Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελα ρε Τουφ, μη θυμώνεις, πλακίτσα ήταν. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φαγητό μαγειρεμένο έτσι, και δεν είμαι από τους τύπους που απορρίπτουν και κοροϊδεύουν κάτι χωρίς να το γνωρίσουν καλά.

 

Αλλά το "29 ώρες το κατσικάκι στους 68 βαθμούς" σηκώνει λίγο πλακίτσα από τον κοινό θνητό, δεν νομίζεις; :-)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και μια που την ωριμαζουν και ειναι σαν chorizo.

Α ναι και chorizo δοκίμασα. Ξενέρωσα βέβαια όταν κατέβασαν το πιάτο και είδα ένα πιατάκι ίδιο με αυτό που βάζουν τα ξηροκάρπια μέσα (ίδιο όμως, καμία υπερβολή) αλλά από γεύση πάρα πολύ καλό.

 

Μου είπαν ότι αυτό το παίρνεις από delicatessen μόνο ή θα το βρω και σε κανα ταπεινό Tesco / Marks & Spencer?

Δημοσ.

Γινεται και σε 8 ρε συ, πειραματισμους κανω τωρα.

Τελευταια φορα που εκανα πανσετα για φιλους κατω, ηταν για 9 ωρες στον φουρνο και ελιωνε στο στομα. Μερικα πραγματα θελουν τον χρονο τους. Αλλα κομματια θελουν λεπτα αλλα θελουν ωρες γιατι δεν κανουν την ιδια δουλεια στο ζωο. Οπως και θελουν αλλο χρονο αναλογως τον τροπο μαγειρεματος. Το αργα και χαμηλα στο θεμα ψησιματος το κανουμε στα (καποτε πολυ φτηνα) κομματια που κανουν πολυ δουλεια για να γινουν λουκουμια.

Πχ για το sous vide, αναλογως το ποσο χοντρη ειναι η φετα κρεατος που εχεις και τι βαθμο παστεριωσης θες, εχει αλλο χρονο μαγειρεματος.

Παρε το coq au vin που ακουγεται η γαματη γκλαμουρατη συνταγη στους πιο πολλους. Καποτε ηταν κοκορας, και ηταν ο γερος κοκορας που δεν εκανε πλεον την δουλεια του, οχι τα κοκορια που τα εχουν για φαγητο τωρα (τωρα τους κοβουν τ'απαυτα για να γινει πιο καλο το κρεας τους). Βαζανε τον κοκορα σε ενα τσουκαλι, οτι λαχανικα ειχανε, το πιο φτηνο κρασι και μερικα κομματια παστο χοιρινο (μπεικο) στην φωτια το πρωι, δουλευανε μεχρι το βραδυ στα χωραφια, και το φαγητο στο τελος ηταν πιο καλο απο οτιδηποτε λογω του τροπου μαγειρεματος (συνδετικος ιστος + χρονος+ χαμηλη φωτια = κολλαγονο= γλυφεις το πιατο)

Το στηθος του αρνιου ειναι κατι σαν και αυτο, σκληρο αν μαγειρευτει γρηγορα, λουκουμι οταν το κανεις στον φουρνο. Εγω το παιρνα και πιο παλια, το εβαζα κανα 2ωρο στον φουρνο και στο τελος το εβαζα σε πολυ δυνατο για να γινει τραγανη η πετσα.

 

Α ναι και chorizo δοκίμασα. Ξενέρωσα βέβαια όταν κατέβασαν το πιάτο και είδα ένα πιατάκι ίδιο με αυτό που βάζουν τα ξηροκάρπια μέσα (ίδιο όμως, καμία υπερβολή) αλλά από γεύση πάρα πολύ καλό.

 

Μου είπαν ότι αυτό το παίρνεις από delicatessen μόνο ή θα το βρω και σε κανα ταπεινό Tesco / Marks & Spencer?

Εχουν και τα super market, αναλογως για τι το θες (μαγειρεμα ή να το φας ωμο) Εμας το μικρο m&s της γειτονιας εχει και απο τα 2. Οσο για το πιατο που στο εφεραν, ειμαι σιγουρος οτι ηταν το κλασσικο πηλινο καφε πιατο? Σαν κεσες απο γιαουρτι αλλα σε πιο μικρο.

Αν παρεις παντως για μαγειρεμα, http://www.spanishfoodworld.co.uk/cookbook/spanish-tapas-recipes/chorizo-cider παρε και ψωμι γιατι θα χρειαστει στο τελος απο την παπαρα!

Δημοσ.

Ελα ρε Τουφ, μη θυμώνεις, πλακίτσα ήταν. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φαγητό μαγειρεμένο έτσι, και δεν είμαι από τους τύπους που απορρίπτουν και κοροϊδεύουν κάτι χωρίς να το γνωρίσουν καλά.

 

Αλλά το "29 ώρες το κατσικάκι στους 68 βαθμούς" σηκώνει λίγο πλακίτσα από τον κοινό θνητό, δεν νομίζεις; :-)

Πρωτα απο ολα, ολοι κοινοι θνητοι ειμαστε εδω. Δεν νομιζω να εχουμε τρον Μαμαλακη αναμεσα μας.. δευτερον το μαγειρεμα για πολλες ωρες ειναι πλεον στην μοδα. Εχει πολλες τετοιες συνταγες στο ιντερνετ και πλεον υπαρχει τετοια ταση..

Εννοειται οτι ειναι γκουρμεδια. Εκτοε απο το οτι καις τον φουρνο 10 ωρες καο θα ηδη μας κυνηγαει η δεη με τα δικανα. Αν εχεις οικογενεια τι θα ους πεις; περιμενετε κανα 10ωρο να γινει το φαι; :devil: :devil: πρωτα θα σε σκοτωσουν. Μετα θα γινει το φαι.

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα, ολοι κοινοι θνητοι ειμαστε εδω. Δεν νομιζω να εχουμε τρον Μαμαλακη αναμεσα μας.. δευτερον το μαγειρεμα για πολλες ωρες ειναι πλεον στην μοδα. Εχει πολλες τετοιες συνταγες στο ιντερνετ και πλεον υπαρχει τετοια ταση..

Εννοειται οτι ειναι γκουρμεδια. Εκτοε απο το οτι καις τον φουρνο 10 ωρες καο θα ηδη μας κυνηγαει η δεη με τα δικανα. Αν εχεις οικογενεια τι θα ους πεις; περιμενετε κανα 10ωρο να γινει το φαι; :devil: :devil: πρωτα θα σε σκοτωσουν. Μετα θα γινει το φαι.

 

αρχισαμε παλι...

Δημοσ.

αρχισαμε παλι...

Ενταξει, αντιλαμβανομαι οτι κατι τετοια εντυπωσιακα καλυπτπυν ουσιαστικα την ασχετιλα.. αλλα μηπως καταντα λιγο βαρετο;

Δημοσ.

Κοιτα να δεις που θα τιμωρειτε και η προνοητικοτητα σε λιγο καιρο.

 

Εμενα με ενοχλουν οι ασχετοι που το παιζουν σχετικοι. Τιποτα αλλο. Ειδικα οταν παλιοτερα ειχαν παρει σβαρνα το φορουμ και ελεγαν την αποψη τους για διαφορα πχ ιστορικα και ηταν και εκει αχρηστοι και ασχετοι..

Δημοσ.

Ενταξει, αντιλαμβανομαι οτι κατι τετοια εντυπωσιακα καλυπτπυν ουσιαστικα την ασχετιλα.. αλλα μηπως καταντα λιγο βαρετο;

 

η απλα ξερουμε να κοβουμε και κανα κρεμμυδι και ειπαμε να ψαξουμε και κατι πιο δυσκολο.

Δημοσ.

η απλα ξερουμε να κοβουμε και κανα κρεμμυδι και ειπαμε να ψαξουμε και κατι πιο δυσκολο.

Το να βαλεις το φαι να ψηθει 10 ωρες δεν ειναι κατι δυσκολο. Δυσκολο ειναι μην ξεχαστεις και βγεις απο το σπιτι,,

Δημοσ.

Σαγια πως ζεις με τον εαυτο σου αν σε νευριαζουν οι ασχετοι που το παιζουν ειδικοι?

Εγω δεν το επαιξα ποτε τεραστιος μαγειρας ρε συ τουφα. Απλα μου αρεσει να διαβαζω σαιτ μαγειρικης. Αν και μιλουσα γενικα. Για κανεναν ειδικα.. :rolleyes:

Δημοσ.

εγω το ειπα επειδη εχεις πει μερικα πραγματα εδω μεσα, σε διορθωνουν, και εσυ συνεχιζεις να λες τα δικα σου.

Δημοσ.

εγω το ειπα επειδη εχεις πει μερικα πραγματα εδω μεσα, σε διορθωνουν, και εσυ συνεχιζεις να λες τα δικα σου.

Α, αυτο; Εχω εγραφη σε σαιτ μαγειρικης, απο αυτα που καθε μερα σου στελνουν την συνταγη της ημερας. Ε τον τελευταιο μηνα μου ερχονται συνταγες που ειναι για αργο ψησιμο. Για αυτο το ηξερα οτι εχει πολλες τετοιες συνταγες και προφανως ειναι μοδα. Αλλα ρε παιδι μου αβολο..

Δημοσ.

Καθολου μοδα και καθολου αβολο.

Σκεψου τωρα μια συνταγη που θελει 10 ωρες... Να βαλεις το φαγητο στον φουρνο ενα βραδυ πριν ? Υπαρχει λογος που λενε τα sites για αργο ψησιμο, αλλα στην μαλακια του μεταφραστη της ξενης συνταγης, δεν σου εβαλε το τι κομματι κρεας θα βαλεις. Αλλο το φιλετο, αλλο το στηθος, αλλο η ωμοπλατη, αλλο ο λαιμος, αλλο η "μπριζολα".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...