Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθολου μοδα και καθολου αβολο.

Σκεψου τωρα μια συνταγη που θελει 10 ωρες... Να βαλεις το φαγητο στον φουρνο ενα βραδυ πριν ? Υπαρχει λογος που λενε τα sites για αργο ψησιμο, αλλα στην μαλακια του μεταφραστη της ξενης συνταγης, δεν σου εβαλε το τι κομματι κρεας θα βαλεις. Αλλο το φιλετο, αλλο το στηθος, αλλο η ωμοπλατη, αλλο ο λαιμος, αλλο η "μπριζολα".

Μου λεει ρε συ τι κομματι να βαλω απλα δεν θελω να την κανω αρα τι με νοιαζει; ^_^ Ε για να μκου ερχονται ολο τετοιες νυνταγες καναν μηνα τωρα αρα ειναι καποια μοδα, ταση που υπαρχει..οκ τι να πω αν σου αρεσει τοσο;

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Από σούπες πως πάτε βρε παίδες εγώ τώρα και με το κρύο του δίνω να καταλάβει πριν το κύριο γεύμα με τις χορτόσουπες. :D

 

http://www.google.nl/search?q=groentesoep&hl=nl&client=firefox-a&hs=SiI&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jeg3T8qxE4TT-gal8KyAAg&ved=0CGkQsAQ&biw=1024&bih=687

Δημοσ.

Αυτό το μήνα είχα βάλει στην άκρη 400 ευρώ για να αγοράσω το sous vide. Όμως άλλες γήινες ανάγκες, σαρκικής φύσεως υπερίσχυσαν χωρίς καθόλου βία, επί της αδύναμης θέλησής μου και τα λεφτά έγιναν καπνός.

 

Μερικά από αυτά πήγαν στη σπονδή. Τα δυσάρεστα είναι πως ίσως ο καλύτερος chef της Ελλάδας, ο Arnaud Bignon φεύγει, μας αφήνει για το Λονδίνο (The Greenhouse) και αφήνει ορφανή μια πόλη που σήμερα ξανά ημι καταστράφηκε από τους κάφρους. Αυτό είναι, φεύγουν οι καλοί και μένουν οι προβληματικοί.

 

Με τους φίλους μου ζητήσαμε να τον δούμε, πολύ ευχάριστος και σεμνός άνθρωπος. Αν πάω στο Λονδίνο, θα πάω και θα ζητήσω πάλι να τον δω. Είναι, τουλάχιστο για εμένα, από τους ανθρώπους που συμπάθησα άμεσα, με ένα μόνο χαμόγελο, πριν τη χειραψία.

 

Η σπονδή θα φέρει τον τριάστερο (michelin) Michel del Burgo. Ήταν στο ατελιέ του Robuchon αλλά επειδή ο Robuchon επιμελείται το μενού, δε ξέρω αν τα τρία αστέρια οφείλονται αποκλειστικά σε αυτόν και όχι στον Robuchon.

 

Αντίο Arnaud, καλώς ήρθες Michel, εύχομαι τα καλύτερα και στους δυο.

 

Παρεμπιπτόντως, η σούπα από Jerusalem artichoke ήταν όνειρο, απίθανο, από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή είχα θολώσει και δε σκεφτόμουν, αλλά νομίζω, μετά από εξέταση μνήμης, πως είχε και foie gras μέσα.

 

Εγώ δεν μαγείρεψα τίποτα χθες, αλλά ένα ευχαριστώ στον Τούφα και όλους όσους σπαμάρανε το sous vide στο thread, γιατί από περιέργεια παρήγγειλα ένα τέτοιο πιάτο χθες (pork με black pudding) και 'γλειφα τα δάχτυλα μου.

Ε να, έτσι μένουν στην αφάνεια οι άξιοι άνθρωποι. Εγώ κύριε ήμουν ο πρώτος που ανέφερε εδώ μέσα το sous vide, αξίζω μια μικρή αναγνώριση λοιπόν.

 

Άχ άτιμη ζωή.

Δημοσ.

Ε να, έτσι μένουν στην αφάνεια οι άξιοι άνθρωποι. Εγώ κύριε ήμουν ο πρώτος που ανέφερε εδώ μέσα το sous vide, αξίζω μια μικρή αναγνώριση λοιπόν.

Να 'σαι καλά κι εσύ λοιπόν και να τα λέτε αυτά τα ωραία να τα τρώμε κι εμείς που και που. Γιατί για να τα μαγειρέψουμε..

Δημοσ.

Να 'σαι καλά κι εσύ λοιπόν και να τα λέτε αυτά τα ωραία να τα τρώμε κι εμείς που και που. Γιατί για να τα μαγειρέψουμε..

Καλά δεν είναι τόσο τραγικό να αγοράσεις ένα sous vide μηχάνημα. Δηλαδή θα έλεγα, διορθώνοντας με, πως δεν είναι καθόλου τραγικό. Ίσα ίσα, είναι εξαιρετική επιλογή και θα σου δώσει στιγμές γεύσεις που μέχρι τώρα δεν είχες.

 

Τα λεφτά είναι φυσικά σημασίας, αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.

Δημοσ.

Το sous vide κοστίζει όσο ένας μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα.

 

Αλλά και πάλι ακριβό είναι αν αναλογιστεί ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζει κάποιος ένα κανονικό φούρνο (ακριβή μάρκα μάλιστα).

Δημοσ.

Το sous vide κοστίζει όσο ένας μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα.

 

Αλλά και πάλι ακριβό είναι αν αναλογιστεί ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζει κάποιος ένα κανονικό φούρνο (ακριβή μάρκα μάλιστα).

Έγραψα: "αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.". Άρα συμφωνώ πως είναι ακριβό για κάποιον που ζει με τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα (αλλά και με τον κατώτερο μισθό στην Αμερική να ζει, πάλι ακριβό είναι).

 

Συμφωνώ πως είναι γενικά ακριβό σαν συσκευή, αλλά οι μεγάλες τιμές συγκριτικά με τον φούρνο δικαιολογούνται αν σκεφτείς πως οι φούρνοι παράγονται ανά δεκάδες χιλιάδες ενώ τα sous vide ανά εκατοντάδες. Οι μικρές παραγωγές έχουν πάντα μεγαλύτερα κόστη.

 

Εγώ αν είχα δίλημμα φούρνο ή sous vide, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα sous vide. Πριν πεταχτεί κανένας έξυπνος, μπορείς να αγοράσεις μόνο τα μάτια γκαζιού με 25 ευρώ.

Δημοσ.

Έγραψα: "αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.". Άρα συμφωνώ πως είναι ακριβό για κάποιον που ζει με τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα (αλλά και με τον κατώτερο μισθό στην Αμερική να ζει, πάλι ακριβό είναι).

 

Συμφωνώ πως είναι γενικά ακριβό σαν συσκευή, αλλά οι μεγάλες τιμές συγκριτικά με τον φούρνο δικαιολογούνται αν σκεφτείς πως οι φούρνοι παράγονται ανά δεκάδες χιλιάδες ενώ τα sous vide ανά εκατοντάδες. Οι μικρές παραγωγές έχουν πάντα μεγαλύτερα κόστη.

 

Εγώ αν είχα δίλημμα φούρνο ή sous vide, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα sous vide. Πριν πεταχτεί κανένας έξυπνος, μπορείς να αγοράσεις μόνο τα μάτια γκαζιού με 25 ευρώ.

 

το sous vide δεν ψηνει κεικ! :ph34r:

Δημοσ.

το sous vide δεν ψηνει κεικ! :ph34r:

Ναι, γιαυτό μίλησα για μένα, εγώ δε ψήνω κείκ και γενικά δεν είμαι φαν των γλυκών.

Θα έχω ένα θέμα με τα σφολιατοειδή αλλά το θυσιάζω για τις μαγικές στιγμές του sous vide.

 

Είπαμε, στο δίλημμα επιλέγεις το λιγότερο χειρότερο.

Εκτός αν είστε της άποψης του Φίοντορ που είχε γράψει πως "από τα δυο κακά, ο άνθρωπος θα επιλέξει το χειρότερο".

Δημοσ.

Ναι, γιαυτό μίλησα για μένα, εγώ δε ψήνω κείκ και γενικά δεν είμαι φαν των γλυκών.

Θα έχω ένα θέμα με τα σφολιατοειδή αλλά το θυσιάζω για τις μαγικές στιγμές του sous vide.

 

Είπαμε, στο δίλημμα επιλέγεις το λιγότερο χειρότερο.

Εκτός αν είστε της άποψης του Φίοντορ που είχε γράψει πως "από τα δυο κακά, ο άνθρωπος θα επιλέξει το χειρότερο".

 

θελω να ταξω την ζωη μου στο baking :-D μπισκοτα, κεικ, brownies, πιτες, κρουασαν... :wub: :wub:

Δημοσ.

To χουμε γ@μήσει και έχει ψοφήσει 10 φορές με αυτό το sous vide ρε παιδιά....

Έλα ρε συ, κοίτα, είναι μέθοδος μαγειρικής. Είναι σαν να λέμε τηγάνισμα, βράσιμο, ψήσιμο. Που είναι το πρόβλημα με αυτά; Πουθενά, άρα γιατί είναι πρόβλημα το sous vide;

Δημοσ.

Δεν είπα οτι δεν είναι μέθοδος μαγειρικής. Οτι το έχουμε ξεσκίσει έχω πει και απο την στιγμή που σε ολόκληρο το forum μόνο ο Toufas έχει τέτοιο μηχάνημα το μόνο που γίνεται είναι μια τρύπα καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να μαγειρέψει. Πήραμε αρκετές πληροφορίες και όπως ο φίλος που έγραψε πιο πριν, αν μας δοθεί η ευκαιρία ποτέ θα δοκιμάσουμε φαγητό μαγειρεμένο σε sous vide.

 

Ας επιστρέψουμε σε κανα φαγητάκι κανονικό που θα μπορούν να το κάνουν περισσότεροι.

Δημοσ.

Δεν είπα οτι δεν είναι μέθοδος μαγειρικής. Οτι το έχουμε ξεσκίσει έχω πει και απο την στιγμή που σε ολόκληρο το forum μόνο ο Toufas έχει τέτοιο μηχάνημα το μόνο που γίνεται είναι μια τρύπα καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να μαγειρέψει. Πήραμε αρκετές πληροφορίες και όπως ο φίλος που έγραψε πιο πριν, αν μας δοθεί η ευκαιρία ποτέ θα δοκιμάσουμε φαγητό μαγειρεμένο σε sous vide.

 

Ας επιστρέψουμε σε κανα φαγητάκι κανονικό που θα μπορούν να το κάνουν περισσότεροι.

Γιατί το λες αυτό; Όταν ήθελες να κάνεις τις τηγανιτές πατάτες, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και ο Τούφας και εγώ.

Το να μιλάμε για sous vide δε κλέβει χώρο από άλλα πράγματα.

 

Λοιπόν, είχα μια σκέψη τώρα. Το είχα σκεφτεί και παλιότερα αλλά τώρα αναβίωσε.

 

Μέχρι πριν λίγο καιρό, ήθελα να φτιάξω ένα sous vide μόνος μου. Εγκατέλειψα την ιδέα επειδή δε μπορώ να βρω μερικά πράγματα.

 

Αν φτιάξω ένα sous vide με κόστος κάπου στα 120-150 ευρώ, ψήνεται κανένας από εδώ να το αγοράσει;

Φυσικά η τιμή θα είναι χαμηλή αλλά θέλω να μου κάνετε διαφήμιση.

 

Και επειδή θα είναι custom made, θα μπορώ να το εμπλουτίζω συχνά, δηλαδή σκέφτομαι να κάνω κάτι που δε το έχουν άλλες commercial συσκευές που έχω δει, αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία.

 

Λοιπόν; Ψήνεστε;

Ή μάλλον, sous vidιάζεστε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...