Προς το περιεχόμενο

Αναγεμισμενα μελανια προβλημα!


maverickanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σας πω 2=3 πραγματακια που ΠΛΗΡΩΣΑ για να τα μαθω (εννοω εχω καταστημα).

Οταν γεμιζετε τα μελανοδοχεια (ΗP_Lex_Canon που μέσα εχουν σφουγγαρι)καποιες φορες πρεπει να περιμενετε 2-8 ωρες να αποροφησει το σφουγγαρι το μελανι και να φτασει κοντα στην κεφαλη. Οταν γεμιζετε με ενεση το μελανακι δεν μπορειτε να ρουφηξετε αερα απο την κεφαλη για να "τραβηξετε" το μελανι και ισως τον αερα προς τα εξω. Μετα οταν το παιρνετε απο το μαγαζί πρεπει να τρεξετε επειγόντως να το βαλετε στο πριντερ γιατι θα ξεραθει (μην πάρετε το κλιπακι γιατι το χρεωνουν πανακριβα- τα ανακατασκευασμενα μελάνια ΕΧΟΥΝ στην συσκευασια το κλιπ ΜΗΝ το πετάξετε). Καλο θα ηταν να εχετε καθαριστικο κεφαλήςή ασετον χωρις λαδια για να καθαρίζετε που και που την κεφαλη (βαλτε το υφρο σε ενα μπολακι και αφηστε την κεφαλη κανα δυο λεπτα ματα πατηστε την κεφαλη σε ενα κομματι χαρτι υγειας μεχρι να βγαλει αποτυπωμα σωστο)

 

Στα τονερ τωρα πολλα μαγαζια ΔΕΝ αλλαζουν το drum οποτε μετα απο 2-3 γεμισαματα αρχιζει και μαυριζει η σελίδα εκτυπωσης (το original drum εχει ενα χρωματισμοπρος το μπλε -το συμβατο προς το πρασινο) προτιμηστε ανακατασκευασμενα με ΝΕΟ drum!!!

 

Επσον Canon πουλαω συμβατα και οι τιμες των συμβατωειναι αρκετα χαμηλες και δεν νομίζω οτι αξιζει το γέμισμα (προσωπική άποψη).

 

Ωσ γενικτερο σχολιο θα ελεγα αν εχετε παραπονο από καποιο προιον να το ΛΕΤΕ στο ιδιο το μαγαζί ετσι ωστε να ξερουμε και μεις τα μαγαζια αν αυτα που πουλαμε (εγω δεν φτιαχνω παιρνω ανακατασκευασμενα από μηχάνημα)-φτιαχνουμε εχουν ικανοποιητική ποιότητα!!

 

ΥΓ Για την κεφαλη στα Κανον καποιοι εχουν "βρασει" δηλαδη εχουν ριξει την κεφαλη σε βραστο νερο. Καποιοι ειδαν αποτελεσμα αλλοι την πέταξαν στα σκουποιδια. Ο 1018 και ο 1020 παιρνουν το ιδιο αναλώσιμο (2612Α)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οι περισσοτερες εταιριες βαζουν καποιο ειδος υγρου στα δοχεια μετα την αναγομωση, ωστε να κρατιεται η κεφαλη υγρη και καθαρη. Δεν συμφωνω με το "τρεξτε επειγοντως γιατι θα ξεραθει", θα υποθεσω οτι ειναι απλα αγνοια. Δηλαδη ρε φιλε, αν το βαλω αμεσως και κανω 5 εκτυπωσεις, και μετα το αφησω 5 μηνες χωρις να τυπωσω, στο 5μηνο θα ειναι ενταξει επειδη "ετρεξα επειγοντως και το εβαλα στον εκτυπωτη"? Ας ειμαστε λιγο σοβαροι. Τα μελανια ειναι υγρα, αν παραμεινουν καιρο πανω στην κεφαλη, θα στερεοποιηθουν και δεν θα αφηνουν τα ακροφυσια να ψεκαζουν. Νομιζω οτι πιο κατανοητα δεν μπορω να το περιγραψω.

Το κλιπακι που εχουν καποιες εταιριες ειναι ειδικο κλιπακι για ΚΑΘΕ συγκεκριμενο τυπο μελανοδοχειου. Εσυ μιλας για τα ΙΔΙΑ κλιπακια που δινουν με τα ανακατασκευασμενα. Δεν εχουν καμια σχεση, ειναι η μερα με τη νυχτα. Ενα σωστο κλιπακι, εχει για παραδειγμα στο τριχρωμο 3 λαστιχενιες εξοχες για να κλεινει η ΚΑΘΕ ΜΙΑ το καθε ενα απο τα 3 χρωματα. Τα κλιπακια ομως των ανακατασκευασμενων εχουν ενα λαστιχο σαν νιπτηρακι, το οποιο ειναι μια βλακεια και μιση. Γιατι το λεω αυτο? Γιατι το ζητουμενο ειναι να μην εξελθει μελανι απο το καθε χρωμα, οχι να του δινουμε και χωρο (νιπτηρα) να βγαινει... Επισης, οταν βγει μεσα στο νιπτηρακι, τα χρωματα μπορουν να ανακατευτουν και κατοπιν να εισχωρησουν το ενα στο αλλο με αποτελεσμα να περασουν στα σφουγγαρακια και να βγαζουν μετα λαθος χρωμα τα μελανια.

Αυτος νομιζω ειναι και ο λογος που τα μεν δινονται τζαμπα ενω τα δε δινονται επι πληρωμη.

Ασετον για την κεφαλη? Για βγαλε ενα σφουγγαρακι και ριξε του λιγο ασετον και οταν ανακαλυψεις τι κανει, πες μου κι εμενα που δεν γνωριζω. Μπορεις να το δοκιμασεις και με ενα φιλτρο απο ενα τσιγαρο, το αποτελεσμα γνωστο, ας μην το περιγραψω...

 

Οσο για τα drums στις αναγομωσεις. Ναι, πολλα δεν τα αλλαζουν, τα περισσοτερα ομως αντεχουν αρκετες αναγομωσεις ΠΡΙΝ χρειαστουν αλλαγη. Το νεο drum δεν διαφερει σε τιποτα απο το εργοστασιακο σε αποψη διαρκειας. Αν το εργοστασιακο αντεχει 5 φορες, τοτε γιατι να αλλαχτει με την πρωτη? Προσωπικα παραδειγματα...

 

Lexmark E330. Ιδιο drum. Αναγομωμενο 8 φορες. Εκτυπωση ΑΨΟΓΗ. Στις 4 φορες γεμισε το waste, αν ημουν οπως πριν 6-7 χρονια ΑΝΙΔΕΟΣ και ακουγα τα καταστηματα, θα το ειχα πεταξει και αγορασει καινουριο. Η δε Lexmark λεει 10.000 σελιδες (αν θυμαμαι καλα). Το καθε δοχειο ειναι για 6.000, οποτε κανε το λογαριασμο. Μιλαμε για μηχανημα με χωριστο τυμπανο. Το αδειασα και τυπωνει ακομα.

 

Oki 5300 Color. 4 τυμπανα των 15.000 εκαστο. Στις 12.000 περιπου εδειξε το μενου του OKI οτι θελουν αλλαγη. Ψιλομπλοκαρε το μηχανημα. Αξια του καθενος 150 ευρω. Αλλο τοσο το καθεμα απο τα 3 χρωματα. Το μαυρο ειναι πιο φθηνο. Αν ακουγα την OKI θα ειχα πεταξει τα τυμπανα, και μαζι οτι γραφιτη θα ειχαν μεσα, γιατι το δοχειο ανοιγει και αδειαζει μεσα στο τυμπανο. 600 τυμπανα+500 δοχεια=1100 ευρω. Ο εκτυπωτης αγοραστηκε για 800 ευρω. Βρηκα ενα κολπο, μηδενισα τους μετρητες, και εχω ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ τις 30.000 σελιδες με τα ΙΔΙΑ τυμπανα.

Ασε που τα τυμπανα βγαινουν και σε αλλα χρωματα γνησια. Βγαινουν και μπλε και πρασινα (Samsung), και ασημι (σε καποια Canon) βγαινουν και μπεζ, ακομα και κιτρινα...

 

Οσο για το βρασιμο της κεφαλης, και αυτο απο αγνοια γινεται...Κατω απο τα ακροφυσια ειναι ενα ασπρο πλαστικο το οποιο εφαπτεται στις διοδους του μελανιου, αλλα μεταξυ τους υπαρχει ενα αρκετα λεπτο λαστιχακι το οποιο λειτουργει σαν φλαντζα για να μην πηγαινει αλλου το μελανι, μιας και οι διοδοι ειναι τρομερα κοντα η μια με την αλλη. Αν βρασετε την κεφαλη, ΑΠΛΑ, κλαψτε τη φλαντζα. Και εκτος του παραπανω, θα κανατε λιγοτερη ζημια ριχνωντας απευθειας αλατι στην κεφαλη, παρα να το εξωθουσατε ΕΝΤΟΣ της κεφαλης (το αλατι μεσω του νερου που βραζει) και μετα να το αφηνατε να στεγνωνε...

Η κεφαλες της Canon καθαριζουν με υγρα, σε θερμοκρασια περιβαλλοντος. Με κανενα αλλο τροπο.

 

Εαν λοιπον πληρωσες για να μαθεις αυτα που περιγραφεις, μαλλον πεταξες τα χρηματα σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσοτερες εταιριες βαζουν καποιο ειδος υγρου στα δοχεια μετα την αναγομωση, ωστε να κρατιεται η κεφαλη υγρη και καθαρη. ....

Εαν λοιπον πληρωσες για να μαθεις αυτα που περιγραφεις, μαλλον πεταξες τα χρηματα σου...

 

Δεν εχω ακουσει για υγρο ΜΕΤΑ την αναγομωση. ΠΡΙΝ απλα το βουτανε στο διαλυτικο το γεμίζουν τεσταρουν (οσοι κανουν τεστ) και στο δινουν. κανεις δεν το δινει με το κλιπακι αλλα με κατι πατεντες (πχ ενα πλαστικακι που ακουμπαει στην κεφαλη δεμενο με σελοτειπ ή τον νιπτηρα)

 

Στο 2ο εισαι λιγο αγενης και δεν νομίζω να αναφερθηκα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε σένα

 

Το τρεχα να εκτυπωσεις το ειπα γιατι πολλοι πελατες πανε και γεμιζουν 3 μελανοδοχεια. Αποτελεσμα τα 2 που εχουν στην ακρη να ειναι βουλεμενα μετα απο ενα μηνα "ΑΑΑΑ δεν ξαναπαιρνω ξαναγεμισμενα ΜΟΝΟ γνησια". Λεω και γω μια υπερβολη για να γίνει σωστη δουλεια!!! Οταν ειναι ΠΑΝΩ στην κεφαλη οπως ειπες και συ κανει καθαρισμο το μηχανημα οποτε δεν καταλαβαινει ο χρηστης αν πριν ηταν βουλωμένο!

 

Το ασετον το ειπα για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ χρηση!! φυσικα και υπάρχει ειδικο καθαριστικο στο οποιο δεν εχω κανει χημική αναλυση αλλα ειναι ενα διαλυτικο όπως και το ασετόν απλα για οικιακη χρηση λογω μυρωδιας δεν θα το συνιστουσα (παροτι το πουλάω). Υπάρχει αλλο διαλυτικο για εσωτερικη χρήση.

 

οσο για τα drum δεν διαφωνω με αυτα που λες αλλα ΨΑΧΤΗΚΕΣ. Ο μεσος καταναλωτης ΔΕΝ ψαχνεται (κοιτα παραπάνω ποστ που δεν συστηνουν ξαναγεμισμενα για εταιρικη χρήση). Οποτε του προτεινεις μια λιγοτερο οικονομικη λυση αλλα πιο ευκολη στη χρηση λύση!!! Αμα πω σε καποιον να κανει μηδενισμους και τα ρεστα θα τον στειλω στο γνησιο κατευθειαν!! Αν μπλοκαρει οπως σε εσενα ο εκτυπωτης μια εταιρεις τον ΕΧΑΣΑ τον πελατη, δεν θα μου παρει ΟΥΤΕ γνησιο!!!

 

Στο χρωμα των τονερ αναφερομουν στα HP. Πολλες εταιρεις πουλανε κατι ως new drum και ειναι παλιο το drum. Αλλο κατι να κανει 100 ρουπια με ΝΕΟ ντραμ και αλλο με το χρησιμοποιημενο original!

 

Για το βρασιμο συμφωνω (ξερω οτι λιωνει κατι απο την θερμοκρασια αλλα δεν ξερω τι ακριβως). Ελα ομως παυ κανα δυο μου ειπανε οτι εκαναν δουλεια!!!!

 

Απλα πρεπει να καταλαβεις οτι αλλο οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ γνωσεις και ΑΛΛΟ το εμποριο!! Υπάρχουν ανθρωποι που βαζουν το εγχρωμο μελανοδοχειο στο μαυρο και μετα σε παιρνουν τηλέφωνο οτιτους πολησες μαπα πραγμα!!!! Σκοπος μου δεν ειναι να κανω τον δασκαλο ουτε τον ξυπνιο. Σκοπο εχω να πεισω enan ανθρωπο να φύγei απο το γνήσιο να παρει ανακατασκευασμενιο 3-4 φορες και να μεινει ευχαριστημένος!!

 

Αμα αρχιζω και τον ζαλίζω με τεχνικα θέματα (που και εγω ομολογω δεν τα ξερω τοσο καλα αλλα προσπαθω να μαθω οτι μπορω) ΤΟΝ ΕΧΑΣΑ!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υγρό το οποίο μπαίνει κατά την διάρκεια της αναγόμωσης φυσικά και υπάρχει. Δεν μπαίνει απαραίτητα αφού γίνει η αναγόμωση αλλά κατά την διάρκεια αυτής σε περίπτωση που τα ακροφύσια είναι αρκετά φραγμένα. Είναι ένα αρκετά δυνατό καθαριστικό το οποίο βοηθάει αρκετά στην ροή της μελανής. Μελανοδοχεία τα οποία φράζουν ευκολότερα είναι αυτά της Lexmark. Όχι ότι τα υπόλοιπα αν δεν γίνεται συχνή εκτύπωση δουλεύουν καλά. Προσοχή επίσης θέλουν και οι εκτυπωτές Epson καθώς δεν πρέπει να μένουν χωρίς Μελανοδοχεία επάνω έστω και άδεια για αρκετές ώρες γιατί η μελανή που μένει πάνω στον εκτυπωτή στεγνώνει και ανάλογα με το πόση ώρα ή πόσες μέρες μένει χωρίς δοχείο τόσο πιο δύσκολα καθαρίζει. Σε πολλές περιπτώσεις δεν καθαρίζει καν με τους κύκλους καθαρισμού που υπάρχει σαν υπηρεσία στο μενού του εκτυπωτή και χρειάζεται καθαρισμό κεφαλών από κάποιον εξειδικευμένο η και από τον ίδιο τον χρηστή αν γνωρίζει. Καλό θα είναι λοιπόν όταν πάτε να αγοράσετε νέα δοχεία για εκτυπωτή Epson να κουμπώνετε πάνω κάποια παλιά άδεια ή (εδώ ταιριάζει το τρέξτε γρήγορα στον εκτυπωτή που ανέφερε παραπάνω κάποιος φίλος :-) ) να βάλετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τα νέα μελανοδοχεία για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια εγω σημερα γεμισα ενα 343 hp tri-color και δεν λεει να εκτυπωσει. Εχω ανοιξει νεο thread οποιος μπορει ας το διαβασει μηπως με βοηθησει...

 

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=243658

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Εγω ρε παιδια που εχω Hp 5440 να αγορασω αυθεντικα, να αγορασω της @work ή τελοσπαντων να προσπαθησω να τα ξαναγεμισω????

 

Φιλε μου αν δεν κανω λαθος ο δικος σου εκτυπωτης χρησιμοποιει τα μελανοδοχεια 336 και 342. Εννοειτε πως σε συμφερει να τα ξαναγεμισεις παροτι τα δικα σου ειναι σχετικα φθηνα τα αυθεντικα λογο του οτι εχουν μικρη χωριτικοτητα. Αλλα και στο ξαναγεμισμα του 336 τουλαχιστον ι τιμη ειναι χαμηλη γιατι ειναι ενα απο τα λιγα της HP που δεν μπορει να παρει περισσοτερη μελανη απο οσο εχει την πρωτη φορα. Το 342 ομως παιρνει περισσοτερο χρωμα μεσα και σιγουρα σε συμφερει να τα ξαναγεμιζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι αν οι εκτυπωτές (κυρίως inkjet) θα ήταν τόσο φθηνοί αν δε γινόταν όλο αυτό το νταλαβέρι με τα μελάνια.Έχω την εντύπωση ότι οι κατασκευαστές βγάζουν κέρδος απ' τα μελάνια και όχι από τα μηχανήματα.Αν πάθει κάτι ο εκτυπωτής, συνήθως δεν αξίζει η επισκευή του, τον πετάς και πέρνεις καινούργιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 336 το εχω γεμισει αρκετες φορες αλλα την τελευταια φορα που το γεμισα σταματησε να τυπωνει...μηπως πρεπει να παρω ενα καινουριο και βλεπουμε???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια μελανοδοχεια γεμιζουν π.χ 20 φορες και καποια αλλα 15 μεχρι να τα αντικαταστησεις με καινουργια

 

αποτι εχω παρατηρησει τα HP αντεχουν στα γεμισματα μεχρι και 17-18 φορες και τα canon γυρω στις 10-12 δοκιμασμενα

 

και στους δυο παραπανω εκτυπωτες που δουλευω τα μελανια τους τα γεμιζω στα cartridge world

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα να αγορασω της @work απο το πλαισιο ή να προτιμησω τα αυθεντικα??

Υπαρχει αλλο site που προτεινετε και μπορω να αγορασω απο εκει online? ειμαι απο επαρχια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μήπως ξέρει κανένας πως κάνουν reset στα μελάνια pg-40 και cl-41 για canon mp150?Αγόρασα ενα refill kit,τα γέμισα αλλά μου βγάζει οτι είναι άδεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι καταπληκτικές...δεν τις έχω διαβάσει όλες, αλλά θα τυπώσω όλο το thread για να κάτσω να μελετήσω και να δω ακριβώς τι γίνετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως ξέρει κανένας πως κάνουν reset στα μελάνια pg-40 και cl-41 για canon mp150?Αγόρασα ενα refill kit,τα γέμισα αλλά μου βγάζει οτι είναι άδεια.

 

Πρεπει να πατησεις το αναλογο κουμπι εγχρωμης ή ασπρομαυρης αντιγραφης απο το scanner.

Εαν σου βγαζει οτι το μαυρο ειναι αδειο, πατας το κουμπι της ασπρομαυρης αντιγραφης για 10 δευτερολεπτα, ή μεχρι να ξεκινησει ο εκτυπωτης να τυπωνει.

Το ιδιο πρεπει να κανεις και με το εγχρωμο πατωντας ομως το κουμπι της εγχρωμης αντιγραφης. Ετσι θα απενεργοποιησεις τον ελεγχο της σταθμης απο τον εκτυπωτη. Θα τα βλεπεις αδεια αλλα θα τυπωνει.

 

 

 

Για προηγουμενα posts, σιγουρα τα κερδη της αγορας ειναι απο τα αναλωσιμα. Αλλωστε και σε δικη που εγινε στο ευρωπαικο δικαστηριο οταν προσεφυγαν οι μεγαλοεταιριες εκτυπωτων για να εξασφαλισουν τις "πατεντες" τους (οπως ονομασαν τα μελανοδοχεια) ειπαν οτι δεν μπορουν αν επιτρεψουν επεμβασεις στα δοχεια, γιατι αποτελουν το 70% του τζιρου τους. Τη δικη την εχασαν για περιβαντολλογικους λογους.

Αυτο μπορει να το δει καποιος αγοραζοντας ενα Lexmark, η αγορα των μελανοδοχειων στον Ζ617 για παραδειγμα ειναι πιο ακριβη απο το κοστος του καινουριου εκτυπωτη. Ακομα και στην Canon, μια κεφαλη εχει το ιδιο κοστος απο τον εκτυπωτη τον ιδιο...

(που περιεχει εκτυπωτη, μελανια, κεφαλη, αρα ο εκτυπωτης σαν κατασκευη και σαν κυκλωμα πρεπει να εχει μηδενικο κοστος, ή λαθος κανω????).

 

Δειτε και αυτο το βιντεακι για να καταλαβετε τι μηχανημα "υψηλης" τεχνολογιας εχετε, αυτο σαν απαντηση σε καποιον που πριν πολυ καιρο μου ειχε πει οτι δεν θελει να τα πειραζει γεμιζοντας τα, γιατι τα μηχανημα ειναι "υψηλης" τεχνολογιας...

 

Το βιντεακι αυτο εμφανιζει

1. ποσο αθλιοι ειναι γενικως οι εκτυπωτες

2. ποσο αθλιες κατασκευες κανουν οι εταιριες

3. ποσο πολυ "εξελισουν" τους εκτυπωτες (και αυτο μου ειπωθηκε εδω και το αμφισβητησα)

4. το ποσο μελανι πετατε, δεν εχει σημασια αν το θελετε ή οχι

5. το τι δουλεμα πεφτει απο τις εταιριες που παραγουν εκτυπωτες και μελανια

6. το αν τελικα αξιζει να τους προσεχεις τοσο πολυ, μη τυχον και παθουν τιποτα, οταν ετσι κι αλλιως, κατι θα παθουν, απο τη στιγμη που ειναι ετσι σεταρισμενο ακομα και το software που εχουν πανω τους, ωστε να σε αναγκαζει να τον πηγαινεις για service ωστε να μη χανει χρημα ο κατασκευαστης.

 

Τα σχολια μου θα μπορουσαν να ειναι και αλλα, πιο αναλυτικα, δειτε το και τα ξαναλεμε...

Αντικαταστηστε στο hxxp τα 2 χχ με tt

 

 

hχχp://intvids.org/news/news.php?readmore=174

 

 

Χαιρετω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...