Προς το περιεχόμενο

alexpap

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    633
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με alexpap

  • Ημερομηνία γέννησης 22/02/1969

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Μπακότερμα στο Τέρμα Θεού.
  • Ενδιαφέροντα
    Τα ξεχνάω τελευταία.

ΑΛΛΑ

  • Βιογραφικό
    Μια ζωή ήταν άχρηστο.
  • Τοποθεσία
    Μπακότερμα στο Τέρμα Θεού.
  • Ενδιαφέροντα
    Τα ξεχνάω τελευταία v2.0
  • Απασχόληση
    Ιδια με τα Ενδιαφέροντα.

Πρόσφατες Επισκέψεις

6.599 προβολές προφίλ
  1. “Η επιτάχυνση της τήξης των πάγων σε Γροιλανδία και Ανταρκτική προσθέτει επιπλέον νερό στους ωκεανούς του πλανήτη, ανακατανέμοντας τη μάζα του.” Ενώ η επιβράδυνση της πήξης του νερού (σε άλλη εποχή π.χ. χειμώνα στην Αρκτικόσφαιρα) και (καλοκαίρι στην Ανταρτικόσφαιρα) προσθέτει επιπλέον πάγο από τους ωκεανούς του πλανήτη για να διατηρηθεί η ισορροπία. Με άλλα λόγια θέλουμε πολύ καλοκαιρία (καλοκαίρι) και λιγότερη κακοκαιρία (χειμώνα) στην Αρκτικόσφαιρα και το αντίθετο στην Ανταρκτικόσφαιρα. “Από τη δεκαετία του 1970, προκειμένου να διορθωθεί αυτό, έχουν προστεθεί 27 δευτερόλεπτα στο παγκόσμιο ρολόι, με τους χρονομέτρες να σχεδιάζουν να αφαιρέσουν ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά μέσα στο 2026. ” Η οποιαδήποτε διαφορά από το 70’ μέχρι σήμερα στο παγκόσμιο ρολόι έχει να κάνει με την περιστροφή της Γης η οποία εμφανίζεται να κινείται γρηγορότερα ή ότι το ρολόι μας κινείται αργότερα. Αυτά τα δύο πρέπει να τα μελετήσουμε χωριστά ή η Γη κινείται γρηγορότερα ή το παγκόσμιο ρολόι αργότερα. Επίσης το πρόβλημα λιώσιμο των πάγων πρέπει να αντιμετωπίζεται με το πρόβλημα πήξης του νερού στους πόλους. Τα 27 δευτερόλεπτα δεν είναι πολλά εκτός αν είναι τα τελευταία της ζωής μας και οι διορθώσεις στην Γήινη σφαίρα είναι μάλλον ατελείωτες εκτός από αυτές τις δύο.
  2. Ναι αλλά αφού δεν θα το πάρω, όσο οικονομική χασούρα θα έχω εγώ από τη μείωση τιμής άλλο τόσο οικονομικό όφελος θα έχει ο κύριος Ίλον Μασκ μόνο από εμένα. Με πιάνεις ; Σημείωση: Την επόμενη φορά που θα έχει μείωση τιμής και δεν θα το ξαναπάρω πόσο οικονομική χασούρα λέτε να ξαναέχω ; Με ξαναπιάνεις; Σημείωση 2: Μάλλον όσο οικονομικό όφελος θα έχει ο Κύριος Μασκ μόνο από εμένα. Κοίτα να μην μ'αφήσεις.
  3. Ο πραγματικός χρόνος καρδιά μου δεν έχει 365 ημέρες ξεχνάς τα δίσεκτα έτη και κάποιες χρονομαλ..κίες που δεν είναι καθόλου απλές. Ο πραγματικός χρόνος στο Ιουλιανό ημερολόγιο είναι 365,25 αφού κάθε τέσσερα χρόνια έχουμε δίσεκτο έτος. Εμείς όμως ζούμε στο Γρηγοριανό ημερολόγιο που έχει πόσες πραγματικές μέρες 365,Χ όπου χ<0,25 να ένα ωραίο πρόβλημα να λύσετε. Σημείωση: Αφού το λύσετε να μου το υπολογίσετε και στο καινούριο Σεληνιακό ημερολόγιο που θα φτιάξουν. Τον ίδιο χρόνο υπολογίζουμε και οι δύο. Σε αυτή την περίπτωση 82,604χρόνια(δικά σου)=82,547 (χρόνια δικά μου). Απλά και οι δυο μετράμε το χρόνο λίγο διαφορετικά ο ένας από τον άλλο με Διαφορετικό Ημερολόγιο=Διαφορετικό Μετρικό σύστημα χρόνου.
  4. Αν αγοράσω οικόπεδο στο φεγγάρι και βάλω άλλους να το χτίσουν και άλλους να μείνουν (δεν είμαι τόσο Μαλ…κας να πάω να μείνω ο ίδιος ακόμα να αφήσω το ωραίο κλίμα της Γης (που το έχουνε γαμ..σει οι μαλ…κες) και να πάω να μείνω στο φεγγάρι.) Η Ερώτηση είναι αφού εκεί ο χρόνος εκεί κυλά διαφορετικά από τη Γη αν θα πρέπει να πληρώνω περισσότερο ΕΝΦΙΑ και πόσο; Παρακαλώ να μου απαντήσει Λογιστής.
  5. Στην Φυσική Επιστήμη ξεκινάμε πάντα με υπόθεση ακόμα και με λάθος υπόθεση αρκεί να καταλήγεις σε λογικά αποτελέσματα. Τώρα πως μια κάμερα που τραβάει σε ένα δευτερόλεπτο με ταχύτητα τόσο μεγάλη που χρειάζεσαι χίλιους αιώνες να δεις το video. Καλά σε τι σκληρό αποθηκεύεται και με τι επεξεργαστή διαβάζεται. SCARF (swept-coded aperture real-time femtophotography) Από τα λίγα που θυμάμαι είναι ότι 1 Femto=10-15 και 1FemtoMeter=10-15meter 10-10m είναι η τάξη μεγέθους των ατόμων π.χ. ακτίνα του ατόμου του Η υδρογόνου και 10-14 η τάξη μεγέθους του πυρήνα των ατόμων. Σε λίγο θα μας πείτε ότι τραβάει φωτογραφίες του πυρήνα των ατόμων π.χ. πρωτόνια. Σημείωση: Δεν μου αρέσουν τόσο τα πατατάκια όχι ότι δεν τα καταναλώνω βέβαια προτιμώ τα πακοτίνια που είναι από καλαμπόκι. Αχ αυτή η Cheetos με έχει καταστρέψει. Το παρών δεν είναι διαφημιστικό. Τώρα πως αυτή η κάμερα θα βοηθήσει την φαρμακοβιομηχανία ένας θεός ξέρει. Να μου την στείλετε να την πάρω στις διακοπές το καλοκαίρι να τραβάω τα μνημεία.
  6. Αν υποθέσουμε ότι ένα δευτερόλεπτο αυτής της ταχύτητας το μετατρέψουμε σε video 60 fps τότε νομίζω έχουμε. 156,3χ1012/(60x86400x365,25) = 82.547,468 χρόνια (αν δεν έχω ξανακάνει λάθος) για να δει κάποιος το video ενός δευτερολέπτου αυτή της λήψης με ταχύτητα 60καρέ το δευτερόλεπτο. Νομίζω ένας άνθρωπος ζει λιγότερο από 100 χρόνια μέχρι τώρα. Πόσο αποθηκευτικό χώρο θέλω για αυτό το δευτερόλεπτο και τι ταχύτητα αναζήτησης για να μπορώ να το επεξεργαστώ και να είναι αξιοποιήσιμο. Όπου 86400=τα δευτερόλεπτα της μίας ημέρας και 365,25=πόσες ημέρες έχει ένα χρόνος περίπου με ακρίβεια Ιουλιανού ημερολογίου. Ενδιαφέρον!
  7. Πότε θα φτιάξουν αυτοκινητόδρομο στο φεγγάρι ; Πότε θα γίνει το πρώτο Landroveristiko τροχαίο στο φεγγάρι ; Πότε θα βάλουν φανάρια στο φεγγάρι ; Σημείωση : Για να γίνουν φανάρια πρέπει πρώτα να γίνει τροχαίο. Εδώ είναι ελλαδιστάν. Αυτά και άλλες μελλοντικές προβλέψεις όταν γίνουν στο Insomnia μείνετε συντονισμένοι. Πότε θα τους στείλετε όλους εκεί πάνω για να μείνουμε ήσυχοι ; Ελπίζω να μην μπορούν να γράψουν στο Insomnia από εκεί γιατί τότε πάμε χαμένοι. ΕΡΩΤΗΣΗ Ο αστροναύτης στη φωτογραφία πληρώνει ΕΝΦΙΑ για την προσωρινή κατοικία του στο φεγγάρι ;
  8. Αυτό το κενό είναι πανάκριβο όταν πρέπει να το φτιάξεις. Προτιμώ να τα φάω στα μπουζούκια. Σημείωση: Τα μπουζούκια είναι πιό διασκεδαστικά από το κενό αέρος μέχρι να γίνεις ο ίδιος μπουζούκι.
  9. Ναι αυτό, ισχύει αλλά αν πάρω τα καινούρια έξυπνα τηλέφωνα δεν θα είμαι μόνο smart man αλλά θα γίνω και poor man. Σημείωση : Αγαπάμε τις εταιρείες όταν μας δίνουν φθηνά τηλέφωνα και όχι όταν μας ξεσβερκώνουνε και μας πουλάνε τους μεντεσέδες που έχουν βάλει στα καινούρια τηλέφωνα χρυσούς. Το ένα έχει notch(σταγονότρυπα κάμερας) το άλλο τσακάει το άλλο ρολάρει και για να τα πάρεις θες μια προίκα και μετα δεν θα έχεις λεφτά για κανά κορίτσι. Σημείωση 2: Ακόμα να φτάσουν τις κάμερες στα gigapixel και την σύνδεση στα petabit.
  10. Δεν έχω smartphone καρδιά μου. Δεν θέλω το τηλέφωνο να είναι smart ή Genius αλλά εγώ. Χρησιμοποιώ Trashy Phone.
  11. “Η εφαρμοιγή έχει σχεδιαστεί με στόχο” Η εφαρμοιγή έχει πάθει μαρμαρυγή άνω δεξιάς κοιλίας. Μέχρι στιγμής μια χαρά δουλεύει. Ελπίζω να μην χρειαστεί να βάλουμε 3-4 διαφορετικές εφαρμογές και να ψάχνουμε να βρούμε ποια είναι η σωστή. Αυτά τα ονόματα που δίνει το Δημόσιο στις υπηρεσίες του είναι να τα τραγουδάει τραυλός. Σημείωση: Το Δημόσιο αργεί να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες αλλά όταν το κάνει μας τον σφυράει κανονικά δηλαδή οικονομικά. Δεν μας Γαμ…νε λεφτά θα πάρουν μόνο οπότε μην ανησυχείτε.
  12. “Η τιμή της μετοχής της Apple έχει υπερτετραπλασιαστεί, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η εταιρία να καταγράφει χρηματιστηριακή αποτίμηση της τάξης των 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.” Ευτυχώς που δεν έχω μετοχές Apple γιατί θα είχα γίνει πλούσιος. Σημείωση : Η τιμή πάντως του μήλου στη λαϊκή είναι σταθερή.
  13. Ωραίο Παγοθραυστικό. Τώρα που λιώσανε οι πάγοι στην Ανταρκτική μπορούμε να πάμε να την αποικίσουμε αφού την κάνουμε γόνιμη χρησιμοποιώντας το πλοίο για μεταφορά λιπασμάτων και καθιστώντας την Ήπειρο μια εύφορη πεδιάδα και ένα βασίλειο απαράμιλλης ομορφιάς. Η διδαχή πολιτισμού στους πιγκουΐνους θα γίνει αφού τους κονσερβοποιήσουμε μιας και αυτοί μολύνουν το περιβάλλον τόσα χρόνια και ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή. Η χρήση της ΑΙ θα βοηθήσει τον άνθρωπο ώστε να τον περιορίσει στην αυτόνομη λειτουργία του (αναπνοή-εκπνοή). Σημείωση: Δεν υπάρχει Επιστημονική Φαντασία που να μπορεί να προβλέψει το μέλλον με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  14. Καλά σήμερα ποιός κλέβει αυτοκίνητο, αφού τα καύσιμα είναι ακριβότερα από αυτό. Σήμερα μόνο δορυφόρους κλέβουν. Σημείωση: Αφού EXTRAεκτοξευθούν.
  • Δημιουργία νέου...