Προς το περιεχόμενο

Δισκοκήλη - εμπειρίες


ilias8513

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, και εγώ έχω μια μεγάλη κηλη στη μέση στον 0 5., εγώ προσπάθησα να ξαναπάω σε γυμναστήριο ξανά αλλά πονουσα κάθε φορά που πήγαινα, εδώ και κάποιους μήνες ξξεκίνησα pilates και έχω δει μεγάλη διαφορά, στην αρχή υπήρχε μια μικρή ενόχληση αλλά όσο περνούσε ο καιρός πηγαινα όλο και 

 

Καλησπέρα και απο εμένα , ταλαιπωρούμε με 2 κήλες χαμηλα στη σπονδ.στυλη έντονα από το Νοέμβρη μήνα , έχω κάνει 10 φυσιοθεραπείες με laser & ηλεκτροβελονισμό και δεν είδα κανένα αποτέλεσμα , έντονος πόνος στο δεξί πόδι (γλουτό , γάμπα και πάνω από την φτέρνα) , δεν αντέχω την πολύωρη ορθοστασία αλλα και το πάρα πολύ καθισιό  , μόνο το χαλαρό περπάτημα και η ξάπλα με ανακουφίζουν . Τώρα είμαι σε φάση που έχω παρακολουθήσει 2 μαθήματα "PILATES"  και μπορώ να πω πως βλέπω μια ικανοποιητική διαφορά , λέτε τελικά να βοηθάει αυτή η γυμναστική ? Εχει δοκιμάσει κανένας αλλος ?

Κάνω πιλάτες τα τελευταία δύο χρόνια κι έχω δει τεράστια διαφορά! Μαζί με το κολύμπι είναι ό,τι καλυτερο μπορείς να κανεις για τη μέση σου νομίζω! Αν βλέπεις ότι σε βοηθάει μη το σταματήσεις!

Καλησπερα και απο μενα!!

Εγω ειχα δισκοκηλη με αφορητους πονους στο αριστερο ποδι!!Αφορητους οπως εχουν περιγραψει ολοι ανωθεν!Με συμβατικες μεθοδους κρατηθηκα ετσι για 5 χρονια απο το 05' εως το 10',στα 5 χρονια πια ειχα αρχισει να σερνω κυριολεκτικα το ποδι μου και να χανω την αισθηση του τελειως, οποτε απλα σαν λυση πανικου πλεον εκανα μικροδισκεκτομη!Ο πονος απο το ποδι εξαφανηστηκε εντελως(δυστυχως παρεα με οτηδηποτε αντανακλαστικο υπαρχει απο την λεκανη και κατω στην αριστερη πλευρα)!Ευτυχως πονο στην μεση δεν ειχα ποτε!Προσεχω το βαρος μου παρα πολυ και οσο μπορω περπαταω!Πριν 1 μηνα περιπου αρχισαν οι ιδιοι πονοι,η ασταθεια και τα μουδιασματα στο δεξι ποδι,λεω δεν παιζει συμπτωση ειναι,παρολα αυτα πηγα για μαγνητικη,και βρισκουμε μετρια προβολη στην ηδη χειρουργημενη ριζα(Ο5-Ι1) απο την αλλη πλευρα του δισκου ομως!!!

Το κλαμα που εχω κανει δεν περιγραφεται!!!

Χειρουργιο δεν υπαρχει περιπτωση να ξανακανω,ο πολυ γνωστος γιατρος(λογο που ετυχε να τον γνωριζει ενας φιλος)μου ειχε πει απο τοτε οτι Discogel η περιπτωση μου δεν επαιρνε,και τωρα ψαχνω εναλλακτικες!Εχω παει σε 2 γιατρους ηδη(ορθοπαιδικο,νευρολογο)και σημερα εχω ραντεβου και με νευροχειρουργο!Εχω ακουσει για φυσικοθεραπειες,πρακτικους,μασαζ και χθες μου ειπαν για οζονοθεραπεια που ακομα το ψαχνω!!Αν υπαρχει καποια καλη προταση ακομα και για γιατρο ειναι ευπροσδεκτη,μενω Αιγιο αλλα η αποσταση δεν αποτελει προβλημα αν ειναι να βρεθει λυση!!

Ευχαριστω!!!!

Δεν είμαι σίγουρη αν μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα γιατρών κλπ στο forum, αλλά όταν είχα τη μέση μου και έμενα Πάτρα ένας συγκεκριμένος γιατρός και ένας χειροπρακτικός με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ. Τώρα πλέον είμαι αρκετά καλά και συντηρούμε με γυμναστήριο, διατάσεις κλπ Οζονοθεραπείες, μασαζ κλπ πιθανόν να βοηθήσουν αλλά φανταζομαι μονο προσωρινά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα.ομοιοπαθουσα κι εγω στον 4ο και 5ο ριζα Ι1.μετα απο δυο μηνες στο κρεβατι με φρικτο πονο στο αριστερο ποδι (δεν εχω ξαναπονεσει τοσο στη ζωη μου)κι εχοντας παρει απ ολα, αφου συνηλθα,δηλωνω ψυχολογικα πολυ κουρασμενη.Αποφασισα λοιπον να το ψαξω για χειρουργειο.θα ηθελα βοηθεια απο οποιον δοκιμασε την ενδοσκοπικη δισκεκτομη

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και παλι απο μενα παιδια σας γραφω ακριβως 1,5 μηνα μετα το χειρουργειο δισκεκτομης που εκανα στις 13 Μαιου. Ειμαι σε αριστη κατασταση αισθανομαι να εχω επανελθει πληρως φυσικα δεν ποναω καθολου και ειμαι υπερχαρουμενος. Δεν κανω ακομα γυμναστικη γιατι θελει αλλο εναμιση μηνα αλλα περπαταω καθε μερα 2 ωρες παραλιακα και γουσταρω τρελα. Καθε μερα και καλυτερα μπορω και κανω ολες τις κινησεις απλα αποφευγω ακομα να το παρακανω. Απο εβδομαδα ξεκιναω και μπανακια θαλασσα οποτε σουπερρρρρ!! Οποιος εχει προβλημα δισκοκηλης και χτυπαει νευρο στο ποδι και του πουν χειρουργειο καλο θα ειναι να το κανει χωρις δευτερη σκεψη. Εγω σωθηκα.

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια σος,το μεσημερι εσκυψα να παρω μια βαλιτσα και εμεινα εκει..Ηταν πολυ ξαφνικο ενω συνηθως με πιανει σιγα σιγα.Εχει να με πιασει τοσο πολυ 2-3 χρονια και τωρα δεν μπορω να κουνηθω καθολου.Ειχα κανει μαγνητικη πιο παλια και μου βρηκαν 2 δισκοκηλες χαμηλα.Υπαρχει κανα tip μηπως για να συνελθω πιο γρηγορα;Δεν αντεχω να ειμαι στο κρεβατι και να μην μπορω να κανω τιποτα.Ευχαριστω

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γυμναστική (κοιλιακούς & ραχιαιους) με κάποιο που ξέρει τη δουλειά του γίνεσαι καλά.

Εμένα με έπιασε την Κυριακή, αλλά δεν υπάρχει σάλιο για να πάω πάλι.

Τελευταία φορά είχα παει το 2011.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σας θα ήθελα να πω κ γω τον πόνο μου...40 μερες τώρα ταλαιπωρουμαι από κήλη στον αυχένα.Τα τελευταία χρόνια δούλευα σε ξενοδοχείο κ σήκωνα μεγάλο βάρος με το αριστερό χερι..Μετά από αρκετά χρόνια ζωής σε πόλη αποφάσισα να γυρίσω στο νησί που γεννήθηκα για μόνιμα..να βρω δουλειά κ.ο.κ Πήρα όλη την προίκα μ λοιπόν κ φτάνω στο νησί...πάω στο σπίτι που ήταν 20 χρόνια παρατημένο κ αρχίζω τις δουλειες ασταμάτητα.Ιδρωνα με χτυπούσε το αεράκι που να φανταστώ... Μετά βόλτες με το μηχανάκι με τα ιδρωμένα...βρηκα δουλειακ την επόμενη μέρα με έπιασε βροχή κ κρυωσα . Μετά από δύο μερες πηγα για ψαροντουφεκο...Αυτό ήταν...Μολις έπεσα στη θαλασσα δεν μπορούσα να στρίψω το κεφάλι...συνέχισα ο βλάκας για 2 ώρες.Τέτοια αρρώστια με το σπορ...Μετά ακολούθησαν 15 μερες αφορητου πόνου στον αυχένα , την αριστερή ωμοπλάτη και το χερι το αριστερό με συχνά μουδιασματα λες κ με χτυπούσε ρεύμα.Πηγα στο γιατρό...Αυχενικη δισκοκηλη μ Λέει.9 χάπια τη μέρα για μια βδομάδα...Οι πόνοι αφορητοι.Νόμιζα ότι πεθαίνω, ότι παθαίνω εγκεφαλικό..έπαθα μια μικρή κατάθλιψη, έχασα τη δουλειά, και την ψυχική μ ηρεμία..Τώρα κάνω φυσικοθεραπειες...μικρή βελτίωση λίγα τα μουδιασματα...κατάλαβα ότι θέλει κίνηση...διατασεις, πολύ υπομονή κ καλή ψυχολογία...Ελπίζω κ εύχομαι να είναι περαστικό σε όλους ...τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναζήσει...Νιώθεις ένα τίποτα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γυμναστική (κοιλιακούς & ραχιαιους) με κάποιο που ξέρει τη δουλειά του γίνεσαι καλά.

Εμένα με έπιασε την Κυριακή, αλλά δεν υπάρχει σάλιο για να πάω πάλι.

Τελευταία φορά είχα παει το 2011.

Που είχες πάει και σε κανε καλά; Δωσε καμία πληροφορία μπας και με βοηθήσει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δισκεκτομη

Παιδιά καλησπέρα είμαι απο κύπρο ταλαιπωρηθηκα με 2 δισκοκηλες για 5 χρόνια ...είχαα κανει τα παντα γυμναστικη , φυσιοθεραπείες , xapia τα παντα με αποτέλεσμα να χειροτερέψω ...εχω κανει μικροδισκεκτομή (δεν σας συνιστω την ενδοσκοπικη εχει περισσοτερα ποσοστα επιπλοκων μετεχγειριτικα) και πλέων ειμαι καλα...δεν πονάω δεν εχω επιπτοσης σε κανενα τομεα της ζωης μου...απλα προσεχω καποια πρααγματα...νομος της δισκοκήλης για χειρουργιο ειναι τα τακτα μουδιάσματα και ιπουριδικη συνδρομη δλδ να κατουρας πανω σου ...αν πιεζει νευρο και του κανεις ζημια η ζημια είναι μονινη το νευρο δεν διορθωνεται...πάνω απολα πρεπει να εχεις γιαατρο με αρχ..α και υστερα ολα τα αλλα ..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα κ από εμένα.

Ψάχνοντας το τηλέφωνο του Χειμωνίδη για να το στείλω σε μια φίλη, πέτυχα το φόρουμ και μπήκα να δω σχόλια για αυτόν. Έκανα εγγραφή μόνο για να σας αναφέρω την πετυχημένη δική μου περίπτωση με λέιζερ, μήπως και βοηθήσω κάποιον.

 

Σηκώνοντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο 20+ κιλών με κακή στάση σώματος, απέκτησα δισκοκήλη.. επειδή δεν έχω την μαγνητική κοντά μου φραστικά... η κήλη ήταν/είναι μεταξύ κόκκυγα και πρώτου σπονδύλου. Υπήρχε και δεύτερη ψηλότερα την οποία ανακάλυψα στην μαγνητική, αλλά δεν είχα ενοχλήσεις, πέρα από την πάγια ευαισθησία της μέσης μου. Ο πόνος αντανακλούσε στο κέντρο της δεξιάς γάμπας. Αρχικά οριζοντιώθηκα για μια εβδομάδα, χωρίς να γνωρίζω τι έχει συμβεί (θεωρώντας ότι έγινε κάποια μετατόπιση σπονδύλου) και στη συνέχεια με αρκετούς αλλά ανεκτούς πόνους επέστρεψα στην καθημερινότητα. Μετά από δύο μήνες στην προσπάθεια να κάνω ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη (περιστροφή της για να μπουν σπόνδυλοι στη θέση τους) ένοιωσα ένα δυνατό μάγκωμα και πόνο. Έμεινα 2-3 μέρες ξαπλωμένη και επέστρεψα ξανά στην καθημερινότητα, σηκώνοντας ενίοτε μερικά βάρη...Μέσα σε 2 εβδομάδες το πέλμα μου άρχισε να νεκρώνει... αρχικά από τα δάχτυλα κ έπειτα εξελίχθηκε σε όλο το πέλμα. Σταμάτησα τη δουλειά όταν είχε νεκρώσει όλο το πέλμα και ο πόνος ήταν παρανοϊκός. Η μοναδική στάση που με βοηθούσε λίγο ήταν η εμβρυική στο πλάι. Το ότι είχα λυγισμένα πόδια όμως, μου αγκύλωσε το νεύρο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να σταθώ όρθια με τεντωμένο το πόδι πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.. Η μαγνητική έδειξε ρήξη της κήλης και έκχυση στο νεύρο... εξού και η νέκρωση του νεύρου... Όλοι οι γιατροί συνέστησαν άμεση επέμβαση πριν νεκρωθεί οριστικά το νεύρο. Επειδή φοβάμαι τα χειρουργεία (ακούγοντας μέχρι και για παραλυσίες) και γνωρίζοντας για το λείζερ, προτίμησα αυτό. Έκανα στον Χειμωνίδη... είχα πάει στην ηλικία των 18 πάλι σε αυτόν για τη μέση κ με χειροπρακτική με σήκωσε και επανήλθα στο ακέραιο τότε. Κάνοντας τη θεραπεία η αίσθηση επανήλθε στο πέλμα μέσα σε ένα μήνα σταδιακά. Ο δυνατός πόνος της μέσης, κ όλης της περιοχής από τη μέση έως τη γάμπα πέρασαν σε διάστημα 2 μηνών περίπου. Το μόνο που διατηρήθηκε μετά ήταν ο πόνος όταν στεκόμουν όρθια με τεντωμένο το πόδι, αλλά έφταιγε αυτό που ανέφερα παραπάνω, ότι το είχα μονίμως λυγισμένο και αγκυλώθηκε το νεύρο. Όταν το υποψιάστηκα και άρχισα να το τεντώνω όσο ήμουν ξαπλωμένη ο πόνος εξαφανίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα. Ο γιατρός μου είπε ότι έκανε εφαρμογή και στην δεύτερη κήλη. Αλλά επειδή από την δεύτερη δεν είχα πόνους δεν γνωρίζω τι απέγινε.

 

Ο Χειμωνίδης (νευρολόγος στη Θεσσαλονίκη) κάνει μια σειρά από 10 λέιζερ (50€ η συνεδρία). Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι από την Ρωσία που σαν χώρα κινείται λίγο πιο εναλλακτικά και δε έχει καμία σχέση με τα λέιζερ των φυσιοθεραπευτών σύμφωνα με ότι μου είπε ο γιατρός. Βέβαια δεν έχω πάει σε φυσιοθεραπευτή για να ξέρω. Κ αυτός ισχυρίζεται ότι το λέιζερ δρα στο 95% του πληθυσμού και γι' αυτό σου κάνει πρώτα 3 και αν δεν δεις βελτίωση σταματάει. Στην αρχή οι επισκέψεις γίνονται τακτικά 1-2 την εβδομάδα και οι τελευταίες αραιώνουν κάνοντας 1 φορά τον μήνα κ αυτό διότι το λέιζερ λειτουργεί αυξητικά.. όσο περισσότερες εφαρμογές κάνεις τόσο περισσότερο αυτό δρα στο σώμα. Μετά το τέλος των 10 συνεδριών το λέιζερ εξακολουθεί να δρα για 6 μήνες, κάτι που το επιβεβαιώνω διότι είδα βελτίωση και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Τέλος είναι κατά των φαρμάκων. Το μόνο που μου είπε να παίρνω είναι παυσίπονα και μόνο όταν με πιάνουν κρίσεις κ αυτό για να μπορώ να ελέγξω εάν υπάρχει βελτίωση.

 

Τώρα είμαι τελείως καλά. Ενίοτε σηκώνω και αρκετό βάρος. Γενικότερα προσέχω αλλά δεν έχω ενοχλήσεις. Θέλω κάποια στιγμή να ξαναβγάλω μαγνητική να δω σε τι κατάσταση είναι τώρα. Μου είχε αναφέρει ο γιατρός ότι η κήλη συρρικνώνεται και επανέρχεται στη θέση της με τη θεραπεία, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Επίσης με πελάτες του που μιλούσαμε στην αίθουσα αναμονής ήταν όλοι ικανοποιημένοι.

 

Σας κούρασα αλλά ανέφερα όλο το περιστατικό για 2 λόγους.

1. Οι εναλλακτικές λύσεις ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις. Μια φίλη με παρόμοιο περιστατικό ρήξης και νέκρωσης έκανε επέμβαση και μετά από 4 χρόνια το νεύρο της δε επανήλθε πλήρως, ενώ της απαγορεύτηκε να σηκώνει βάρη.

2. Η γυμναστική μπορεί να κάνει θαύματα, όμως στη δική μου περίπτωση μάλλον αυτή δημιούργησε τη ρήξη στην υπάρχουσα κήλη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει πριν ξεκινήσεις γυμναστική, κάτι που δεν έκανα εγώ!

 

Ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου και το απεύχομαι για όλους. Περαστικά σε όλους τους παθόντες και ελπίζω να βοήθησα! 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα κ απο εμενα κ περαστικα σε ολους!! εχω μια κηλη 9mm κ αλλες 2 μικρες..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχει κανεις καμια εμπειρια με μηχανηματα αποσυμπιεσης κηλης η αν εχει ακουσει κατι..συγγνωμη αν εχει αναφερθει κ δεν το ειδα.δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να κανω εγχειρηση κ εχω μπερδευτει με ολα αυτα, δισκεκτομες-μικροδισκεκτομες-ενδοσκοπικες κ τετοια..φιλε sureall13 χαιρομαι που διαβαζω οτι εισαι καλα :) captain83 συμφωνω σε αυτο που λεσ οτι νιωθεις ενα τιποτα,δυστυχως.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα να κανω μια ερώτηση το μεγεθος της κηλης το γραφει η μαγνητικη???Η δικη μου μαγνητικη γράφει κυκλοτερης κεντρικη προβολη ινωδους δακτυλιου στον 01-02 με ελαφρια πιεση επι του μηνιγγικου σακου...Πως μπορω να βρω το μεγεθος της προβολης του δισκου?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και παλι απο μενα παιδια σας γραφω ακριβως 1,5 μηνα μετα το χειρουργειο δισκεκτομης που εκανα στις 13 Μαιου. Ειμαι σε αριστη κατασταση αισθανομαι να εχω επανελθει πληρως φυσικα δεν ποναω καθολου και ειμαι υπερχαρουμενος. Δεν κανω ακομα γυμναστικη γιατι θελει αλλο εναμιση μηνα αλλα περπαταω καθε μερα 2 ωρες παραλιακα και γουσταρω τρελα. Καθε μερα και καλυτερα μπορω και κανω ολες τις κινησεις απλα αποφευγω ακομα να το παρακανω. Απο εβδομαδα ξεκιναω και μπανακια θαλασσα οποτε σουπερρρρρ!! Οποιος εχει προβλημα δισκοκηλης και χτυπαει νευρο στο ποδι και του πουν χειρουργειο καλο θα ειναι να το κανει χωρις δευτερη σκεψη. Εγω σωθηκα.

και εμενα ετα απο 4 μηνες εχει αλλαξει η ζωη μου ....εχω ποιοτητα ζωης ποια....ειμαι υπερ του χειρουργειο οταν το προβλημα ειναι μεγαλο!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα κ απο εμενα κ περαστικα σε ολους!! εχω μια κηλη 9mm κ αλλες 2 μικρες..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχει κανεις καμια εμπειρια με μηχανηματα αποσυμπιεσης κηλης η αν εχει ακουσει κατι..συγγνωμη αν εχει αναφερθει κ δεν το ειδα.δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να κανω εγχειρηση κ εχω μπερδευτει με ολα αυτα, δισκεκτομες-μικροδισκεκτομες-ενδοσκοπικες κ τετοια..φιλε sureall13 χαιρομαι που διαβαζω οτι εισαι καλα :) captain83 συμφωνω σε αυτο που λεσ οτι νιωθεις ενα τιποτα,δυστυχως.

 

Το εχουμε πει οτι δεν υπαρχει καμια ιατρικη μελετη για θεραπεια δισκοκηλης με αποσυμπιεση, κολυμπι, γυμναστικη, laser η κατι αλλο. Ολες οι εμπειριες για αποσυμπιεση ειναι placebo βασιζονται στην αυθυποβολή.

 

Η μεγαλη δισκοκηλη  αυτοθεραπευται στο 90% των περιπτωσεων απο τον οργανισμο σταδιακα στο εξαμηνο ισως και τον 1 χρονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...