sheik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Kαλησπερα παιδια. Ακολουθει μεγαλο ποστ Ξεκινησα πριν 2 εβδομαδες γυμναστηριο γιατι θελω να βελτιωσω την εικονα μου. Ειμαι εντελως αρχαριος, στη ζωη μου πηγα 1-2 φορες γυμναστηριο για κανενα μηνα και μετα τα παρατουσα. Ειμαι 29, 1.80 και 74 κιλα. Ξεροντας και βλεποντας τον εαυτο μου ειμαι αρκετα αδυνατος και αδυναμος στο πανω μερος, στηθος,ωμοι, χερια, με περιττο λιπος στη κοιλια. Ασσυμετρια δηλαδη, αδυνατος επανω, πλαδαρος κατω. Στα ποδια ειμαι σε αρκετα καλυτερη κατασταση, απο παντα αυτο. Επειδη μπηκα στο τρυπακι να μαθω λιγα πραγματα για το πως να βελτιωθω, διαβαζοντας στο ιντερνετ στην ουσια καταλαβα οτι το προγραμμα που μου βγαλανε στο γυμναστηριο ειναι εντελως αστοχο για εναν αρχαριο σαν κι εμενα που θελει σε πρωτη φαση να δυναμωσει - αποκτησει καλυτερη εικονα στο πανω μερος (στηθος χερια ωμοι) και σε δευτερη να χασει το περιττο λιπος στη κοιλια. Μου εχουν βαλει το κλασικο 3ημερο προγραμμα(σαν μεσο ορο θελω να πηγαινω 3-4 φορες την εβδομαδα στο γυμναστηριο κι αυτο εξαρταται κυριως απο τα ωραρια της δουλειας μου): Στηθος-δικεφαλοι, πλατη-τρικεφαλοι, ποδια-ωμοι(ΟΛΑ σε 4σετ χ 10), και ΚΑΘΕ μερα κοιλιακοι ραχιαιοι, αεροβιο 15 λεπτα πριν, 15 μετα. Αυτο που με "ενοχλει" ειναι οτι οι περισσοτερες ασκησεις ειναι στα μηχανηματα τα οποια δεν τα συμπαθω και πολυ γιατι νιωθω οτι δε με γυμναζουν. Διαβαζω πως για αρχαριους(αλλα και μη) οτι καλυτερο ειναι οι full body ασκησεις και οχι τοσο τα μηχανηματα. Και το βλεπω και στην προπονηση. Πηγα σημερα και ειχα πλατη-τρικεφαλο. Ημουν μιαμιση ωρα και απλα γυμναζα ενα μικρο μυ πισω απο το χερι για 5 ασκησεις. Επισης, ισως λογω απειριας, μη σωστης εκτελεσης ασκησεων κλπ, οταν κανω μηχανηματα για στηθος, πλατη δε νιωθω καμια ενταση στους μυες που υποτιθεται δουλευουν. Κανω peck deck και απλα κουραζονται τα χερια μου. Το ιδιο και στις ελξεις στη τροχαλια για πλατη και ουτω καθ'εξης. Για παραδειγμα οπως ειναι φυσικο την επομενη μερα απο προπονηση στα ποδια ή στα χερια εχω τους κλασσικους πονους, αλλα κανενα πονο στο στηθος, ή πλατη ή ωμο που να δειχνει οτι ζορισα τους συγκεκριμενους μυες. Ισως να φταιει επισης οτι απλα εχω αδυνατα χερια και κουραζομαι μη μπορωντας να βγαλω το σετ. Για να μη κουραζω αλλο, θα ηθελα οποιος εχει την θεληση να δωσει καμια συμβουλη, τι προτεινει να κανω για να μη χανω ασκοπα τον χρονο μου διοτι κυριως αυτος ειναι ο λογος που τα παραταμε ολοι στο γυμναστηριο. Κανουμε προπονησεις που μετα απο 2-3 μηνες δεν εχουν φερει κανενα αποτελεσμα και απογοητευομαστε. Τhanks
TEOKOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Πιστεύω ότι θα σου απαντήσουν οι έμπειροι στο bb που υπάρχουν αρκετοί στο forum. Εγώ θα σου πω γενικά να μην βιάζεσαι και να είσαι τακτικός στις προπονήσεις σου. Το αερόβιο άστο και κάνε κάνα 5λεπτο στο τέλος για αποθεραπεία. Να ζεσταίνεσαι με βάρη. Βάζε τόσα κιλά ώστε να βγάζεις τις ασκήσεις. Το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι στο γυμναστήριο απλά καταστρέφεις μυϊκές ίνες. Αυτές αποκαταστούνται και διαπλάθονται ανάλογα την διατροφή σου. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 ασε γιατι ειχε και κατι σαλομον μπουφαν και μποτες κτλ αλλα τσουζουν οι τιμες! το καλο ειναι οτι ειναι το γνωστο sportdirect και εχει καταστημα εδω οποτε εχει απειρα πραγματα σε καλες τιμες
sheik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πρέπει να αρχίσω να γκουγκλαρω γιατί τα ονόματα των ασκήσεων μου φαινονται κινέζικα Πιστεύω ότι θα σου απαντήσουν οι έμπειροι στο bb που υπάρχουν αρκετοί στο forum. Εγώ θα σου πω γενικά να μην βιάζεσαι και να είσαι τακτικός στις προπονήσεις σου. Το αερόβιο άστο και κάνε κάνα 5λεπτο στο τέλος για αποθεραπεία. Να ζεσταίνεσαι με βάρη. Βάζε τόσα κιλά ώστε να βγάζεις τις ασκήσεις. Το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι στο γυμναστήριο απλά καταστρέφεις μυϊκές ίνες. Αυτές αποκαταστούνται και διαπλάθονται ανάλογα την διατροφή σου. Το αερόβιο όμως δε θα βοηθήσει να φύγει σιγά σιγά το λίπος της κοιλιάς; Να το βγάλω εντελώς;
LifeScarcity Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Το push,pull,leg είναι high risk - high reward πρόγραμμα που αν δεν έχεις personal ως αρχάριος μόνο με την εμπειρία μετά μειώνεις τον ρίσκο τραυματισμού.Γιατί όσο και να δεις βίντεο αυτές είναι περίπλοκες ασκήσεις που πρέπει να ενεργοποιείς πολλούς μυς συντονισμένα και να κρατάς σωστή στάση σώματος καθόλη τη διάρκεια.Ειδικά όταν γράφεις ότι σου καίγονται τα χέρια είναι σαν να θυμάμαι τον εαυτό μου που προφανώς λόγω έλλειψης διασύνδεσης μυ-μυαλού σε συνδυασμό λάθος τεχνικής δεν έσπρωχνα με στήθος και δεν τράβαγα με πλάτη. Θα πρότεινα ένα σπλιτ για αρχή να μάθεις τις ασκήσεις να δουλέψεις τεχνική και μετά στην αλλαγή προγράμματος μπαίνεις σε push,pull ή full body για να βάλεις μυς.Έτσι έβαλα και ένα φίλο μου που ξεκίνησε πριν 1 μήνα.(Το σπλιτ + μηχανήματα είναι το safe road γι αυτό όλοι αυτό δίνουν στην αρχή.) Αερόβιο προτιμώ να κάνω μετά την προπόνηση 20-45' 0-5 φορές τη βδομάδα ανάλογα πόσο λίπος θέλω να χάσω και ζεσταματάκι πάνω στις ασκήσεις. 2
TEOKOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ρε Socratis είσαι σίγουρος που προτείνεις αυτές τις ασκήσεις σε αρχάριο,κατά πάσα πιθανότητα ενθουσιώδη και μάλιστα χωρίς επίβλεψη; Οι πιθανότητες τραυματισμού του σε σχέση με τις ελεγχόμενες ασκήσεις στα μηχανήματα είναι απείρως μεγαλύτερη. Άμα τραυματιστείς στην αρχή τα παρατάς. Sheik προσπαθώντας να κάψεις λίπος καις και μυικό ιστό. Βάλε όγκο τώρα και σιγά-σιγά ( 1 χρόνο +)θα βρείς τον δρόμο σου Edit ...με πρόλαβε άλλος 4
yannis27gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Αυτό που λέει ο ΤΕΟΚΟΣ στο τέλος. Δεν μπορείς και να χάσεις λίπος και να βάλεις μυς. Το σωστό ειναι να βάλεις κιλά για να φτιάξεις μυς και μετά να μπεις σε διαδικασία καψίματος για να φύγει το λίπος στην κοιλιά. Το Α και το Ω στην μυική αύξηση ειναι η κατάλληλη διατροφή. Πες μας τι τρως, όσο πιο αναλυτικά μπορείς. Επίσης, το πιάσιμο ´η μη πιάσιμο δε λέει και πολλά. Για το στήθος που λες ας πούμε, εγω δεν έχω πιαστεί ποτέ. Στα πόδια δε, κάθε φορά. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλα μην έχεις τη φιλοσοφία πιάστηκα άρα έγινε δουλειά, δεν πιάστηκα άρα δεν έγινε. Όσον αφορά τις ασκήσεις, εγω κάνω 2 φορές τη βδομάδα άνω σώμα και 2 κάτω σώμα. Ποσο χρόνο έχεις διαθέσιμο για το γυμναστήριο;
sheik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Αυτό που λέει ο ΤΕΟΚΟΣ στο τέλος. Δεν μπορείς και να χάσεις λίπος και να βάλεις μυς. Το σωστό ειναι να βάλεις κιλά για να φτιάξεις μυς και μετά να μπεις σε διαδικασία καψίματος για να φύγει το λίπος στην κοιλιά. Το Α και το Ω στην μυική αύξηση ειναι η κατάλληλη διατροφή. Πες μας τι τρως, όσο πιο αναλυτικά μπορείς. Επίσης, το πιάσιμο ´η μη πιάσιμο δε λέει και πολλά. Για το στήθος που λες ας πούμε, εγω δεν έχω πιαστεί ποτέ. Στα πόδια δε, κάθε φορά. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλα μην έχεις τη φιλοσοφία πιάστηκα άρα έγινε δουλειά, δεν πιάστηκα άρα δεν έγινε. Όσον αφορά τις ασκήσεις, εγω κάνω 2 φορές τη βδομάδα άνω σώμα και 2 κάτω σώμα. Ποσο χρόνο έχεις διαθέσιμο για το γυμναστήριο; Τι τρωω: Αν δουλευω απογευμα(12 με 9): Πρωι quaker με γαλα+μελι+μπανανα και καμια ωρα μετα παω γυμναστηριο. Μολις γυρισω απο γυμναστηριο κανενα τοστ γαλοπουλα gouda και 3-4 αυγα και αν εχω ισως τονο. Μεσημερι στο διαλειμμα στη δουλεια (δηλαδη στις 4 με 5) τρωω ενα σαντουιτς με γαλοπουλα ή κοτομπουκιες με τυρι κλπ και καμια μπανανα(σπανια εχω τον χρονο να μαγειρεψω και να παρω φαϊ "κανονικο" στη δουλεια του στυλ μακαρονια με κιμα κ τυρι). Βραδυ οταν γυρναω καμια σαλατα με κυριως πιατο καμια μεριδα κοτοπουλο ή μπιφτεκι ή κρεας γενικοτερα με πατατες ή ρυζι ενω μια στο τοσο μπορει να εχω φαι απο την μανα(που συνηθως ειναι παραγγελιά μη κρεατικο -φασολακια,γεμιστα συνηθως λαδερα) Αν δουλευω πρωι(9 με 6): Πρωι το ιδιο με πριν. Μεσημερι το ιδιο με πριν. Γυρναω απο δουλεια, τρωω κανενα τοστ και καμια μπανανα πριν το γυμναστηριο καμια ωρα, παω γυμναστηριο και στο τελος ειτε τοστ-τονο-αυγα ειτε το φαι που περιγραφω πιο πανω για βραδυνο. Γενικως δεν μου αρεσει το μαγειρεμα, δεν ξερω απο μαγειρεμα, βαριεμαι το μαγειρεμα, δεν εχω χρονο και διαθεση για μαγειρεμα Ειναι αρκετα πιεσμενο το προγραμμα με τη δουλεια που μου τρωει 9 ωρες + αλλη 1 με 1μιση πανε ελα με πρετοιμασια οποτε σε καμια περιπτωση δε μπορω να ακολουθησω προγραμμα διατροφης παρα μονο καποιες συμβουλες για τα pre & post gym γευματα και το πρωινο που το καθιερωσα με βρωμη. Εννοειται πως μεχρι στιγμης θα παιξει σιγουρα 1 εως max 2 φορες τη βδομαδα το βραδυ κανενα "βρωμικο" λογω του οτι δεν θα εχω τπτ προχειρο/ετοιμο που συνηθως θα ειναι πιτα γυρο κοτοπουλο ή σουβλακι κοτοπουλο. Μια στο τοσο επισης μπορει να τσιμπησω το πρωι και καμια μπουγατσουλα τυρι Διαθεσιμο χρονο για το γυμναστηριο οπως καταλαβαινεις οταν δουλευω εχω αυστηρα απο τις 9 που ανοιγει μεχρι 11 να εχω τελειωσει και να ετοιμαζομαι για δουλεια ωστε να ειμαι εκει στις 12 ειτε απο τις 7-7μιση το απογευμα μεχρι το βραδυ. Οποτε εχω βαλει στοχο να πηγαινω 1 φορα στο ρεπο, 1 φορα την Κυριακη(ευτυχως ειναι ανοιχτο) και αλλες 2 μεσα στις εργασιμες μερες μου. Την αλλη πεμπτη εχω και δωρεαν λιπομετρηση στο γυμναστηριο, οτι βγαλει θα σας πω.
bosei Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν φίλε τσέκαρε αυτό Site: εδώ το λινκ και γενικά το site, όποια κατηγορία σε ενδιαφέρει. Έχει πάρα πολύ υλικό. Α για να σε προλάβω που δεν σου αρέσουν τόσο τα μηχανήματα Site: εδώ από το ίδιο site ένα ενδεικτικό πρόγραμμα με ελεύθερα: Γενικά παιδιά αξίζει μία ματιά το site, ίσως όχι για τους τόσο προχωρημένους αλλά για τους αρχάριους υπάρχουν πολλοί καλοί οδηγοί που συνδυάζουν θεωρία και πράξη. 5
Liverpool89 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδη κανεις ασκησεις στηθους μονο με μηχανηματα;
sheik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδη κανεις ασκησεις στηθους μονο με μηχανηματα; Οχι μου εχει πιεσεις αλτηρων σε οριζοντιο παγκο και μια pullover με αλτηρα. Οι αλλες ειναι μια ασκηση σε ενα μηχανημα smith με επικλινη παγκο, peck deck και cross over πιεσεις(αυτο με τους ιμαντες). Σε καθε μυικη ομαδα ειναι κυριως 3-4 ασκησεις μηχανηματα και 1-2 με βαρακια Το εχω φωτο το προγραμμα αν θελετε το ποσταρω να μου πειτε.
dimitra_m3 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 πατάω να δω τα link του bosei περιμένοντας ξένα site με references ... σοκ ... ελληνικό που λέγεται souvlaki-fitness !! sok 3
bosei Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 πατάω να δω τα link του bosei περιμένοντας ξένα site με references ... σοκ ... ελληνικό που λέγεται souvlaki-fitness !! sok Έχω ξεφύγει, και ούτε ένα αγγλικό στο ποστ παρακαλώ. 5
Zaknafein Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Έχω ξεφύγει, και ούτε ένα αγγλικό στο ποστ παρακαλώ. "Site" x3 begs to differ! Α και κάτι πρέπει να κάνουμε με τους Σαλονικιούς, διάβασα μπουγάτσα με τυρί και μου πήρε 5-6" να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής... Πάντως επειδή ξεκίνησα από παραπλήσιο σημείο (29/165/55) πριν κανά χρόνο και κάτι , να πω ότι το 2-3 μήνες που ανέφερε ο sheik δεν παίζει για το συνολικό αποτέλεσμα... να βάλει κιλά; σίγουρα, εμένα μου πήρε 3 μήνες να βάλω 8-9κιλά... αλλά μου πήρε ~1 χρόνο αυτά τα 9 να γίνουν καθαρή μυϊκή μάζα και όχι λίπος κτλ. Είχα και διαλείμματα ενδιάμεσα βέβαια, αλλά κι αυτά στο πρόγραμμα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις