Προς το περιεχόμενο

anax111

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.980
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με anax111

  • Ημερομηνία γέννησης 25/01/1972

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

anax111's Achievements

  1. Εσένα και εμένα κανείς, μας έχουνε h€$μ€ν0υ$. Η Sony όμως έχει από πίσω τους μια στρατιά δικηγόρους και την τεχνογνωσία να τεκμηριώσει την κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων της. Οπότε η είδηση έχει νόημα. Πρόσφατα μιλώντας με έναν καλλιτέχνη που είχε ανησυχίες για τα καλλιτεχνικά έργα που παράγουν οι Τ.Ν. του πρότεινα να μαζευτούν όλοι οι καλλιτέχνες της Ελλάδος και να απαγορέψουν την χρήση των έργων τους για την εκπαίδευση των Τ.Ν. εκτός βέβαια και αν τους αποζημιώσουν για αυτό. Μου είπε ότι ήδη το συζητούνε κάποιοι στον χώρο τους. Στο εξωτερικό το βλέπω να γίνεται πολύ σύντομα. Εδώ δεν ξέρω αν θα προχωρήσει.
  2. anax111

    ViewSonic X11-4K Review

    Δες 3 στον αέρα! Δεν το κρύβει.
  3. Υπάρχουν κάποια βιβλία που άμα δεν τα διαβάσεις δεν μπορείς να κατανοήσεις τα γεγονότα και τις κοινωνίες κάποιων εποχών. Το Μόμπι Ντικ είναι ένα από αυτά. Και μπορεί το σπερματσέτο (ελληνικό αντιδάνειο από τις λέξεις σπέρμα κήτους αν και δεν πρόκειται για σπέρμα φάλαινας) να ήταν το ποιο πολύτιμο από αυτά που έπαιρναν από μια φάλαινα αλλά το λάδι των φαλαινών τροφοδότησε κυριολεκτικά ολόκληρη την 1η βιομηχανική επανάσταση αφού ήταν το λιπαντικό για όλες τις μηχανές που χρησιμοποιούντο εκείνη την εποχή, από τις ατμομηχανές μέχρι τα κάρα και τις πρώτες κλωστικές. Για αυτό και το ανελέητο κυνήγι που κόντεψε να οδηγήσεις τις φάλαινες στην εξαφάνιση. Πόσοι άραγε το γνωρίζουν σήμερα αυτό;
  4. Αγαπητοί 3 στον Αέρα: Πείτε στους διευθυντάδες της Google ότι δεν μας νοιάζει το Gemini στα ελληνικά αλλά να στρώσουν τον κώλο τους να βάλουν σημεία στίξεως στην φωνητική πληκτρολόγηση. Η μισητή Apple το έχει εδώ και 5-6 χρόνια. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Έχει καταντήσει κουραστικό να πρέπει να κάνεις 5 διορθώσεις σε μήνυμα 3 σειρών. Ας αφήσουν τις p@p@rie$ με το Gemini και ας κοιτάξουν να φτιάξουν την φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά που την χρησιμοποιεί καθημερινά χιλιάδες κόσμος. Αν σας δοθεί ευκαιρία θέστε το σε κανέναν υπεύθυνο υπόψιν. Και επειδή ρωτήσατε τι δουλειά κάνω και σας ακούω στο γραφείο 3 η ώρα την νύχτα, όχι δεν είναι κάποιο περίεργο σεξουαλικό φετίχ, κάνω οικονομικό προγραμματισμό στην εταιρία ακινήτων στην οποία είμαι συνέταιρος και την έχω καταβρεί να δουλεύω το βράδυ. Έχει απόλυτη ησυχία, τα τηλέφωνα δεν χτυπάνε και μπορώ να συγκεντρωθώ και να δουλέψω απρόσκοπτα. Το κάνω μία με δύο φορές την εβδομάδα και αφού ολοκληρώσω το σχέδιο εργασιών που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση στην συνέχεια ξεκινάω την διαδικαστική εργασία που δεν απαιτεί σκέψη και τότε βάζω το podcast και σας ακούω. Τίμο ρίχνε "κουλά" να γελάμε. Thanks
  5. Και τώρα να δούμε τι θα κάνει η κοιμισμένη επιτροπή της Ε.Ε. μιας που η Apple από μόνη της επιβεβαιώνει ότι γράφει στα p@p@ri@ της τον κανονισμό GDPR. Υπενθυμίζω ότι βάση του κανονισμού δεδομένα που έχει διαγράψει ο χρήστης πρέπει να αφαιρούνται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της εταιρίας που τα διαφυλάσσει. Μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα ξόδεψαν ένα σωρό λεφτά για να συμμορφωθούν με τον κανονισμό μιας και η διαγραφή δεδομένων από τα backups είναι μεγάλο μανίκι. Να δούμε τώρα τι πρόστιμο θα πέσει. Ή αν θα τα αρπάξει η επιτροπή, ως συνήθως, και θα θαφτεί το θέμα όπως τόσα άλλα. Α ρε κακομοίρα Εύα, μόνο εσύ την πλήρωσες από όλα τα λαμόγια των Βρυξελών.
  6. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΧ!!!
  7. Έχεις καταλάβει ότι από την στιγμή που το κάνουν δεν ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση της επένδυσής τους έτσι;
  8. https://www.naftemporiki.gr/finance/markets/1655097/giati-oi-kinezoi-agorazoyn-mazika-chryso-kai-poylane-amerikanika-omologa/ https://www.ot.gr/2022/08/16/diethni/kina-giati-egkataleipoun-ta-amerikanika-omologa/
  9. Σχετικά καλή πρόταση για συσκευή μεσαίας κατηγορίας μιας και οι επιδόσεις του Tensor G3 το κατατάσσουν εκεί. Πολύ θετικό στοιχείο η φωτεινότητα της οθόνης που σε αυτή την κατηγορία δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη συσκευή με ανάλογη οθόνη. Στις κάμερες όμως φαίνεται να είναι πίσω από τον ανταγωνισμό μιας και υπάρχουν στην αγορά σαφώς καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των 550 €.
  10. Η Κίνα ξεπουλάει τα αμερικανικά ομόλογα και αγοράζει χρυσό. Λίγο μυαλό να έχεις στο κεφάλι σου καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Η Σαουδική Αραβία σήκωσε τον χρυσό της από τις ΗΠΑ και τον έφερε στην χώρα της, το ίδιο και άλλα κράτη. Δυστυχώς τα σημάδια είναι πολύ άσχημα. Λογικά θα περιμένουν στις ΗΠΑ να βγει ο Τράμπας για να το ξεκινήσουν αλλά δεν αποκλείετε οι καταστάσεις να εκβιάσουν τις εξελίξεις. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να το ελέγξουν σε μια αντιπαράθεση τύπου Κούβας γιατί αν ξεφύγει...Θεός να βάλει το χέρι του.
  11. Πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν από τέτοια μαγαζιά χωρίς να ψάξουν πρώτα τα σχόλια για αγορές από το κατάστημα αυτό στο διαδίκτυο και πάνε και πληρώνουνε κατευθείαν με την κάρτα τους σε άγνωστα καταστήματα. Εάν το κατάστημα δεν δέχεται Paypal βρωμάει η δουλειά. Στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό να τσεκάρεις τέτοια καταστήματα. Αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το άθλημα των διαδικτυακών αγορών που τους πιάνουν κορόιδα τα λαμόγια, τόσοι που συντηρούν μια ολόκληρη βιομηχανία απάτης.
  12. Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο έλεγχο είχε στο σενάριο ο Snyder. Εάν είχε πράγματι τον έλεγχο του σεναρίου τότε φταίει αυτός. Εάν όχι τότε άλλος πρέπει να φάει τις φάπες.
  13. Το Symbian ήταν δομημένο για συσκευές χαμηλότερων δυνατοτήτων. Το Tizen δημιουργήθηκε προκειμένου να εκβιάσουν οι κατασκευαστές smartphones την Google η οποία τους ανταπέδωσε τον εκβιασμό με το πρόγραμμα ARA, επιτεύχθηκε συμφωνία με τους μεγάλους κατασκευαστές κάτω από το τραπέζι και το μεν Tizen έμεινε στα σπάργανα το δε ARA πήγε στα σκουπίδια. Το Blackberry και το Windos Phone ήταν OS που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικά αλλά το μεν Blackberry το αυτοκτόνησαν οι ανεγκέφαλοι CEOs το δε Windows Phone ναυάγησε μετά από καταστροφικές επιλογές της μικρομαλακής οι οποίες εάν καθίσεις και τις εξετάσεις βρωμούν συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Η Google εάν δεν το ξέρεις αποζημιώνει με ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο πάνω στο τραπέζι την μικρομαλακή. Έχει δημοσιευτεί πόσα στάζει ο Γούγλης στην μικρομαλακή κάθε χρόνο δήθεν για πατέντες απλά δεν το έχω πρόχειρο τώρα να στο γράψω. Η αγορά μια χαρά χωράει 5 και 10 λειτουργικά εάν οι συνθήκες ανταγωνισμού είναι για όλους δίκαιες αλλά τέτοιο πράγμα στο μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο των ΗΠΑ δεν είναι δυνατόν. Όσον αφορά για τα store αυτό που γράφεις για το μαγαζί και τους πάγκους είναι τελείως λάθος. Και αυτό γιατί το μαγαζί που έστησε η Google και η Apple ήταν άδειο και για να γεμίσει έβαλε τους κράχτες να φέρουν να στήσουν τους πάγκους τους μέσα στο μαγαζί της για να το γεμίσει με εμπορεύματα από άλλους και να μην το φάνε οι αράχνες και το πάρει ο διάολος. Και αφού μαζεύτηκε ο κόσμος για τα εμπορεύματα των άλλων στο μαγαζί της Google και της Apple οι δύο μαγαζάτορες σαν καλοί νταβατζήδες είπαν στους developers ότι τώρα είτε θα πουλάς όσο και όπως θέλω εγώ το εμπόρευμά σου είτε πάρε πόδι. Οπότε φίλε μου τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες. Αφού έκανες το μαγαζί σου παζάρι και έφερες άλλους να στήσουν τους πάγκους τους για να μαζέψεις εσύ κόσμο τότε φιλαράκο μου δεν μπορείς να ελέγξεις όπως γουστάρεις εσύ το παζάρι μια και ο κόσμος δεν έρχετε μόνο για τα εμπορεύματά σου αλλά και για τα εμπορεύματα των άλλων. Οπότε μάγκα μου πρέπει να 'ρθει η αγορανομία να βάλει τάξη και να δουλέψει το μαγαζί σου σαν παζάρι και όχι σαν μαγαζί αφού εσύ από μόνος σου το έκανες έτσι. Και από την στιγμή που το έκανες παζάρι δεν μπορείς να έχεις δικαιώματα μαγαζάτορα. Από εκεί και πέρα σαφώς και πρέπει να δίνει ένα ποσοστό ο οποιοσδήποτε developer στο store του OS που τον φιλοξενεί αλλά αυτό πρέπει να είναι μικρό και ανάλογο με την σχετική διεθνή νομοθεσία, όχι αυθαίρετο επειδή έτσι γουστάρει η Google ή η Apple. Έχει γίνει η χειρότερη μηχανή αναζήτησης με διαφορά ειδικά στις ειδήσεις. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο. Δυστυχώς η Google που κάποτε ήταν συνώνυμο της ελευθερίας του διαδικτύου έχει πλέον καταντήσει η μεγαλύτερη μηχανή λογοκρισίας εκτός Κίνας.
  14. 300 είναι λίγα. 300.000 θα έπρεπε να είναι. Εάν δεν το έχεις καταλάβει ο πλουραλισμός είναι υπέρ του καταναλωτή και βασικός δείκτης για την ύπαρξη υγιούς ανταγωνιστικότητας στην αγορά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 2 επιλογές όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα mobile συσκευών και δύο εταιρείες που συμπεριφέρονται σαν "νταβατζήδες" στους developers όλου του κόσμου και όπως αποδεικνύεται και από την στάση της Google στην παραπάνω είδηση έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία κάτω από το τραπέζι προκειμένου να κρατήσουν το μονοπώλιο του αρμέγματος των καταναλωτών και των developers όλου του κόσμου. Θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 5 παίκτες στην συγκεκριμένη αγορά προκειμένου να έχουμε στοιχειώδη ανταγωνισμό. Μακάρι να πάρουν τα σώβρακα της Google η οποία έχει πλέον φτάσει το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε βαθμό σχεδόν φασιστικής προπαγάνδας αποκλείοντας εκατομμύρια ιστότοπους επειδή δεν είναι πολιτικά ορθοί ΚΑΤΑ ΤΗΝ GOOGLE! Προσέξτε το αυτό: όχι κατά το δημοκρατικό σύνταγμα των ΗΠΑ που εγγυάται την ελευθερία του λόγου και την πρόσβαση στην ελεύθερη πληροφόρηση αλλά κατά την γνώμη της GOOGLE! Δυστυχώς για εμάς τους καταναλωτές δεν βλέπω να έχει ελπίδες η EPIC γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι Ευρώπη να βρίσκει ο κάθε κακομοίρης το δίκιο του, εκεί ή θα πουλήσεις στον μεγάλο με τους όρους του ή θα εξαφανιστείς από την αγορά.
  15. Υπέροχο νέο! Μακάρι να πετύχει! Έχω χάσει αγαπητό φίλο από αυτό το άτιμο γλοιβλάστωμα, 40 χρονών άνθρωπο υγιέστατο τον διέλυσε μέσα σε ένα χρόνο. Μακάρι να πετύχει και να γίνει η θεραπεία προσβάσιμη σε όλους.
  • Δημιουργία νέου...