Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Είδα ένα βίντεο για το που χρησιμεύουν οι 2 τρύπες πάνω και ψηλά στα αθλητικά παπούτσια. Εσείς που τρέχετε κάνετε αυτό το κολπάκι που έδειξε το βίντεο για καλύτερο κράτημα ή δεν έχετε ιδέα σε τι αναφέρομαι;

---------------------------------

Το ιδανικό σώμα (για μένα). Και χαίρομαι που δεν είμαι καθόλου μακριά :)

1619093_899554290069184_5571009740934997

Πω ρε φιλε τι μου θύμισες !!! τοτε που ειμασταν 13-14 χρ παιδάκια και τον βλεπαμε και νομίζαμε οτι ειναι ΤΟ  κτηνος !!!

και με το που βγαίναμε απο το σινεμά πλακωνόμασταν ολοι στις μπουνιές μεταξύ μας βέβαια αχαχαααχ!! 

Ωραιες εποχες ...

• Like 3
Δημοσ.

και στα conventional δεν είναι απαραίτητο η μπάρα να ακουμπάει δάπεδο ώστε να αποφορτίζεις τη πλάτη.

Απαπαπαπαπ. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στο τέλος αλλά η μπάρα πρέπει να ακουμπάει το έδαφος σε κάθε επανάληψη. 

@ freakboy: Κανονικά αν θες να είσαι τελείως σωστός και τις ρουμανικές άρσεις από το έδαφος τις αρχίζεις, απλά τα ισχία σου τα έχεις πιό πάνω απ' ό,τι στις conventional άρσεις.

Δημοσ.

αν έκατσε και από πίσω σου, μόνο την εκτέλεση σου δεν κοιτούσε. 

Πάντως κάνεις λάθος που δεν "διορθώνεις" άτομα. 

όποιος πάει σοβαρά για προπονήσεις, θα το εκτιμήσει ... 

εγώ πάντως "παρακαλάω" αν κάνω μπούρδα κάποιος να με διορθώσει 

Ειναι και αυτοι οι τυποι στο γυμναστηριο που ενω κανουν την ασκηση ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ και πας να τους διορθωσεις, χωρις να θελεις να το παιξεις ξερολας η ανωτερος ξερω γω, σε κοιτανε με ενα υφακι θαρρεις και τους τα λες για να τους μειωσεις..

Ειχα παει σε ενα παιδακι 17 χρονων τις προαλλες το οποιο εκανε τροχαλια (pulldowns) και εκανε κουνια/διπλωνε ολο του το σωμα σε καθε επαναληψη, παω του δειχνω τη σωστη εκτελεση, με κοιταει "καπως" λεει οκ ευχαριστω και συνεχιζει τα δικα του..ε αι στο διαολο μετα.Βαζεις τα ακουστικα σου κ γελας με τους κλοουν που βαζουν πολλα κιλα και κανουν 5 bodyparts σε 1 ασκηση..

• Like 3
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Ξερει κανεις να μου εξηγησει λίγο ποιους μυς γυμναζουμε σε κάθε περιπτωση+διαφορες αναμεσα στα squat  με μεγαλο ανοιγμα στα πόδια κ σε squat με καθόλου ανοιγμα;;

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Ξερει κανεις να μου εξηγησει λίγο ποιους μυς γυμναζουμε σε κάθε περιπτωση+διαφορες αναμεσα στα squat  με μεγαλο ανοιγμα στα πόδια κ σε squat με καθόλου ανοιγμα;;

Στα σωστά squat, γυμνάζεις/χρησμιποιείς, όπως λέει και ο Rippetoe ό,τι μυς υπάρχουν κάτω από την μπάρα. Δηλαδή, και την πλάτη ακόμα που συσπάς για να είναι tight το άνω σώμα και να κρατάς neutrality της σπονδυλικής στην θωρακική μοίρα. 

Πιό χοντρικά, στα πόδια που υποθέτω ενδιαφέρεσαι, το squat από παράλληλο και κάτω, ανάλογα την εκτέλεση (high bar vs low bar, upright vs lean forward), γυμνάζει τετρακέφαλα, προσαγωγούς, γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους και ραχιαίους. 

Για το άνοιγμα των ποδιών θες να μάθεις του μυς που γυμνάζεις σε κάθε περίπτωση (αν και σε είπα ποιοί είναι, απλά αλλάζει ελαφρώς το activation) ή τις διαφορές στην τεχνική ?

• Like 1
Δημοσ.

Στα σωστά squat, γυμνάζεις/χρησμιποιείς, όπως λέει και ο Rippetoe ό,τι μυς υπάρχουν κάτω από την μπάρα. Δηλαδή, και την πλάτη ακόμα που συσπάς για να είναι tight το άνω σώμα και να κρατάς neutrality της σπονδυλικής στην θωρακική μοίρα. 

Πιό χοντρικά, στα πόδια που υποθέτω ενδιαφέρεσαι, το squat από παράλληλο και κάτω, ανάλογα την εκτέλεση (high bar vs low bar, upright vs lean forward), γυμνάζει τετρακέφαλα, προσαγωγούς, γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους και ραχιαίους. 

Για το άνοιγμα των ποδιών θες να μάθεις του μυς που γυμνάζεις σε κάθε περίπτωση (αν και σε είπα ποιοί είναι, απλά αλλάζει ελαφρώς το activation) ή τις διαφορές στην τεχνική ?

Πςς.....εγκυκλοπαιδεια! ^_^ Ευχαριστώ!

Εμ αν δε σου κανει κόπο ποιους μυς τονιζουμε σε καθε περιπτωση περισσοτερο("κλειστό"/"ανοικτο" squat).

Αλλα κ πληροφοριες τεχνικης να δωσεις εξτρα εννοειται ειναι καλοδεχουμενες! : )

Δημοσ.

Πςς.....εγκυκλοπαιδεια! ^_^ Ευχαριστώ!

Εμ αν δε σου κανει κόπο ποιους μυς τονιζουμε σε καθε περιπτωση περισσοτερο("κλειστό"/"ανοικτο" squat).

Αλλα κ πληροφοριες τεχνικης να δωσεις εξτρα εννοειται ειναι καλοδεχουμενες! : )

Για το stance, για να μην γράφω κατεβατό, ορίστε μία έρευνα: http://www.hertssportsvillage.co.uk/downloads/The%20Effect%20of%20Back%20Squat%20Depth.pdf

Τεχνικά τώρα: Με την wider stance, γενικότερα είναι πιό δύσκολο να πιάσεις depth, αν και σαν κοπέλα παίζει να έχεις πιό mobile ισχία και να τα καταφέρεις. Δεν νομίζω να έχεις weightlifting παπούτσια οπότε δεν σε λέω για την διαφορά των παπουτσιών  :-D

Edit: λάθος έρευνα έστειλα...αυτή συγκρίνει depth.

EDIT 2: ορίστε εδώ EMG activity όσον αφορά το stance http://www.strengthandconditioningresearch.com/wp-content/uploads/2013/05/Paoli.png

• Like 1
Δημοσ.

Για το stance, για να μην γράφω κατεβατό, ορίστε μία έρευνα: http://www.hertssportsvillage.co.uk/downloads/The%20Effect%20of%20Back%20Squat%20Depth.pdf

Τεχνικά τώρα: Με την wider stance, γενικότερα είναι πιό δύσκολο να πιάσεις depth, αν και σαν κοπέλα παίζει να έχεις πιό mobile ισχία και να τα καταφέρεις. Δεν νομίζω να έχεις weightlifting παπούτσια οπότε δεν σε λέω για την διαφορά των παπουτσιών  :-D

Thank you! !

Την ερευνα θα τη διαβασω αυριο γιατι αν κατσω τωρα δε με βλεπω να ξυπναω το πρωι για τρεξιμο.. :P

Καλα κανεις κ δε μου λες για παππουτσια γιατι δε φοραω καν.:Ρ

Δημοσ.

Thank you! !

Την ερευνα θα τη διαβασω αυριο γιατι αν κατσω τωρα δε με βλεπω να ξυπναω το πρωι για τρεξιμο.. :P

Καλα κανεις κ δε μου λες για παππουτσια γιατι δε φοραω καν.:Ρ

Αφού θα την διαβάσεις κάτι είναι κι αυτό !

Καλά από το να φοράς τίποτα αθλητικά που πατάει το μισό πέλμα κάτω και το άλλο μισό να αιωρείται καλύτερα ξυπόλυτη. Βέβαια αν έχεις κανένα all star-άκι ή γενικά κάτι flat δεν πειράζει κι αυτό...καλύτερα από ξυπόλυτη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...