Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία -κινεζικών συμφερόντων πλέον- ανακοίνωσε πως θα κατασκευάζει και θα εμπορεύεται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030, ακολουθώντας μια παρόμοια τακτική μ' αυτή της Jaguar.

Η Volvo Cars αναφέρει πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα περιλαμβάνει και μεγάλο όγκο πωλήσεων μέσω διαδικτύου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Håkan Samuelsson, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης την περασμένη Τρίτη:

Το κλειδί για τη βιωσιμότητα είναι η ηλεκτροκίνηση. Μαζί με επενδύσεις στις υποδομές φόρτισης, είναι ο σωστός τρόπος για να ακολουθήσουμε την πορεία που έχουμε επιλέξει για τη Volvo.

Η ανακοίνωση συνδέθηκε με την κυκλοφορία του C40 Recharge, ένα crossover ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα CMA της εταιρίας. Καθώς το C40 είναι το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της σειράς Recharge, είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε από την αρχή ως όχημα μόνο με μπαταρία. Όλα τα οχήματα της Volvo με πλήρως ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες στεγάζονται κάτω από την επωνυμία Recharge. Όπως και το XC40 Recharge, έτσι και το C40 θα διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας βασισμένο στο Android της Google ενώ θα έχει δυνατότητα ενημερώσεων OTA (over-the-air).

volvo-mono-ilektrika-oximata-apo-to-2030-2.jpg.110d48a65eb5362db3aeba49d9126db4.jpg

Ο επικεφαλής Ανάπτυξης και Έρευνας Τεχνολογίας, Henrik Green, ανέφερε:

Είναι το πρώτο του είδους του αλλά και ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Το C40 θα έχει δύο κινητήρες, μία μπαταρία 78 kWh και εκτιμώμενο εύρος 420 χιλιομέτρων, το οποίο η εταιρία αναφέρει ότι θα βελτιωθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Το C40 θα μπει σε παραγωγή αυτό το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται παράλληλα με το XC40 Recharge στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Η Volvo, η οποία ανήκει στην κινέζικη Geely Holdings, στοχεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα υβριδικά. Μέχρι το 2030, η εταιρία αναφέρει πως κάθε αυτοκίνητο που θα εμπορεύεται θα πρέπει να είναι πλήρως ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τον CEO, η εταιρία βρίσκεται στον σωστό δρόμο αναφορικά με τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση αφού αναφέρει πως ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλήθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη ήταν είτε μοντέλο Recharge είτε υβριδικό.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1