Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Έτρεξα 2 εσωτερικά speed test τώρα (του app, όχι από speedtest) και μου έβγαλε 220/40 και 240/30. Θα ξαναδοκιμάσω το βράδυ, που συνήθως οι ταχύτητες είναι λίγο μεγαλύτερες και πάνω από 300. Θέμα με το Slack πάντως δεν έχω δει καθόλου, ούτε σε text chat, ούτε σε huddle.

Δεν είναι απίθανο κάποιο firmware να έχει κάνει τη ζημιά, αλλά συνήθως αυτά που δημιουργούν θέμα γίνονται γρήγορα flag στο https://starlinktrack.com/firmware/ και στο reddit community.

Εμένα έκανε τελευταίο νυχτερινό update (μαζί με αυτόματο reboot) πριν 1 μέρα το πιάτο και πριν 4 μέρες το router. Εδώ και κανα μήνα έχω ένα πρόβλημα με το 192.168.100.1 που με browser απλώς με πετάει στην οθόνη του Starlink logo και δεν κάνει τίποτα άλλο, όμως πέραν αυτού δεν έχω δει κάτι άλλο.

Δεν χάνεις τίποτα να τους σηκώσεις ticket πάντως. Να υποθέσω ότι σίγουρα έχεις τσεκάρει για obstructions, έχεις δοκιμάσει χωρίς το Ubuiquiti, έχεις δει ότι δεν έχει συχνά disconnections το ίδιο το πιάτο, έχεις τσεκάρει latency και disconnections στο εσωτερικό δίκτυο κλπ.

Λοιπον, μίλησα με support και απ' ό,τι είδα έκανε issue order αντικατάστασης καλωδίου 75ft. Δεν μου απάντησαν κάτι σχετικό ακόμα.
Και σε bypass mode με ubiquiti και με το δικό του router ίδια απόδοση έχει.
Obstructions δεν υπάρχουν, είναι clear view, όλα μπλέ.

• Like 1
  • Απαντ. 974
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γρήγορο το support, μπράβο. Τώρα αυτοί ή είδαν κάτι στα debug logs ή σου λέει στείλε κανα καλώδιο μπας και γίνει το θαύμα και βλέπουμε.

Δημοσ.

τι να σου πω, δεν ξέρω. Υποπτεύομαι το δεύτερο. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν παραπάνω κ έστειλαν καλώδιο just in case. Έτσι τα πετά ο Elon τα κατοστάρικα.

• Haha 1
Δημοσ.

Εδώ και κανα μήνα έχω ένα πρόβλημα με το 192.168.100.1 που με browser απλώς με πετάει στην οθόνη του Starlink logo και δεν κάνει τίποτα άλλο [...]

Αίσχος!

Unfortunately, 192.168.100.1 (aka the web app or dishy.starlink.com) is deprecated as of April 2024 and is no longer available to customers.

The alternative would be the mobile app or the website starlink.com (which displays a subset of information visible in the app).

We deeply valuable feedback! We will be sure to pass this information along. It is very helpful to have our customer's feedback on what is working and not working for them so that we can continue to improve the quality of our products and services.

• Haha 1
Δημοσ.

Άμεσα διαθέσιμο στο site του Κωτσόβολου το gen 2. Ήρθε καραβιά απ ότι φαίνεται. Επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν πως η καθυστέρηση οφείλεται στα Tesla που ήρθαν δώρο σε ιθύνοντες του ΟΤΕ λόγω των πολλών παραγγελιών 

https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/modems-routers/295993-starlink-standard-kit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, CleanthisD said:

Άμεσα διαθέσιμο στο site του Κωτσόβολου το gen 2. Ήρθε καραβιά απ ότι φαίνεται. Επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν πως η καθυστέρηση οφείλεται στα Tesla που ήρθαν δώρο σε ιθύνοντες του ΟΤΕ λόγω των πολλών παραγγελιών 

https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/modems-routers/295993-starlink-standard-kit

επιβεβαιώνω, χθες απόγευμα πήρα μειλ με το τιμολόγιο και τώρα βλέπω ότι το πήρε η μεταφορική!!

Τα φώτα σας pls:
- Μόλις τελειώσω την παραγγελία στο starlink.com(αφού έρθει το δέμα του κωτσόβολου) σε πόσες ώρες/ημέρες το ενεργοποιούν?

Επεξ/σία από doucaniggia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα θελω να παρω το κιτ της Starlink απο Κωτσοβολο και η ενεργοποιηση να γινει σε μεταγενεστερο χρονο λογω οτι δεν εχω ακομα ρευμα σε νεα κατοικια, μιας και το εχουν προσφορα μιση τιμη απο το Gen3 που εχει βγει και φυσικα δεν περισσευουν λεφτα.

Εχω κανει αιτηση στο ΔΕΔΔΗΕ και περιμενω να μου βαλουν το ρολοι. Αυτο ισως παρει ακομα 2 μηνες. Μπορω να το ενεργοποιησω αργοτερα χωρις να αρχισει η χρεωση εφοσον το παρω απο μεταπωλητη;

Ο ΟΤΕ θελει 600€ για να μου περασει καλωδιο και κολωνα (50μ καλωδιο) για να εχω θεωρητικα VDSL 50Mbps απο Αστικο Κεντρο και η αποσταση του καλωδιου ειναι περιπου 350μ αν και το Α/Κ ειναι απεναντι ακριβως στα 50μ, επομενως μιλαμε για ταχυτητες για κλαμματα οπως ρωτησα και τον γειτονα που ειναι στον ιδιο κατανεμητη ΟΤΕ που θα παρω και εγω. 30mbps πιανει αυτος με προβληματα αποσυνδεσεων κτλ.

Επεξ/σία από magicmixball
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, doucaniggia είπε

επιβεβαιώνω, χθες απόγευμα πήρα μειλ με το τιμολόγιο και τώρα βλέπω ότι το πήρε η μεταφορική!!

Τα φώτα σας pls:
- Μόλις τελειώσω την παραγγελία στο starlink.com(αφού έρθει το δέμα του κωτσόβολου) σε πόσες ώρες/ημέρες το ενεργοποιούν?

Αμέσως ενεργοποιείται από την εφαρμογή, αν θυμάμαι καλά πληρώνεις και το κόστος του μήνα , 40 ευρώ 

11 λεπτά πριν, magicmixball είπε

Καλησπερα θελω να παρω το κιτ της Starlink απο Κωτσοβολο και η ενεργοποιηση να γινει σε μεταγενεστερο χρονο λογω οτι δεν εχω ακομα ρευμα σε νεα κατοικια, μιας και το εχουν προσφορα μιση τιμη απο το Gen3 που εχει βγει και φυσικα δεν περισσευουν λεφτα.

Εχω κανει αιτηση στο ΔΕΔΔΗΕ και περιμενω να μου βαλουν το ρολοι. Αυτο ισως παρει ακομα 2 μηνες. Μπορω να το ενεργοποιησω αργοτερα χωρις να αρχισει η χρεωση εφοσον το παρω απο μεταπωλητη;

Ο ΟΤΕ θελει 600€ για να μου περασει καλωδιο και κολωνα (50μ καλωδιο) για να εχω θεωρητικα VDSL 50Mbps απο Αστικο Κεντρο και η αποσταση του καλωδιου ειναι περιπου 350μ αν και το Α/Κ ειναι απεναντι ακριβως στα 50μ, επομενως μιλαμε για ταχυτητες για κλαμματα οπως ρωτησα και τον γειτονα που ειναι στον ιδιο κατανεμητη ΟΤΕ που θα παρω και εγω. 30mbps πιανει αυτος με προβληματα αποσυνδεσεων κτλ.

Όποτε θέλεις το ενεργοποιείς και όποτε επίσης θέλεις το απενεργοποιείς, καλύτερα να το πάρεις από το επίσημο site, σε οποιοδήποτε πρόβλημα σου στέλνουν καινούργιο  εξοπλισμό, δε ξέρω αν γίνεται αυτό και στην περίπτωση που το πάρεις από μεταπωλητή 

Επεξ/σία από bilt128
  • Like 2
Δημοσ.

Νομιζω στη σελιδα τους εχεις 30μερες να το ενεργοποιησεις αλλιως αρχιζει μονο του και χρεωνει. Εγω θελω σε 2 μηνες πχ να το ενεργοποιησω απλα να το παρω τωρα σαν εξοπλισμο για να γλιτωσω την διπλη τιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα update μετά από μίας ημέρας χρήση. 110 με 170Mbps. Πήγαμε αρκετές φορές στα 50-60.
Το τοποθέτησα στην αυλή κάτω για να κάνω τα πρώτα τεστ. Πολλά δέντρα, βρήκα το πιο "καθαρό σημείο". Δεν χάρηκα γιατί περίμενα 250+ αλλά θεώρησα ότι όταν ανέβει ψηλά θα πιάσει το peak του. 
Οπότε μπήκε πάνω σε κοντάρι, το κοντάρι πάνω σε βάση παλιά κεραίας που βρίσκεται στη σκεπή. Έφτασε δλδ ~12+ μέτρα από το έδαφος. Εντελώς καθαρός ουρανός. Το καλώδιο το άφησα απλά να πέσει προσωρινά - δεν το πέρασα από κανάλια κτλ - ώστε να κάνω εκ νέου δοκιμές. Εδώ πιάσαμε οριακά 90Mbps. Έμεινε όλη νύχτα, ξανά δοκιμές το πρωί με ηλιοφάνεια, ούτε ένα σύννεφο = 90 - 120Mbps.
Πήγα το κατέβασα, το ξαναέβαλα στο γρασίδι κάτω, και έτσι βελτιώθηκαν λίγο οι ταχύτητες ... 🤔
To άλλο παράδοξο εδώ είναι ότι στο κινητό φαινονται με διαφορά οι χαμηλότερες ταχύτητες (και στην εφαρμογή starlink και μέσω speedtest ookla app)... To desktop έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και αιδιοδοξία. 
6 τεστ. 4 με starlink και 2 με cosmote από το desktop
6 τεστ. 4 με starlink και 2 με cosmote από το desktop με την κεραία στο έδαφος.

Εthernet adapter
Το ethernet adapter φαίνεται να είναι μονόδρομος γιατί η παραμικρή απομάκρυνση από το router ρίχνει τις ταχύτητες δραστικά. Είναι σχεδόν αστείο. Δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί, πάντως αν το κρατήσω θα πάρω ethernet adapter. Δεδομένης της αστάθειας του wifi του router ίσως μόνο με ethernet adapter μπορεί κανείς να προχωρήσει σε τεστ για να έχει σαφή αποτελέσματα. 

Κατανάλωση
40 - 70  Watt. Ό,τι είδα προς το παρόν. Δεν είναι λίγο προστιθέμενο στο συνολικό κόστος. 
2040551566_.jpeg.3594a153522350e435c801a3feb8565b.jpeg

Τέλος πρώτης φάσης. Είναι νωρίς, δεν είμαι χαρούμενος και σίγουρα τα αποτελέσματα μέχρι εδώ δεν με βοήθησαν να πάρω απόφαση να κόψω το σταθερό. Βασικά έχω νεύρα.😤

Θα συνεχίσω τα τεστ, και θα ενημερώσω. Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει κάθε συμβουλή/άποψη/ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Επίσης δεδομένου ότι βρίσκομαι σε εντελώς πρόχειρη εγκατάσταση αν θέλετε μπορώ να κάνω δοκιμές πάνω σε ιδέες.

Τέλος, αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει στο πώς να ζητήσω από τη starlink να συμπεριλάβει το ΑΦΜ μου στο invoice θα μου κάνει μεγάλη χάρη 🙏

IMG_0851.jpeg

IMG_0852.jpeg

Επεξ/σία από doucaniggia
Δημοσ.

Και εγω Στα Χανια οσα και να εχω εγκαταστήσει πανε στα 140mbps. Ενα μονο το προηγούμενο καλοκαιρι ειδα και επιασε 270 σε μια μέτρηση. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 hours ago, doucaniggia said:

Ένα update μετά από μίας ημέρας χρήση. 110 με 170Mbps. Πήγαμε αρκετές φορές στα 50-60.
Το τοποθέτησα στην αυλή κάτω για να κάνω τα πρώτα τεστ. Πολλά δέντρα, βρήκα το πιο "καθαρό σημείο". Δεν χάρηκα γιατί περίμενα 250+ αλλά θεώρησα ότι όταν ανέβει ψηλά θα πιάσει το peak του. 
Οπότε μπήκε πάνω σε κοντάρι, το κοντάρι πάνω σε βάση παλιά κεραίας που βρίσκεται στη σκεπή. Έφτασε δλδ ~12+ μέτρα από το έδαφος. Εντελώς καθαρός ουρανός. Το καλώδιο το άφησα απλά να πέσει προσωρινά - δεν το πέρασα από κανάλια κτλ - ώστε να κάνω εκ νέου δοκιμές. Εδώ πιάσαμε οριακά 90Mbps. Έμεινε όλη νύχτα, ξανά δοκιμές το πρωί με ηλιοφάνεια, ούτε ένα σύννεφο = 90 - 120Mbps.
Πήγα το κατέβασα, το ξαναέβαλα στο γρασίδι κάτω, και έτσι βελτιώθηκαν λίγο οι ταχύτητες ... 🤔
To άλλο παράδοξο εδώ είναι ότι στο κινητό φαινονται με διαφορά οι χαμηλότερες ταχύτητες (και στην εφαρμογή starlink και μέσω speedtest ookla app)... To desktop έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και αιδιοδοξία. 
6 τεστ. 4 με starlink και 2 με cosmote από το desktop
6 τεστ. 4 με starlink και 2 με cosmote από το desktop με την κεραία στο έδαφος.

Εthernet adapter
Το ethernet adapter φαίνεται να είναι μονόδρομος γιατί η παραμικρή απομάκρυνση από το router ρίχνει τις ταχύτητες δραστικά. Είναι σχεδόν αστείο. Δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί, πάντως αν το κρατήσω θα πάρω ethernet adapter. Δεδομένης της αστάθειας του wifi του router ίσως μόνο με ethernet adapter μπορεί κανείς να προχωρήσει σε τεστ για να έχει σαφή αποτελέσματα. 

Κατανάλωση
40 - 70  Watt. Ό,τι είδα προς το παρόν. Δεν είναι λίγο προστιθέμενο στο συνολικό κόστος. 
2040551566_.jpeg.3594a153522350e435c801a3feb8565b.jpeg

Τέλος πρώτης φάσης. Είναι νωρίς, δεν είμαι χαρούμενος και σίγουρα τα αποτελέσματα μέχρι εδώ δεν με βοήθησαν να πάρω απόφαση να κόψω το σταθερό. Βασικά έχω νεύρα.😤

Θα συνεχίσω τα τεστ, και θα ενημερώσω. Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει κάθε συμβουλή/άποψη/ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Επίσης δεδομένου ότι βρίσκομαι σε εντελώς πρόχειρη εγκατάσταση αν θέλετε μπορώ να κάνω δοκιμές πάνω σε ιδέες.

Τέλος, αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει στο πώς να ζητήσω από τη starlink να συμπεριλάβει το ΑΦΜ μου στο invoice θα μου κάνει μεγάλη χάρη 🙏

IMG_0851.jpeg

IMG_0852.jpeg

Είσαι σίγουρος πως δεν σε κόβει ο εξοπλισμός σου; Το κινητό σου πχ. Μπορείς να βάλεις τις μετρήσεις από το app του Starlink; Advanced speed test

Για να πάρεις τιμολόγιο πρέπει να έχεις το priority business πλάνο με κόστος 180 ευρώ τον μήνα 

Δημοσ.

Κάνε ένα Advance Speed Test στην εφαρμογή του Starlink και δες πόση ταχύτητα έχεις απο την κεραία μέχρι τον δρομολογητή και πόση απο τον δρομολογητή μέχρι την συσκευη σου (smartphone / υπολογιστή)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, CleanthisD said:

Είσαι σίγουρος πως δεν σε κόβει ο εξοπλισμός σου; Το κινητό σου πχ. Μπορείς να βάλεις τις μετρήσεις από το app του Starlink; Advanced speed test

2 hours ago, _filippos_ said:

Κάνε ένα Advance Speed Test στην εφαρμογή του Starlink και δες πόση ταχύτητα έχεις απο την κεραία μέχρι τον δρομολογητή και πόση απο τον δρομολογητή μέχρι την συσκευη σου (smartphone / υπολογιστή)

ε να αυτά είναι τώρα, έκανα advanced λίγο μετά που έγραψα το παραπάνω. Μου έδειξε 196 ... Στα καπάκια από όπου και αν δοκίμασα να κάνω καλό και γρήγορο download δεν πέρασα ποτέ τα 140.... 
Τέλος πάντων είναι ακόμα early days. Θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός για να συγκεντρώσω αρκετά στοιχεία και αποτελέμσατα γιατί έτσι δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Θα ανεβάσω εκ νέου.

19 hours ago, CleanthisD said:

Για να πάρεις τιμολόγιο πρέπει να έχεις το priority business πλάνο με κόστος 180 ευρώ τον μήνα 

Κάποιος κάπου παραπάνω έγραψε ότι μπορείς να τους ζητήσεις να προσθέσουν το ΑΦΜ σου στην απόδειξη. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βρίσκω από πού. Δεν υπάρχει φόρμα επικοινωνίας ή ένα email ή κάτι. Ή δεν τα βλέπω εγώ φυσικά ... 
EDIT: οκ το βρήκα. Έχει δημιουργία ticket στο support αφού επιλέξεις κατηγορία και υποκατηγορία .

Επεξ/σία από doucaniggia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...