Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολύ σκέψη και υπομονή για τις «καλές» προσφορές οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ παρήγγειλα την προηγούμενη βδομάδα το midea mission II 18.000 btu. Έχω παραλάβει ήδη και από βδομάδα περιμένω να έρθουν για εγκατάσταση. Το πήρα από public με δωρεάν εγκατάσταση και χωρίς δωροεπιταγή μιας και δεν είχα κλιματιστικό για ανακύκλωση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν ανάμεσα στο παραπάνω και στο toshiba edge στο οποίο δεν κατέληξα τελικά καθαρά λόγω κόστους. Είμαι στο ενοίκιο και με δεδομένο ότι σε 2-3 χρόνια μπορεί  να φύγω και το κλιματιστικό να μου είναι άχρηστο σκέφτηκα ότι τα 800 ευρώ που έδωσα τελικά ήταν το μαξιμουμ μπάτζετ δεδομένων των συνθηκών. Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για ψύξη οπότε κατέληξα στο mission II λόγω και του υψηλού seer (7,3). Από την επόμενη βδομάδα θα επανέλθω με καταναλώσεις και εντυπώσεις. Αλήθεια υπάρχει κανένας κάτοχος εδώ να μας πει εντυπώσεις;

Περιμένω και τον ψυκτικό για την εγκατάσταση και αν μου κάνει νούμερα για το μήκος σωλήνα (3 μέτρα το ελάχιστο σύμφωνα με το manual) και για την αντλία κενού πραγματικά θα τον διώξω. Θα του ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι θέλω αυτά τα 2 πράγματα

• Like 4
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Τελικά μετά από πολύ σκέψη και υπομονή για τις «καλές» προσφορές οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ παρήγγειλα την προηγούμενη βδομάδα το midea mission II 18.000 btu. Έχω παραλάβει ήδη και από βδομάδα περιμένω να έρθουν για εγκατάσταση. Το πήρα από public με δωρεάν εγκατάσταση και χωρίς δωροεπιταγή μιας και δεν είχα κλιματιστικό για ανακύκλωση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν ανάμεσα στο παραπάνω και στο toshiba edge στο οποίο δεν κατέληξα τελικά καθαρά λόγω κόστους. Είμαι στο ενοίκιο και με δεδομένο ότι σε 2-3 χρόνια μπορεί  να φύγω και το κλιματιστικό να μου είναι άχρηστο σκέφτηκα ότι τα 800 ευρώ που έδωσα τελικά ήταν το μαξιμουμ μπάτζετ δεδομένων των συνθηκών. Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για ψύξη οπότε κατέληξα στο mission II λόγω και του υψηλού seer (7,3). Από την επόμενη βδομάδα θα επανέλθω με καταναλώσεις και εντυπώσεις. Αλήθεια υπάρχει κανένας κάτοχος εδώ να μας πει εντυπώσεις;

Περιμένω και τον ψυκτικό για την εγκατάσταση και αν μου κάνει νούμερα για το μήκος σωλήνα (3 μέτρα το ελάχιστο σύμφωνα με το manual) και για την αντλία κενού πραγματικά θα τον διώξω. Θα του ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι θέλω αυτά τα 2 πράγματα

Εκτιμώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μιας και νομίζω ότι αυτοί που έρχονται από τις αλυσίδες, είναι πιο τυπικοί. Αλλά ναι, αν ξεκινήσει τα μα και τα μου, κατευθείαν απειλές για αναφορά στο Public.

Επίσης στον κωτσόβολο μου είχαν δώσει μια λίστα με τις δουλειές που δικαιούμαι στην τιμή κ μέσα ήταν 3μ σωλήνες, αντλία κενού. Σαν όρους. Όχι όμως σύνδεση σε ρεύμα για 18άρι κ άνω.

Εσένα σου έδωσαν κάτι;

@dimostr

Καθαρά για πειραματικούς λόγους, έβαλα το daikin να δουλέψει ψύξη με 26 ζήτηση, 29 αρχική και 25 εξωτερική (θα μπορούσα να ανοίξω παράθυρο! ) :

πάλι έπαιξε στα 125-130W, με ένα on-off, που θα μπορούσε να γίνει και άλλο, αλλά θα το κλείσω σε λίγο. Για τόσο οριακές συνθήκες, νομίζω τα πάει μια χαρά.

Θερμοκρασία μέσα ακριβώς εκεί που ζητάω

image.png.73c2eb46dc79605ff7e2a51e45ce9950.png

IMG_20200619_232057.jpg.57ceaf32ce5d720ca5f7d42ed1618ec1.jpg

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εκτιμώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μιας και νομίζω ότι αυτοί που έρχονται από τις αλυσίδες, είναι πιο τυπικοί. Αλλά ναι, αν ξεκινήσει τα μα και τα μου, κατευθείαν απειλές για αναφορά στο Public.

Επίσης στον κωτσόβολο μου είχαν δώσει μια λίστα με τις δουλειές που δικαιούμαι στην τιμή κ μέσα ήταν 3μ σωλήνες, αντλία κενού. Σαν όρους. Όχι όμως σύνδεση σε ρεύμα για 18άρι κ άνω.

Εσένα σου έδωσαν κάτι;

Δεν έχω λάβει κάποια λίστα. Ωστόσο στο site τους αναφέρει για την εγκατάσταση:

Παροχές μόνο για σένα

• Ραντεβού με πιστοποιημένο ψυκτικό για εγκατάσταση.
  • Εγκατάσταση των μονάδων. Περιλαμβάνει τη σύνδεσή τους με την παροχή ρεύματος (υφιστάμενη), το δίκτυο ψυκτικών σωληνώσεων και την αποχέτευση συμπυκνωμάτων με φυσική ροή, σε ύψος έως και 3m
  • Βάσεις στερέωσης εξωτερικής μονάδας δαπέδου ή τοίχου
  • Σωληνώσεις & καλωδίωση έως 3 μέτρα
  • Έλεγχος ορθής λειτουργίας έπειτα από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης
  • Επίδειξη των βασικών λειτουργιών και όλων των προγραμμάτων σε ψύξη & θέρμανση
  • Καθαρισμός χώρου και αποκομιδή μπαζών
  • Εγγύηση εργασίας: 12 μήνες
  • Δωρεάν μετάβαση σε απόσταση 30 χλμ. από το κατάστημα
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Δεν έχω λάβει κάποια λίστα. Ωστόσο στο site τους αναφέρει για την εγκατάσταση:

Παροχές μόνο για σένα

• Ραντεβού με πιστοποιημένο ψυκτικό για εγκατάσταση.
  • Εγκατάσταση των μονάδων. Περιλαμβάνει τη σύνδεσή τους με την παροχή ρεύματος (υφιστάμενη), το δίκτυο ψυκτικών σωληνώσεων και την αποχέτευση συμπυκνωμάτων με φυσική ροή, σε ύψος έως και 3m
  • Βάσεις στερέωσης εξωτερικής μονάδας δαπέδου ή τοίχου
  • Σωληνώσεις & καλωδίωση έως 3 μέτρα
  • Έλεγχος ορθής λειτουργίας έπειτα από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης
  • Επίδειξη των βασικών λειτουργιών και όλων των προγραμμάτων σε ψύξη & θέρμανση
  • Καθαρισμός χώρου και αποκομιδή μπαζών
  • Εγγύηση εργασίας: 12 μήνες
  • Δωρεάν μετάβαση σε απόσταση 30 χλμ. από το κατάστημα

Ναι το είδα μόλις. Δεν λέει για κενό. Αλλά δεν πειράζει, σκύλος εσύ.

Δες και από κάτω που λέει αυτά που δεν συμπεριλαμβάνει. Σε αυτά είναι έξτρα καλωδίωση ρεύματος. Αν έχεις έτοιμη πρίζα κομπλέ. Αλλιώς θέμα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να βάλουν.

• Like 2
Δημοσ.

Morris 24

Με εξωτερική 27 αλλά και εσωτερική 27

Ζήτηση 25 πάντα όλα στο auto

Στο mute ανεβάζει βατ κοντά στα 290-300 στο screenshot της τελευταίας φωτό

Λογικά ανεβάζει ψύξη και μειώνει ένταση αέρα  για να καλύψει το κενό

Το θετικό είναι πως off δεν έχω δει ακόμη, αν κλείσει ο συμπιεστής θα το καταλάβω γιατί θα έχω φουλ ησυχία

Αν βέβαια από 24 το βάλω 28 θα κλείσει αμέσως 

Ένα ακόμη που βλέπω είναι πως πχ

Έχω ζητούμενη 26 και τραβάει 250 και του ζητάω 27, δεν θα κλείσει αλλά θα μειώσει ανεμιστήρα και ίσως ισορροπήσει κοντά στα 210 ίσως μείνει και στα ίδια 

Έχω 26 και ζητάω 25, θα ανεβάσει βατ και ανεμιστήρα και πάλι σε λίγη ώρα θα ισορροπήσει χωρίς πάλι να κλείσει ίσως κοντά στα ίδια βατ με την 26

Η θερμοκρασία που του ζητάω την κρατάει σταθερή το πολύ + - 0.1 όσο τσεκαρω το θερμόμετρο μου 

Στο αρνητικό της υπόθεσης είναι ο θόρυβος για κάποιον που τον ενοχλεί σε ώρα που θα καθίσει ήρεμος να δει πχ μια ταινία...σε εμένα σπάνια τυχαίνει οπότε και δεν με ενοχλεί

Για μένα διαλέγεις μια θερμοκρασία που σε κάνει να νιώθεις άνετα(με τίποτα κάτι 18αρια εσωτερική που μου λένε φίλοι μου) και δεν το πειράζεις καθόλου, όλα στο αυτόματο και τέλος 

Screenshot_2020-06-19-23-52-03-338_com.tuya.smartlife.jpg

Screenshot_2020-06-19-23-52-10-980_com.tcl.export.jpg

Screenshot_2020-06-19-23-53-50-166_com.tuya.smartlife.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ερώτηση , ισχύει ότι αν μπει η εξωτερική μονάδα στο ταβάνι(όχι τοίχο δηλαδή η δάπεδο) , μπορεί να  αποφευχθεί ο τυχόν  συντονισμός;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Καθαρά για πειραματικούς λόγους, έβαλα το daikin να δουλέψει ψύξη με 26 ζήτηση, 29 αρχική και 25 εξωτερική (θα μπορούσα να ανοίξω παράθυρο! ) :

πάλι έπαιξε στα 125-130W, με ένα on-off, που θα μπορούσε να γίνει και άλλο, αλλά θα το κλείσω σε λίγο. Για τόσο οριακές συνθήκες, νομίζω τα πάει μια χαρά.

Θερμοκρασία μέσα ακριβώς εκεί που ζητάω

Είναι θέμα χώρου σε μένα δεν εξηγείται αλλιώς ,αν είχε i feel ίσως να.ηταν διαφορετικά τα πράγματα , το βλέπω από το kuro που μπορείς να μεταβαλεις την συμπεριφορά του ανάλογα με το που θα μπει το χειριστήριο

Δημοσ.
7 ώρες πριν, marioboni είπε

Morris 24

Με εξωτερική 27 αλλά και εσωτερική 27

Ζήτηση 25 πάντα όλα στο auto

Στο mute ανεβάζει βατ κοντά στα 290-300 στο screenshot της τελευταίας φωτό

Λογικά ανεβάζει ψύξη και μειώνει ένταση αέρα  για να καλύψει το κενό

Το θετικό είναι πως off δεν έχω δει ακόμη, αν κλείσει ο συμπιεστής θα το καταλάβω γιατί θα έχω φουλ ησυχία

Αν βέβαια από 24 το βάλω 28 θα κλείσει αμέσως 

Ένα ακόμη που βλέπω είναι πως πχ

Έχω ζητούμενη 26 και τραβάει 250 και του ζητάω 27, δεν θα κλείσει αλλά θα μειώσει ανεμιστήρα και ίσως ισορροπήσει κοντά στα 210 ίσως μείνει και στα ίδια 

Έχω 26 και ζητάω 25, θα ανεβάσει βατ και ανεμιστήρα και πάλι σε λίγη ώρα θα ισορροπήσει χωρίς πάλι να κλείσει ίσως κοντά στα ίδια βατ με την 26

Η θερμοκρασία που του ζητάω την κρατάει σταθερή το πολύ + - 0.1 όσο τσεκαρω το θερμόμετρο μου 

Στο αρνητικό της υπόθεσης είναι ο θόρυβος για κάποιον που τον ενοχλεί σε ώρα που θα καθίσει ήρεμος να δει πχ μια ταινία...σε εμένα σπάνια τυχαίνει οπότε και δεν με ενοχλεί

Για μένα διαλέγεις μια θερμοκρασία που σε κάνει να νιώθεις άνετα(με τίποτα κάτι 18αρια εσωτερική που μου λένε φίλοι μου) και δεν το πειράζεις καθόλου, όλα στο αυτόματο και τέλος 

Screenshot_2020-06-19-23-52-03-338_com.tuya.smartlife.jpg

Screenshot_2020-06-19-23-52-10-980_com.tcl.export.jpg

Screenshot_2020-06-19-23-53-50-166_com.tuya.smartlife.jpg

Πιστεύω ότι το Morris είναι η έκπληξη της χρονιάς...Χαμηλή τιμή αγοράς και χαμηλή κατανάλωση.. Πιπίλα..

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, dimostr είπε

Ναι, συγκεκριμενα το daikin , toyotomi ειναι και στη λειτουργια quiet

To Shorai αντίστοιχα ήταν σε λειτουργία sleep ?  οι πόρτες των δωματίων ήταν κλειστές η ανοιχτές ? , όταν ζητάς συγκεκριμένη θερμοκρασία θα πρέπει να τσεκάρεις αν αυτό που έχεις επιλέξει

συμβαδίζει με ένα ψηφιακό θερμόμετρο . ( το κάθε κλιματιστικό μετράει διαφορετικά και παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθέτηση του στον χώρο ).

35 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Kuro ολη νυχτα χωρις peaks!

1150493256_Screenshot_2020-06-20Kuro-EnergyMonitor.png.da4d47cccb1d25b79ccf2a46d71ff8c5.png

Η πόρτα ήταν ανοιχτή  στο υπνοδωμάτιο ? τι επιλογές είχες κάνει στο remote  ? , δεν βλέπω κάνεις να ανεβάζει γράφημα θερμοκρασίας αντίστοιχα , επίσης δεν βλέπω το ξεκίνημα του κλιματιστικού  .  Το συγκεκριμένο μπορεί να δουλεύει και μέρες ανοιχτό επίσης τις πρωινές ώρες έπρεπε να πέσει και άλλο η κατανάλωση εκτός αν δεν έχει την δυνατότητα η δεν έχει εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας ( Αντιστάθμιση ) . Το γράφημα κατανάλωσης πρέπει να συμβαδίζει με γράφημα θερμοκρασίας για να βλέπουμε τι γίνεται και στον χώρο.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Trusted είπε

To Shorai αντίστοιχα ήταν σε λειτουργία sleep ?

Όχι και η λειτουργία sleep δεν είναι αντίστοιχη της λειτουργίας quiet 

33 λεπτά πριν, Trusted είπε

οι πόρτες των δωματίων ήταν κλειστές η ανοιχτές ? , όταν ζητάς συγκεκριμένη θερμοκρασία θα πρέπει να τσεκάρεις αν αυτό που έχεις επιλέξει

Αυτά τα έχουμε πει όλα σε προηγούμενα ποστ και για τις θερμοκρασίες έχουμε πει τι αποκλίσεις υπάρχουν 

1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Kuro ολη νυχτα χωρις peaks!

1150493256_Screenshot_2020-06-20Kuro-EnergyMonitor.png.da4d47cccb1d25b79ccf2a46d71ff8c5.png

Τις κορυφές εμενα δε ξέρω για ποιο λόγο τις κάνει η αν γίνονται λόγω I feel ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Όχι και η λειτουργία sleep δεν είναι αντίστοιχη της λειτουργίας quiet 

τι διαφορά έχουν ? , δηλαδή το quiet στο manual δεν είναι για λειτουργία ύπνου ?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Trusted είπε

το κάθε κλιματιστικό μετράει διαφορετικά και παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθέτηση του στον χώρο ).

Ναι έτσι είναι και σε μένα το shorai είναι σε 50 τμ και τα αλλά δυο στα υπόλοιπα 50 τμ που είναι το σπιτι 

Μόλις τώρα, Trusted είπε

τι διαφορά έχουν ? , δηλαδή το quiet στο manual δεν είναι για λειτουργία ύπνου ?

Όχι η λειτουργία sleep και στην θέρμανση και στην ψύξη αυξομειώνει την θερμοκρασία σταδιακά όσο προχωράει η ώρα , ενώ η λειτουργία quiet απλά βάζει τους ανεμιστήρες σε πολύ αργή κίνηση για να μειώσει τον θόρυβο 

43 λεπτά πριν, Trusted είπε

δεν βλέπω κάνεις να ανεβάζει γράφημα θερμοκρασίας αντίστοιχα , επίσης δεν βλέπω το ξεκίνημα του κλιματιστικού  .  Το συγκεκριμένο μπορεί να δουλεύει και μέρες ανοιχτό επίσης τις πρωινές ώρες έπρεπε να πέσει και άλλο η κατανάλωση εκτός αν δεν έχει την δυνατότητα η δεν έχει εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας

Γραφήματα θερμοκρασιών έχουν ανεβεί σε προηγούμενα ποστ , επισης η σωστή πρακτική είναι να βλέπουμε γραφήματα λειτουργίας όταν τα κλιματιστικα έχουν ισορροπήσει στο χώρο και όχι στην αρχή της λειτουργίας  εκτός και αν θελουμε να δούμε ποσά watt ανεβάζει επισης εδώ αρκετοί από μας που ανεβάζουμε γραφήματα έχουμε τα κλιματιστικα ως αποκλειστικές πηγές θέρμανσης και ψύξης οποτε ειδικά στην θέρμανση τα κλιματιστικα μας ανοίγουν τον Οκτωβρίου- Νοεμβρίου και κλείνουν τον Απρίλιο , συγκεκριμένα εγώ τα τρία κλιματιστικα που έχω στο σπιτι τον χειμώνα δε σβήνουν ούτε τα Σαββατοκύριακα που μπορεί να λείπω απλά ρυθμίζω λίγο πιο χαμηλά την θερμοκρασία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Trusted είπε

To Shorai αντίστοιχα ήταν σε λειτουργία sleep ?  οι πόρτες των δωματίων ήταν κλειστές η ανοιχτές ? , όταν ζητάς συγκεκριμένη θερμοκρασία θα πρέπει να τσεκάρεις αν αυτό που έχεις επιλέξει

συμβαδίζει με ένα ψηφιακό θερμόμετρο . ( το κάθε κλιματιστικό μετράει διαφορετικά και παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθέτηση του στον χώρο ).

Η πόρτα ήταν ανοιχτή  στο υπνοδωμάτιο ? τι επιλογές είχες κάνει στο remote  ? , δεν βλέπω κάνεις να ανεβάζει γράφημα θερμοκρασίας αντίστοιχα , επίσης δεν βλέπω το ξεκίνημα του κλιματιστικού  .  Το συγκεκριμένο μπορεί να δουλεύει και μέρες ανοιχτό επίσης τις πρωινές ώρες έπρεπε να πέσει και άλλο η κατανάλωση εκτός αν δεν έχει την δυνατότητα η δεν έχει εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας ( Αντιστάθμιση ) . Το γράφημα κατανάλωσης πρέπει να συμβαδίζει με γράφημα θερμοκρασίας για να βλέπουμε τι γίνεται και στον χώρο.

Ανοιχτη πορτα.
Ζητηση 26, auto, quiet.
H μεταβολη της εξωτερικης απο 1:00 μεχρι 7:00 ηταν 1.5 C
Το συγκεκριμενο κατεβαινει πιο χαμηλα απο οτιδηποτε εχουμε δει ως τωρα.
Δες παρακατω γιατι το ανεβασα.

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Τις κορυφές εμενα δε ξέρω για ποιο λόγο τις κάνει η αν γίνονται λόγω I feel ?

Κι εμενα τις εκανε μεχρι τωρα και μου φανηκε περιεργο γι αυτο το ανεβασα.

Επεξ/σία από rbx1000
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...