Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλά πίνεται ο epsresso χωρίς καϊμάκι ; και αν θελεις κανενα cappuccino τοτε τι κάνεις ; Όποτε πάντως έχω κάνει espresso με τέτοιο σκεύος ο καφές βγαίνει ψιλοχαλια.

  • Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ φτιάχνω αφρόγαλο για καπουτσίνο με μιξεράκι. Οπτικά δεν είναι τόσο ωραίος όσο της μηχανής αλλά δεν έχει και μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

Πήρα αυτό και το προτείνω, κάνει πολύ καλό ζεστό αφρόγαλα.

Μάλιστα, πλέον μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι ο καπουτσίνος μου είναι τίγκα ρετρό, παίρνει κάμποση ώρα παραπάνω για να γίνει σε σχέση με τα δευτερόλεπτα στην καφετιέρα-φάμπρικα μεν, αλλά η διαδικασία είναι ωραία. Είναι σαν το στριφτό τσιγάρο έναντι του βιομηχανικού.

Δημοσ.

Το έχω αυτό το "έμβολο" αλλά δεν με πολυβολεύει και χρησιμοποιώ το μιξεράκι για να κάνω την δουλειά μου πιο γρήγορα.

Τώρα όμως που μου το θύμισες θα το ξαναδοκιμάσω!

Δημοσ.

Με το μιξεράκι όμως δε γίνεται να κάνεις ζεστό αφρόγαλα ρε συ.. Κρύο βάζεις στον (ζεστό) καπουτσίνο;;:eek:

Δημοσ.

Εχω μια τετοια βλακεια για εσπρεσο (αυτο το κανατακι )

 

Μπορω να πω οτι ειναι γτπκ

 

Πινετε ο καφες , αλλα αμα ειναι χειροτερος απο φραπε τι να το κανω :P

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πάρει μπουρούχα καφέ, πέρα από το ότι το κανατάκι δε βγάζει καϊμάκι, δεν έχει διαφορά από την χαη τεκ εσπρεσσιέρα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον σερβίρεις σε ποτήρι με το που σκάσει ο πρώτος καπνός, αλλιώς καίγεται.

 

Επίσης, θέλει και ένα σχετικό καθάρισμα ε, το οποίο αν δεν κάνεις συχνά αλλοιώνεται το άρωμα του καφέ προφανώς.

Δημοσ.
Με το μιξεράκι όμως δε γίνεται να κάνεις ζεστό αφρόγαλα ρε συ.. Κρύο βάζεις στον (ζεστό) καπουτσίνο;;:eek:

 

Αν ζεστάνεις το γάλα προτού το χτυπήσεις;

Δημοσ.

Δε θα γίνει ποτέ αφρός. Ο μοναδικός τρόπος που έχω βρει και πιάνει, είναι να το χτυπήσεις ΠΡΩΤΑ και μετά να το βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων στους ΚΑΡΚΙΝΟΣ βαθμούς για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.

Δημοσ.
Εν το μεταξύ, τι γνώμη έχετε για τις καφετιέρες που κάνουν 20 ευρώ με αυτές που κάνουν 50+. Εγώ έχω την εντύπωση ότι τον ίδιο καφέ κάνουν. Αλήθεια, τι φίλτρα χρησιμοποιείτε ; αν και ούτε αυτά πιστεύω παίζουν ρόλο. Α! και πόσο καφέ βάζετε για μια μεγάλη κούπα ;

 

Λοιπον εχω μια καφετερια των 80 ευρω(seb) και μια των 40 (izzy).

Αυτη των 40 την αγορασα προσφατα (izzy) και ισχυριζοταν οτι ειχε δικο της φιλτρο, και τελος τα φιλτρα κλπ.

Τελικως αφηνει ενα κατακαθι σε επιπεδο καρκινου και χειροτερα. Oποτε επανηλθα στα κλασσικα χαρτινα φιλτρα.

 

Εν τελει η μονη διαφορα ειναι οτι η καφετερια των 80ευρω ειναι για 12 φλιτζανια, ενω αυτη των 40 για 10 φλυτζανια. Επισης ειναι πιo πρακτικη η ακριβοτερη καφετιερα ως κατασκευη, καθως λυνονται ολα τα μερη της, για πλυσιμο, σε αντιθεση με την αλλη που πρεπει να την βαλω ολοκληρη κατω απτη βρυση.

 

Οσο για φιλτρα αγοραζω αυτα απτο lidl--->0,90 ευρω τα 100 αν θυμαμαι καλα. Δεν περναει τιποτα.

 

Καφε προτιμω τον Jacobs Ελεκτο. Η αλλιως Jacobs Kronug. Θελω ωστοσο να δοκιμασω καποιον αρωματικο φιλτρου, αν εχετε να προτεινετε καποιον

Δημοσ.
Θελω ωστοσο να δοκιμασω καποιον αρωματικο φιλτρου, αν εχετε να προτεινετε καποιον

 

Τον Dallmayr που είπαμε και παραπάνω θα πρότεινα.Με πολλές διαφορετικές γεύσεις θα βρεις στα Coffeeway.

Δημοσ.
Αν ζεστάνεις το γάλα προτού το χτυπήσεις;

 

Εδω το αφροφαλα δεν πετυχαίνει οταν το γάλα ειναι απο το ψυγείο, πρέπει να το βαλεις στην κατάψυξη πρωτα, τι αφρογαλα να χτυπησεις με ζεστο γαλα ;

Δημοσ.
Εδω το αφροφαλα δεν πετυχαίνει οταν το γάλα ειναι απο το ψυγείο, πρέπει να το βαλεις στην κατάψυξη πρωτα, τι αφρογαλα να χτυπησεις με ζεστο γαλα ;

Tο βράζεις και έτοιμος ο αφρός!

βουαλά

3185.jpg

Δημοσ.
hx0y0z.jpg

 

Aυτός ο αφρός, δεν είναι καλός για στιγμιαίο καπουτσίνο;

 

εδω μιλαμε σοβαρα :P , τι σχέση έχει ο στιγμιαίος καπουτσίνο με τον κανονικό ;

Καμιά σχέση :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...