Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Ειναι εύκολο να μου στείλετε σε pm ιδιωτικους γιατρους για περιτομη απο τους οποιους μείνατε ευχαριστημενοι στην περιοχή της Αθήνας διότι δεν γνωριζω κανέναν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 492
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα

Δύο μήνες plus πλέον μετά την επέμβαση.

Το οίδημα έφυγε αλλά ενα μέρος απο το πρήξιμο ή τέλος πάντων κάτι ως πρήξιμο παρέμεινε τελικα. Μειωμένο μεν, αλλά αισθητό δε. Στην τελευταία επίσκεψη στο γιατρό μου είπε να περιμένουμε πια ακόμα 2 μήνες εως το Σεπτέμβρη και πως υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί 2ο χειρουργείο, επανορθωτικό. Οπως καταλαβαίνετε όλα πήγαν στραβά.  Λειτουργικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ομως το θέμα είναι αισθητικό.  Το σεξ, μάλλον στα ίδια επίπεδα (χωρίς την ενόχληση του στενού δακτυλίου πριν), ο αυνανισμός σαφώς υποδεέστερος. 

Η μερική περιτομή ή η πλαστική περιτομή όπως την λένε έχει αυξημένο αυτό τον κίνδυνο. Σε επικοινωνία μου με ξένο γιατρό που ειδικεύεται σε αυτή την επέμβαση μου είπε τη βασική αρχή "όσο λιγότερο κόβεις (όσο περισσότερο δέρμα αφήνεις δηλαδή) τόσο μεγαλύτερο το πρήξιμο που ακολουθεί".

Αποψή μου. Αν δεν έχετε πρόβλημα, καθίστε εκεί που κάθεστε και αφήστε τους γιατρούς να λένε. Αν όμως έχετε πρόβλημα (φίμωση ή στένωση δακτυλίου κλπ), κάντε την επέμβαση σε έμπειρο γιατρό. Αν έχετε ευαισθησία στη βάλανο θα ταλαιπωρηθείτε κάμποσο καιρό (όπως εγώ, γιαυτό και δεν ήθελα πλήρη περιτομή).

Απ ότι μου είπε ο αμερικάνος, αυτά που αναγράφονται στα σιτε για 10-20 μέρες ανάρρωση είναι παραμύθια και αφορούν ένα μικρό ποσοστό ασθενών με ταχύτερη ανάρρωση λόγω του οργανισμού. Η πλήρης ανάρρωση για ενήλικες ανω των 30, κατά μέσο όρο επέρχεται στις 5-8 εβδομάδες ενώ η πλήρη αποκατάσταση των ιστών στην περιοχή απαιτεί 5 με 6 μήνες.

Αυτά φίλοι μου. Θα επανέλθω το Σεπτέμβρη με νεότερα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Δύο μήνες plus πλέον μετά την επέμβαση.

Το οίδημα έφυγε αλλά ενα μέρος απο το πρήξιμο ή τέλος πάντων κάτι ως πρήξιμο παρέμεινε τελικα. Μειωμένο μεν, αλλά αισθητό δε. Στην τελευταία επίσκεψη στο γιατρό μου είπε να περιμένουμε πια ακόμα 2 μήνες εως το Σεπτέμβρη και πως υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί 2ο χειρουργείο, επανορθωτικό. Οπως καταλαβαίνετε όλα πήγαν στραβά. Λειτουργικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ομως το θέμα είναι αισθητικό. Το σεξ, μάλλον στα ίδια επίπεδα (χωρίς την ενόχληση του στενού δακτυλίου πριν), ο αυνανισμός σαφώς υποδεέστερος.

Η μερική περιτομή ή η πλαστική περιτομή όπως την λένε έχει αυξημένο αυτό τον κίνδυνο. Σε επικοινωνία μου με ξένο γιατρό που ειδικεύεται σε αυτή την επέμβαση μου είπε τη βασική αρχή "όσο λιγότερο κόβεις (όσο περισσότερο δέρμα αφήνεις δηλαδή) τόσο μεγαλύτερο το πρήξιμο που ακολουθεί".

Αποψή μου. Αν δεν έχετε πρόβλημα, καθίστε εκεί που κάθεστε και αφήστε τους γιατρούς να λένε. Αν όμως έχετε πρόβλημα (φίμωση ή στένωση δακτυλίου κλπ), κάντε την επέμβαση σε έμπειρο γιατρό. Αν έχετε ευαισθησία στη βάλανο θα ταλαιπωρηθείτε κάμποσο καιρό (όπως εγώ, γιαυτό και δεν ήθελα πλήρη περιτομή).

Απ ότι μου είπε ο αμερικάνος, αυτά που αναγράφονται στα σιτε για 10-20 μέρες ανάρρωση είναι παραμύθια και αφορούν ένα μικρό ποσοστό ασθενών με ταχύτερη ανάρρωση λόγω του οργανισμού. Η πλήρης ανάρρωση για ενήλικες ανω των 30, κατά μέσο όρο επέρχεται στις 5-8 εβδομάδες ενώ η πλήρη αποκατάσταση των ιστών στην περιοχή απαιτεί 5 με 6 μήνες.

Αυτά φίλοι μου. Θα επανέλθω το Σεπτέμβρη με νεότερα.

Πώς αντιμετώπισες το οίδημα; έκανα το χειρουργείο πριν 5 μέρες και σήμερα μου εμφανίστηκε πρήξιμο και υγρό συσσωρευμένο στον κορμό. Το betadine βοηθάει;

Δευτέρα θα πάω να με δει απλώς θέλω να δω τι μπορώ να κάνω μέχρι τότε

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα τηλέφωνο σε κάποιον εφημερεύοντα γιατρό από αυτούς στο site του ιατρικού συλλόγου και θα τον ρωτούσα τι να κάνω μέχρι την Δευτέρα. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις τον δικό σου γιατρό στο τηλ.

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από τον γιατρό. Το οίδημα δεν είναι τίποτα σοβαρό, θα υποχωρήσει σε μερικές μέρες και προέκυψε επειδή δεν έπλυνα καλά την περιοχή (φοβόμουν να τραβήξω ως κάτω το υπόλοιπο δέρμα μην κάνω ζημιά στα ράμματα). Το γράφω για να μην νομίζει κάποιος που θα το διαβάσει ότι πρόκειται για επιπλοκή της επέμβασης. Τα ράμματα είναι απείραχτα και η επούλωση προχωρά φυσιολογικά. Αν συνηθίσεις τα πρωινά, είναι απλά θέμα χρόνου να πέσουν εντελώς τα ράμματα και να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητοί

Εκλεισα αισίως 5 μήνες. Επισκέφθηκα το γιατρό και μου είπε "απ' οτι φαίνεται θα χρειαστεί να κάνουμε revision. Επρεπε να είχα κόψει περισσότερο. Δεν μας κάθισε καλά τελικά παρά την αγωγή". Με πιο απλά λόγια οτι θα πρέπει να επαναλάβουμε το χειρουργείο. Το πρήξιμο (ως οίδημα) έχει βεβαίως εξαφανιστεί εδώ και καιρό αλλά άφησε ένα σαν λίγο φουσκωμένο δέρμα στο κάτω μέρος που δεν βοηθάει να είσαι άνετος ενώ και αισθητικά δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ρώτησα για τη διαδικασία και είναι ξανά ακριβώς η ίδια. Δηλαδή, πάλι απο την αρχή. Πάλι ράμματα, πάλι πλύσεις κλπ. Είναι να μην σου τύχει τελικά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επέμβαση σε πιο μεγάλη ηλικία , περιτομή ολική και όχι μερική, καθότι δεν είχα μεγάλο πρόβλημα, αλλά η διαφορά των δύο είναι ότι με την ολική περιτομή επιτυγχάνεις μετά από καιρό την αναισθητοποιηση της βαλάνου. Ήταν πολύ ευαίσθητη ώστε να μην μπορώ να τη ακουμπάω. Η επέμβαση έγινε με νυστέρι γιατί όπως μου εξήγησε όταν κόβεις με νυστέρι μπορεί να βγάλει λίγο παραπάνω αίμα αλλά οι ιστοι θα κλείσουν πιο καλά ενώ με λειζερ καθώς γίνετε και αιμοσταση συγχρόνος είναι πιο δύσκολο να δέσουν οι ιστοί αφού έχει γίνει καυτηριάση. Τις πρώτες δυο μέρες το τύλιγα με γάζα , Όχι πλήσεις , τίποτα, το πρώτο βράδυ τράβαγε λίγο τα ράμματα αλλά δεν πονάνε. Την Τρίτη μέρα έβγαλα και τη Γάζα (πιο πολυ τη εβαζα για να μην λερώσει το σλιπ και παντελονι) .μετά από μια εβδομάδα όλα καλά χωρίς πριξιματα ουτε τραβηγματα , υπάρχουν λίγα ράμματα αλλά οκ. Όσοι δεν έχετε κάνει και ΕΧΕΤΕ προβλημα κάντε με κλειστά μάτια.

Δημοσ.

Για ποιους λόγους κάνει κάποιος περιτομή?

Αν Ρωτάς εμένα, μόνο για ιατρικούς λόγους και όχι για αισθητικούς η θρησκευτικούς.
Δημοσ.

Γενικά ρώτησα.

Ιατρικοί λόγοι σημαίνει ότι είχες κάτι και έπρεπε να το κάνεις ή το κάνεις και προληπτικά? "Κερδίζεις" κάτι μ αυτό το πράγμα?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια σορρυ που μπαινω στην αντροπαρεα,  αλλά εχω γιο(μικρουλης ειναι βέβαια )  και το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί και το παιδί να κάνει. Πόνεσε ? Καλυτερα νέος ή απο καποια ηλικία και μετά? 

Επεξ/σία από Dimi00
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...