Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Instructor1182 είπε

Καλησπέρα.

όσον αφορά την ομοιομορφία του ψησίματος όντας χρήστης napoleon και πρωην χρηστησ broil king  μπορω να σας πω οτι η napoleon έχει όντως ομοιόμορφο ψήσιμο και μεταξύ του μέσα-εξω αλλά και μεταξύ του αριστερά-δεξια.

μπορώ να παραθέσω και φωτό μεταξύ rogue 425 - genesis E-410 .

Ναι για βάλε φώτο, γιατί μου φάνηκε και μένα περίεργο αυτό που έγραψε ο φίλος πιο πάνω για ανομοιομορφια σε Napoleon. 

3 ώρες πριν, gdeli είπε

Τσάμπα!! Καλορίζικα και καλοπατημένα! Το Dutch oven θα το λατρέψεις για low and slow. Θέλει ένα καλό seasoning στην αρχή μέσα έξω και μετά βουρ στο κρέας. Στην αρχή τέρμα ο φούρνος για κανένα μισάωρο να κάνεις κρούστα στο κρέας και μετά 110 - 120 για τουλάχιστον 3.5  ώρες, ανάλογα και με την ποσότητα. Το χρησιμοποιούμε για πρόβατο, στηθοπλευρές μοσχαρίσιες, κότσι μοσχαρίσιο (και άκοπο αν χωράει) χωρίς σάλτσες κλπ. Μόνο θυμάρι, σκορδάκι (με τη φλούδα του), αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο χοντρό. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι τα όξινα (σάλτσες ντομάτας, σβήσιμο με κρασί κλπ) για να μην χαλάσει η πατίνα. Έχει ένα τέτοιο ο αδερφός μου και εγώ έχω μια Le Creuset που είναι enamelled οπότε δεν έχω θέμα με τα όξινα. Όμως τα κρέατα βγαίνουν καλύτερα στο Lodge του αδερφού μου!

Έχω ήδη στην κατοχή μου lodge τηγάνι και γκριλιερα. Θέλουν φροντίδα, αλλά είναι αθάνατα. Ένα no name enameled cast iron Dutch oven που έχω, θέλει λιγότερη φροντίδα, αλλά έχει κάνει λεκέδες στο λευκό enameled και δεν φεύγει με τπτ. Το cast iron το σκέτο τι κάνεις ότι θες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2125

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Και η Le Creuset έχει γίνει καφέ στον πάτο από τα searings αλλά υπάρχει τρόπος να καθαρίσει (που όλο δεν έχω χρόνο να μπω στο site να δω πώς γίνεται και να το κάνω). Είναι όμως μόνο οπτικό το πρόβλημα.

Και εμένα η πρώτη μου επαφή με το μαντέμι ήταν ένα lodge τηγάνι που πήρα από Amazon πριν χρόνια και φυσικά είναι αξεπέραστο και αθάνατο! Το Dutch Oven που πήρες είναι άλλο level πραγματικά. Εγώ δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τι φαγητά μπορείς να φτιάξεις, που είναι αδύνατον να τα πετύχεις με άλλο σκεύος!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ναι για βάλε φώτο, γιατί μου φάνηκε και μένα περίεργο αυτό που έγραψε ο φίλος πιο πάνω για ανομοιομορφια σε Napoleon. 

Έχω ήδη στην κατοχή μου lodge τηγάνι και γκριλιερα. Θέλουν φροντίδα, αλλά είναι αθάνατα. Ένα no name enameled cast iron Dutch oven που έχω, θέλει λιγότερη φροντίδα, αλλά έχει κάνει λεκέδες στο λευκό enameled και δεν φεύγει με τπτ. Το cast iron το σκέτο τι κάνεις ότι θες.

50297CEF-B74F-4DC6-A4AD-1EA3D6774157.jpeg.6a5443adf96aea88cd7d3fbec386785a.jpeg4C57CEEA-2674-49C5-9AEC-54144489CE1F.jpeg.36baa1ce2a1d071fe46fe444f6cf2598.jpeg
 

η πρώτη φωτό είναι από την weber (και μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει πως οι μελιτζάνες έχουν καεί στην μέση περισσοτερο ενώ στο πίσω μέρος και το εμπρός είναι λιγότερο ψημένες καθώς και στο αριστερά-δεξιά (δες μόνο τις μελιτζάνες) είναι διαφορετικά ψημένες.Στην Napoleon βλέπεις ότι τα μπιφτέκια είτε μέσα-έξω είτε αριστερά-δεξιά είναι το ίδιο.

Όταν αγόρασα την δίκη μου είδα live τις διαφορές στην διάχυση της θερμότητας μεταξύ weber-broil king και Napoleon και κατέληξα στην Napoleon όπου δεν με διέψευσε.

Επίσημη αντιπροσωπεία υπάρχει όποτε καλύπτουν ότι χρειάζεται για το Bbq.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

50297CEF-B74F-4DC6-A4AD-1EA3D6774157.jpeg.6a5443adf96aea88cd7d3fbec386785a.jpeg4C57CEEA-2674-49C5-9AEC-54144489CE1F.jpeg.36baa1ce2a1d071fe46fe444f6cf2598.jpeg
 

η πρώτη φωτό είναι από την weber (και μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει πως οι μελιτζάνες έχουν καεί στην μέση περισσοτερο ενώ στο πίσω μέρος και το εμπρός είναι λιγότερο ψημένες καθώς και στο αριστερά-δεξιά (δες μόνο τις μελιτζάνες) είναι διαφορετικά ψημένες.Στην Napoleon βλέπεις ότι τα μπιφτέκια είτε μέσα-έξω είτε αριστερά-δεξιά είναι το ίδιο.

Όταν αγόρασα την δίκη μου είδα live τις διαφορές στην διάχυση της θερμότητας μεταξύ weber-broil king και Napoleon και κατέληξα στην Napoleon όπου δεν με διέψευσε.

Επίσημη αντιπροσωπεία υπάρχει όποτε καλύπτουν ότι χρειάζεται για το Bbq.

 

Στην Weber πολύ μεγάλη διαφορά. Γιατί έτσι? Εγώ στην 310 spirit II δεν έχω δει τόσο τραγικά  μεγάλη διαφορά. Εδώ μιλάμε σαν να μην ψήνει καν από τα δεξιά!

Μίλησες με αντιπροσωπεία? Τι σου είπαν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

50297CEF-B74F-4DC6-A4AD-1EA3D6774157.jpeg.6a5443adf96aea88cd7d3fbec386785a.jpeg4C57CEEA-2674-49C5-9AEC-54144489CE1F.jpeg.36baa1ce2a1d071fe46fe444f6cf2598.jpeg
 

η πρώτη φωτό είναι από την weber (και μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει πως οι μελιτζάνες έχουν καεί στην μέση περισσοτερο ενώ στο πίσω μέρος και το εμπρός είναι λιγότερο ψημένες καθώς και στο αριστερά-δεξιά (δες μόνο τις μελιτζάνες) είναι διαφορετικά ψημένες.Στην Napoleon βλέπεις ότι τα μπιφτέκια είτε μέσα-έξω είτε αριστερά-δεξιά είναι το ίδιο.

Όταν αγόρασα την δίκη μου είδα live τις διαφορές στην διάχυση της θερμότητας μεταξύ weber-broil king και Napoleon και κατέληξα στην Napoleon όπου δεν με διέψευσε.

Επίσημη αντιπροσωπεία υπάρχει όποτε καλύπτουν ότι χρειάζεται για το Bbq.

 

Κοιτώντας μόνο τις μελιτζάνες θα σταθώ στο κέντρο που είναι καμένες, γιατί τα άλλα σημεία είναι ίδια. Εκεί λοιπόν που είναι οι καμένες, πιθανό είναι να είχε ψηθεί ακριβώς πριν κρέας, οπότε να είχε μαζεμένα λίπη που δημιούργησαν αναφλεξεις. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι τα συγκεκριμένα κομμάτια μελιτζάνας να είχαν τραβήξει περισσότερο λάδι στο μαριναρισμα.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την ψησταριά επειδή έχω την ίδια σε πιο μικρή, απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο το αποτέλεσμα. Οπότε βάση εμπειρίας που έχω αναφέρω τα παραπάνω. 

Έχω δει τεστ με φέτες ψωμιού τοστ που είναι πιο safe να βγάλεις αποτέλεσμα ή με θερμική κάμερα. Αλλά το βασικότερο για μένα είναι το πώς το βλέπεις καθημερινά στη χρήση, πέρα από κάθε τεστ.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, thomasIos είπε

Από φιάλες υγραερίου, τι προτείνετε? Εμπειρίες από τις καινούργιες της CoralGas, τις Prime?

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει μόνο της ΕΚΟ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τις CoralGas δεν τις έχω δουλέψει αλλά από φίλους ακούω ανάμεικτες γνώμες. Κοίτα ποια εταιρεία εξυπηρετεί στην περιοχή σου ή που βρίσκεις πιο εύκολα και άρχισε τις δοκιμές!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ για κάποιο λόγο δεν προτιμώ Coral Gas. 2 φορές που έχω πάρει μου φαίνεται ότι η φλόγα είναι πιο αδύναμη ή τέλος πάντων δεν έχω την ίδια απόδοση. Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά προτιμώ τις ΕΚΟ. Οι διαφορές δεν είναι τρελές και σίγουρα δεν μπορεί να σου καταστρέψει το ψήσιμο η μια ή η άλλη, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και τις δύο διαδοχικά

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, thomasIos είπε

Από φιάλες υγραερίου, τι προτείνετε? Εμπειρίες από τις καινούργιες της CoralGas, τις Prime?

Εγω εβαλα την Prime. Χωρις να εχω εμπειρία απο υγραέριο, μια χαρα την βλεπω. Η φλογα ειναι οπως λεει ο κατασκευαστής ότι πρέπει να ειναι και η θερμοκρασία σε 10 λεπτα ειναι στους 300! και χθες που την αναψα παλι που ειχε το κρύο του παλι σε 10 τρακοσαρισε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την coral gas .. όταν την αναψα κ ειδα τη φλόγα είπα μαλακια  εκανα αλλά δε γαμιεται 😂 τσαμπα αλλαξα μπουκάλες.

Η φλόγα είναι αισθητά πιο αδύναμη στο ματι έτσι μοιαζει. το παράδοξο? ανεβάζει ιδια κ λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία η ψησταριά, συγκριτικά με τις κλασικές petrogaz κ μάλιστα με το παράγοντα εξω πολύ κρυο , οπότε την ανοιξη θα μπορω να κανω το ιδιο τεστ. Δε ξερω πραγματικα τι φάση, αν αναλογιστει κανεις οτι κ ο ρυθμιστής είναι 29mbar vs 30 + της petrogas.

περιμένω τωρα να δω συμπεριφορά κ στα τελειώματα της.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στις 17:00 βγηκε η προσφορα μεσω instagram της Kaiser, στις 17:03 ειχε εξαντληθει! Η αδερφη μου μεχρι να συμπληρωσει στοιχεια αποστολης ειχε εξαντληθει!! Πιστευω πρεπει να επαιξαν καπου 30 κομματια απο το καθενα το πολυ. Αλλα λογικο, ηταν 60% εκπτωση και βαλε. Ειχαν βγαλει και ενα αλλο σαν ταψι αλλα δεν το προλαβα εκεινο.

Εγώ δεν προλαβα τα άλλα πολύ καλή προσφορά όντως 

20201203_112209.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυρίως στις κριτικές στο επίσημο site της Napoleon, στο Amazon και σε ένα γερμανικό forum.

https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/products/gas-grills/rogue-series/rogue-425-r425pk-1-gb

Δεν είναι κατι τραγικό, αλλά ως ποσοστό μου φάνηκε κάπως...Βέβαια τα μέλη της ομάδας ιδιοκτητών napoleon στο Facebook δεν αντιμετωπίζουν κάποιο προβλημα και λενε ακριβώς το αντίθετο.

Συνεχίζω την έρευνά μου, αλλά μου φαίνεται όλο και πιο ελκυστική η Rogue XT 425, λόγω του ότι προσφέρει στα χαρτιά πιο πολλά από την Genesis 335 στα 2/3 της τιμης

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, depmode είπε

Κυρίως στις κριτικές στο επίσημο site της Napoleon, στο Amazon και σε ένα γερμανικό forum.

https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/products/gas-grills/rogue-series/rogue-425-r425pk-1-gb

Δεν είναι κατι τραγικό, αλλά ως ποσοστό μου φάνηκε κάπως...Βέβαια τα μέλη της ομάδας ιδιοκτητών napoleon στο Facebook δεν αντιμετωπίζουν κάποιο προβλημα και λενε ακριβώς το αντίθετο.

Συνεχίζω την έρευνά μου, αλλά μου φαίνεται όλο και πιο ελκυστική η Rogue XT 425, λόγω του ότι προσφέρει στα χαρτιά πιο πολλά από την Genesis 335 στα 2/3 της τιμης

Για ολες θα διαβασεις και κατι αρνητικο. Πηγαινε προς Rogue. Πλεον με αντιπροσωπια στην Ελλαδα δεν εχεις να ανησυχείς για κατι. Και γω μαλλον αυτη θα αγοραζα τωρα αν ψαχνομουν... 

40 λεπτά πριν, sndev είπε

Για την coral gas .. όταν την αναψα κ ειδα τη φλόγα είπα μαλακια  εκανα αλλά δε γαμιεται 😂 τσαμπα αλλαξα μπουκάλες.

Η φλόγα είναι αισθητά πιο αδύναμη στο ματι έτσι μοιαζει. το παράδοξο? ανεβάζει ιδια κ λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία η ψησταριά, συγκριτικά με τις κλασικές petrogaz κ μάλιστα με το παράγοντα εξω πολύ κρυο , οπότε την ανοιξη θα μπορω να κανω το ιδιο τεστ. Δε ξερω πραγματικα τι φάση, αν αναλογιστει κανεις οτι κ ο ρυθμιστής είναι 29mbar vs 30 + της petrogas.

περιμένω τωρα να δω συμπεριφορά κ στα τελειώματα της.

Για δες σε παρακαλω στον ρυθμιστη αν γραφει τι διαμετρο εχει. Γιατι εχω παει 3 φορες σε βενζιναδικο και τη μια δεν μπορουσαν, την αλλη ο υπαλληλος δεν ηξερε, την αλλη δεν ειχαν τις prime και μου εχουν σπασει τα νευρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Για ολες θα διαβασεις και κατι αρνητικο. Πηγαινε προς Rogue. Πλεον με αντιπροσωπια στην Ελλαδα δεν εχεις να ανησυχείς για κατι. Και γω μαλλον αυτη θα αγοραζα τωρα αν ψαχνομουν... 

Για δες σε παρακαλω στον ρυθμιστη αν γραφει τι διαμετρο εχει. Γιατι εχω παει 3 φορες σε βενζιναδικο και τη μια δεν μπορουσαν, την αλλη ο υπαλληλος δεν ηξερε, την αλλη δεν ειχαν τις prime και μου εχουν σπασει τα νευρα.

Και γω σε 3 βενζινάδικα πήγα για την πάρω!, είναι καινούργιο το προϊόν και είχαν ένα πρόβλημα με το Barcode 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...