Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geodimis είπε

Όχι, όχι το διαμερισμα δεν ήταν ιδιόκτητο, το νοίκιαζε ο πατέρας μου, έφυγε από τη ζωή κι εγώ προσπαθώ να διακόψω την παροχή από τις αρχές του μήνα -έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη- μη τυχόν μπει νέος νοικάρης στο διαμέρισμα και γράφει χρέος στον ΑΦΜ του πατέρα μου. 

ουτε την πάγια δε μπορώ να διακόψω μέσω του ebill (παλιό home online —> προϋπόθεση η πάγια) τουλάχιστον να μην βγει πιστωτικός ο τελικός λογαριασμός και μπλέξω με το που θα επιστραφούν τα χρήματα (θελει ΥΔ από όλους τους κληρονόμους για να συμψηφιστεί τυχόν πιστωτικό σε άλλη παροχή του θανόντος ή να πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό). 

Πηγες σε καποιο καταστημα να ζητησεις την διακοπη του ρευματος;; 

4 ώρες πριν, washcloud είπε

Αν εννοείς ότι το σπίτι είναι πλέον (και θα παραμείνει για καιρό) ακατοίκητο, το αφήνεις έτσι. Κάποια στιγμή θα το κόψουν από μόνοι λόγω ανεξόφλητων. Και δεν θα πάρουν και λεφτά (αρκεί να μην τους τα 'χει ήδη δώσει κάποιος, πχ εσύ). Βέβαια έτσι δεν θα μπορεί να ξαναπάει ΔΕΗ κάποιος (αν δεν πληρώσει το χρέος "στην παροχή")...

Και να γινει η διακοπη του ρευματος λογω χρεους οι λογαριασμοι  θα συνεχιζουν να ερχονται...Μονο στην οικειοθελη αποσυνδεση σταματουν οι λογαριασμοι του ρευματος..

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, washcloud είπε

...μην σε ανησυχεί αυτό. Δεν είναι χρέη που πάνε εφορία. Πρακτικά το ξεχνάς, και αφήνεις την ΔΕΗ να κουρεύεται (...βέβαια όπως είπα, ο επόμενος/και ο ιδιοκτήτης, θα έχουν θέμα : αν θέλουν ΔΕΗ, θα τους υποχρεώσει να το ξοφλήσουν για να βάλει ρεύμα αυτή, και η "γυριστή" λύση θα είναι να πάνε σε εναλλακτικό. Αν σε νοιάζει η συγκεκριμένη συνθήκη, ή γενικά δεν θέλεις, λόγω χαρακτήρα, να μείνει αυτή η "εκκρεμότητα", τότε το πληρώνεις εσύ. Πρέπει να πας όμως σε κατάστημα, να πιέσεις για την διακοπή. Ή έστω κάποιος άλλος με τα σχετικά πιστοποιητικά).

Συλλυπητήρια για την απώλεια...

...όπως έχουν τα πράγματα (αν κι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους - πχ ύψος κατανάλωσης για το επόμενο 6μηνο), πιο πολύ αυτοκτονία είναι να μείνει κανείς σε σταθερό με 0,245. Εκτός κι αν κανείς θα κάψει τα κέρατά του από κλιματιστικά μέχρι και τον Σεπτέμβρη ξερωγώ (ή αν για κάποιο λόγο δεν θα παίρνει επιδοτήσεις). ΔΕΝ είναι καιρός (γενικά, αλλά είπαμε, εξαρτάται κι από την περίπτωση) για να μπει κάποιος σε σταθερό (όχι ακόμα) : να ανακοινωθούν τα όσα περιμένουμε ν' ανακοινωθούν, και βλέπουμε...

Έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιρνα επιδότηση γιατί στην φορολογική δήλωση θα δηλώσω άλλη κατοικία ως ''πρώτη'' γιατί θέλω να μπω στο εξοικονομώ. Για αρχή θα βάλω ρεύμα ώστε να έχω όλες τις προϋποθέσεις

29 λεπτά πριν, washcloud είπε

Αν δεν αλλάξεις κάτι, περνάς σε αορίστου στο Εντερ+ με τιμές σημερινές (0,245....). Εάν δεν θα έχεις μεγάλη κατανάλωση (πάνω πχ από 300kWh/μήνα) μέσα στους καύσωνες, ίσως αξίζει να περιμένεις να δούμε τί διάλο τελικά θα ισχυσει από όσα τάξανε, διότι θα φύγεις χωρίς καθόλου ποινή (νομίζω ήδη ισχύει, αφού είσαι στον τελευταίο μήνα). Αν πχ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ τις τιμές στα σταθερά (έχει παίξει μια φήμη), αφού "θα βάλουν πλαφόν στην αναπροσαρμογή" των κυμαινόμενων, ίσως και να αξίζει τότε να συνεχίσεις σε σταθερό (όντας σε αορίστου, είπαμε, θα συνεχίσεις να είσαι χωρίς δέσμευση ποινής αποχώρησης). Διότι αν πας τώρα Γ1 και για κάποιο λόγο θελήσεις ΠΑΛΙ να πας σε σταθερό, θα δεσμευτείς.

Κατά τ' άλλα, μέχρι το τέλος του μήνα, σιγουρέψου (ρώτα και τον λογιστή σου ή δες την δήλωσή σου, την περσινή αλλά και την φετινή αν έκανες), εάν το σπίτι είναι δηλωμένο ως κύρια κατοικία (ανεξάρτητα αν είναι δικό σου ή νοικιάζεις) κι αν δίπλα φαίνεται ΚΑΙ η παροχή. Αν δεν φαίνεται, πες του λογιστή να κάνει τροποποίηση, αν έχεις κάνει δήλωση, ή απλά να την συμπεριλάβει όταν κάνεις (βιάσου να κάνεις). Σε περίπτωση που είσαι εντάξει με την κύρια κατοικία ΚΑΙ την παροχή δίπλα, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, τότε μπορείς να πας στο Γ1 αν θες, και ναι γενικά πιθανώς θα πληρώνεις λιγότερα (εξαρτάται από την κατανάλωση που θα έχεις βέβαια, τους επόμενους μήνες, καθώς η επιδότηση είναι για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες του κάθε μήνα).

Όσο για το τί ΘΑ συμβει με τις χρεώσεις αναπροσαρμογής από εδω και πέρα, τα πάντα είναι στον αέρα. Και από την σχετική κρατική μέριμνα επιδοτήσεις/"πλαφόν", και κυρίως σε τί φάση θα είναι οι τιμές πανευρωπαϊκά με φυσικό άεριο και πετρέλαιο, ειδικά από φθινόπωρο/χειμώνα...Προβλέπεται ανείπωτο σκίσιμο πάντως, όταν θα σταματήσει πλήρως ο εφοδιασμός με ρώσικα...

Δεν θα δηλώσω την κατοικία μου μισθώνω ως κύρια (βλέπουμε έχουμε χρόνο να φτιάξω φορολογική δήλωση)

Δημοσ.
Στις 31/5/2022 στις 4:55 ΜΜ, Joshua21 είπε

Όχι, αν πας σε νέο σπίτι θα κάνεις νέο συμβόλαιο στις τρέχουσες τιμές.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου να είσαι καλά!!

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, takoulou είπε

Πηγες σε καποιο καταστημα να ζητησεις την διακοπη του ρευματος;; 

Ε ναι έκλεισα ραντεβού να τελειώνουμε, έπρεπε να το κάνω από την πρώτη μέρα!

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, takoulou είπε

Και να γινει η διακοπη του ρευματος λογω χρεους οι λογαριασμοι  θα συνεχιζουν να ερχονται...Μονο στην οικειοθελη αποσυνδεση σταματουν οι λογαριασμοι του ρευματος..

Ας έρχονται. Στο όνομα του τεθνηκότος θα είναι (και θα μείνουν - ας τον βρουν να τους ξοφλήσει), που το νοίκιαζε κι όλας (δεν ήταν δικό τους). Στο μεταξύ είτε θα το κόψουν λόγω ανεξόφλητων, είτε (το πιθανότερο) αν υπάρξει νέος ενοικιαστής (λογικά σύντομα, έτσι όπως πάει με τα σπίτια στις μέρες μας), θα κάνει αλλαγή ονόματος και πάπαλα γενικώς η ιστορία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, washcloud είπε

Ας έρχονται. Στο όνομα του τεθνηκότος θα είναι (και θα μείνουν - ας τον βρουν να τους ξοφλήσει), που το νοίκιαζε κι όλας (δεν ήταν δικό τους). Στο μεταξύ είτε θα το κόψουν λόγω ανεξόφλητων, είτε (το πιθανότερο) αν υπάρξει νέος ενοικιαστής (λογικά σύντομα, έτσι όπως πάει με τα σπίτια στις μέρες μας), θα κάνει αλλαγή ονόματος και πάπαλα γενικώς η ιστορία.

Τα χρεη απο τα τελη στους δημους στον λογαριασμο  τα στελνει ο παροχος   στον εκαστοτε  δημο..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Τα χρεη απο τα τελη στους δημους στον λογαριασμο  τα στελνει ο παροχος   στον εκαστοτε  δημο..

...στο όνομα του ιδιοκτήτη, καθώς αφορούν το ακίνητο. Κι επειδή δεν νομίζω να πλήρωσε ποτέ ΤΑΠ στους ενοικαστές του (ενώ είναι καθαρά δικός του φόρος), ε ας πληρώσει και τα απλήρωτα δημοτικά τέλη ενός-δυο (άντε τριών) λογαριασμών, και όλα καλά...

Δημοσ.

2 λεπτά πριν, washcloud είπε

...στο όνομα του ιδιοκτήτη, καθώς αφορούν το ακίνητο. Κι επειδή δεν νομίζω να πλήρωσε ποτέ ΤΑΠ στους ενοικαστές του (ενώ είναι καθαρά δικός του φόρος), ε ας πληρώσει και τα απλήρωτα δημοτικά τέλη ενός-δυο (άντε τριών) λογαριασμών, και όλα καλά...

Πρακτικά κάνενας μας δεν το κάνει, δεν μπορεί τώρα να λες στον ιδιοκτήτη σου αφαιρώ 0,90-1,50 για τον ΤΑΠ βασικά μπορείς αλλά βγαίνεις ο τσιγκούνης 

Δημοσ.

Εξαρτάται κι από το σπίτι. Θυμάμαι περίπτωση που έβγαινε 50άρικο το έτος. Δεν είναι πάρα πολλά και πάλι, αλλά δεν θα πέταγες ένα 50άρικο στο δρόμο κάθε χρόνο αν το είχες στο χέρι σου, όχι; Ότι δεν το λέει κανείς εννοείται. Για ευννόητους λόγους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

Εξαρτάται κι από το σπίτι. Θυμάμαι περίπτωση που έβγαινε 50άρικο το έτος. Δεν είναι πάρα πολλά και πάλι, αλλά δεν θα πέταγες ένα 50άρικο στο δρόμο κάθε χρόνο αν το είχες στο χέρι σου, όχι; Ότι δεν το λέει κανείς εννοείται. Για ευννόητους λόγους.

Συμφωνώ σε εμένα βγαίνει 2,50ευρώ σε κάθε λογαριασμό αλλά το αγνοείς εν μέρει

Δημοσ.

Υπάρχει όρος στο συμφωνητικό πως ο ενοικιαστής πληρώνει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, χωρίς αστερίσκους.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

Καθαρά φόρος του ιδιοκτήτη είναι μόνο αν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο μισθωτήριο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καθαρά φόρος του ιδιοκτήτη είναι μόνο αν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο μισθωτήριο.

Δεν νομίζω όμως να πηγαίνει στο ΑΦΜ του όποιου ενοικιαστή, από τον εκάστοτε δήμο, αν τυχόν αφήσει αυτός λογαριασμούς απλήρωτους (εδώ νερό αν μείνει απλήρωτο, "στην παροχή"/στο ακίνητο/στον ιδιοκτήτη το χρεώνουν, ακόμη κι αν είχε πάρει την παροχή στο δικό του όνομα ο ενοικιαστής). Τώρα, εάν με βάση τυχόν πρόβλεψη στο μισθωτήριο, μπορεί ο ιδιοκτήτης κατόπιν εορτής να διεκδικήσει απαλλαγή από τυχόν χρέη ΤΑΠ "διότι στο μισθωτήριο άλλα είχε συμφωνήσει με τον ενοικιαστή", δεν έχω ιδέα.

Ανεξάρτητα από το τί προβλέπεται πάντως, είναι τέλος ακίνητης περιουσίας, και κανονικά "ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ" ούτως ή άλλως να είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη, αν το πάμε με το σκεπτικό της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου. Ακόμη πρακτικότερα βέβαια είναι απλώς ένα νταβατζιλίκι (όπως άπειρα άλλα) και το "σκεπτικό" στην ουσία περιορίζεται στο '"ΔΩΣΤΕ", χωρίς να νοιάζει κανέναν ποιος το πληρώνει, αρκεί να το πληρώνει...

Δημοσ.

@washcloud

Είμαστε εντελώς off topic, ή όχι μια και το ΤΑΠ είναι από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς enter και online? :P

Spoiler

Σε κάποιο ΑΦΜ ούτως ή άλλως δεν πηγαίνει (τουλάχιστον αυτό ίσχυε πάντα και ισχύει μέχρι σήμερα), το χρέος αυτό ακολουθεί το ακίνητο, άρα εμμέσως τον ιδιοκτήτη.

Όσο για το τι προβλέπει το μισθωτήριο αυτό έχει να κάνει με τη συμφωνία ανάμεσα σε μισθωτή και εκμισθωτή, δεν μπορεί να επιτρέψει στον ιδιοκτήτη να διεκδικήσει απαλλαγή από αυτό.

Και ναι, συμφωνώ στο ότι το ΤΑΠ θα έπρεπε να είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη μια και προκύπτει από την ιδιοκτησία και όχι από τη χρήση. Και μάντεψε... αυτό ακριβώς προβλέπεται, το απλήρωτο ΤΑΠ ακολουθεί το ακίνητο, σε αντίθεση με δημοτικά τέλη + δημοτικό φόρο + ΕΡΤ που προκύπτουν από τη χρήση του ακινήτου και ακολοθούν τον χρήστη (αυτόν που έχει/είχε την παροχή στο όνομα του).

Δημοσ.

Εχει παρατηρησει κανεις οτι με το που βαζεις τις kwh στο ebill,,, ανανεωνεται το my home online κατα ενα μηνα μετα την περιοδο ληξης του προγραμματος? Ξερει γτ μπορει να γινεται αυτο? Βασικα στο online με την τιμη 0,17.....σε μια αλλη παροχη που εχω με 0,096 παραμενει στα 2 έτη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...