Fidelio Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 (...)οταν καποιος δε γουσταρει να βλεπει τον ομηρο να γινεται ομαρ,το φιλιππο φιλιπωφ και τον αλεξανδρο αλεκσαντροβιτς ειναι ρατσιστης? Οχι δεν ειναι ρατσιστής , μάλιστα όταν ξέρει να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια γίνεται κάτι το εντελώς διαφορετικό απο ένα άτομο με εμμονές εθνικιστικού ή άλλου χαρακτήρα. Είναι άτομο σεβαστό... αν με ρωτάς γιατί , εν προκειμένω απλώς να πω οτι στα μάτια μου οι παραθέσεις του αποτελούν κίνηση εντάξεια απέναντι στην παγκόσμια ιστορική κληρονομία . Αν σε κάτι με ενοχλούν οι σκοπιανοί αυτό είναι το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους στο να δώσουν εθνικά χαρακτηριστικά στην χώρα τους θέτοντας εαυτόν εξω απο βουλγαρικές ρίζες που αδιαμφησβήτητα έχουν. Αντίστοιχα είναι ιδιαιτέρως ενοχλήτικό όταν το ίδιο γίνεται και απο έλληνες πολιτικούς, για τους ίδιους ακριβώς λόγους , την στιγμή μάλιστα που ΔΕΝ δράτονται της ευκαιρίας για οικονομικό σφετερισμό των γειτόνων όσο είναι καιρός... Οχι λοιπον δεν είναι ρατσιστική η παραπάνω διατύπωση ... (...)αν αναφερεσαι στα σκοπια πως ειναι δυνατο να υποτιμησει κανεις κατι που ΔΕΝ υπαρχει?(...) Ναι αυτή είναι μια ρατσιστική διατύπωση .... επίσης είναι ενοχλιτική και αν μην τι άλλο ως πολιτική άποψη δεν προάγει το συμφέρον της χώρας που τόσο θέρμα θέλεις ως φιλέλλην να προασπίζεσαι ...
Lighter122 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Σπαρτακε, αστο παιδι μου... Ζωγραφισε το... Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα... Ισως με την τεχνη να εχεις καλυτερη τυχη...
liopyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 ένας απέμεινε... αφεντικο7 φτγ. θέμα χρόνου είναι... μην ανησυχείς. μετά την αποδοχή του, του Πλεύρη σαν πατέρα (:lol:) μάλλον θα ακολουθήσει κάποιο μύνημα αξιο ban.
aLek0s Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Χαίρετε. Είμαι ένας έφηβος, και θα ήθελα να παρουσιάσω αυτό το πολύ σοβαρό και λεπτό ζήτημα από την ματιά ενός 15άχρονου. Δε λέω πως η άποψη μου αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες συνομηλικούς μου, μα τουλάχιστον είναι οι σκέψεις οι δικές μου και μερικών συμμαθητών μου. Εγώ λοιπόν, αυτό που έμαθα από την ιστορία, την γεωγραφία και πολλές εργασίες που κάναμε παλαιότερα για την Ελλάδα, είναι πως η Μακεδονία είναι η εξής περιοχή: Αυτή είναι η περιοχή που έμαθα ότι έζησε ο "προ 2.5 χιλιετίες" ισχυρός Μακεδονικός λαός. Αυτή την περιοχή έμαθα εγώ ως πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου(και συνονόματου) και του Φίλιππου. Αυτή η περιοχή χαράχτηκε ως Ελληνική στο μυαλό μου. Αυτή είναι η Μακεδονία για μένα. Από την άλλη μεριά, την χώρα που εκτίνεται πάνω από την Μακεδονία την σημερινή εποχή την έμαθα ως F.Y.R.O.M. (Former Yugoslavik Republik Of Macedonia ή κάπως έτσι) δηλαδή Π.Γ.Δ.Μ(Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας). Αυτό και μόνο το όνομα λέει τα πάντα για μένα, και το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι πρόκειται για μία χύμα χώρα που δεν έχει κάποια σχέση με την Μακεδονία. Το όνομα μιλάει για Γιουγκοσλάβους, όχι Μακεδόνες. Για έναν λαό, που επειδή δεν έχει κάποια ιστορική υποδομή, συνδιάζει χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους που τον αποτελούν, οι οποίοι προέρχονται από πολλούς άλλους λαούς, και προσπαθεί να δημιουργήσει μια χώρα με ισχυρό "backround" έτσι ώστε να αισθάνεται ότι προέρχεται από σημαντικούς προγόνους και έχει σπουδαία ιστορία. Μα στα μάτια μου, αυτή η χώρα δεν έχει καμία σχέση με την Μακεδονία! Και προσωπικά, ούτε και θέλω να έχει. Ακούγομαι ρατσιστής, εθνικιστής και σκληρός, μα αυτή είναι η αλήθεια. Η Μακεδονία, για μένα, έιναι και θα παραμείνει αυτό που διδάχτηκα στο σχολείο, έμαθα από τους γονείς μου και διάβασα σε διάφορα βιβλία. Αυτό δε μπορώ να το αλλάξω. Το ξέρω. Θα με πείτε "βαθειά νυχτωμένο" που δεν ανοίγομαι σε άλλες απόψεις. Μα κάθε άλλο! Εγώ πείθομαι πολύ εύκολα , αλλά μόνο αν υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και ιστορικές αποδείξεις. Πώς μπορεί εμένα να με πείσει ένας τυπάκος από την F.Y.R.O.M. , ο οποίος χρησιμοποιεί παιδαριώδη επιχειρήματα, ότι έχει το δικαίωμα να ονομάσει την χώρα του Μακεδονία επειδή "έτσι τον έμαθε ο παππούς του που κατέβηκε από το βουνο". Τουλάχιστον, στην Ελλάδα όλα αυτά ήταν γραμμένα, και όπως και να το κάνουμε, έχουν μεγαλύτερο κύρος εφόσον υπάρχουν αποδείξεις. Και στην τελική βρε παιδιά, αν μη τι άλλο σεβαστήτε την γνώμη των άλλων και μην κατακρίνεται τόσο άσχημα. Όλοι πρέπει να ισακουστούν. Όλοι πρέπει να παραθέσουν κάποια άποψη, και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα, όσο και να διαφωνεί με την εν λόγω άποψη. Και μην ξεχνάτε. Ειμαστε όλοι ΈΛΛΗΝΕΣ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι! Δυνατοί! Μαζί, και μόνο μαζί, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη αν φάνηκα κουραστικός.
Spartacos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 @lighter122 νομιζω οτι αρκετα ασχοληθικα μαζι σου... Ναι αυτή είναι μια ρατσιστική διατύπωση .... επίσης είναι ενοχλιτική και αν μην τι άλλο ως πολιτική άποψη δεν προάγει το συμφέρον της χώρας που τόσο θέρμα θέλεις ως φιλέλλην να προασπίζεσαι ... το ξαναλεω οτι απλα ΔΕΝ υπαρχει το 1920/30/40-2007 ειναι ενα μηδενικο σε σχεση με την ιστορικη πορεια ελληνων,βουλγαρων,σερβων και τουρκων σαν μια βολτα στο super market επιλεξτε 2 απο 22 αρχαιους μακεδονες βασιλεις καντε ενα αλμα 1200 ετων και βαλτε και το σαμουηλ απο 50 βουλγαρους ηγεμονες και να η ιστορια του σωληνα για ενα κρατιδιο βουλγαρων που αποφασιστηκε να γινουν 'μακεδονες' χαρη στην πολιτικη ευφυια του τιτο ...και ελεγξε τι σημαινει φιλλελην
Fidelio Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Για σένα και στην συνείδηση σου και βλέποντας το αποσπασματικά μπορεί να μην υπάρχουν, η πραγματικότητα όμως είναι ότι θες δεν θες η φυρομ υπάρχει και κλείσε εσύ τα μάτια σου όσο θες ... και 15 χρόνια τώρα με το θέμα αποδειχτήκαμε οι ανόητοι της υπόθεσης, εμείς οι έλληνες !!!, γιατί ξαφνικά καταλάβαμε ότι το να κοκορομαχουμε για ένα γεωγραφικό κομμάτι και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό (οπως κάναμε και εμέις , στον δικό μας σωλήνα ιστορίας παρόλο που είναι μεγαλύτερος σε ..διαμετρο και μήκος.. ) είναι βλακώδες απο την στιγμή που δεν καναμε το απλούστατο όλων τότε το 1990 , να διαχωρίσουμε την γεωγραφική απο την ιστορική έννοια της λέξης ...Μακεδονία. Ακου να δεις τώρα , περασαν 2500 χρόνια και έχουμε φτάσει να γνωρίζουμε πλεον και περισσότερο απο ποτέ (εξέλιξη της επιστήμης) οτι είναι αστήρικτο να λεμε πως μερικοί ειμαστε γνήσιοι απογονοι του αλεξανδρου και των μακεδόνων ή να μιλάμε για δήθεν καθαρότητα των ελληνων, βάζουμε το δάκτυλο μας μπροστά απο το προσωπό μας για να κρυφτούμε απέναντι στην διεθνή κοινότητα των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που το μόνο που τους προκαλόυμε είναι το γέλιο , γινόμαστε παρωδία ...αντι να δούμε πως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις παρακαταθήκες της χρυσής εποχής για τον άνθρωπο και να προχωράμε έξυπνα , ασχολούμαστε με σηλαλητήρια για την πατρίδα , την θρησκεία και ενάντια στα ανύπαρκτα κρατίδια. Ωραία , τόσο βλάκες είμαστε ... -> μην σου πω οτι το φιλλελην σε συμφέρει περισσότερο ..
nmtray2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Το οτι ο Σκοπιανοι λενε οτι ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου ανηκει στη σφαιρα του "αυτοπροσδιορισμου"?
republican Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Το οτι ο Σκοπιανοι λενε οτι ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου ανηκει στη σφαιρα του "αυτοπροσδιορισμου"? Όχι, ανήκει στην σφαίρα του δηλώνω ό,τι θέλω και ό,τι μ'αρέσει να λέω ότι είμαι... Κι εγώ μπορώ να δηλώσω ότι είμαι απόγονος του Τζένγκις Χαν. Υπάρχει λόγος να το πάρουμε εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος στα σοβαρά? Ή αισθανόμαστε ότι θίγει τα πνευματικά μας δικαιώματα? (και κρίμα ρε γμτ δεν κατοχυρώσαμε και το άτιμο το κόπιράιτ)...
Fan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Το οτι ο Σκοπιανοι λενε οτι ειναι απογονοι του Μ.Αλεξανδρου ανηκει στη σφαιρα του "αυτοπροσδιορισμου"? Αυτοπροσδιαρισμός είναι ένας όρος που μπήκε μετά το 1990 (κυρίως από τις αμερικάνικες σχολές ιστοριογραφίας). Φυσικά τον εφαρμόζουν όπου τους γουστάρει. Με απλά λόγια αυτοπροσδιορισμός είναι όταν ένα έθνος δεν μπορεί να στηρίχτεί σε ιστορικά στοιχεία και σε ιστορική συνέχεια και αποφασίζει από μόνο του να "αυτοβαφτιστεί" δημιουργούντας έτσι μια εθνότητα. (δεν είναι έτσι ακριβώς η ορολογία αλλά το λέω με απλά λογια για να γίνει κατανοητό από όλους). Παράδειγμα είναι οι γείτονες μας που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εθνότητα των Μακεδόνων και όχι Σλαβομακεδόνων ή Ελληνομακεδόνων ή Βουλγαρομακεδόνων κτλ. Όπως παράδειγμα είναι η προσπάθεια των Τουρκων να πείσει τους Μουσουλμάνους της Θράκης ότι αποτελούν τουρκική εθνότητα- μειονότητα. Τέλος πάντων θέλω να καταλήξω ότι ο αυτοπροσδιορισμός στην μεταμοντέρνα θέωρηση της ιστορίας (δηλαδή μετά το 1990 και την πτώση του υπαρκτού σοσσιαλισμού), κατα την προσωπική μου άποψη, είναι ιστορική αυθαιρεσία. (Και για να το κάνω ακόμα πιο απλό σκεφτείτε να βγει κάποιος Έλληνας διανοούμενος και με αυθαιρετα επιχειρήματα να ισχυριστεί ότι είμαστε απόγονοι των Ελ επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ να είμαστε απόγονοι των Ελ).
darkylord Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μα καλα δεν ειναι ξεκαθαρο οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη?Εδο και καιρο ειχα αθτη την απορια.Αν το σκεφτεις λιγο το ποιο λογικο θα ηταν να ανιξουν κανα βιβλιο ιστοριας και να δουν τη γινετε με αυτο παρα να σηζηταν τοσο καιρο χορης λογο.Εχει αρχισει να κατανταει εκνευριστιοκο και αν σινεχισει ετσι εγω λεω να επεκτινουμε λιγο βορια τα συνορα μας.
nikos_e34 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 παιδια οι ανθρωποι ειναι βουλγαροι...ξερω απταιστα τα βουλγαρικα και οταν τους ακουω σαν να ακουω χωριατη βουλγαρο να μιλαει...και οταν τους το λες τσαντιζονται και πεφτει πολυ γελιο αλλα και οι βουλγαροι δεν τους πανε πολυ γιατι ολο βλακειες αυτου του στιλ λενε...οι βουλγαροι λενε οτι οι αρχαιοι θρακες ειναι προγονοι τους και μαλιστα το γελιο ηταν οταν βρηκαν σε ενα αρχαιο ταφο εδω κοντα στη φιλιπουπολη ενα αρχαιο θρακικο ταφο και ειχε μεσα μια κολωνα οπου εγραφε κατι στα αρχαια ελληνικα και Ω!!! κοιτα να δεις....μιλαγαμε με μια παρεα βουλγαρους και τους λεω "ενταξει ρε παιδια ωραια λετε αυτο και εκεινο αλλα πως ειναι δυνατον να το διαβαζω και να βγαζω και νοημα?" σιγη στην αιθουσα...επισης μας μισουνε οτι καναμε συμμαχια με τους σερβους και τους πηραμε την μακεδονια ολοκληρη και οτι τοτε ηταν βουλγαροι και σημερα υπαρχουν κοντα εναμισι εκατομυριο βουλγαροι στην βορεια ελλαδα που φοβουνται να μιλησουν στα βουλγαρικα επειδη θα πεσουν θυματα διωγμων...ελεος τι καθομαστε και ασχολουμαστε δεν μπορω να καταλαβω...μιλαμε για κρατη του κλωτσου και του μπατσου που μεχρι πριν 17 χρονια ειχαν κομουνισμο,ο πληθωρισμος ειναι στα υψη,δουλευουν για 200 εβρω το μηνα και οι τιμες ειναι ακριβοτερες πλεον απο την ελλαδα...ειχε ρεπορταζ τις προαλλες στην βουλγαρικη τηλεοραση που ο κοσμος εχει κατακλυσει τα σουπερμαρκετ της βορειας ελλαδας και αγοραζουν μεχρι και χαρτι υγειας επειδη εδω ειναι πιο φτηνα...και φυσικα για να κραταν ενα λαο στην ανεχεια και την φτωχεια αλλα να μην επαναστατουν τους φλομωνουν με σαχλαμαρες για να τους ανεβασουν το πατριωτικο ηθικο και να νομιζουν οτι ειναι καπιοι...ζω 7 χρονια εδω περα και ξερω τι λεω
Garnele Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Εχει αρχισει να κατανταει εκνευριστιοκο και αν σινεχισει ετσι εγω λεω να επεκτινουμε λιγο βορια τα συνορα μας. κι εγώ λέω που ήσουν τόσο καιρό ώ παλικάρι..;
Petza Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 κι εγώ λέωπου ήσουν τόσο καιρό ώ παλικάρι..; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα «μελετούσε» την εναλλακτική προσέγγιση της Ιστορίας μέσω CDRSEE και ούτε θα είχε την ευτυχία να λιώνει στη λογική του κου Soros Δεν συμφωνείς ??
nmtray2 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 translation: Whether Jesus and Christianity were born in Ohrid,the true Jerusalem,in First Truth(Justiniana Prima);what is the reason for the crucification of Jesus acording to the so-called Bologna Psalm,a manuscript which was stolen from the village of Ramne in Ohrid region and printed for the first time in Paris in the year 1746;what is the mysterious cross in the lake Ohrid;why would there have been no renaissance in Europe if the valuable books have not been stolen from the monasteries in Ohrid;why have the secret missionaries from Vatican have come to,and is still coming to Macedonia;whether apostle Paul already in the first century spread Christianity in Macedonia among the educated and literate Slavs-the aborigines;why is the map of Jerusalem almost identical to the map of old Ohrid?These are merely part of the questions which the author Milos Lindro have placed already 20 years ago,and even today publishes the answers to which he arrived,while investigating the secret codes of the expanse around Ohrid,old frescoes,icons,and books. What is,or more exactly,where is the true fatherland of our old Christian faith;whether Ohrid is the true Jerusalem,whether this Balkan Jerusalem is the city of the 'Holy King' David and his sons Absalom and Solomon;whether it is the town of Dionysos and Hermes,and can be even said that it is the town of Jesus,the town of his torment?According to Milos Lindro,the writer and the founding investigator of the secret codes in frescoes,maps,and old books,the town of Ohrid is the forgotten Balkan Jerusalem,the town of the holy king David,the town of Jesus and his holy messages.Having investigated the secret codes of Christianity for more than 20 years, Lindro arrived to the sensational discovery that,for example,Dionysos,the grandson of Cadmos,the founder of Ohrid,was born in a cave by Kaneo;that the so-called European renaissance was based on the stolen manuscripts from Ohrid,that Jesus was murdered because of a bloody vendetta;that the secret missionaries come to Ohrid even today to search for the key to the codes in old Christian books which were taken out of the Balkan Jerusalem and so on. -I have been collecting the materials for the secret codes of Christianity for over 20 years,but this curisoity continues even today.As the time passes,the work get more interesting and more mysterious. Note 1.I only translated the first paragraphs in the jpg. and NOT the full text,as the text was completely boring,and hence translation being literally painful. 2.Likewise,I omitted the translation of the second part of the text.The reason for this is that there were several words which I don't know(ex.'nimi'),as well as several mythological terms which I am not familiar with(ex.'lamia').Translating without the complete knowledge of these terms could result in misinterpretation,and it is a risk I would not like to face. 3.I 'translated' all the proper nouns as it appeared and did not change anything. 4.No questions please.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα