Προς το περιεχόμενο

Τουρκικός ρατσισμός - υπερβολή ή πραγματικότητα

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@geovard Στη πραγματικότητα όλοι έλληνες από σπόντα γενηθήκαμε. Εκτός και αν πιστεύεις πως τα πνεύματα των αρχαίων ελλήνων μετενσαρκόνονται μέσα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι αυτό που έγραψα, πάντως ο lucifer το εξήγησε. Το θέμα δεν είναι γιατί μείναν στην ιστορία οι πρόγονοί μας (όσο πρόγονοι μπορούν να θεωρηθούν μετά από τόσα χρόνια τέλος πάντων), το θέμα είναι αν εσύ πατάς τα χνάρια τους (όχι αν πατάς στις πέτρες που αφήσανε αλλά αν ακολουθείς το ίδιο μονοπάτι). Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν πιστεύεις ότι μπορείς, τότε τουλάχιστον σταμάτα να τους αναφέρεις σαν επιχείρημα για το ποιός είσαι εσύ σήμερα.

@valantis Αυτός ο αληθινός μάγκας παραλίγο να δημιουργήσει θερμό επισόδιο. Έχεις υπ'όψη σου πόσες ζωές θα χανόντουσαν; Aμφιβάλω αν οι μανάδες όσων θα πεθαίναν σ'αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχησμένες που τα καμάρια τους <<πεθάναν ελεύθερα>> για τα εθνικηστικά φρονήματα κάποιου που νόμισε πως η εξωτερική πολιτική είναι δική του δουλειά.

@omnislash οι γείτονές μας έχουν ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις που έχουμε και εμείς απ'αυτούς. Όποιος έχει τα @@ διεκδικεί... Έτσι κάνανε οι αρχαίοι μας πρόγονοι, έτσι γίνεται και σήμερα.

@lucifer ναι, πιστεύουμε ότι επειδή μένουμε κάτω από την ακρόπολη, το αρχαίο πνεύμα μας εμποτίζει αυτόματα με γνώσεις και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να μάθουμε ή να γίνουμε κάτι...

@kwsn_men ναι, η νοοτροπεία αλλάζει. Τα reality μας έδειξαν το δρόμο. Που να βγουν και οι <<300>> στο σινεμά...

Δημοσ.
Αυτός ο αληθινός μάγκας παραλίγο να δημιουργήσει θερμό επισόδιο. Έχεις υπ'όψη σου πόσες ζωές θα χανόντουσαν;

Ναι αλλά στο 40 επρεπε να αφήναμε τους Ιταλούς να περάσουν .Ξέρεις πόσες ζωές χάθηκαν τζάμπα αφού μετά μας κατέλαβαν οι Γερμανοί;Αλλά ξέχασα ήταν φασιστες(οπως δε μίλησε με το γλέζο ο Luci ετσι μ αρέσει να σας εκνευρίζω)το ίδιο και το 21 και με τους 300 του Λεωνίδα.Και στην τελική ο γλέζος την κατέβασε όταν κατουρούσε ο φρουροός.Ο ήρωας Σολωμού αγόρι μου ήθελε να δει την πατρίδα του ελεύθερη όπως και οι ήρωες του 40 και ο Γλέζος (αν και αμφιβάλλω αν θα έκανε το ίδιο).

για τα εθνικηστικά φρονήματα κάποιου που νόμισε πως η εξωτερική πολιτική είναι δική του δουλειά.

Οι Παλαιστίνιοι εθνικιστές ,οι Ιρακινοί το ίδιο καθώς και ο Κολοκοτρώνης.Ψιτ δε πήγε στην Τουρκία να κατεβάσει τη σημαία πήγε στο νησί του.Γι αυτόν εκφράζει τους 3000 αγννούμενους , εκφράζει τους 3 αξιωματικούς που πέσαν στα Ιμια για να έχεις εσύ adsl σήμερα εκφράζει τον Ισαακ που τον ξυλοκόπησαν τα αδερφια σου μέχρι θανάτου πριν λίγες μέρες.Εκφραζει τους αγωνιστές της Κύπρου , τον Παλληκαρίδη ,τον Αυξεντίου , την ΕΟΚΑ που αγωνίστηκε για την ένωση ππυ προδώθηκε από τον εθνάρχη και τον Παπά.

Οι λιβανέζοι κομμουνσιτές που αγωνισιτηκαν με τη χεζμπολάχ ενάντια στο Ισραήλ ήταν εθνικιστες γιατί δεν άφησαν τους ισραηλινούς να περάσουν.

Ναι έχεις δίκιο μόνο ο αντιφασισμός είναι μορφή πάλης.:twisted:

Δημοσ.

Πολίτης του κόσμου είμαι,

αλλά αν δω κάποιον τόσο "ανδρειωμένο" πια, που να κατεβάζει μια σημαία

-δεν μπορεί να αντισταθεί/υπερασπιστεί τον εαυτό της, σωστά?-

ένα έχω να πω:

βολή κατά ρυπάς.

Δημοσ.

Οι λιβανέζοι κομμουνσιτές που αγωνισιτηκαν με τη χεζμπολάχ ενάντια στο Ισραήλ ήταν εθνικιστες γιατί δεν άφησαν τους ισραηλινούς να περάσουν.

το κομμουνσιτές που κολάει?

τράβα και κανα χειρόφρενο καμμια φορά.

Δημοσ.
το κομμουνσιτές που κολάει, τράβα και κανα χειρόφρενο καμμια φορά.

Κομμουνιστές εννοούσα είχαν και νεκρούς μέλη του κόμματος και αρκετούς υποστηριχτές.Θες να βρω λινκ;

-δεν μπορεί να αντισταθεί/υπερασπιστεί τον εαυτό της, σωστά?-

Λες και τα ίδια με τους κουκουλοφόρους που καίνε τις σημαίες της Ελλάδας;Αλλά ξέχασα εκεί επιτρέπεται.:evil:

Δημοσ.

Λες και τα ίδια με τους κουκουλοφόρους που καίνε τις σημαίες της Ελλάδας;Αλλά ξέχασα εκεί επιτρέπεται.

Λέω το ίδιο ακριβώς και γι' αυτούς.

~~~~

Καλύτερα όμως βολή κατά βολή,

ξεκινώντας από τα γόνατα....

Δημοσ.

Ναι αλλά η Τουρκία είναι δύναμη κατοχής στην Κύπρο.Οι κουκουλοφόροι από ποιον θέλουν να απελευθερώθουν;Η αν δε γουστάρουν να πάνε στους Ζαπατίστας να ζήσουν.Αλλά ο μπαμπάς θα τους μαλώσει(εμβάσματα από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς δε φτάνουν και πολλοί από αυτούς δουλευουν και στην ασφάλεια).Οι Τούρκοι σκότωσαν τόσους στην Κύπρο.Δε νομίζω να σκοτωσε κανείς κανά κουκουλοφόρορ.

Δημοσ.

Το 40, το ΚΡΑΤΟΣ και όλοι οι κάτηκοι αποφασίσαν να μην αφήσουν τους Ιταλούς να περάσουν. Ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία εκ μέρους όλων των ελλήνων (που ήδη είχαν αποφασίσει να μην αφήσουν τον κατακτητή να τους επιβληθεί και ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ γι αυτό). Το 21 η επανάσταση ξεκίνησε ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από έλληνες της διασποράς, και πέτυχε γιατί την υποστηρίξαν και οι προύχοντες, για τους δικούς τους σκοπούς, οι οποίοι ως γνωστών παραγκώνισαν τους αγωνιστές. Οι 300 του Λεωνίδα ήταν οι 300 του Λεωνίδα. Η σπάρτη είχε άλλους 4000-5000 πολεμιστές που καθόντουσαν να τα ξύνουν, πιστεύωντας πως δεν τους αφορά. Μην μου φέρνεις άκυρους παραλληλισμούς. Οι κύπριοι δεν βρίσκονται ύπο κατοχή. Έχουν ξεχωριστή κυβέρνηση και δικό τους κράτος. Ένα κομμάτι της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή. Αν αποφασίσουν να κυρίξουν πόλεμο στη Τουρκία για να το διεκδικήσουν, μαγκιά τους. Για την ώρα όμως δεν έχουν δείξει να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα ενός πολέμου όμως. Ούτε το όλο θέμα με τα Ίμια θα είχε γίνει αν εθνικόφρονες δεν αποφάσιζαν πως ξέρουν τη διπλοματία καλήτερα από τους διπλομάτες. Ο Σωλομού ήθελε να δει την (υπόλοιπη) πατρίδα του ελεύθερη. Εγώ θέλω να δω τη Σκλεναρίκοβα στα 4. Αν πάω να εκφράσω αυτό μου το συναίσθημα, ο Καρεμπέ θα με κάνει μαύρο, αλλά τουλάχιστον θα υποστώ εγώ εξ'ολοκλήρου την ευθήνη της πράξης μου. Έτσι και ο Σωλομού δεν αποτελούσε πλειοψηφία και έπρεπε να κάτσει στ'αυγά του και να σκεφτεί αν για την επιθημία του αυτή έπρεπε να ρισκάρει τη σταθερότητα ενός ολόκληρου Κράτους. Δεν σκέφτηκε και βρέθηκε να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα και ευτηχώς οι στρατιώτες μας που ήταν εκεί το σκεφτήκαν και δεν ανοίξανε πυρ και τα βλέπουνε αυτοί (και εμείς) ακόμα από τη καλή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το 40, το ΚΡΑΤΟΣ και όλοι οι κάτηκοι αποφασίσαν να μην αφήσουν τους Ιταλούς να περάσουν. Ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία εκ μέρους όλων των ελλήνων (που ήδη είχαν αποφασίσει να μην αφήσουν τον κατακτητή να τους επιβληθεί και ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ γι αυτό). Το 21 η επανάσταση ξεκίνησε ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από έλληνες της διασποράς, και πέτυχε γιατί την υποστηρίξαν και οι προύχοντες, για τους δικούς τους σκοπούς, οι οποίοι ως γνωστών παραγκώνισαν τους αγωνιστές. Οι 300 του Λεωνίδα ήταν οι 300 του Λεωνίδα. Η σπάρτη είχε καμιά 4000-5000 πολεμιστές που καθόντουσαν να τα ξύνουν, πιστεύωντας πως δεν τους αφορά. Μην μου φέρνεις άκυρους παραλληλισμούς. Οι κύπριοι δεν βρίσκονται ύπο κατοχή. Έχουν ξεχωριστή κυβέρνηση και δικό τους κράτος. Ένα κομμάτι της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή. Αν αποφασίσουν να κυρίξουν πόλεμο στη Τουρκία για να το διεκδικήσουν, μαγκιά τους. Για την ώρα όμως δεν έχουν δείξει να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα ενός πολέμου όμως. Ούτε το όλο θέμα με τα Ίμια θα είχε γίνει αν εθνικόφρονες δεν αποφάσιζαν πως ξέρουν τη διπλοματία καλήτερα από τους διπλομάτες. Ο Σωλομού ήθελε να δει την (υπόλοιπη) πατρίδα του ελεύθερη. Εγώ θέλω να δω τη Σκλεναρίκοβα στα 4. Αν πάω να εκφράσω αυτό μου το συναίσθημα, ο Καρεμπέ θα με κάνει μαύρο, αλλά τουλάχιστον θα υποστώ εγώ εξ'ολοκλήρου την ευθήνη της πράξης μου. Έτσι και ο Σωλομού δεν αποτελούσε πλειοψηφία και έπρεπε να κάτσει στ'αυγά του και να σκεφτεί αν για την επιθημία του αυτή έπρεπε να ρισκάρει τη σταθερότητα ενός ολόκληρου Κράτους. Δεν σκέφτηκε και βρέθηκε να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα και ευτηχώς οι στρατιώτες μας που ήταν εκεί το σκεφτήκαν και δεν ανοίξανε πυρ και τα βλέπουνε αυτοί (και εμείς) ακόμα από τη καλή.

+1

Μπορώ να πω ότι, εν πολλοίς, καλύπτομαι από το παραπάνω post.

Δημοσ.
Το 40, το ΚΡΑΤΟΣ και όλοι οι κάτηκοι αποφασίσαν να μην αφήσουν τους Ιταλούς να περάσουν. Ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία εκ μέρους όλων των ελλήνων (που ήδη είχαν αποφασίσει να μην αφήσουν τον κατακτητή να τους επιβληθεί και ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ γι αυτό). Το 21 η επανάσταση ξεκίνησε ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από έλληνες της διασποράς, και πέτυχε γιατί την υποστηρίξαν και οι προύχοντες, για τους δικούς τους σκοπούς, οι οποίοι ως γνωστών παραγκώνισαν τους αγωνιστές. Οι 300 του Λεωνίδα ήταν οι 300 του Λεωνίδα. Η σπάρτη είχε άλλους 4000-5000 πολεμιστές που καθόντουσαν να τα ξύνουν, πιστεύωντας πως δεν τους αφορά. Μην μου φέρνεις άκυρους παραλληλισμούς. Οι κύπριοι δεν βρίσκονται ύπο κατοχή. Έχουν ξεχωριστή κυβέρνηση και δικό τους κράτος. Ένα κομμάτι της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή. Αν αποφασίσουν να κυρίξουν πόλεμο στη Τουρκία για να το διεκδικήσουν, μαγκιά τους. Για την ώρα όμως δεν έχουν δείξει να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα ενός πολέμου όμως. Ούτε το όλο θέμα με τα Ίμια θα είχε γίνει αν εθνικόφρονες δεν αποφάσιζαν πως ξέρουν τη διπλοματία καλήτερα από τους διπλομάτες. Ο Σωλομού ήθελε να δει την (υπόλοιπη) πατρίδα του ελεύθερη. Εγώ θέλω να δω τη Σκλεναρίκοβα στα 4. Αν πάω να εκφράσω αυτό μου το συναίσθημα, ο Καρεμπέ θα με κάνει μαύρο, αλλά τουλάχιστον θα υποστώ εγώ εξ'ολοκλήρου την ευθήνη της πράξης μου. Έτσι και ο Σωλομού δεν αποτελούσε πλειοψηφία και έπρεπε να κάτσει στ'αυγά του και να σκεφτεί αν για την επιθημία του αυτή έπρεπε να ρισκάρει τη σταθερότητα ενός ολόκληρου Κράτους. Δεν σκέφτηκε και βρέθηκε να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα και ευτηχώς οι στρατιώτες μας που ήταν εκεί το σκεφτήκαν και δεν ανοίξανε πυρ και τα βλέπουνε αυτοί (και εμείς) ακόμα από τη καλή.

Ε γιά όνομα Θεού!

Ε όχι καί τη σταθερότητα ενός ολόκληρου Κράτους!(Μάλλον Έθνους θα πήγαινε καλύτερα γιατί μιά σύρραξη θα συμπαρέσυρε καί την Ελλάδα).

Είναι πολύ εύκολο καί ανώδυνο να μιλά κανείς γιά τα προβλήματα των άλλων.Γίνεται έτσι ειδικός επί παντός επιστητού.

Δηλαδή επειδή εμείς δεν έχουμε τα ..αυγά να πεθάνουμε γιά τις ιδέες μας όπως ο Σολωμού,θα κάνουμε τώρα επικριτική γιατί μπούκαρε απέναντι?

Ο Σολωμού έιναι ήρωας καί όπως κάθε ήρωας κουβαλούσε μέσα του μιά τρέλα.Μιά τρέλα καί ένα πστεύω πού γιά μας τούς άλλους είναι αδιανόητη.Εμείς εδώ καθισμένοι καί αποχαυνωμένοι μπροστά σε μιά οθόνη τα βλέπουμε όλα απλά καί αστεία.Εσένα σε ενδιαφέρει η τάδε κάρτα γραφικών καί σκοτώνεσαι να την αποκτήσεις,εκείνος όμως έβλεπε απέναντι τα Τουρκάκια να μπαινοβγαίνουν καί να ..χέζουν στο σπίτι των γονιών του.Έχουμε χάσει το μέτρο μού φαίνεται.Τουλάχιστον να μη μιλούσαμε θα ήταν καλύτερα.

Εμείς,εγώ τουλάχιστον δηλαδή, δεν έχω το θάρρος(τρέλα) να πεθάνω γιά την Ελλάδα.Τι λες ρε.Να χάσω εγώ την ζωή μου την βολεψιά μου το φτειαγμένο μου opel astra?Δεν είμαστε καλά!

Δημοσ.

Ναι, αυτό που λέμε είναι πως αν θες να πεθάνεις σαν ήρωας (...) καλό θα ήταν να προσέξεις να μην αναγκάσεις και όλη την υπόλοιπη Κύπρο να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Δημοσ.
Ε γιά όνομα Θεού!

Ε όχι καί τη σταθερότητα ενός ολόκληρου Κράτους!(Μάλλον Έθνους θα πήγαινε καλύτερα γιατί μιά σύρραξη θα συμπαρέσυρε καί την Ελλάδα).

Είναι πολύ εύκολο καί ανώδυνο να μιλά κανείς γιά τα προβλήματα των άλλων.Γίνεται έτσι ειδικός επί παντός επιστητού.

Δηλαδή επειδή εμείς δεν έχουμε τα ..αυγά να πεθάνουμε γιά τις ιδέες μας όπως ο Σολωμού,θα κάνουμε τώρα επικριτική γιατί μπούκαρε απέναντι?

Ο Σολωμού έιναι ήρωας καί όπως κάθε ήρωας κουβαλούσε μέσα του μιά τρέλα.Μιά τρέλα καί ένα πστεύω πού γιά μας τούς άλλους είναι αδιανόητη.Εμείς εδώ καθισμένοι καί αποχαυνωμένοι μπροστά σε μιά οθόνη τα βλέπουμε όλα απλά καί αστεία.Εσένα σε ενδιαφέρει η τάδε κάρτα γραφικών καί σκοτώνεσαι να την αποκτήσεις,εκείνος όμως έβλεπε απέναντι τα Τουρκάκια να μπαινοβγαίνουν καί να ..χέζουν στο σπίτι των γονιών του.Έχουμε χάσει το μέτρο μού φαίνεται.Τουλάχιστον να μη μιλούσαμε θα ήταν καλύτερα.

Εμείς,εγώ τουλάχιστον δηλαδή, δεν έχω το θάρρος(τρέλα) να πεθάνω γιά την Ελλάδα.Τι λες ρε.Να χάσω εγώ την ζωή μου την βολεψιά μου το φτειαγμένο μου opel astra?Δεν είμαστε καλά!

Με αυτή την λογική ας αρχίσουμε όλοι να σκοτώνουμε οποιον Τούρκο δούμε στο δρόμο για να γίνουμε «ήρωες».

Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Αν θέλει η Κύπρος ή η Ελλάδα ας κυρήξει πόλεμο και ας γίνουν οσο περισσότεροι ηρωισμοί μπορούν να γίνουν.

Εφόσον ομως η κυβέρνηση της Κύπρου αλλά και ο λαός δεν θέλουν να μπλέξουν σε έναν πόλεμο επειδή πιστεύουν οτι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα μέσω τις διπλωματικής οδού, κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει μεμονωμένα και να δυναμιτίζει το κλίμα.

Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί την ψυχρή δολοφονία του Σολωμού, που έδειξε για άλλη μια φορά τον μηδενικό σεβασμό που έχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τις διεθνείς συνθήκες στην Τουρκία.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί την ψυχρή δολοφονία του Σολωμού, που έδειξε για άλλη μια φορά τον μηδενικό σεβασμό που έχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τις διεθνείς συνθήκες στην Τουρκία.

Μια στιγμή γιατί αυτό για "ψυχρή δολοφονία" και "στυγνή δολοφονία" το ακούω συνεχώς και δεν μπορώ να το καταλάβω...

Δεδομένο 1ο:

Υφίσταται σημαία του Κράτους Α μέσα σε έδαφος που, καλώς ή κακώς, είναι υπό κατοχή από στρατεύματα του Κράτους Α.

Δεδομένο 2ο:

Ένας πολίτης από το Κράτος Β προσπαθεί να κατεβάσει την σημαία του Κράτους Α. Κατά την προσπάθειά του αυτή, αναρριχάται στον ιστό της σημαίας.

Δεδομένο 3ο:

Στρατιώτης του Κράτους Α, θεωρώντας ότι υπερασπίζεται τη σημαία της πατρίδας του και (προφανώς) υπακούοντας στις διαταγές και τις εντολές που έχει λάβει, πυροβολεί τον πολίτη από το Κράτος Β.

Ο οποιοσδήποτε στρατιώτης που υπακούει πιστά τις εντολές των ανωτέρων του το ίδιο δεν θα έκανε; :?

Εκτός κι αν κάνω κάπου λάθος... :-|

Δημοσ.

Συμφωνώ με paredwse.

Αν μη τι άλλο, δεν προκύπτει τουλάχιστον από το συγκεκριμένο περιστατικό ο μηδενικός σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και συνθήκες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...