Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, marioboni είπε

Έτσι για την ιστορία AUX ονοφ είχα πριν το Μόρις

Υπήρξε καλοκαίρι που έκλεινε μόνο ενα 2ωρο την ημέρα για 4+ μήνες

Χωρίς να σχολιάσω την κατανάλωση που τους για λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω δεν με ένοιαζε, το μηχάνημα δούλευε μια χαρά, φυσικά με φίλτρα σέρβις κλπ όλα στην ώρα τους 

Κρατούσε όσο γίνεται την θερμοκρασία σωστή με απόκλιση ακριβώς στο 1 βαθμό, δηλαδή ήθελα 26 και έπαιρνε ακριβώς στο 27 και έσβηνε στο 25

Ποιο μόρις έχεις; μπορείς να μας πεις 2 λόγια και αν είσαι ευχαριστημένος; τα έχει σε πολύ καλή προσφορά ο κωτσόβολος (18,24 btu) και το σκέφτομαι

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pareisaktos είπε

Ποιο μόρις έχεις; μπορείς να μας πεις 2 λόγια και αν είσαι ευχαριστημένος; τα έχει σε πολύ καλή προσφορά ο κωτσόβολος (18,24 btu) και το σκέφτομαι

Φέτος στην ουσία θα το δουλέψω

Μόνο τεστακια του έχω κάνει τα οποία τα έχω αναφέρει αρκετά αναλυτικά παλιότερα αν ψάξεις 

24αρι έχω 

Τα δείγματα για τα λεφτά που πλήρωσα για τα δικά μου δεδομένα πάντα είναι σούπερ. Στην ουσία άλλαξα το 12αρι ον οφ μου με 600-100 δωροεπιταγη-100 εγκατάσταση- 150 πουλώντας το παλιό μου (με 250 δηλαδή έκανα αλλαγή στο 24αρι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαπτισμα του πυρος σημερα για το Νταικιν στην ψυξη (just testing)...

1158733941_Screenshot_2020-05-09ATXM50N-EnergyMonitor(2).png.66b45c943c112d2cdc9f2c3818628179.png

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 4
Δημοσ.

To daikin atxc25b 9000 λέω να το πάρω για δωμάτιο  14-15 τ.μ. με οροφή και ένα εξωτερικό τοίχο χωρίς μόνωση και μία μπαλκονόπορτα καινούργια, για αντικατάσταση ενός panasonic 9000 BTU 25 ετίας που δεν δουλεύει καλά στην θέρμανση. Θα το χρησιμοποιεί η ηλικιωμένη μητέρα μου που όμως αφήνει την πόρτα του δωματίου ανοικτή προς το χωλ οπότε τα τ.μ. είναι περισσότερα. Σε Στην ψύξη με το 9000 BTU πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει θέμα επειδή υπάρχει εμπειρία. Εκτιμάτε ότι θα επαρκεί στην ζέστη ή όχι, οπότε θα πρέπει να κινηθώ προς 12000 BTU; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aegean32 είπε

To daikin atxc25b 9000 λέω να το πάρω για δωμάτιο  14-15 τ.μ. με οροφή και ένα εξωτερικό τοίχο χωρίς μόνωση και μία μπαλκονόπορτα καινούργια, για αντικατάσταση ενός panasonic 9000 BTU 25 ετίας που δεν δουλεύει καλά στην θέρμανση. Θα το χρησιμοποιεί η ηλικιωμένη μητέρα μου που όμως αφήνει την πόρτα του δωματίου ανοικτή προς το χωλ οπότε τα τ.μ. είναι περισσότερα. Σε Στην ψύξη με το 9000 BTU πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει θέμα επειδή υπάρχει εμπειρία. Εκτιμάτε ότι θα επαρκεί στην ζέστη ή όχι, οπότε θα πρέπει να κινηθώ προς 12000 BTU; 

Από την στιγμή που είναι ουσιαστικά το ίδιο μηχάνημα, με τα ίδια ελάχιστα watts και στα δύο και αφού δεν έχετε καλή μόνωση, θα έλεγα ότι δεν είναι κακό να υπάρχει η καβατζα της έξτρα δύναμης που προσφέρει το 12αρι.

Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 7:08 ΠΜ, liakjim είπε

Όσο για τα Tesla νομίζω ότι και πάλι αντιδράς υπερβολικά. Ένας φίλος πιο πίσω είπε ότι από την αντιπροσωπεία ενημερώθηκε ότι είναι aux. Αν δεις στο Σκρουτζ, όλα τα aux έχουν καλές κριτικές. Ακόμα δεν τα ξέρουμε τα Tesla, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά τους και την τιμή τους, φαίνονται μια καλή επιλογή για όποιον ψάχνει κάτι φθηνό, μάλλον καλύτερη από τα TCL για θέρμανση μιας και τα πρώτα έχουν ifeel ενώ τα δεύτερα όχι. Για ψύξη μάλλον θα πήγαινα προς TCL μιας και η έλλειψη ifeel δεν νομίζω ότι προβληματίζει τόσο οπότε έρχεται η εγγύηση να πάρει το πάνω χέρι.

Ενημερωτικά εγώ πήρα to TCL Elegant 12CHSA/XA31I το οποίο έχει ifeel με αισθητήρα στο τηλεχειριστήριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω εδω και 8 χρόνια έχω ενα Toyotomi Akira GAN/GAG A135GVR και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός ακόμη 12αριού για σαλόνι-κουζίνα περίπου 40τμ.

Στην μια πλευρά είναι το Toyotomi και στην άλλη πλευρά θα μπει το νεο.

Το σπίτι είναι βορινό αλλά με βαριά θερμοπρόσοψη και ταράτσα μονωμένη εξίσου.(άλλο σπίτι πλέον,νομίζω ότι έχω μετακομίσει)

Φανταστείτε ότι το Toyotomi αυτό το χώρο τον καλύπτει για πλάκα, θέλω όμως με την προσθήκη του δεύτερου να καλύψω και τα υπνοδωμάτια που βλέπουν την σαλονοκουζίνα! (2)

Αυτό Mitsubishi Electric / MSZ/MUZ AP35VG το έχει κανείς?

Κοίταζα και το  Toyotomi TKN / TKG 635R32

Άλλες προτάσεις στα 600€~750€ ?

Επεξ/σία από nemesi54
Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 7:08 ΠΜ, liakjim είπε

Αν δεις στο Σκρουτζ, όλα τα aux έχουν καλές κριτικές.

Αφού διαγράφουν κριτικές και αφήνουν αυτές που γουστάρουν μην τις θεωρείς αξιόπιστες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nemesi54 είπε

Έχω εδω και 8 χρόνια έχω ενα Toyotomi Akira GAN/GAG A135GVR και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός ακόμη 12αριού για σαλόνι-κουζίνα περίπου 40τμ.

Το σπίτι είναι βορινό αλλά με βαριά θερμοπρόσοψη και ταράτσα μονωμένη εξίσου.(άλλο σπίτι πλέον,νομίζω ότι έχω μετακομίσει)

Φανταστείτε ότι το Toyotomi αυτό το χώρο τον καλύπτει για πλάκα, θέλω όμως με την προσθήκη του δεύτερου να καλύψω και τα υπνοδωμάτια που βλέπουν την σαλονοκουζίνα! (2)

Ψύξη ή θέρμανση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, aegean32 είπε

Αν στην περιοχή σου δεν έχεις υπό το μηδέν θερμοκρασίες το χειμώνα πιστεύω θα σε καλύψει πλήρως στην θέρμανση το 9άρι . Μίλα και με ψυκτικό 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Damned7 είπε

Ενημερωτικά εγώ πήρα to TCL Elegant 12CHSA/XA31I το οποίο έχει ifeel με αισθητήρα στο τηλεχειριστήριο.

Μήπώς εννοείς Feel και όχι iFeel ; Μία ένδειξη που εμφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη του χειριστηρίου με δύο κυκλικά βελάκια και την ένδειξη Feel. Δεν είναι λειτουργία δεύτερου αισθητήρα θερμοκρασίας .  
"Στη λειτουργία FEEL η ταχύτητα του ανεμιστήρα και η θερμοκρασία ρυθμίζονται αυτόματα σύμφωνα με τη θερμοκρασία του χώρου (ελέγχεται από τοναισθητήρα θερμοκρασίας που είναι ενσωματωμένος στην εσωτερική μονάδα)."
https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2019/07/Instruction_Manual_GR.pdf

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι σε φάση ψάξιμο για κλιματιστικό για ψύξη μόνο. Είχα ένα Mitsubishi παλιό 18άρι που χάλασε και χρειάζεται να πάρω καινούριο τώρα. Με κάλυπτε μια χαρά το 18άρι. Διάβασα κάμποσες σελίδες απο το thread και γενικά. Προς το παρόν έχω καταλήξει σε αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/14682502/Midea-Mission-II-MB-18N8D0.html?from=sku_spec_variations

Και απο εύρος τιμής περίπου σε αυτό κυμαίνομαι.

Κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nemesi54 είπε

Ψύξη, απο θέρμανση είμαι καλυμμένος πλήρως.

Ε τότε προσπάθησε να αγοράσεις ένα με μεγάλο seer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nemesi54 είπε

Σε ενδιαφέρει το SEER να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται . Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο οικονομικό στη λειτουργία ψύξης το κλιματιστικό . 

To Μitsubishi θα τα μια πιθανή επιλογή αν σε ενδιέφερε και η θέρμανση.
SEER= 8.6
Eγγύηση: 3 χρόνια σε όλα τα μέρη . 7 χρόνια στο συμπιεστή εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Καλύτερη τιμή: 734 ευρώ απο εδώ: https://www.bestprice.gr/item/2155250718/mitsubishi-electric-mszmuz-ap35vg.html

Το Toyotomi έχει πολύ καλό SEER αλλα για την τιμή του και την εγγύηση που προσφέρει δεν αξίζει . 
SEER= 8.5
Εγγύηση : 5 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη . 
Καλύτερη τιμή: 616 ευρώ:  https://www.bestprice.gr/item/2154888390/toyotomi-kuro-tkntkg-635r32.html

Στα ίδια λεφτά παίρνεις μηχάνημα με εξίσου καλό SEER με μεγαλύτερη εγγύηση και για την τιμή του είναι VFM .
https://www.skroutz.gr/s/12834249/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-12WiFi-N2VO32-12.html
SEER= 8.5
Eγγύηση: 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή: 540 ευρώ   https://www.alphaclimagr.gr/product/1408495/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifi-n2vo32-12-inverter.html?ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...