Ένα από τα αγαπημένα «μικρά» smartphones της αγοράς, αποκτά καινούριο μέλος, με την ASUS να ανακοινώνει το Zenfone 10.

Διατηρώντας τη συνταγή των προηγούμενων μοντέλων, το Zenfone 10 διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, σε διαστάσεις που το κάνουν άνετο στο χειρισμό και τη μεταφορά. Άλλωστε έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε ένα smartphone ναυαρχίδα με οθόνη 5,9”, η οποία στην περίπτωση του νέου Zenfone στηρίζεται φυσικά στην AMOLED τεχνολογία και διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και 1100nits μέγιστη φωτεινότητα. 

Η εμφάνιση του Zenfone 10 είναι αρκετά κοντά μ’αυτή του προκατόχου του με την όμορφη επίστρωση στο πίσω μέρος που το κάνει άνετο στο κράτημα ενώ υποστηρίζει και φέτος το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε και το διπλό σύστημα καμερών όπου ο υβριδικός σταθεροποιητής Gimbal 6-Axis Hybrid Stabilizer 2.0 δεύτερης γενιάς στον αισθητήρα των 50MP (f/1.9) διατηρεί τα βίντεο χωρίς κουνήματα, ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες. Το καινοτόμο gimbal OIS, εξέλιξη της περσινής προσπάθειας που μας είχε εντυπωσιάσει, παρακολουθεί κάθε κίνηση του Zenfone 10, προς κάθε κατεύθυνση, και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσει ολόκληρη τη μονάδα της κάμερας σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να αντισταθμίσει μετατοπίσεις έως και +/- 3 °, ώστε να συμβάλλει στην εξομάλυνση ακόμη και της πιο έντονης δράσης, χωρίς οπτική παραμόρφωση ή ghosting Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ταχείας αυτόματης εστίασης -η οποία εστιάζει γρήγορα και αντιδρά ομαλά στις αλλαγές- και τους αλγορίθμους EIS , το Zenfone 10 προσφέρει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα και στον τομέα της εγγραφής βίντεο. 

Για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, η ASUS προσθέτει και το Adaptive EIS το οποίο χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο γυροσκόπιο για την ανίχνευση της κίνησης, επιτρέποντας δυναμικές προσαρμογές στο μέγεθος του οπτικού πεδίου, ώστε τα βίντεο να παραμένουν πάντα σταθερά. Επιπλέον η τεχνολογία OZO Audio δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν την εξάλειψη του θορύβου του ανέμου για “κρυστάλλινες εγγραφές σε εξωτερικούς χώρους ή τη λήψη καθηλωτικού, υψηλής πιστότητας χωρικού ήχου 3D Surround”.

Ο κεντρικός αισθητήρας των 50MP συνοδεύεται από έναν δεύτερο στα 13MP για υπερευρυγώνιες φωτογραφίες με διάφραγμα f/2.2 και fixed AF. Καλύτερη είναι η selfie κάμερα, στα 32MP με υποστήριξη μεγάλων pixel 1,4 μm, προσφέροντας στην κάμερα εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 

Κάθε Zenfone μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει με τον πιο πρόσφατο κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm και σίγουρα το φετινό μοντέλο δεν διαφέρει. Στο εσωτερικό του Zenfone 10, βρίσκουμε το Snapdragon 8 Gen 2 SoC κάτι που το καθιστά ένα από τα πιο ισχυρά android smartphones της αγοράς, ικανό να σταθεί απέναντι σε άλλες κορυφαίες ναυαρχίδες της χρονιάς, όπως η σειρά Galaxy S23, το OnePlus 11 και το Motorola Edge Plus (2023).

Σε συνδυασμό με αυτόν τον επεξεργαστή, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 8GB ή 16GB μνήμης RAM ενώ η ASUS αναφέρει ότι στις δοκιμές της διαπίστωσε ότι το Zenfone 10 είναι ένα “θηρίο όσον αφορά την επεξεργασία, με το μικρό μέγεθος της συσκευής να μην αποτελεί εμπόδιο στη διαχείριση της θερμότητας” συμβουλεύοντας ωστόσο τους power gamers να δουν μια πιο σχετική επιλογή, το ROG Phone 7.

Παρά το μέγεθος, η ASUS ενσωματώνει μπαταρία 4,300mAh με υποστήριξη αυτή τη φορά και της ασύρματης φόρτισης στα 15W ενώ η ενσύρματη φόρτιση έχει διπλάσια ταχύτητα. 

Η τιμή του Zenfone 10 στην Ευρώπη έχει οριστεί στα €799 για το μοντέλο με τα 8GB RAM και 128GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Παράλληλα η ASUS θα διαθέσει και μοντέλο με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο με τιμή €849 ενώ το μοντέλο με 16GB RAM/512GB θα κοστίζει €929. H κυκλοφορία του αναμένεται προς τα τέλη Ιουλίου.
 

  • Like 3