Εκτός από τα νέα iPhone 15, iPhone 15 Pro Series και Watch S9 Series, η Apple παρουσίασε το τελευταίο της high-end smartwatch, το Apple Watch Ultra 2.

Εκκινώντας την ετήσια αναβάθμιση του πιο προηγμένου της smartwatch, ο σχεδιασμός του Ultra 2 δεν φέρνει αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τις πιο ουσιαστικές βελτιώσεις να είναι εσωτερικές.

Το Ultra 2, όπως και το Watch Series 9 που ανακοινώθηκε πριν λίγο, θα στηρίζεται στο S9 SiP της Apple, διαθέτοντας 5,6 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και το neural engine τεσσάρων πυρήνων. Και εδώ συναντάμε τη δεύτερη γενιά του Ultra Wideband τσιπ, για πιο ακριβή εντοπισμό θέσης ακόμα και σε απόσταση εκατοστών. 

Η οθόνη του Apple Watch Ultra 2 είναι σημαντικά καλύτερη από την πρώτη γενιά, με φωτεινότητα 3.000 nits για πολύ εύκολη ανάγνωση του περιεχομένου της σε εξωτερικό χώρο ακόμα και με έντονη ηλιοφάνεια όπως στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Apple, πρόκειται για την πιο φωτεινή οθόνη που έχει δει ποτέ σε οποιοδήποτε Apple Watch. Στο κρίσιμο θέμα της αυτονομίας, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να αναμένουν έως και 72 ώρες αυτονομία όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και στις 36 ώρες με κανονική χρήση. Το νέο ρολόι είναι ακόμα πιο οικολογικό από το προηγούμενο, αφού η κάσα του είναι πλέον κατασκευασμένη από 95% ανακυκλωμένο τιτάνιο.

image.png.1c89c6f6fca1195edfd987786b2ff720.png

Ενώ το hardware του Ultra 2 έχει αναβαθμιστεί, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές για τους χρήστες του Apple Watch φέτος θα γίνουν πραγματικότητα με το watchOS 10. Το νέο λειτουργικό σύστημα για τα ρολόγια της εταιρείας, φέρνει widgets, επανασχεδιασμένα εικονίδια εφαρμογών και νέες λειτουργίες χαρτογράφησης και ποδηλασίας. Υπάρχει ακόμα μια νέα πρόσοψη ρολογιού με την ονομασία Modular Ultra η οποία εκμεταλλεύεται τη μεγάλη οθόνη, χρησιμοποιώντας το εξωτερικό άκρο για την παρουσίαση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως δευτερόλεπτα, υψόμετρο ή βάθος. Προσφέρει τις περισσότερες επιπλοκές από κάθε άλλη ψηφιακή όψη ρολογιού της Apple για να μπορεί να προσαρμοστεί για αθλήματα, υπαίθριες περιπέτειες και δραστηριότητες στον ωκεανό και την πισίνα.

Ακόμα, η νέα χειρονομία (gesture) διπλού πατήματος που είδαμε και στο Watch S9, θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν και να τερματίζουν τηλεφωνικές κλήσεις πιο εύκολα αλλά και να πλοηγούνται στα μενού του ρολογιού χωρίς να ακουμπάνε την οθόνη ή το digital crown.

Apple-Watch-Ultra-2-double-tap-gesture-230912.jpg.9b6c483fa56466b15b45aa479f606bfb.jpg

Με τη νέα χειρονομία (gesture) διπλού πατήματος, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν το Apple Watch Ultra 2 χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και χωρίς να αγγίζουν την οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού στο οποίο φοράνε το ρολόι μαζί δύο φορές, για να εκτελέσουν γρήγορα και εύκολα πολλές από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες όπως την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας τηλεφωνικής κλήσεις. Το διπλό πάτημα ανοίγει επίσης το Smart Stack από την πρόσοψη του ρολογιού και με ένα ακόμη διπλό πάτημα, γίνεται μεταφορά των widgets στο stack.

Το Apple Watch Ultra 2 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από σήμερα στην τιμή των 799 δολαρίων και η αποστολή του θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται και στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες του Insomnia, το Apple Watch Ultra θα κοστίζει 909€, μια τιμή σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο το οποίο κόστιζε 1039€.

  • Like 3