω!

 

Θελω να φτιαξω ρυζογαλο με γευση καραμελα.

Η μονη συνταγη που εχω βρει ειναι με ζαχαρουχο γαλα. Το βαζεις σε κατσαρολα μεχρι να καραμελωσει και απο εκει παιρνεις την γευση.

Στην συνεχεια βαζεις και το γαλα και μολις βρασει προσθετεις ρυζι.

 

 

Επειδη δεν μου γεμιζει το ματι το ζαχαρουχο για την γευση καραμελας, θα ηθελα να το κανω με την κλασικη caramel sauce.

Ζαχαρη μεχρι να γινει καραμελα, κρεμα γαλακτος και λιγο βουτυρο.

 

Με αυτον τον τροπο ποτε να προσθεσω την καραμελα? Στο τελος ή στην αρχη και να "χτισω" πανω της?

Αν πετυχει, υπαρχει περιπτωση οταν μπει στο ψυγειο να υπαρξει προβλημα? Να σκληρηνει υπερβολικα πχ?

Δημοσ.

βρασε κουτια απο ζαχαρουχο γαλα για 2-3 ωρες (40 λεπτα στην χυτρα) και θα γινει αυτο που θες μεσα.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche

 

 

αλλιως

http://www.food52.com/recipes/2338_caramel_rice_pudding_with_brown_butter_and_creme_fraiche

 

επισης αν το κανεις για κανα ραντεβου, βαλε απο πανω καφε ζαχαρη και καψτην με ενα φλογηστρο να γινει brulee ή αν πιανει το χερι σου, μαρεγκα.

Δημοσ.

Τελικα εκανα αυτο με το ζαχαρουχο για να δω πως θα βγει.

Dulce de leche εχω φτιαξει και αλλη φορα αλλα το φαγαμε με παγωτο. Δεν ηξερα το κολπο με την χυτρα, οποτε thx.

 

Δεν ειναι για ραντεβου, θα ψησουμε με την παρεα και ειπα να φτιαξω κανα γλυκο.

Πανακοτα με σιροπι φραουλα (να'ναι καλα ο Chef John για το κολπο με το μπαλσαμικο) και το ρυζογαλο καραμελας.

Δημοσ.

το αερος ειναι πιο ξερο, κανει αυτο που θες.

Εχει αλλα που ειναι λιγοτερο ξερα, περισοττερο κλπ. Σκεψου σαν να κανεις σαλαμι, αλλα να μην το αφησεις να ωριμασει και να το μαγειρεψεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...