Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Babyliss said:

Κατάλαβα ότι πάλι πας να στείλεις την μπάλα στην εξέδρα, με αυτό 👇

Επίσης:

Δεν σου φταίει κανείς που λύσσαξες με την παραπάνω έρευνα ενώ δεν την είχες διαβάσει κιόλας...  Μήπως πράγματι όπως λέγαν πριν κάτι σελίδες κανείς απλά copy past από «αντιστασιακα» Facebook posts και ξερά, ρυπαίνεις το νήμα; 

Τι εννοείς λύσσαξα με την παραπάνω έρευνα;  Σχολιάζω το επιχείρημα περί χρηματοδότησης. Εφόσον δεν παίρνω θέση ούτε κατά ούτε υπέρ της έρευνας γιατί να χρειάζεται να την έχω διαβάσει; Αν θες δείξε μου τα παλιότερα ποστ μου στα οποία λυσσαλέως υποστηρίζω τον Ιωαννίδη. Αντί να συνεχίζεις να ψεύδεσαι παρέθεσε ένα.

Επίσης κάνε τον κόπο και υπέδειξε ένα από τα posts που έχω κάνει copy paste.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλημέρα! Έχει στην ελλάδα ο μέσος πολίτης που πιστεύει (ακόμα)  στη Θεία Κοινωνία, δικαίωμα να κρίνει υψηλού επιπέδου επιστημονικές μελέτες ? ήρεμα ρωτάω...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, techPro είπε

Δεύτερον δε σχολίασα τα αποτελέσματα καμίας έρευνας. Αυτό που σχολιάζω είναι η θεώρηση πως χρηματοδότηση εταιρείας ισοδυναμεί με απάτη. Αν αυτό το θεωρήσουμε γενικώς ορθό, τότε εν ολίγοις απορρίπτουμε την ιατρική στο σύνολό της και προφανώς έχουν δίκαιο και τα αντιεμβολιαστικά κινήματα και όλοι οι παρεμφερείς κύκλοι.

Ξεκολλά με αυτό. Εσυ το πέταξες μέσα στη μέση της κουβέντας. Για μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ έρευνα γίνεται η κουβέντα. Γιατιτις μπλέκεις όλες;!; Α ξέρω.. επειδή αυτά τα κολπάκια πιάνουν στο ΠΘ κ στο Facebook? Ε λοιπόν, δεν πιάνουν εδώ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μόνο ο Ιωαννίδης είναι επιστήμονας; οι υπόλοιποι επιστήμονες που τον διαψεύδουν είναι λάθος;

Γιατί εδώ το σκηνικό είναι ένας εναντίον όλων.

Δεν είναι ο μοναδικός που ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος ιός είναι τόσο θανατηφόρος όσο και η γρυπή. Είναι αρκετοί. Αν τα ΜΜΕ δεν βάφτιζαν τον ιό ως επιδημία τέτοιο πλήγμα παγκόσμιο δεν θα γινόταν. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μοναδική ένσταση, το ότι στον κινηματογράφο δυστυχώς για λόγους ηχομόνωσης και ποιότητας ήχου, δεν υπάρχουν παράθυρα. Οι περισσότερες είναι σκοτεινές και απόλυτα κλειστές αίθουσες με σύστημα κλιματισμού, το οποίο είναι και αυτό επικίνδυνο.

Στις περισσότερες εκκλησίες νομίζω ότι έχουν και πλαϊνά παράθυρα και μπορεί να γίνει καλύτερος εξαερισμός του χώρου.

Η πίστη και ο τρόπος άσκησης της είναι καθαρά προσωπικό  πιστεύω του καθενός, το οποίο εγώ προσωπικά αν και δεν το ασπάζομαι φανατικά, το σέβομαι για όλους και για όλες τις θρησκείες. Έχω τσακωθεί με πάρα πολύ κόσμο που μιλάει υποτιμητικά για θρησκευομενους. 

Παρόλα αυτά, έχω την γενική εντύπωση ότι η εκκλησία της Ελλάδας, σαν οργανωτική δομή έδειξε τρομερή ανελλαστικοτητα και διστακτικότητα στην διαχείριση αυτής της κρίσης. Το ποίμνιο έχει ανάγκη πίστης και καθοδήγησης στις δύσκολες στιγμές, πάντα. Αυτό είναι δεδομένο, αλλιώς δεν θα υπήρχαν θρησκείες. Θα μπορούσε εύκολα να πάρει μια γενική απόφαση για εκκλησιασμό στο προαύλιο για κανα μήνα σε ανοιχτό χώρο δεν το έκανε. Συγκριτικά με άλλες εκκλησίες νομίζω δεν τόλμησαν καν να αλλάξουν κάτι. Για παράδειγμα, οι καθολικοί (δλδ η μεγαλύτερη, σκληρό πυρηνική χριστιανική εκκλησία) έβγαλε επίσημη οδηγία μέχρι και για τον αγιασμό πριν λίγες μέρες.... Χωρίς να αφήσει περιθώρια να γίνει χαμός σε ΜΜΕ

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, takatack είπε

Δεν είναι ο μοναδικός που ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος ιός είναι τόσο θανατηφόρος όσο και η γρυπή. Είναι αρκετοί. Αν τα ΜΜΕ δεν βάφτιζαν τον ιό ως επιδημία τέτοιο πλήγμα παγκόσμιο δεν θα γινόταν. 

Εχουν κυκλοφορήσει 23.000 ερευνες για τον κορωνοιό από τον Ιανουάριο. Επίσημες και δημοσιευμένες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

καλημέρα! Έχει στην ελλάδα ο μέσος πολίτης που πιστεύει (ακόμα)  στη Θεία Κοινωνία, δικαίωμα να κρίνει υψηλού επιπέδου επιστημονικές μελέτες ? ήρεμα ρωτάω...

Όχι αλλά ποιος κρίνει κάτι ως υψηλού επιπέδου επιστημονική μελέτη; 

Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Εχουν κυκλοφορήσει 23.000 ερευνες για τον κορωνοιό από τον Ιανουάριο. Επίσημες και δημοσιευμένες.

Και το συμπέρασμα είναι πως ο ιός όντως είναι επιδημικός;

• Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, Babyliss said:

Ξεκολλά με αυτό. Εσυ το πέταξες μέσα στη μέση της κουβέντας. Για μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ έρευνα γίνεται η κουβέντα. Γιατιτις μπλέκεις όλες;!; Α ξέρω.. επειδή αυτά τα κολπάκια πιάνουν στο ΠΘ κ στο Facebook? Ε λοιπόν, δεν πιάνουν εδώ. 

Η αρχική μου θέση είναι αυτή:

Η έρευνα για τη 10ετή αποτελεσματικότητα ενός από τα πιο διαδεδομένα φάρμακα για την οστεοπόρωση του denosumab έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία που το παράγει (Amgen) και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης έχει οικονομική σχέση με την εταιρεία. Παρ' όλ' αυτά τα αποτελέσματα της δημοσίευσης έχουν γίνει δεκτά και η δεκαετής χρήση του σκευάσματος προτείνεται σε επίσημα guidelines (σελ. 23).

Είναι τα παραπάνω απόδειξη σκανδάλου και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου απάτη;

Παρεμπιπτόντως είναι αρκετά σύνηθες οι εταιρείες να χρηματοδοτούν έρευνες για τα σκευάσματά τους γιατί θέλουν να τα προωθήσουν. Με αυτό ως δεδομένο μπορεί να υπάρξουν 2 γραμμές σκέψης:

1. Ότι δεν ξεπερνιόνται τα όρια της δεοντολογίας και τα αποτελέσματα είναι ειλικρινή ακόμη κι όταν υπάρχει conflict of interest. Με άλλα λόγια ναι μεν οι εταιρίες χρηματοδοτούν τις έρευνες,, αλλά για να βγάλουν κέρδος μόνο απ ' όσα προϊόντα είναι όντως αποτελεσματικά.
  2. Μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι πολλά αποτελέσματα ερευνών είναι είτε σε μεγαλύτερο, είτε άλλες φορές σε μικρότερο βαθμό υπερεκτιμημένα προς όφελος των εταιρειών.

Τα υπόλοιπα είναι συμπεράσματα δικά σου. Τουλάχιστον αν θες ανακάλεσε πως εδώ και καιρό υποστηρίζω μετά μανίας τον Ιωαννίδη, πράγμα που είναι 100% ψευδές, αφού ποτέ δεν είχα αναφερθεί σε αυτόν. Βέβαια αν θες συνέχισε να το υποστηρίζεις και αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, takatack είπε

Όχι αλλά ποιος κρίνει κάτι ως υψηλού επιπέδου επιστημονική μελέτη; 

Και το συμπέρασμα είναι πως ο ιός όντως είναι επιδημικός;

προφανώς μόνο ένας πολίτης με αντίστοιχα υχηλού επιπέδου κατάρτιση.  

Συμφωνούμε άρα στο   ότι ο μέσος πολίτης ας ασχοληθεί με Ολυμπιακό Παοκ και το Α21 πότε θα μπει στο τράπεζα...Όχι στο να κρίνει επιστημονικές μελέτες..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AMSTERIS είπε

προφανώς μόνο ένας πολίτης με αντίστοιχα υχηλού επιπέδου κατάρτιση.  

Συμφωνούμε άρα στο   ότι ο μέσος πολίτης ας ασχοληθεί με Ολυμπιακό Παοκ και το Α21 πότε θα μπει στο τράπεζα...Όχι στο να κρίνει επιστημονικές μελέτες..

Εν μέρη συμφωνούμε. Κάθε ένας μπορεί να έχει άποψη. Από τη δίκη μου σκοπιά η καραντίνα δεν απέτρεψε την εξάπλωση του ιού όπως επίσης σύμφωνα με τα νούμερα έως τώρα δεν θεωρείται επιδημία.  

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά τα πράγματα, πολυ σύντομα θα ξέρουμε στην πράξη αν είχε δίκιο ή όχι η κάθε έρευνα. Ανοίγουν μαγαζιά, εστίαση, αεροδρόμια, εκκλησίες, κτλ.

Επεξ/σία από cgioris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, takatack είπε

Εν μέρη συμφωνούμε. Κάθε ένας μπορεί να έχει άποψη. Από τη δίκη μου σκοπιά η καραντίνα δεν απέτρεψε την εξάπλωση του ιού όπως επίσης σύμφωνα με τα νούμερα έως τώρα δεν θεωρείται επιδημία.  

Σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Γερμανία ή και στα Βαλκάνια βλέπουμε και στην πράξη πως δεν εξαπλώθηκε ο ιός γιατί πήραν μέτρα. Τα κρούσματα είναι πολύ λίγα και δεν υπάρχει διασπορά.

Στην Ν. Υόρκη και στην Ιταλία, Γαλλία έχει πάρα πολλά κρούσματα και θανάτους. Ισως γιατί είναι χώρες με τεράστιο 12 μηνο τουρισμό και εμπόριο και οι οποίες όμως σίγουρα δεν πήραν μέτρα εγκαίρως.

4 λεπτά πριν, cgioris είπε

Απλά τα πράγματα, πολυ σύντομα θα ξέρουμε στην πράξη αν είχε δίκιο ή όχι η κάθε έρευνα. Ανοίγουν μαγαζιά, εστίαση, αεροδρόμια, εκκλησίες, κτλ.

Αν έρθουν τουρίστες (από Αγγλία,Ιταλία, ΗΠΑ) θα φανεί η διαφορά. Εσωτερικά η Ελλάδα δεν έχει μεγάλη διασπορά του ιού και είναι ελεγχόμενα τα πράγματα ενώ και τα 35άρια θα μειώσουν λίγο τον ρυθμό μετάδοσης.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

προσωπικά θα επιθυμούσα να μου έβαζαν πρόστιμο εαν είχα άποψη επίμονη  σε θέμα που δεν είχαν τις αντίστοιχες γνώσεις.Συζήτηση χαβαλέ να κάνουμε...αλλά να είμαι πχ σερβιτόρος , (με όλο το σεβασμό σε κάθε επάγγελμα) να είμαι κάγκουρας και να επιμένω και για το κορονοιό ότι δεν υπάρχει πχ κλπ... απ το αυτί και μέσα... θα ήθέλα να με μπουζουριάσουν...  :)

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, cgioris said:

Στην πράξη η Νέα Υόρκη τον έχει διαψεύσει αν δεν κάνω λάθος.

• Like 2
Δημοσ.
15 minutes ago, The_Judas said:

Πολύ καλύτερη εικόνα θα έχουμε στο τέλος της πανδημίας.

Έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες έρευνες πολλές από τις οποίες είναι βεβαίως αντικρουόμενες. Αν εγώ υιοθετήσω τις πιο ευνοϊκές θα καταλήξω ότι η τωρινή κατάσταση αγγίζει τα όρια της απάτης, αν υιοθετήσω τις πιο δυσοίωνες μπορώ να υποστηρίξω ότι η διαδικασία άρσης του lockdown είναι εγκληματική.

Υπάρχουν δημοσιεύσεις που υπολογίζουν το R0 γύρω στο 2,5, υπάρχουν άλλες (είχα παραθέσει 1 ή 2 από αυτές που το υπολογίζουν πάνω από 5 ή ακόμη και 6). Οι δημοσιεύσεις αυτές για το ίδιο πράγμα εμφανίζουν διαφορά που πλησιάζει το 3-fold. Ποιοι από αυτούς τους επιστήμονες είναι οι απατεώνες και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...