Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά. Θέλω ένα κλιματιστικό 24000 btu. Έχω κοιτάξει για το Inventor nemesis pro, Inventor dark, Inventor premium, Inventor aria και toyotomi izuru. Ποιο να αγοράσω; (Ας μου απαντήσει και κάποιος που έχει κάποιο από αυτά) 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Και εγώ που για ένα χρόνο δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου θα πρέπει να του κάνω συντήρηση που τελικά δεν θα του κάνουν και τίποτα αλλά θα πρέπει να πληρώσω τζάμπα για να έχω την εγγύηση.

Οι όροι εγγύησης είναι σαφείς.

12 λεπτά πριν, Nikolasnennes είπε

Λοιπόν παιδιά. Θέλω ένα κλιματιστικό 24000 btu. Έχω κοιτάξει για το Inventor nemesis pro, Inventor dark, Inventor premium, Inventor aria και toyotomi izuru. Ποιο να αγοράσω; (Ας μου απαντήσει και κάποιος που έχει κάποιο από αυτά) 

Μάλλον κανένα από αυτά .

Αν θες δώσε μας παραπάνω πληροφορίες. Θα είναι για ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Μπάτζετ; Περιοχή; Τι έξτρα θες ; Πχ wfi κτλ

Το παρακάτω τι σου βγάζει ;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nikolasnennes είπε

Ιδανικά, κανένα. Ειδικά στα 24.000 απέφυγε τα κινέζικα. Μοναδική εξαίρεση για εμένα, ίσως το Haier tundra green.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι όροι εγγύησης είναι σαφείς.

Μάλλον κανένα από αυτά .

Αν θες δώσε μας παραπάνω πληροφορίες. Θα είναι για ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Μπάτζετ; Περιοχή; Τι έξτρα θες ; Πχ wfi κτλ

Το παρακάτω τι σου βγάζει ;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Λοιπόν. Θέλω ένα κλιματιστικό για χώρο 55 ΤΜ. Το σπίτι μου το καλοκαίρι δεν εχει πολύ ζέστη. Αλλά τον χειμώνα έχει αρκετό κρύο. Το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση. Θέλω οποσδήποτε WiFi. Ποιο μου προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nikolasnennes είπε

Λοιπόν. Θέλω ένα κλιματιστικό για χώρο 55 ΤΜ. Το σπίτι μου το καλοκαίρι δεν εχει πολύ ζέστη. Αλλά τον χειμώνα έχει αρκετό κρύο. Το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση. Θέλω οποσδήποτε WiFi. Ποιο μου προτείνετε;

Αν μπορείς απάντησε και στα άλλα ερωτήματα όπως περιοχή ώστε να δούμε τις ελάχιστες θερμοκρασίες που έχεις τον χειμώνα και τρέξε το εργαλείο υπολογισμού από το λινκ που σου έβαλα για τη θερμοκρασία που θες. Επίσης μέγιστο μπάτζετ.

Τέλος αν θες προσδιόρισε μας αν τα 55τμ είναι ενιαίος χώρος ή πολλά δωμάτια γιατί στη 2η περίπτωση ίσως να θες περισσότερα μικρότερης ισχύος μηχανήματα. Ίσως και μια κάτοψη. Αν όχι ενιαίος το εργαλείο πρέπει να το τρέξεις ανά χώρο.

Γενικά αφού το θες για θέρμανση, είναι λίγο νωρίς για αγορά αλλά ας πάρεις κάποιες κατευθύνσεις.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

καλημέρα!

Θα ήθελα να μου προτείνετε κλιματιστικό για χώρο 35τμ με απώλειες 5200 w/h (σύμφωνα με την εφαρμογή της elith). Με ενδιαφέρει πρωτίστως η θέρμανση, θέλω κάτι πολύ δυνατό, να πετάει φλόγες (σύμφωνα με την λαική έκφραση)!!. Δεν με ενδιαφέρουν καλούδια, πχ wifi, i-feel κλπ.

Μέχρι τώρα είχα ένα hitachi 18000 το οποίο χάλασε (μάλλον πλακέτα, περιμένω επίσημη διάγνωση) και σε περίπτωση που είναι ασύμφορη η επισκευή, πάω για αγορά νέου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχειρο εξελ,περιμενα αλλα κανεις δεν εστειλε κατι ως προταση.

Τι δεν ειναι αντιληπτο,να το διορθωσω?

Τι αλλο να βαλω?

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2672020 11006 μμ.jpg

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν μπορείς απάντησε και στα άλλα ερωτήματα όπως περιοχή ώστε να δούμε τις ελάχιστες θερμοκρασίες που έχεις τον χειμώνα και τρέξε το εργαλείο υπολογισμού από το λινκ που σου έβαλα για τη θερμοκρασία που θες. Επίσης μέγιστο μπάτζετ.

Τέλος αν θες προσδιόρισε μας αν τα 55τμ είναι ενιαίος χώρος ή πολλά δωμάτια γιατί στη 2η περίπτωση ίσως να θες περισσότερα μικρότερης ισχύος μηχανήματα. Ίσως και μια κάτοψη. Αν όχι ενιαίος το εργαλείο πρέπει να το τρέξεις ανά χώρο.

Γενικά αφού το θες για θέρμανση, είναι λίγο νωρίς για αγορά αλλά ας πάρεις κάποιες κατευθύνσεις.

Λοιπόν. Το σπίτι είναι 110 ΤΜ. Εγώ το θέλω μόνο για σαλόνι - κουζίνα που είναι ενιαίος χώρος 55 ΤΜ. Το θέλω και το καλοκαίρι. (Μένω έξω από την Λιβαδειά Βοιωτίας και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι από 35 - 41 °C, και τον χειμώνα χαμηλές από 5 - 20 βαθμούς).Το σπίτι μου όμως έχει μια μικρή μόνωση και το καλοκαίρι δεν έχει πολύ ζέστη. Έχει, αρκετή. Γιαυτό  το θέλω και για καλοκαίρι και για χειμώνα, τον χειμώνα ασπουμε μέσα στο σπίτι έχει 10 βαθμούς. Το καλοκαίρι φτάνει στους 30. Κάνει αρκετό κρύο τον χειμώνα και αρκετή ζεστη το καλοκαίρι. Επίσης το μπάτζετ που θέλω είναι μέχρι 1000 ευρώ και θέλω και WiFi. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikolasnennes είπε

Λοιπόν. Το σπίτι είναι 110 ΤΜ. Εγώ το θέλω μόνο για σαλόνι - κουζίνα που είναι ενιαίος χώρος 55 ΤΜ. Το θέλω και το καλοκαίρι. (Μένω έξω από την Λιβαδειά Βοιωτίας και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι από 35 - 41 °C, και τον χειμώνα χαμηλές από 5 - 20 βαθμούς).Το σπίτι μου όμως έχει μια μικρή μόνωση και το καλοκαίρι δεν έχει πολύ ζέστη. Έχει, αρκετή. Γιαυτό  το θέλω και για καλοκαίρι και για χειμώνα, τον χειμώνα ασπουμε μέσα στο σπίτι έχει 10 βαθμούς. Το καλοκαίρι φτάνει στους 30. Κάνει αρκετό κρύο τον χειμώνα και αρκετή ζεστη το καλοκαίρι. Επίσης το μπάτζετ που θέλω είναι μέχρι 1000 ευρώ και θέλω και WiFi. 

Ωραία.

Τρέξε τότε το εργαλείο υπολογισμού για 55τμ και θερμοκρασία αυτή που θες πχ 23 και ανέβασε μας τα αποτελέσματα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Specs είπε

Προχειρο εξελ,περιμενα αλλα κανεις δεν εστειλε κατι ως προταση.

Τι δεν ειναι αντιληπτο,να το διορθωσω?

Τι αλλο να βαλω?

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2672020 11006 μμ.jpg

Αυτο που δεν ειναι αντιληπτο ειναι τι τιμες θα βαλουμε.

Του κατασκευαστη? Ποιο το νοημα?

Τις δικες μας? Πως πιστοποιουνται? Θα ποσταρεται διαγραμμα? Τα screenshots χωρις διαγραμμα ειναι αποδεκτα? Εχει νοημα χωρις στοιχεια του αντιστοιχου χωρου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, McCoy είπε

Με συγχωρείς για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά αν χρειάζεται κάθε χρόνο service τότε δεν ανεβαίνει το κόστος σε βάθος χρόνου; Δηλαδή να δώσεις κάτι παραπάνω για εξοικονόμηση ρεύματος και για καλύτερη ποιότητα, αλλά μήπως στο τέλος βγαίνει παραπάνω; Ή μήπως χάνω κάτι; 🤔

Το μονο που χανεις ειναι χρηματα...σαφεστατα δηλαδη κατ εμε οι εγγυησεις με υποχρεωσεις ετησιου σερβις κλπ επιβαρυνουν περισσοτερο απο οσο  ενδεχεται να ωφελεισαι,απο αποδοσεις σε καταναλωση.

Αρα το κοστος εκτοξευεται και κατα την ταπεινη μου αποψη,αποσβεση ποτέ!

Αν τυχον ειναι για επαγγελματικους χωρους η χωρους που ετσι κι αλλιως θα ηταν υποχρεωτικο το ετησιο καθαρισμα(μη το λεμε και σερβις!!!) εκει ΙΣΩΣ μακροπροθεσμα να αξιζει.

Φερ ειπειν ,ενα 9ρι TCL   με 10 χρονια εγγυηση, που κοστιζει 320 ευρω,σε συγκριση με ενα αποδοτικοτερο Toshiba 430ε 7 χρονια -Daikin 400ε 5χρονια ,αν υπολογισεις το κοστος του ετησιου σερβις που ξεκιναει απο 20ε σε αλυσιδες,εκτοξευει το ηδη υψηλο κοστος κατα 100-150ε ,με αποτελεσμα να εχεις να συγκρινεις πλεον ΤCL 320ε στα 10 χρονια,Toshiba 580ε στα 7 χρονια,Daikin 500ε στα 5 χρονια ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ...

Σε μεγαλυτερα 18ρια δηλ και πανω αλλαζουν τα δεδομενα και υπολογιζεις αναλογως.

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αυτο που δεν ειναι αντιληπτο ειναι τι τιμες θα βαλουμε.

Του κατασκευαστη? Ποιο το νοημα?

Τις δικες μας? Πως πιστοποιουνται? Θα ποσταρεται διαγραμμα? Τα screenshots χωρις διαγραμμα ειναι αποδεκτα? Εχει νοημα χωρις στοιχεια του αντιστοιχου χωρου?

Τις δικες μας φυσικα...αλλωστε αν κοροιδευομαστε μεταξυ μας και γραψουμε αλλες καταναλωσεις δεν χρειαζεται να το κανουμε! Σκρηνσοτς εχουν μπει απειρα και αυτη ειναι η χρηση του εξελ,να καταχωρησουμε τιμες καιοχι να ψαχνουμε σε 2000 σελιδες.

Νοημα εχει για την εννοια της  on-off η inverter συμπεριφορας,ο χωρος δεν μας σωζει με τιποτε αν μπλεξουμε!

Γιαυτο ψαχνουμε μονο την ελαχιστη πριν κλεισει δηλαδη ...

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραία.

Τρέξε τότε το εργαλείο υπολογισμού για 55τμ και θερμοκρασία αυτή που θες πχ 23 και ανέβασε μας τα αποτελέσματα.

Ορίστε... 

IMG_20200726_142109.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τέλει κατέληξα σε 24άρι Fujitsu ASYG24KLCA. Είδα γενικά οτι είναι λίγο θορυβώδες ειδικά όταν βαράει 100% αλλά με καλύπτουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και πιστεύω τον χειμώνα θα υπερκαλύπτει τον χώρο των 45 τμ εύκολα για Θεσσαλονίκη. Το έχει μήπως κάποιος να μας πεί γνώμη;
Edit: @liakjim μόλις κατάλαβα οτι τα βίντεο που είδα με το συγκεκριμένο είναι δικά σου 😁😁👍👍

Επεξ/σία από rayven18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Nikolasnennes είπε

Ορίστε... 

IMG_20200726_142109.jpg

Αρκετές οι απώλειες.

Επίσης βλέπω ότι για Λιβαδειά τις νύχτες πάει αρκετά πιο κάτω από 5C που λες https://www.meteoblue.com/el/καιρός/historyclimate/climatemodelled/Λιβαδειά_Ελληνική-Δημοκρατία_258463

Οπότε θες πολύ δυνατό 24άρι.

Το ιδανικό θα ήταν αυτό https://www.skroutz.gr/s/19028323/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP71VG.html

Έχουν όμως αναφερθεί προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω μειωμένης εισαγωγής που πιθανώς να προκαλέσουν και θέματα μελλοντικά με ανταλλακτικά. Ρώτα αν θες και τα τοπικά καταστήματα .

Άλλη πρόταση: https://www.e-klimashop.gr/fujitsu-24000-btuh/340-κλιματιστικο-fujitsu-asyg24kmtaaoyg24kmta-μετρητοις.html

Στα χρήματά σου , θα προτιμούσα το nemesis pro. Δεν έχει και το καλύτερο scop οπότε θα τα κάψει τα βατάκια του αλλά έχει ισχύ και 10έτη εγγύηση.

1 ώρα πριν, rayven18 είπε

Εν τέλει κατέληξα σε 24άρι Fujitsu ASYG24KLCA. Είδα γενικά οτι είναι λίγο θορυβώδες ειδικά όταν βαράει 100% αλλά με καλύπτουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και πιστεύω τον χειμώνα θα υπερκαλύπτει τον χώρο των 45 τμ εύκολα για Θεσσαλονίκη. Το έχει μήπως κάποιος να μας πεί γνώμη;
Edit: @liakjim μόλις κατάλαβα οτι τα βίντεο που είδα με το συγκεκριμένο είναι δικά σου 😁😁👍👍

Ναι δικά μου είναι. 😎

Όπως έχω αναφέρει και εδώ αλλά και στο σκρουτζ, έχω διαπιστώσει μια ευπάθεια στα defrost. Δλδ όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 2-3C και σε συνδυασμό με υγρασία που έχω φουλ μιας και είμαι 2χλμ ευθεία από θάλασσα + ότι βαράει ζωντανός ο βοριάς, μπορεί να δω και 4-5 defrost μέσα στη νύχτα.

Οπότε από αυτήν την άποψη, δεν ξέρω αν για θεσσαλονίκη θα το συνιστούσα αν και έχει ζεστάνει σπίτι στη πεντέλη με την εφαρμογή να δίνει 17KW απώλειες!!!!

Πόσο σου βγάζει η εφαρμογή εδώ ; ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΥΓ Αν θες μόνο θέρμανση, θα ψώνιζα στη θέση στο επόμενο black friday με στόχο το asyg24kmta.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα την άποψή σας για κλιματιστικό παιδικού δωματίου 12τμ.

Από μια μικρή αναζήτηση βρήκα τα επόμενα μοντέλα στα 9000btu:

TCL Elite Premium PRM-09CHSA/CI

HAIER TUNDRA GREEN AS25TABHRA / 1U25BEFFRA

Toyotomi HTN20/HTG20-09R32

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...