Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω φτιάξει 3 4 δικές μου διπλό βαμβακερό ύφασμα, 1 στρώση από συνθετικό ύφασμα και 1 στρώση βλιζελινη. Ταυτόγχρονα έχω και μάσκα μισού προσώπου με p3 φίλτρο. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα καθώς δεν έχω πάει σε επικίνδυνα μολυσμένο περιβάλλον.

Την απλή μάσκα όταν πάμε για παραλαβή από κανένα κούριερ, ταχυδρόμο ή σακούλες του σ/μ

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Kάποιος μου έλεγε κάποιος ότι αυτοί με αυτές τις μάσκες βγάζουν έξω τα μικρόβιά τους; παίζει αυτό; 

ότι δηλαδή αυτές δεν αφήνουν πράγματα να μπουν μέσα, αλλά όχι ότι κρατάνε και τα δικά σου μέσα 

Οι μάσκες με βαλβίδες είναι για ελεύθερη εκπνοή (αυτό εξυπηρετεί η βαλβίδα). 

FFP2, FFP3 υπάρχουν με και χωρίς βαλβίδα. Αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κόρων είναι προφανώς αυτές χωρίς βαλβίδα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, FCastor είπε

Και σχετικά με τις μάσκες γενικότερα και τις μάσκες με βαλβίδα (FFP2, FFP3) ειδικότερα, μερικές πληροφορίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο...

https://pis.gr/105888/δελτίο-τύπου-π-ι-σ-οδηγίες-για-τη-χρήση/

Λογική η ανάρτηση του ιατρικού συλλόγου και είναι αρκετά διαφορετική από του WHO. Ότι αν κάποιος αφιερώσει χρόνο να καταλάβει την ορθή χρήση μιας μάσκας, ακόμα και μια μάσκα που έφτιαξε από βαμβακερό ύφασμα του παρέχει κάποια μορφή προστασίας.

Ο Who δεν μας διευκρινίζει κάποιες απορίες δαιμονοποιόντας τις μάσκες. Τα droplets έχουν μια κατανομή μεγεθών που μπορεί να είναι από τεράστια της τάξης των 1000 μm έως μικροσκοπικά 0.1 μm. Ακόμα και βαμβακερή μάσκα να βάλεις θα κόψει σημαντικό ποσοστό από αυτά και μπορεί να φιλτράρει μέρος και από σωματίδια που είναι της τάξης των 2 μm. Αν κάποιος από εσάς που είναι γιατρός εδώ μέσα μου εγγυηθεί πως η πιθανότητα να νοσήσεις δεν εξαρτάται από το ιικό φορτίο που θα φας στην μούρη θα ακολουθήσω την σύσταση του who ως ορθή. Αν όμως μου πείτε το αντίθετο θα ακολουθήσω αυτό που λέει η θεωρία πιθανοτήτων και η φυσική και θα προτιμήσω την λύση που κόβει μεγάλο μέρος των droplets.  

• Super Moderators
Δημοσ.
54 minutes ago, FCastor said:

Τον διασπείρει ουσιαστικά. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, φιλτράρουν από έξω προς τα μέσα αλλά όχι από μέσα προς τα έξω. Και νομίζω ότι διασπείρει περισσότερο από ό,τι αν δεν φορούσε καθόλου μάσκα αλλά δεν θα πάρω και όρκο για αυτό το τελευταίο.

Ακριβώς! Και μάλιστα όχι απλά τον διασπείρει αλλά τον ...ψεκάζει προς τα έξω με μεγαλύτερη δύναμη (άρα και σε μεγαλύτερη απόσταση)...

33 minutes ago, kostasbm said:

φτιάξτε απλές μάσκες από βαμβακερό ύφασμα που πλένετε και εύκολα......2 στρώσεις βαμβακερου υφάσματος δεν τις διαπερνά τίποτα

Δεν χρειάζεται τόσος κόπος, μπορείς να φορέσεις και μια ...κάλτσα σαν full face... 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H πιθανότητα να νοσήσεις εξαρτάται από το ιικό φορτίο που θα φας . Και μαλιστα και ποσο σοβαρα θα νοσησεις εξαρτάται από το ιικό φορτίο . Δεν ειναι ηλιθιοι στην ασια που εκπαιδευουν απο μικρα στη σωστη χρηση μασκας . Εδω θα δουμε τον παππου με μπαντανα vetex  η και πανα :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, patclo είπε

Λογική η ανάρτηση του ιατρικού συλλόγου και είναι αρκετά διαφορετική από του WHO. Ότι αν κάποιος αφιερώσει χρόνο να καταλάβει την ορθή χρήση μιας μάσκας, ακόμα και μια μάσκα που έφτιαξε από βαμβακερό ύφασμα του παρέχει κάποια μορφή προστασίας.

Ο Who δεν μας διευκρινίζει κάποιες απορίες δαιμονοποιόντας τις μάσκες. Τα droplets έχουν μια κατανομή μεγεθών που μπορεί να είναι από τεράστια της τάξης των 1000 μm έως μικροσκοπικά 0.1 μm. Ακόμα και βαμβακερή μάσκα να βάλεις θα κόψει σημαντικό ποσοστό από αυτά και μπορεί να φιλτράρει μέρος και από σωματίδια που είναι της τάξης των 2 μm. Αν κάποιος από εσάς που είναι γιατρός εδώ μέσα μου εγγυηθεί πως η πιθανότητα να νοσήσεις δεν εξαρτάται από το ιικό φορτίο που θα φας στην μούρη θα ακολουθήσω την σύσταση του who ως ορθή. Αν όμως μου πείτε το αντίθετο θα ακολουθήσω αυτό που λέει η θεωρία πιθανοτήτων και η φυσική και θα προτιμήσω την λύση που κόβει μεγάλο μέρος των droplets.  

Τόσο η πιθανότητα να νοσήσεις όσο και η σοβαρότητα/βαρύτητα της νόσησης εξαρτώνται από το ιϊκό φορτίο. Είναι και ο λόγος που γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται να νοσούν πιο σοβαρά συγκριτικά άπαξ και κολλήσουν. Και ο λόγος που φωνάζουν και ξαναφωνάζουν οι έρμοι οι γιατροί και νοσηλευτές για το PPE (Personal Protective Equipment) και τη σημασία που έχει η κάλυψη νοσοκομείων και κέντρων από αυτή την άποψη πριν τους ρίξεις μέσα στη νόσο ωσάν "ξυπόλητους στα αγκάθια".

Και είναι αυτό που εννοεί το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο...

There is no emergency in a pandemic

Επεξ/σία από FCastor
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν χρειάζεται τόσος κόπος, μπορείς να φορέσεις και μια ...κάλτσα σαν full face... 😛 

Μην τους δίνεις ιδέες γιατί ικανούς τους έχω να το κάνουν.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, FCastor είπε

Τόσο η πιθανότητα να νοσήσεις όσο και η σοβαρότητα/βαρύτητα της νόσησης εξαρτώνται από το ιϊκό φορτίο. Είναι και ο λόγος που γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται να νοσούν πιο σοβαρά συγκριτικά άπαξ και κολλήσουν. Και ο λόγος που φωνάζουν και ξαναφωνάζουν οι έρμοι οι γιατροί και νοσηλευτές για το PPE (Personal Protective Equipment) και τη σημασία που έχει η κάλυψη νοσοκομείων και κέντρων από αυτή την άποψη πριν τους ρίξεις μέσα στη νόσο ωσάν "ξυπόλητους στα αγκάθια".

Και είναι αυτό που εννοεί το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο...

There is no emergency in a pandemic

Οι ινδοί για να εκπαιδεύσουν τον πληθυσμό στην ορθή χρήση κυκλοφόρησαν αυτό το φυλλάδιο

http://psa.gov.in/sites/default/files/pdf/PSAManualonMasks_PIB_FINALpdf.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Από Ιταλία τα αποτελέσματα φαίνονται ενθαρρυντικά. Το lockdown φέρνει αποτελέσματα. Αυτό με κάνει αισιόδοξο και για εμάς.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι ήδη έχουν εμφανιστεί κρούσματα στα hotspot μεταναστών σε Ριτσώνα και Κιλκίς, αν εμφανιστούν και σε αυτά των νησιών που έχουν χιλιάδες κόσμου μέσα θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα μολις κουριερ χωρις γαντια και μασκα μου εδωσε ενα πανβρωμικο bic να του υπογραψω στo μισο μετρο και με πανβρωμικα ρεστα γιατι pos δε λειτουργεί . Tη τρωμε καθημερινα χωρις να το καταλαβουμε .... Κατα τα αλλα μενω μεσα και μου το φέρνουν delivery :P Τη δουλεια τους κανουν μη παρεξηγηθω αλλα μονο αγκαλιες που δε καναμε τοσο κοντα ..

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Τωρα μολις κουριερ χωρις γαντια και μασκα μου εδωσε ενα πανβρωμικο bic να του υπογραψω στo μισο μετρο και με πανβρωμικα ρεστα γιατι pos δε λειτουργεί . Tη τρωμε καθημερινα χωρις να το καταλαβουμε .... Κατα τα αλλα μενω μεσα και μου το φέρνουν delivery :P

εμένα κανένας κούριερ (και δέχομαι κάμποσους ακόμα) δεν μου ζητάει πλέον να υπογράψω τίποτα μόνο όνομα 

ειδικά αυτό το τάμπλετ με το δάχτυλο ούτε για πλάκα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Τωρα μολις κουριερ χωρις γαντια και μασκα μου εδωσε ενα πανβρωμικο bic να του υπογραψω στo μισο μετρο και με πανβρωμικα ρεστα γιατι pos δε λειτουργεί . Tη τρωμε καθημερινα χωρις να το καταλαβουμε .... Κατα τα αλλα μενω μεσα και μου το φέρνουν delivery :P

Το Delivery δεν είναι για να λύσουμε τα προβλήματα μας...άνθρωποι είναι και αυτοί και μάλιστα κακοπληρωμένοι...

Το ότι δεν είχε μάσκα/γάντια μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί η εταιρεία/ίδιος δεν μπόρεσε να προμηθευτεί γιατί υπάρχει έλλειψη.

Και αν θες μοιράσου και τι παρήγγειλες.....γιατί αν ήταν κάτι πραγματικά σημαντικό τότε ας πούμε ΟΚ και στο κάτω κάτω της γραφής πήρες κάτι αναγκαίο αλλά ιστορίες παραγγελίας του τύπου "μενουμε σπίτι" αλλά παραγγέλνουμε για να σαβουριάσουμε ότι δεν σαβουριάσαμε εως τώρα με κάνουν να γελάω....

Καλώς ή κακώς ζούμε μια extreme κατάσταση και το κάθετι δυνητικά στην αλυσίδα μπορεί να είναι φορέας στον ιό...απο εργάτη που στοίβαξε τις Α' ϋλες μέχρι τον οδηγό που τις κουβάλησε....και ...και κάποια στιγμή φτάνουμε στο delivery....

Και επειδή κάποιος σχολίασε αρνητικά την άποψη μου ότι η κάρτα μόνο δεν φτάνει και θέλει και μετρητά ...όταν χαλάει το POS τι γίνεται ΟΕΟ....

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Τωρα μολις κουριερ χωρις γαντια και μασκα μου εδωσε ενα πανβρωμικο bic να του υπογραψω στo μισο μετρο και με πανβρωμικα ρεστα γιατι pos δε λειτουργεί . Tη τρωμε καθημερινα χωρις να το καταλαβουμε .... Κατα τα αλλα μενω μεσα και μου το φέρνουν delivery :P Τη δουλεια τους κανουν μη παρεξηγηθω αλλα μονο αγκαλιες που δε καναμε τοσο κοντα ..

8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εμένα κανένας κούριερ (και δέχομαι κάμποσους ακόμα) δεν μου ζητάει πλέον να υπογράψω τίποτα μόνο όνομα 

ειδικά αυτό το τάμπλετ με το δάχτυλο ούτε για πλάκα 

UK κανένας courier δεν πλησιάζει καν, καταργήσανε και τις υπογραφές και όλα. Χτυπάει την πόρτα και πριν ανοίξεις λέει ... αφήνω το πακέτο και κάνω 2μέτρα πίσω. Και delivery τρόφιμα το ίδιο ... σου χτυπάνε τα αφήνουν, απομακρύνονται και τα παίρνεις. Επίσης απαγορεύεται να είσαι έξω όταν μαζεύουν σκουπίδια.

Επεξ/σία από gthe
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...