Προς το περιεχόμενο

Ο Brave browser ανακατεύθυνε μυστικά τα URL από τις αναζητήσεις σε Affiliate Links


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν αγνοία των χρηστών, ο Brave browser κέρδιζε χρήματα από τις προμήθειες που πλήρωναν τα affiliate links.

Ο Brave browser «πιάστηκε στα πράσα» να ανακατευθύνει τους συνδέσμους από τις αναζητήσεις των χρηστών, μέσω εταιριών που εμπορεύονται κρυπτονομίσματα, ώστε να κερδίζει χρήματα από τις προμήθειες. Έκτοτε η εταιρία, όπως αναφέρει, σταμάτησε άμεσα αυτήν την πρακτική.

Ο CEO του Brave browser, Brendan Eich, είπε στο twitter:

Ένα σοβαρό λάθος που απαιτεί σίγουρα εξήγηση. Δεν θα επεμβαίνουμε στο εξής στα domains, το υπόσχομαι.

Όπως πολλοί άλλοι browsers, ο Brave χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Chromium και την προσαρμόζει ώστε να καταργεί τεχνολογίες παρακολούθησης της Google, να αποκλείει τις διαφημίσεις αλλά και να βελτιώνει κατά πολύ τόσο την απόδοση όσο και την ιδιωτικότητα του χρήστη. Ωστόσο, ο Brave είναι μοναδικός μεταξύ των άλλων browsers χάρη στο επιχειρηματικό του μοντέλο. Η εταιρία προσφέρει διαφημίσεις που ονομάζονται Brave Ads και με τις οποίες μπορεί και αντλεί κάποια έσοδα.

Παρ’ όλα αυτά, η μυστική ανακατεύθυνση των αναζητήσεων των χρηστών, σίγουρα αποτελεί μία σοβαρή παραβίαση της εμπιστοσύνης. Και ενώ ο Eich υποστηρίζει ότι η εταιρία του απλώς «προσπαθεί να οικοδομήσει μία βιώσιμη επιχείρηση» και «αναζητά έσοδα και μέσω affiliate links», αυτός δεν ήταν ο σωστός τρόπος. Και ακόμη χειρότερα, ο Eich αναφέρει πως δεν υπήρχε τίποτα ύπουλο αναφορικά με τις ανακατευθύνσεις, αφού ο πηγαίος κώδικας του browser ήταν πάντα διαθέσιμος στο GitHub.

Ευτυχώς, υπάρχουν και καλά νέα. Τα URL δεν εξέθεσαν τα δεδομένα των χρηστών στους συνεργάτες του Brave. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μακροχρόνιο πλήγμα στη φήμη του Brave, που ενδεχομένως η εταιρία και ο CEO να μην καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

oντως, μεγαλο πληγμα στο ονομα και κυρος του browser. αφου ο Brave ηταν παντα η πρωτη επιλογη για οσους θελανε να αποφυγουν τους τρεις μεγαλους κατασκοπους-browsers. τωρα περιμενουμε να δουμε ποιος θα γινει ο αντικαταστατης του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...