Προς το περιεχόμενο

payzy, η νέα πλήρως ψηφιακή πρόταση της Cosmote για ηλεκτρονικές πληρωμές με smartphone


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά που λέγονται περί επιστροφής εδώ και αρκετές σελίδες έχουν βάση. Η επιστροφή που δίνεται κατά κανόνα στις κάρτες είναι της τάξης του 1%  για αγορές σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιχείρηση εσωτερικού εξωτερικού. ΩΣΤΟΣΟ υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις ανάλογα με την τράπεζα/οικείο πρόγραμμα επιστροφής που ανεβάζουν κατ' εξαίρεση αυτό το ποσοστό επιστροφής. Όχι απλά στο 8% αλλά ίσως και παραπάνω. Ο βασικός κανόνας έχει ως εξής:

==> Οι πιστωτικές κάρτες έχουν πάντοτε καλύτερη επιστροφή από τις χρεωστικές (δεν ξέρουμε αν ο χρήστης που μίλησε για 8% είχε στο μυαλό του κάποια πιστωτική κάρτα αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για άτοπη σύγκριση καθώς η λύση της Cosmote ΔΕΝ αφορά προϊόν πίστωσης (credit).

==> Όταν όμως μιλήσουμε για πιστωτικές κάρτες, τότε ναι πράγματι υπάρχουν ποσοστά επιστροφής πολύ μεγαλύτερα του 8% που σας κάνει εντύπωση. Όμως πρόκειται για προσφορές (συνήθως περιορισμένης χρονικής διάρκειας) και συνεπώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό επιστροφής. Το σίγουρο είναι πώς ακόμα και όταν μιλάμε για πόντους (είτε αυτοί λέγονται yellows, είτε bonus, είτε Go4more = αυτοί είναι ΧΡΗΜΑ). Αν και όχι άμεσα αναλήψιμο, για αγορές που θα έκανες ούτως ή άλλως (σε πλήθος συνεργαζόμενων επιχειρήσεων) οι πόντοι είναι πράγματι χρήμα. Τώρα στην πράξη. Μεγάλα ποσοστά επιστροφής στις πιστωτικές δίνονται πάλι υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.

  1. Περίπτωση κατά την οποία συντρέχουν λόγοι που ανεβάζουν το ποσοστό επιστροφής σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις λόγω του τύπου της κάρτας (πχ μία πιστωτική κάρτα εκδόσεως Χ τράπεζας σε συνεργασία με τα Ω σούπερ μάρκετ δίνουν ποσοστό επιστροφής (....%) για αγορές στην συγκεκριμένη επιχείρηση.
  2. Περίπτωση κατά την οποία συντρέχουν λόγοι που ανεβάζουν το ποσοστό επιστροφής βάσει του τύπου της κάρτας και όχι για αγορές από συγκεκριμένη επιχείρηση --> βλέπε τις κάρτες Diners Club που δίνουν διπλάσια επιστροφή από τις συμβατικές πιστωτικές κάρτες της ίδιας τράπεζας (VISA/Master).
  3. Περιπτώσεις κατά τις οποίες συντρέχουν λόγοι που ανεβάζουν το ποσοστό επιστροφής λόγω ειδικής προώθησης προιόντος από συνεργάτη της τράπεζας (πχ βλέπε προσφορές αγορά ορισμένου τηλεφώνου ή 8Κ τηλεόρασης με απόδοση πόντων που αντιστοιχούν για παράδειγμα σε επιστροφή 300-500€)... Άγνωστο παραμένει το αν υπάρχει ειδικότερη συμφωνία τράπεζας/επιχείρησης για την προέλευση του ποσού επιστροφής --> το οποίο μεταξύ άλλων θυμίζει Cashback προερχόμενο από τις εταιρίες και όχι από την τράπεζα (παρόλο που αποδίδεται στην κάρτα από την τράπεζα με τη μορφή πόντων).
  4. Περιπτώσεις κατά τις οποίες συντρέχουν λόγοι που ανεβάζουν το ποσοστό επιστροφής λόγω συγκεκριμένης χρονικής περιόδου αγορών / συγκεκριμένου τύπου αγορών (πχ αγορές κατά τη διάρκεια BlackFriday ή Cyber Monday που έχουμε δει να επιβραβεύονται στο πρόσφατο παρελθόν x50 ). Σε αυτές τις περιπτώσεις προφανώς και μιλάμε για μεγάλα ποσοστά επιστροφής (ή αντίστοιχα προσφορές του προγράμματος επιστροφή με 20% για αγορές συγκεκριμένου τύπου συσκευών κλπ).
  5. Περιπτώσεις κατά τις οποίες συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι που ανεβάζουν το ποσοστό επιστροφής όταν (λόγω συγκεκριμένης προσφοράς) τράπεζα παραχωρεί δωροεπιταγές στο μισό της αξίας τους (πχ με τους μισούς πόντους από αυτούς που συνήθως απαιτούνται - έχει συμβεί και αυτό πριν από κάποιο διάστημα επομένως μιλάμε για 100% αύξηση στο αναμενόμενο ποσό επιστροφής και σίγουρα για διπλασιασμό του ποσοστού επιστροφής επί των αγορών που έκανες και των πόντων που εξαργυρώνεις).

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας ότι αυτές οι επιστροφές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας καθώς και ότι για να έχεις αξιόλογα ποσοστά/ποσά επιστροφής πρέπει να χρησιμοποιείς αποκλειστικά πιστωτικές κάρτες για τα έξοδα σου. Και το κυριότερο? Να είσαι κυνηγός προσφορών και συνεπής στις πληρωμές σου καθώς ενδεχόμενος τοκισμός και συνδρομές σχετικοποιούν το τελικό όφελος. Όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλάβουν όλοι πως τα μεγάλα ποσοστά επιστροφής ΔΕΝ αφορούν χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Επομένως είναι τρελό να απαιτείτε κάτι τέτοιο από την Cosmote. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα με την στρατηγική της εταιρίας αλλά δεν θα έχουμε και παράλογες απαιτήσεις... Είχαν μία ιδέα (όπως και με την Cosmote Prepaid τότε) και μένει να δούμε αν θα περπατήσει...

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 492
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, logistoulis είπε

Η yes visa της eurobank έχει 1% ΠΑΝΤΟΥ και παραπάνω από αυτό στις συνεργαζόμενες που είναι πιο περιορισμένες  από αυτές του προγράμματος επιστροφή.

Αλλά με το 1% τουλάχιστον και χωρίς συνδρομή είμαι ευχαριστημένος, πχ να αγοράζω μέχρι και τσιγάρα και να έχω επιστροφή (τα πάντα τα αγοράζω με πιστωτική) την οποία στο 99% των περιπτώσεων εξαργυρώνω στην ΕΚΟ (που έχω 3% επιστροφή)

 

Αφού είναι χωρίς συνδρομή για σένα, καλά κάνεις.

Όσο για το 3% στην ΕΚΟ, δεν ασχολούμαι εδώ και πολύ καιρό με προσφορές σε πρατήρια. Πάντα υπάρχει άλλος λίγο παρακάτω που συμφέρει καλύτερα. Αν ήταν 5-10% ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Το κρατικό χρήμα δεν πάει στους πολίτες, πάει στην κάθε κυβέρνηση/συμμορία,την καραμέλα για φοροδιαφυγή να την κόψετε κάποιοι 

Στον Καναδά ξεκίνησαν να χρεώνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα μαγαζιά, άντε με το καλό και εδώ

 

Επεξ/σία από oreco5
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα παντως κατι σαν το WeChat μου φερνει.

 

2 λεπτά πριν, oreco5 είπε

Κράτα τα μαθήματα για τον εαυτό σου

Το κρατικό χρήμα δεν πάει στους πολίτες, πάει στην κάθε κυβέρνηση/συμμορία

Στον Καναδά ξεκίνησαν να χρεώνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα μαγαζιά, άντε με το καλό και εδώ,να σας δω μετά, 

 

 

Σιγα σιγα ολα.

Στην Ευρωπη πληρωνει ο ενοικιαστης μερος του <<ενφια>>.

Εκει να δεις γλεντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, oreco5 είπε

την καραμέλα για φοροδιαφυγή να την κόψετε κάποιοι 

Ποια καραμέλα είναι αυτή;

Ψάχνεις κι εσύ κάρτα/λογαριασμό χωρίς ΑΦΜ?

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Vodkaman είπε

1η ερώτηση: Υπάρχει κάρτα χωρις ΑΦΜ;

2η ερώτηση: αφου η Ν26 και η Revolut είναι ξένες, γιατί ζητάνε ΑΦΜ;

Υπάρχει κάτι που λέγεται AML, και όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι compliant με τις οδηγίες των κεντρικών, τρώνε καμπάνα. Θεωρητικά είναι στην ευχέρεια της τράπεζας, ναι και της Ν26, να σου ζητήσει και proof of income για να γνωρίζει αν τα λεφτά που μεταφέρεις σε αυτή συμβαδίζουν με το εισόδημα σου. Στη Γερμανία μάλιστα το ΑΦΜ σου το τραβάει αυτόματα η τράπεζα, δε σε ρωτάει να της το δώσεις. Δημιουργούν προφίλ πελάτη, για αυτό χρειάζονται επίσημη διεύθυνση, ΑΦΜ, επικαιροποιημένο έγγραφο κλπ.

Τα loopholes που υπήρχαν στην Ευρωζώνη με χώρες που έφτιαχνες λογαριασμό χωρίς στοιχεία πρακτικά είτε έχουν κλείσει είτε θα κλείσουν σύντομα. Αν θέλετε κάτι shady για μαύρα λεφτά ή για κέρδη απο τζόγο, κοιτάξτε εκτός ΕΕ ιδανικά αλλά τουλάχιστον εκτος Ευρωζώνης. 

  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα άτομο δίνει 150€/μηνα σε άλλο άτομο που έχει ανάγκη (οχι φοιτητης). Του τα δινει στο χέρι. Εάν του τα βάλει σε λογαριασμό Ταμιευτηρίου συστημικής Τράπεζας, δεν θα έρθει η εφορία να του βάλει χέρι (εκείνου που δέχεται τα χρήματα) ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε υπηρεσία/εφαρμογή παγκοσμίως, by design, έχει ένα killer feature που θα κάνει το χρήστη να εγγραφεί και να παραμείνει.

Ας μάς απαντήσει η Cosmote, που έκανε τέτοια επένδυση και τέτοια διαφημιστική καμπάνια, την απλή ερώτηση: γιατί να εγγραφεί ο χρήστης; Τί θα μπορεί να κάνει που δεν το έκανε ως τώρα;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκίνησα πριν από λίγο την εγγραφή για την υπηρεσία, έκανα όλα τα δικαιολογητικά και στην βίντεο-κλήση μου είπαν να τους δείξω την αστυνομική ταυτότητα μου, μου λένε δυστυχώς δεν γίνεται να συνεχίσουμε γιατί η ταυτότητα σας είναι παλιού τύπου θέλει μόνο τις καινούργιες με λατινικό χαρακτήρα, η το πρόσφατο διαβατήριο τελευταίων 6 μηνών!

Όποτε όσοι έχετε παλιού τύπου ταυτότητα να ξέρετε δεν την δέχονται!

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, james01gr είπε

μια χαρά γίνονται και οι μεταφορές τώρα. τώρα για ποιον λόγο να μεταφέρει κάποιος μη επαγγελματίας σε κάποιον άλλον μη επαγγελματία χρήματα είναι ένα θέμα.

Αν θες στην Ελλαδα να μεταφερεις χρηματα σε αλλη τραπεζα δεν ειναι ευκολο ουτε δωρεαν

μπορεις να θελεις να μεταφερεις χρηματα σε καποιον φιλο σου για παραδειγμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, Blackjack1908 said:

Αν θες στην Ελλαδα να μεταφερεις χρηματα σε αλλη τραπεζα δεν ειναι ευκολο ουτε δωρεαν

μπορεις να θελεις να μεταφερεις χρηματα σε καποιον φιλο σου για παραδειγμα

Είναι εύκολο και δωρεάν με το IRIS, που η ενεργοποίησή του είναι ευκολότερη απ' την εγγραφή στο Payzy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Είναι εύκολο και δωρεάν με το IRIS, που η ενεργοποίησή του είναι ευκολότερη απ' την εγγραφή στο Payzy.

Δεν είναι δωρεάν για όλες τις τράπεζες. Κάποιες έχουν προμήθεια ανάλογα το ποσό μεταφοράς. Και σε όλες υπάρχει ανώτατο όριο μεταφοράς τα 500 ευρώ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι σχετικο/ασχετο.
Αν καθιερωθει και αρχισει να χρησιμοποιειται, επειδη βλεπω και κατι για μεταφορες χρηματων ευκολα και απευθειας, περιμενω διαφορους χρηστες να μπαινουν στο αγαπημενο thread με τις ηλεκτρονικες τραπεζικες απατες να γραψουν πως τους εφαγαν λεφτα με το payzy, οπως περιπου με το "λεφτα στο λεπτο".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...