Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@sdikr στις ετεροχρονισμένες πληρωμές για pos που είναι ασύρματα, μπορείς να πληρώσεις με δύο κάρτες; 

Το manual της ταμειακής αναφέρει μόνο την δυνατότητα μικρότερης πληρωμής από την αναγραφόμενη με κάρτα.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 minutes ago, Skrobo said:

@sdikr στις ετεροχρονισμένες πληρωμές για pos που είναι ασύρματα, μπορείς να πληρώσεις με δύο κάρτες; 

Το manual της ταμειακής αναφέρει μόνο την δυνατότητα μικρότερης πληρωμής από την αναγραφόμενη με κάρτα.

Αυτό είναι λειτουργία του pos και απο όσο έχω δεί δεν το προβλέπουν, μόνο μείωση τιμής ή ακύρωση προφορτωμένης

Για κανονική απόδειξη το κάνεις με    μερικό σύνολο,  πόσο που θέλεις για την μία κάρτα, πέρασμα απο το pos, το υπόλοιπο πόσο πάλι κάρτα πέρασμα απο το Pos,    ίσως αν ξέρεις απο πριν οτι θα είναι δυο κάρτες να μπορείς να τις προφορτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2024 στις 8:16 ΜΜ, 1comment είπε

Προφανώς και κάθε pos πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ταμειακή εφόσον υπάρχει ταμειακή. Θα είσαι εκτεθειμένος για πρόστιμο αν δεν το συνδέσεις. Αν δεν το χρησιμοποιείς, το επιστρέφεις στην τράπεζα. Οι μόνοι που δεν έχουν υποχρέωση διασύνδεσης είναι όσοι δεν έχουν ταμειακή (π.χ. αποκλειστικά χονδρική). 

Πιστωτική απόδειξη βγαίνει και μέσω του timologio aade δωρεάν. Πρέπει να το ψάξεις αν δεν ξέρεις.

πρέπει να διασυνδεθεί ταμειακή με pos, όχι POS με ταμειακή. δλδ εάν έχεις 5 ταμειακές, πρέπει να έχεις και 5 pos.  μπορείς να έχεις ένα pos ξεχωριστά για χονδρική, δεν μπορείς να περάσεις λιανική από εκεί και δεν μπορείς να κόψεις απόδειξη για την συναλλαγή αυτή παρά μόνο τιμολόγιο.

Στις 20/4/2024 στις 4:53 ΜΜ, sdikr είπε

Δεν σου έκατσε έλεγχος, για αυτό και πλέον δεν θα είναι μόνο επιτόπιος  αλλά θα γίνεται διασταύρωσή το τι χτυπάει η ταμειακή και τι το pos.   μην ανησυχείς έχω πολλούς πελάτες που όταν τους λέω πατά αυτό για χρήση πιστωτικής μου λένε    ασε ρε συ δεν το ήξερα.

Αν δεν ξέρουν να βγάζουν πιστωτικό, θα μάθουν

Δεν ξυπνήσανε μια μέρα και είπανε κάτσε να τους κάνουμε να τρέχουν σαν τρελοί  (συνήθως είναι κάτσε να τους κάνουμε να τρέχουν χαλαρά)

Έχουμε pos απο άλλες χώρες,  έχουμε αποδείξεις που βγαίνουν μετά απο την χρήση pos,  έχουμε εισπράξεις που δεν μπορεί να κάνει αντιστοίχηση   αυτόματα με συναλλαγή απο Pos  και ταμειακή.

Το ότι εσύ και εγώ και αρκετοί άλλοι δεν το κάνουμε δεν λέει κάτι,  κάποιοι το κάνουνε,  αυτούς πάνε να πιάσουν και πιάνει και τους νόμιμους

με το eshop που αναγκαστικά χτυπάω όλες τις συναλλαγές του epos ως μετρητά γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση;

για τα pos από άλλες χώρες δεν θα αλλάξει κάτι, θα συνεχίσει να είναι ακριβώς το ίδιο. γιατί αυτός που έχει pos από τρίτη χώρα, είτε δεν θα κόψει τίποτα και εάν κόψει θα είναι από μαιμού ταμειακή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aguero88 είπε

Καλημέρα, ξέρει κανείς που βλέπω αν είναι συνδεμένη η ταμειακή στο taxis ?

Δεν το βλέπεις. Ουσιαστικά αν κόβεις απόδειξη και σου βγάζει κάτω χαμηλά τα στοιχεία κάρτας έχεις κάνει διασύνδεση. Στην πράξη φαίνεται.

58 λεπτά πριν, james01gr είπε

μπορείς να έχεις ένα pos ξεχωριστά για χονδρική, δεν μπορείς να περάσεις λιανική από εκεί και δεν μπορείς να κόψεις απόδειξη για την συναλλαγή αυτή παρά μόνο τιμολόγιο.

Έχεις το νόμο που το λέει αυτό; Εγώ σου λέω ότι δεν ισχύει. Είσαι παράνομος αν έχεις πος ασύνδετο με ταμειακή. Μόλις αρχίσουν να βάζουν πρόστιμα σε όλους καθολικά, θα σε τσιμπήσουν. Εκτός αν δεν έχεις ταμειακή, αν είσαι αποκλειστικά χονδρική. Το να έχω πος ελεύθερο για χονδρική, είναι δικιά σου λογική που μαθηματικά θα σε οδηγήσει στο πρόστιμο. Εφόσον υπάρχει ταμειακή, πρέπει πάνω της να συνδεθούν όλα τα πος της επιχείρησης.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
4 minutes ago, 1comment said:

Εχεις το νόμο που το λέει αυτό; Εγώ σου λέω ότι δεν ισχύει. Είσαι παράνομος αν έχεις πος ασύνδετο με ταμειακή. Μόλις αρχίσουν να βάζουν πρόστιμα σε όλους καθολικά, θα σε τσιμπήσουν. Ο νόμος λέει όσα πος και να έχεις, όλα πρέπει να διασυνδεθούν. Εκτός αν δεν έχεις ταμειακή, αν είσαι αποκλειστικά χονδρική. Το να έχω πος ελεύθερο για χονδρική, είναι δικιά σου λογική που μαθηματικά θα σε οδηγήσει στο πρόστιμο. Φιλικα πάντα.

Να αναφέρω, μιας και ήταν δικά μου ερώτηση που ξεκίνησε αυτή αλληλουχία απαντήσεων, ότι έχω λάβει την απάντηση "δεν υπάρχει πρόβλημα" από ένα τεχνικό και 2 λογιστές. Ένας τρίτος λογιστής δεν ήταν σίγουρος. Ο λόγος που ρώτησα εδώ και συνεχιζω να έχω αμφιβολίες είναι πως μου φαίνεται πολύ απλό ανά λύση, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση.

Να πω επίσης πως κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή (μιλάω για beach bar) έχουν ενεργοποιήσει και διασυνδέσει μόνο κάποια τα POS τους, με σκοπό τα υπόλοιπα να τα συνδέσουν όταν ξεκινήσει φουλ η σεζόν.  Με τα ως άνω καταστήματα εχω διαφορετικούς λογιστές / τεχνικούς. 

Έχω αποστείλει ερώτημα και για τα δύο σκέλη (αν πρέπει να συνδεθούν όλα τα pos, άσχετα αν είναι ανοιχτά, και αν μπορείς να έχεις δεύτερο pos μόνο για χονδρική) την ΑΑΔΕ. Πήρα απάντηση ότι εξετάζετε το ζήτημα, φαντάζομαι σε κάνα 3μηνο θα απαντήσουν.

Καλή μας επιτυχία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Να αναφέρω, μιας και ήταν δικά μου ερώτηση που ξεκίνησε αυτή αλληλουχία απαντήσεων, ότι έχω λάβει την απάντηση "δεν υπάρχει πρόβλημα" από ένα τεχνικό και 2 λογιστές. Ένας τρίτος λογιστής δεν ήταν σίγουρος. Ο λόγος που ρώτησα εδώ και συνεχιζω να έχω αμφιβολίες είναι πως μου φαίνεται πολύ απλό ανά λύση, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση.

Να πω επίσης πως κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή (μιλάω για beach bar) έχουν ενεργοποιήσει και διασυνδέσει μόνο κάποια τα POS τους, με σκοπό τα υπόλοιπα να τα συνδέσουν όταν ξεκινήσει φουλ η σεζόν.  Με τα ως άνω καταστήματα εχω διαφορετικούς λογιστές / τεχνικούς. 

Έχω αποστείλει ερώτημα και για τα δύο σκέλη (αν πρέπει να συνδεθούν όλα τα pos, άσχετα αν είναι ανοιχτά, και αν μπορείς να έχεις δεύτερο pos μόνο για χονδρική) την ΑΑΔΕ. Πήρα απάντηση ότι εξετάζετε το ζήτημα, φαντάζομαι σε κάνα 3μηνο θα απαντήσουν.

Καλή μας επιτυχία.

Σκέψου ότι απλά ο νόμος έγινε με σκοπό να μην μπορούμε να πληκτρολογήσουμε στο πος ό,τι θέλουμε αποφεύγοντας την απόδειξη.

Εφόσον ο νόμος έγινε για να αποτραπεί το παραπάνω, ποιά είναι η λογική να...επέτρεπαν να υπάρχει δεύτερο, τρίτο πος ασύνδετο; Καμία λογική.

Οι λογιστές δεν ξέρουν και δεν είναι η δουλειά τους. Από τη στιγμή που 1 ταμειακή μπορεί να συνδεθεί με παραπάνω του ενός πος (το έχουν κάνει τεχνικοί εδώ), αυτό σας λύνει κάθε απορία. Όποιος δεν διασυνδέσει, φλερτάρει με πρόστιμο.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

Όταν μία επιχείρηση είναι υπόχρεη σε ταμειακή μηχανή, πρέπει όλα τα POS της να είναι συνδεδεμένα σε ταμειακή μηχανή.

Δεν υπάρχει κάποια παρέκκλιση σε αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, barca10 είπε

Όταν μία επιχείρηση είναι υπόχρεη σε ταμειακή μηχανή, πρέπει όλα τα POS της να είναι συνδεδεμένα σε ταμειακή μηχανή.

Δεν υπάρχει κάποια παρέκκλιση σε αυτό.

Η απάντηση είναι ναι. Εφόσον υπάρχει έστω μια ταμειακή, πρέπει πάνω σε αυτή να συνδεθούν όλα τα πος. Κανένα πος δεν πρέπει να λειτουργεί όπως πριν (με πληκτρολόγιο ελεύθερο). Αν ο τεχνικός σας δεν ξέρει πώς να συνδέσει όλα τα πος σε μια ταμειακή, φωνάξτε άλλον. Αν σας είπε φίλος ή γνωστός ότι εφόσον συνδέσατε ένα πος, είστε καλυμμένοι, να του πάτε και το πρόστιμο να το πληρώσει εκείνος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, 1comment said:

Σκέψου ότι απλά ο νόμος έγινε με σκοπό να μην μπορούμε να πληκτρολογήσουμε στο πος ό,τι θέλουμε αποφεύγοντας την απόδειξη.

Εφόσον ο νόμος έγινε για να αποτραπεί το παραπάνω, ποιά είναι η λογική να...επέτρεπαν να υπάρχει δεύτερο, τρίτο πος ασύνδετο; Καμία λογική.

Οι λογιστές δεν ξέρουν και δεν είναι η δουλειά τους. Από τη στιγμή που 1 ταμειακή μπορεί να συνδεθεί με παραπάνω του ενός πος (το έχουν κάνει τεχνικοί εδώ), αυτό σας λύνει κάθε απορία. Όποιος δεν διασυνδέσει, φλερτάρει με πρόστιμο.

Ο τρίτος λογιστής που ρώτησα (αυτός που δεν ηταν σίγουρος) μόλις έστειλε λινκ απο ενα σεμινάριο του Φεβρουαρίου οπου συμμετέχει ο Αντώνης Ντίνος και απαντάει σε αυτή την ερώτηση. Η ερώτηση ξεκινάει στο 3:03:17. Εχει ενα δίλεπτο γενικότητες στην αρχή αλλα μετά αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εχει δεύτερο pos για πωλήσεις χονδρικής με άλλο ERP. 

Θα περιμένω την απάντηση της ΑΑΔΕ. 

Επεξ/σία από Skrobo
Ηταν εξ ακοής, διόρθωσα τον ομιλητή
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, 1comment είπε

Η απάντηση είναι ναι. Εφόσον υπάρχει έστω μια ταμειακή, πρέπει πάνω σε αυτή να συνδεθούν όλα τα πος. Κανένα πος δεν πρέπει να λειτουργεί όπως πριν (με πληκτρολόγιο ελεύθερο). Αν ο τεχνικός σας δεν ξέρει πώς να συνδέσει όλα τα πος σε μια ταμειακή, φωνάξτε άλλον. Αν σας είπε φίλος ή γνωστός ότι εφόσον συνδέσατε ένα πος, είστε καλυμμένοι, να του πάτε και το πρόστιμο να το πληρώσει εκείνος. 

Ήταν κατάφαση, δεν ρώταγα κάτι. Προσπαθώ να πω κατηγορηματικά ότι όλα τα pos πρέπει να είναι συνδεδεμένα. Αυτό προκύπτει από την νομοθεσία ως τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, james01gr said:

πρέπει να διασυνδεθεί ταμειακή με pos, όχι POS με ταμειακή. δλδ εάν έχεις 5 ταμειακές, πρέπει να έχεις και 5 pos.  μπορείς να έχεις ένα pos ξεχωριστά για χονδρική, δεν μπορείς να περάσεις λιανική από εκεί και δεν μπορείς να κόψεις απόδειξη για την συναλλαγή αυτή παρά μόνο τιμολόγιο.

με το eshop που αναγκαστικά χτυπάω όλες τις συναλλαγές του epos ως μετρητά γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση;

για τα pos από άλλες χώρες δεν θα αλλάξει κάτι, θα συνεχίσει να είναι ακριβώς το ίδιο. γιατί αυτός που έχει pos από τρίτη χώρα, είτε δεν θα κόψει τίποτα και εάν κόψει θα είναι από μαιμού ταμειακή.

Μια καταγγελία υπόθεση είναι μέσω του   appodixi αυτό με τις μαιμου

Για τα erp κλπ  σου έχω απαντήσει ξανά,  θα βγει σύντομα οδηγία και για αυτά,  αυτή την στιγμή είναι διασύνδεση ταμειακών και Pos

αν ήταν ελεύθερο το να έχεις pos για χονδρική δεν θα είχαμε εγκύκλιους του  κόψε απόδειξη/πιστωτικό τιμολόγιο, ούτε πλέον στις ταμειακές πρόβλεψη για  είσπραξη τιμολογίου. Θα λέγανε πάρτε ενα δεύτερο Pos

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sdikr είπε

Μια καταγγελία υπόθεση είναι μέσω του   appodixi αυτό με τις μαιμου

Για τα erp κλπ  σου έχω απαντήσει ξανά,  θα βγει σύντομα οδηγία και για αυτά,  αυτή την στιγμή είναι διασύνδεση ταμειακών και Pos

αν ήταν ελεύθερο το να έχεις pos για χονδρική δεν θα είχαμε εγκύκλιους του  κόψε απόδειξη/πιστωτικό τιμολόγιο, ούτε πλέον στις ταμειακές πρόβλεψη για  είσπραξη τιμολογίου. Θα λέγανε πάρτε ενα δεύτερο Pos

προφανώς η εγκύκλιος για τα πιστωτικές αποδείξεις υπάρχει γιατί να πάρεις ακόμη ένα pos είναι κόστος και δεν μπορεί να κατευθύνει τον κόσμο να αγοράσει και άλλο pos. θεωρητικά διασυνδέεις αυτά που έχεις χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις κάτι άλλο. εάν ήταν να αγοράσεις κάτι άλλο, θα έλεγαν από την αρχή πως από 1/1/2024 θα πρέπει να αντικατασταθούν τα πάντα. αλλά επειδή το κράτος δεν μπορεί να τα χρηματοδοτήσει μπαίνει σε διαδικασίες αναβάθμισης και γίνεται αυτός ο χαμός.

Δημοσ.
1 minute ago, james01gr said:

προφανώς η εγκύκλιος για τα πιστωτικές αποδείξεις υπάρχει γιατί να πάρεις ακόμη ένα pos είναι κόστος και δεν μπορεί να κατευθύνει τον κόσμο να αγοράσει και άλλο pos. θεωρητικά διασυνδέεις αυτά που έχεις χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις κάτι άλλο. εάν ήταν να αγοράσεις κάτι άλλο, θα έλεγαν από την αρχή πως από 1/1/2024 θα πρέπει να αντικατασταθούν τα πάντα. αλλά επειδή το κράτος δεν μπορεί να τα χρηματοδοτήσει μπαίνει σε διαδικασίες αναβάθμισης και γίνεται αυτός ο χαμός.

Καλά, κάνε ότι νομίζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, sdikr said:

Καλά, κάνε ότι νομίζεις

Πάντως και ο Ντίνος στο σεμινάριο που ανέφερα πιο πανω "Δεν μπορεί η ΑΑΔΕ να γράψει πάρτε δευτερο pos" ειπε

Επεξ/σία από Skrobo
Παρακολουθούσα Εξ ακοής, άλλαξα το ονομα του ομιλητή στο σωστό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...