Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει το επιθετικό ύφος.

Στην τελική πέρασα ένα χειμώνα με 2 κλιματιστικά όπου το ένα το είχε και το άλλο όχι.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι / περιορισμοί που το ένα έχει υψηλό φορτίο σχεδιασμού και το άλλο όχι, αλλά ως χρήστης είπα αυτά που διαπίστωσα.

Μακάρι να είχα τη δυνατότητα όπως έγραψα να δοκίμαζα και ένα άλλο και να έβλεπα αν σε μικρό χώρο των 15τμ που έχω και είναι η πλειονότητα νομίζω του μέσου σπιτιού με καλούτσικες μονώσεις, κάποιο άλλο μηχάνημα θα έπαιζε και με μεγάλο scop και με χαμηλά btus . Ως τότε λέω απλά αυτά που είδα.

Συμφωνώ με το επιχείρημα για τη δυσκολία που φέρνει το follow me στους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί αλλά κρίνοντας από τα πεθερικά μου (80 κι 72ετών) που τους εκπαίδευσα σε 5 λεπτά με το follow me του ariston , δεν είναι και κάτι τραγικό.

Επίσης μου φαίνεται άκομψο να πρέπει να έχω +1 ή +2 το daikin για να έχω την ίδια θερμική άνεση με το carrier , εκμηδενίζοντας έτσι από τη μία το κέρδος του scop και έχοντας και τη πιθανότητα υπερθέρμανσης.

Συμφωνώ απόλυτα, όμως δεν γίνεται να παρουσιάζεις την έλλειψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού ως μειονέκτημα σε σχέση με κάποιο άλλο. Είναι απλά διαφορετικός τρόπος λειτουργίας.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Συμφωνώ απόλυτα, όμως δεν γίνεται να παρουσιάζεις την έλλειψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού ως μειονέκτημα σε σχέση με κάποιο άλλο. Είναι απλά διαφορετικός τρόπος λειτουργίας.

Και βέβαια γίνεται μιας και έχω αποδείξει ότι η έλλειψή του δημιουργεί υπό συνθήκες πρόβλημα -> βλέπε on-off σε carrier αλλά και σε daikin.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Δογματισμούς και παρωπίδες δεν πολυαντέχω.

Αντώνη, επαναλαμβάνω διότι μπορεί να μην είδες τις ερωτήσεις μου. Είναι σημαντικές για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Inventor Omnia vs TOSHIBA MIRAI.

1. Ποια μηχανήματα συγκρίνεις; Inventor Omnia 9αρη vs TOSHIBA MIRAI Plus 10αρη;

2. Που είναι οι συνημμένες φώτο που αναφέρεις;

3. Έχεις στατιστικά διαγράμματα από top-link has-110 να δούμε με αριθμούς και γραφήματα την συμπεριφορά του Ιnventor και του MIRAI για να δούμε τι γίνετε με στοιχεία;

4. Ποιότητα λειτουργίας Inventor vs TOSHIBA;

- Ποιο είναι πιο αθόρυβο; Εξωτερική ΚΑΙ Εσωτερική μονάδα;

- Ποιο έχει καλύτερα πλαστικά και ποιότητα κατασκευής; 

- Από τριγμούς τι γίνετε στα 2 κλιματιστικά;

Για να μπορέσει κάποιος που μπαίνει να έχει σφαιρική εικόνα και για τα 2 Αντώνη.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Ένα οποιοδήποτε χαρακτηριστικό εφόσον αποτελεί "sales point" για την εκάστοτε εταιρεία τότε αποτελεί feature. Βασικά πολλά πράγματα που υπήρχαν και 10 χρόνια πριν, αλλά κανείς δεν τα ανέφερε, ξαφνικά τώρα στην προσπάθεια εμπορικής διαφοροποίησης υπερμεγενθύνονται.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ανάλογα με τις ανάγκες/προτεραιότητες του εκάστοτε καταναλωτή αποτελούν features, των οποίων βέβαια η αξία αλλάζει ανάλογα με την προτεραιότητα που δίνει ο καθένας, αλλά και επί της ουσίας ανάλογα με την ΣΥΝΟΛΙΚΗ απόδοση/συμπεριφορά της εκάστοτε συσκευής.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Αντώνη, επαναλαμβάνω διότι μπορεί να μην είδες τις ερωτήσεις μου. Είναι σημαντικές για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Inventor Omnia vs TOSHIBA MIRAI.

1. Ποια μηχανήματα συγκρίνεις; Inventor Omnia 9αρη vs TOSHIBA MIRAI Plus 10αρη;

2. Που είναι οι συνημμένες φώτο που αναφέρεις;

3. Έχεις στατιστικά διαγράμματα από top-link has-110 να δούμε με αριθμούς και γραφήματα την συμπεριφορά του Ιinventor και του MIRAI για να δούμε τι γίνετε με στοιχεία;

3. Ποιότητα λειτουργίας Inventor vs TOSHIBA;

- Ποιο είναι πιο αθόρυβο; Εξωτερική ΚΑΙ Εσωτερική μονάδα;

- Ποιο έχει καλύτερα πλαστικά και ποιότητα κατασκευής; 

- Από τριγμούς τι γίνετε στα 2 κλιματιστικά;

Για να μπορέσει κάποιος που μπαίνει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα φιλέ και για τα 2.

1. Σωστά, Inventor Omnia 9αρι VS Toshiba Mirai plus 10αρι.

2. 26 Ιανουαρίου μπορείς να βρεις την πλήρη ανάρτηση με σχεδιαγράμματα.

3. Πολλάκις έχω γράψει ότι το Toshiba είναι καλύτερη κατασκευή χωρίς θορύβους, hands down.-

4. Για αυτό άλλωστε αν υπήρχε κλιματιστικό με την κατασκευή του μιράι και την απόδοση του χωρις τα κρύα ρεύματα (θες με follow me, θες με κάμερα δε με απασχολεί), με WIFI  σε νορμάλ τιμή θα το αγόραζα χθες και ας το κατασκεύαζαν οι ΜΑΣΑΪ στην Αφρική.

5. Επιμένω ότι η ανέφικτη μίξη των δύο θα έδινε ένα υπέροχο κλιματιστικό. Εως ότου αποφασίσουν οι μεν να συγκλίνουν με τους δε, εμείς θα παλεύουμε με τα υπέρ και τα κατά.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yositosi είπε

Ένα οποιοδήποτε χαρακτηριστικό εφόσον αποτελεί "sales point" για την εκάστοτε εταιρεία τότε αποτελεί feature. Βασικά πολλά πράγματα που υπήρχαν και 10 χρόνια πριν, αλλά κανείς δεν τα ανέφερε, ξαφνικά τώρα στην προσπάθεια εμπορικής διαφοροποίησης υπερμεγενθύνονται.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ανάλογα με τις ανάγκες/προτεραιότητες του εκάστοτε καταναλωτή αποτελούν features, των οποίων βέβαια η αξία αλλάζει ανάλογα με την προτεραιότητα που δίνει ο καθένας, αλλά και επί της ουσίας ανάλογα με την ΣΥΝΟΛΙΚΗ απόδοση/συμπεριφορά της εκάστοτε συσκευής.

Μόνο που εδώ είμαστε τεχνολογικό φόρουμ για ανταλλαγή βοήθειας και συμβούλων νομίζω και όχι merchandiser center της εκάστοτε εταιρίας. Φυσικά και συμφωνώ 100% με την άποψη σου, από εποχές αφυγραντήρω που σε διάβαζα και άλλαζαν τρόπο λειτουργίας στους ανεμιστήρες εν μια νυκτί 😎

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

1. Σωστά, Inventor Omnia 9αρι VS Toshiba Mirai plus 10αρι.

2. 26 Ιανουαρίου μπορείς να βρεις την πλήρη ανάρτηση με σχεδιαγράμματα.

3. Πολλάκις έχω γράψει ότι το Toshiba είναι καλύτερη κατασκευή χωρίς θορύβους, hands down.-

4. Για αυτό άλλωστε αν υπήρχε κλιματιστικό με την κατασκευή του μιράι και την απόδοση του χωρις τα κρύα ρεύματα (θες με follow me, θες με κάμερα δε με απασχολεί), με WIFI  σε νορμάλ τιμή θα το αγόραζα χθες και ας το κατασκεύαζαν οι ΜΑΣΑΪ στην Αφρική.

5. Επιμένω ότι η ανέφικτη μίξη των δύο θα έδινε ένα υπέροχο κλιματιστικό. Εως ότου αποφασίσουν οι μεν να συγκλίνουν με τους δε, εμείς θα παλεύουμε με τα υπέρ και τα κατά.

εδώ λες ε ;

22 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Φυσικά και συμφωνώ 100% με την άποψη σου, από εποχές αφυγραντήρω που σε διάβαζα και άλλαζαν τρόπο λειτουργίας στους ανεμιστήρες εν μια νυκτί 😎

Αφού συμφωνείς με την άποψη του @yositosi (και εγώ), τότε ας σταθούμε στο τόσο καλά διατυπωμένο παρακάτω:

"Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ανάλογα με τις ανάγκες/προτεραιότητες του εκάστοτε καταναλωτή αποτελούν features, των οποίων βέβαια η αξία αλλάζει ανάλογα με την προτεραιότητα που δίνει ο καθένας, αλλά και επί της ουσίας ανάλογα με την ΣΥΝΟΛΙΚΗ απόδοση/συμπεριφορά της εκάστοτε συσκευής. "

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Ναι ρε φίλε, δεν έχω ιδεα πώς γίνεται η παράθεση ολόκληρης της ανάρτησης.

Πατάς το πορτοκαλί σημαδάκι πάνω δεξιά στην ανάρτηση με δεξί κλικ και κόπι πάστε τον σύνδεσμο 😉

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Αν έχεις ζεστάνει καλά τον χώρο δεν έχεις κρύα ρεύματα, αν έχεις απλά ανεβάζεις θερμοκρασία ή αλλάζεις θέση στις περσίδες για να μην σε χτυπάει ο αέρας.

Το τραγικό είναι ότι ακόμη και με το "feature" δεν καταφέρνουν να δουλέψουν σωστά, ίσως λίγο καλύτερα.. Είχα και εγώ ifeel και δεν είδα κάποια ουσιαστική διαφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά, εγω χαίρομαι που βλέπω ποσταρίσματα απο πολλά άτομα με διαφορετικές απόψεις. 

Χωρίς αυτά τα άτομα, το forum θα είχε γίνει κέντρο διαφήμισης συγκεκριμένης εταιρίας.

Τουλάχιστον τώρα, ακούγονται και οι 2 πλευρές και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν και να πάρουν αποφάσεις σύφωνα με τις ανάγκες τους.

Η δημοκρατία στην πράξη....

Αρε Αντώνη...μόλις είδα τα διαγράμματα....πολύ κλάμα στην Inventor.

Φιλέ, από την μια έχεις διάγραμμα TOSHIBA για βραβείο (GUZEL, θα συγκινηθείς αν το δεις, είναι πανέμορφο) και από την άλλη έχεις Inventor διάγραμμα....λολ!

Τουλάχιστον, χαίρεσαι το MIRAI σου φιλέ, το παίρνω και εγώ σε λίγες μέρες.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.

σκέφτομαι για FUJI KMTA

🥰😍🤩

25 λεπτά πριν, CorumD είπε

μόλις είδα τα διαγράμματα....πολύ κλάμα στην Inventor.

Φιλέ, από την μια έχεις διάγραμμα TOSHIBA για βραβείο (GUZEL, θα συγκινηθείς αν το δεις, είναι πανέμορφο) και από την άλλη έχεις Inventor διαάγραμμα....λολ!

45 λεπτά πριν, yositosi είπε

ΣΥΝΟΛΙΚΗ απόδοση/συμπεριφορά της εκάστοτε συσκευής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει...δεν πολυ ακούγετε η Fujitsu στο forum...αλλα αν ακουστεί, θα τρέξουν όλοι να κρυφτούν..το KMTA είναι άλλη κλάση...ίσως η κορυφή στα κλιματιστικά...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι ρε φίλε, δεν έχω ιδεα πώς γίνεται η παράθεση ολόκληρης της ανάρτησης.

Στη πράξη ένα τα Α και Β διαλογής που λέμε τόσο καιρό...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...