Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Οτι η θέρμανση με ενδοδαπέδια ή σώματα είναι  ποιοτικότερη απο την χρήση κλιματιστικών για θέρμανση συμφωνώ . Αλλά μην τα παραλέμε . Δεν είναι ψέμα η θέρμανση με κλιματιστικό  . Καλή είναι  και μια χαρά ζεσταίνεσαι .  Δυστυχώς ή ευτυχώς η θέρμανση με κλιματιστικά συμφέρει την τσέπη σου συγκριτικά με  άλλες πηγές   .  Αν όμως το κεφάλαιο επέδνυσης δεν είναι πρόβλημα καλύτερα μονοσωλήνιο σύστημα με αντλία θερμότητας . Ίδια ποιότητα θέρμανσης με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο ή ξυλολέβητα ή λέβητα βιομαζας κτλ κτλ . 

Ναι αυτο εννοω θερμανση κανονικη με σωματα οπως αυτο και να λεγεται...οχι κατι που βγαζει ζεστη και ξεραινει τον αερα. Αποψη μου παντα φυσικα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kazantzidis είπε

23. Μπορείς να εξηγήσεις τι βγήκε από το αποτέλεσμα;  Ευχαριστώ!

Ότι ο χώρος σου για 23 βαθμούς κελσίου εσωτερικά και για τα μέσα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής θέλει προσεγγιστικά κλιματιστικό όπου έχει στην θέρμανση ονομαστική απόδοση  6.5 kw   δηλαδή 22178 btu/h .  Στο περίπου όλα αυτά . 
Το 18άρι που είχες σε αυτό το χώρο σε κάλυπτε άνετα στην θέρμανση ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

mirai plus γιατι εχει μονο ο κοτσο? ειναι καλη τιμη η να παω στο avant?

Είναι αποκλειστικό. Από αλλού έχει διαφορετικό όνομα, λέγεται seiya

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

mirai plus γιατι εχει μονο ο κοτσο? ειναι καλη τιμη η να παω στο avant?

Διότι είναι εμπορική συμφωνία με τον εισαγωγέα να το πουλάει μόνο ο Κώτσος !

Ποιο mirai plus κοιτάς δεν μας είπες . Το θες για ψύξη και θέρμανση ή μονο  ψύξη ;

3 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Ναι αυτο εννοω θερμανση κανονικη με σωματα οπως αυτο και να λεγεται...οχι κατι που βγαζει ζεστη και ξεραινει τον αερα. Αποψη μου παντα φυσικα

Μερικούς ανθρώπους τους ενοχλεί η θέρμανση με AC .  Εμένα δεν με ενοχλεί . 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ότι ο χώρος σου για 23 βαθμούς κελσίου εσωτερικά και για τα μέσα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής θέλει προσεγγιστικά κλιματιστικό όπου έχει στην θέρμανση ονομαστική απόδοση  6.5 kw   δηλαδή 22178 btu/h .  Στο περίπου όλα αυτά . 
Το 18άρι που είχες σε αυτό το χώρο σε κάλυπτε άνετα στην θέρμανση ;

Ναι δεν είχα πρόβλημα στην θέρμανση όταν το χρησιμοποιουσα. Ίσως γιατί είναι σοφίτα και είναι "χαμηλοταβανο" 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Διότι είναι εμπορική συμφωνία με τον εισαγωγέα να το πουλάει μόνο ο Κώτσος !

Ποιο mirai plus κοιτάς δεν μας είπες . Το θες για ψύξη και θέρμανση ή μονο  ψύξη ;

Μερικούς ανθρώπους τους ενοχλεί η θέρμανση με AC .  Εμένα δεν με ενοχλεί . 

θερμανση ψυξη 16τμ υ/δ. θελω αθορυβο καλο μηχανημα και ας φτάνει 500ε

22 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι αποκλειστικό. Από αλλού έχει διαφορετικό όνομα, λέγεται seiya

οντως??

https://www.skroutz.gr/s/18861968/Toshiba-Seiya-RAS-B10J2KVG-E-RAS-10J2AVG-E.html

βγαζει αλλους κωδικους μοναδων αυτο

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

αυτό πήρα https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164862-toyotomi-kuro-wifi-tkn-tkg-656r32

Δράμα μένω. Αλλά πιο πολύ το θέλω για ψύξη γιατί μένω σε σοφίτα και το καλοκαίρι βραζω εδώ μέσα 😛.  Τώρα έχω ένα Fujitsu 18αρι - 20 χρονών και είπα να το αλλάξω. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο καλό το καινούργιο απ αυτό που έχω 

EBA56CAD-E853-469A-9CC5-E9243D071D64.png

Δεν είναι ότι δεν θα σε καλύψει το Toyotomi , απλά στα ίδια λεφτά υπάρχουν κλιματιστικά με μεγαλύτερη οικονομία σε ψύξη που θες και με μεγαλύτερη εγγύηση πχ

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Σου εκαψε λιγο παραπανω απο οτι θα περιμενα το DAIKIN. Εμενα δουλεύει 150-180w συνηθως...μαλλον ειναι λιγο πιο βαρυ το φορτιο σε εσενα...

Έχω δει και εγώ 180w αλλά για λίγο ,αυτή την στιγμή που το έχω ζητούμενη θερμοκρασία 22 και έξω έχει περίπου 10 έχει σταθεροποιηθεί στα 300w(στην αρχή είδα και 1200).

Ο χώρος που ζεσταίνει όμως είναι πολύ παραπάνω από τα περίπου 20 τετραγωνικά του δωματίου που το έχω βάλει,ζεσταίνει σχεδόν όλο τον κάτω όροφο του σπιτιού που είναι 50 τετραγωνικά με ανοιχτές πόρτες στα αλλά δωμάτια.Το δωμάτιο που το έχω δεν κλείνει με πόρτα,και ζεσταίνει σχεδόν και το διπλανό δωμάτιο και τον διάδρομο με το μπάνιο.

1 ώρα πριν, john_petrucci7 είπε

Δεν το ανοιγω καν για θερμανση. οπως εχω πει κι ετσι ο κοσμος ξεκινησε ν αγοραζει a/c ηταν για να δροσιστει απο οταν βγηκανε. Εγω δεν προτεινω καν a/c καλυτερα σομπα υγραεριου για ζεστη.

Και εγώ αυτό πίστευα αλλά με την αναζήτησή μέσα από το forum για την καλύτερη αγορά σύγχρονου inverter ac ,έχω αρχίσει και έχω άλλη γνώμη και αν και οι καταναλώσεις είναι αυτές που βλέπω μέχρι στιγμής στα κλιματιστικά που αγόρασα,πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη κίνηση.Περισυ έκαψα περίπου 1000 ευρώ πετρέλαιο ,καμμία 300 ευρώ σε ξύλα ,και περίπου 200 ευρώ παραπάνω σε ρεύμα με τα αερόθερμα και τις σόμπες της πλάκας,και δεν ζεστάθηκα.(Μεζονέτα 100 τετραγωνικά).Φέτος είπα να επενδύσω σε κλιματιστικά για θέρμανση.Το αν έκανα σωστά θα το δείξει με το τέλος του χειμώνα η κατανάλωση σε ρεύμα,και εδώ θα είμαστε να το κουβεντιάσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

θερμανση ψυξη 16τμ υ/δ. θελω αθορυβο καλο μηχανημα και ας φτάνει 500ε

Αν θελεις μηχανημα ποιοτικό και πιστοποιημένο απο EUROVENT(δηλαδή που έχει ελεχθεί απο ανεξάρτητο οργανισμό οτι αποδίδει αυτά που διαφημίζει ο κατασκευαστής) προτείνω τα εξης.

1. DAIKIN ATXC25b

2. TOSHIBA MIRAI PLUS10

3. FUJITSU 9KMTA

ΤΟ #3 είναι το πιο αποδοτικό αλλά και το πιο ακριβό. Και τα τρία πολυ καλα για τα χρήματα που δίνεις.

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Rnd1978, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και εδώ:

image.png.686acfe41959172a5740e85ad6f67306.png

Μάλιστα το Fujitsu, μετέπεσε στην χαρακτηριστική μείωση των στροφών του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας , προφανώς για αποφυγή πάγου :

η κατανάλωση με ζήτηση 22C

0-02-0a-58aa3f66816ad1b00db24582b989f6760f23a5606dd9042afd28e5166f0e6212_e59d2ba7.jpg.e2cc942228e03128752919138ce26e82.jpg

και η θερμοκρασία αέρα:

0-02-0a-20c30dc6772e1e546c9446ae9fd4f4f2638eca264f7c72767f162782d841e919_7d9558a4.jpg.efa0992d275f13d24f4b0dce82f033e8.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aris1964 είπε

.Φέτος είπα να επενδύσω σε κλιματιστικά για θέρμανση.Το αν έκανα σωστά θα το δείξει με το τέλος του χειμώνα η κατανάλωση σε ρεύμα,και εδώ θα είμαστε να το κουβεντιάσουμε.

Εκτος απο την επιλογη καλου κλιματιστικου και σωστης διαστασιομετρησης,καλο SCOP κλπ-- σημαντικο για την καταναλωση ειναι και τι θερμοκρασια θα το ρυθμισεις...

Βλεπω καποιους που τα βαζουν να πιανουν 25c στο δωματιο και με πιανουν τα γελια αυτοι θα πουληθουν στο ρευμα εκτος και αν μενουν Κρητη, Ροδο ,Αφρικη.

Σωστη θερμοκρασια αν θες να μην πληρωσεις πολλα ΔΕΗ ειναι εκει 19-20-21c(θερμοκρασια δωματιου ,οχι τι γραφει το τηλεκοντρολ)

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kazantzidis είπε

κωτσοβολο 

Φαινεται να εχει καλα χαρακτηριστικα το KURO...απλα εχουμε κακες εμπειριες απο την εταιρια

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

- Και με τα σώματα της κεντρικής θέρμανσης, σε πολλές περιπτώσεις η θερμική άνεση πάει περίπατο, έχεις την ίδια αίσθηση με αυτή του on-off κλιματιστικού.

- Με τα κλιματιστικά, αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή και ξέρεις να τα ρυθμίσεις, δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά από την κεντρική θέρμανση με σώματα.

- Στο σπίτι μου έχω κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο) την οποία χρησιμοποιώ συνήθως όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά όποιο σύστημα και να δουλέψει, δουλεύει σε 24ωρη βάση και η εσωτερική θερμοκρασία είναι πάντα η ίδια και σταθερή.

- Δεν ενοχλεί το κλιματιστικό, καθαυτό, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιείς ή που το έχεις εντάξει στο χώρο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερινή συνολική κατανάλωση του perfera, ρυθμισμένο στους 23 όλη μέρα. Ήταν το μοναδικό ανοιχτό κλιματιστικό σε όλο το σπίτι (μικρό είναι), εκτός από πριν λίγο που άνοιξα και της κρεβατοκάμαρας για να ζεστάνει το δωμάτιο (λογικά για αυτό εμφανίζει σημαντική πτώση στην κατανάλωση μετά τις 22.00). Αυτή τη στιγμή εξωτερική είναι στους 7. Περιοχή Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.

Screenshot_20191201-232036.png

Επεξ/σία από turbakiasss
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...