Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ορίστε τώρα λέει ALL DC inverter στο kuro @guzel το διορθωσαν 😛

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν υπάρχουν οι τύποι! Ευτυχώς πρόλαβα να το κάνω εκτύπωση.

Για να μου πουν τη Δευτέρα τόσο καίει έπρεπε να πάρετε το Kuro... Ε ρε τι θα γίνει τη Δευτέρα 

Δλδ και αυτό τώρα το άλλαξαν ??? http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17631801169320/Katalogos Klimatismou TOYOTOMI 2018 .pdf

Παιδιά νομίζω είστε υπερβολικοί . 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δλδ και αυτό τώρα το άλλαξαν ??? http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17631801169320/Katalogos Klimatismou TOYOTOMI 2018 .pdf

Γι αυτό δεν το ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά στο site το All DC Inverter δεν υπήρχε 

11 λεπτά πριν, Klausx είπε

Κάτι δεν μας λες καλά, από την μία δεν μπορεί να συντηρήσει 21-22 βαθμούς αλλά όταν το βάζεις 25 "πνίγεσαι" από την ζέστη;

Επίσης οι κλίμακες στο control είναι θερμοστάτης όχι πόσο ζεστό αέρα βγάζει.

Αν θες δείξε μας μια φώτο της εγκαταστάσεις Εσωτερικής / εξωτερικής μονάδος, διότι αν πήρες εγκατάσταση από κωτσοβολο μην περιμένεις το κλιματιστικό σου να δουλεύει και στο 100%...

Για τον Κωτσόβολο επειδή αρχικά και εγώ είχα επιφυλάξεις στο πρόβλημα μου έχουν φερθεί άψογα. Δεν τους ενδιαφέρει το πόρισμα που θα βγάλει η toyotomi, θα κάνουν δικό τους έλεγχο μετά τον έλεγχο της toyotomi και αν προκύψει το οτιδήποτε θα γίνει άμεση αντικατάσταση η επιλογή αλλου κλιματιστικού. Δεν ξέρω αν μετράει επειδή τους είχα ενημερώσει από τη πρώτη εβδομάδα εγκατάστασης του. Να τα λέμε τα καλά..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε αυτο μπορεί να υπήρχε, όμως οχι στην σελίδα.. σήμερα το βαλαν.. 

https://web.archive.org 

Σελιδα με αποθηκευμένες σελίδες..go back machine Μερικές φορές πολύ χρήσιμη

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Δεν σημαίνει κάτι . Απλά διόρθωσαν το λάθος στην ιστοσελίδα μετά από την παρέμβαση κάποιου πελάτη (εσάς προφανώς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν σημαίνει κάτι . Απλά διόρθωσαν το λάθος στην ιστοσελίδα μετά από την παρέμβαση κάποιου πελάτη (εσάς προφανώς)

Ναι δεν σημαίνει κάτι.. Πάντος αν το έβλεπα όταν πήρα το κλιματιστικό (που δυστυχώς δεν το έψαξα όσο ήθελα), θα ρωτούσα τι είναι αυτό.. και πιθανόν να το επέλεγα.. (αν ισχύει αυτό που είπε η toyo,τώρα θα δούλευε το κλιματιστικό,και δεν θα έπρεπε να το κάνω gamepad,με το κοντρόλ στο χέρι, για να είμαι ικανοποιημένος)

Άσε που μου το έκανε από την πρώτη μέρα λειτουργίας(ψυξη) και λέγαν θα στρώσει μόνο του.. έτσι κάνουν σε τέτοιες συνθήκες.. Αν ισχύει..(αν λέω..) και μου το είπαν μετά από 5 μήνες.. είναι τουλαχιστον αδικαιολόγητοι..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σύμφωνα με τη toyotomi για να είχα μικρότερη κατανάλωση από τα 1300w έπρεπε να επιλέξω ALL DC Inverter... Όταν ρώτησα τι είναι το δικό μου απάντησαν DC Inverter. Όταν τους είπα που το γράφει αυτό μου είπαν στη σελίδα.. Αμ δε... Και έτσι το άλλαξαν τώρα! Αν υπήρχε στη σελίδα θα επέλεγα All DC Inverter λοιπόν..

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως γιατί όλη αυτή η συζήτηση με έκανε να διαπιστώσω ότι δεν ήξερα αν το Fujitsu είναι all dc inverter . 

Ε τελικά είναι :

kl-series-main-2-1.png.9ac1acd80452ecc5fce1497280721196.png

a854f3cca48251aabcbad5f4d9a67dd2.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως γιατί όλη αυτή η συζήτηση με έκανε να διαπιστώσω ότι δεν ήξερα αν το Fujitsu είναι all dc inverter . 

Ε τελικά είναι :

kl-series-main-2-1.png.9ac1acd80452ecc5fce1497280721196.png

a854f3cca48251aabcbad5f4d9a67dd2.png

Και all dc και twin rotary.. άλλη κατηγορία,τι να λέμε...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, guzel είπε

Σύμφωνα με τη toyotomi για να είχα μικρότερη κατανάλωση από τα 1300w έπρεπε να επιλέξω ALL DC Inverter... Όταν ρώτησα τι είναι το δικό μου απάντησαν DC Inverter. Όταν τους είπα που το γράφει αυτό μου είπαν στη σελίδα.. Αμ δε... Και έτσι το άλλαξαν τώρα! Αν υπήρχε στη σελίδα θα επέλεγα All DC Inverter λοιπόν..

Πρέπει να το ξαναπώ μήπως και γλιτώσει κάποιος ανυποψίαστος: μακριά από TOYOTOMI ! Τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα ποτέ!

Τα 28 dbA θορύβου της χαμηλής ταχύτητας που διαφημίζει η TOYOTOMI είναι στην πραγματικότητα 40 dbA με πιστοποιημένο όργανο. Το αμφισβήτησαν, έφεραν 2 φορές δικό τους όργανο και μέτρησαν 38 dbA και με παραμύθιασαν ότι θα στείλουν  τα αποτελέσματα στο εργοστάσιο για να δουν τι πρέπει να κάνουν κλπ κλπ.

Τα  τεχνικά στοιχεία που διαφημίζουν είναι αναξιόπιστα μην τα πιστεύετε.

Και βέβαια και το δικό μου 9άρι HIRO σε 16μ2 δωμάτιο δουλεύει ON / OFF εκτός από τον υπερβολικό θόρυβο.

Το θέμα το έχω πάει στον συνήγορο του καταναλωτή όπου υποσχέθηκαν ότι θα μου το αλλάξουν αλλά προς το παρόν έχουν εξαφανιστεί.

Προτιμήστε αξιόπιστες εταιρείες! Η ΤΟΥΟΤΟΜΙ δεν είναι από αυτές!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, guzel είπε

όλοι οι inverter έχουν dc είσοδο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, guzel είπε

Ο χώρος που περιγραφεις είναι εργοστασιακός θάλαμος. Ο χώρος μου είναι πολύ καλα μονωμένος με θερμοπροσωψη μπρος και πίσω και οι θερμοκρασίες στην Κρήτη είναι αρκετά υψηλές και τον χειμώνα. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε όταν του δίνεις 22 πάει το ανεξάρτητο θερμόμετρο στη μεση του σπιτιού στους 24.5 σε λίγη ώρα 

Περιμένω πως και πως Δευτερα που θα έρθει ο τεχνικός τους. Ο κωτσοβολος περιμένει να έρθουν πρώτα αυτοί για να στείλουν τον δικό τους μετά (αυτός έκανε την εγκατάσταση) για να μη πουν ότι το χαλασαν αυτοί. 

Δεν μίλησα για εργοστασιακό θάλαμο . Μίλησα για άλλο χώρο  και για να μαι ακόμα πιο συγκεκριμένος για οικία . Δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω πιο αναλυτικά και απλά για να καταλάβεις ότι η κατανάλωση ενός κλιματιστικού ή λέβητα πετρελαίου ή υγραερίου ή μιας σόμπας ηλεκτρικής καθορίζεται απο τις απώλειες που έχει ο κάθε χώρος που θα τοποθετηθεί  . 

Το πολύ καλα μονωμένος είναι σχετικό . Υπάρχουν χώροι που είναι και 2 και τρεις φορές καλύτερα μονωμένοι απο τον δικό σου . Υπάρχουν χώροι όπου έχουν ανάγκη τα μισά btu/h και ακόμα λιγότερα απο ότι έχει ανάγκη ο δικός σου χώρος . Πάντα μιλάμε για τα ίδια τετραγωνικά ! 

7 ώρες πριν, energy52 είπε

Φιλε μου δεν μπορω να πω κατι εχεις δικιο ετσι οπως το λες! Η αληθεια ειναι πως μ αυτη την καταναλωση ζεσταινει κι αλλα 2 υπνοδωματια οταν τα χω ανοικτα μετα απο καποια ωρα..παμε στα 75 τετραγωνικα δηλαδη..απλα εκει η θερμοκρασια ειναι 19-20 ενω στο σαλονι 22+.οποτε μια χαρα λεω,ετσι για να πεισω ακομη πιο πολυ τον εαυτο μου πως εκανα σωστη αγορα☺️

Παντως να σου πω κατι;;ετσι επειδη  εσυ φαινεσαι να το κατεχεις το αντικειμενο! αν μπορουσαμε να κανουμε τραμπα τα κλιματιστικα μας,εκει θα βλεπαμε real time τις δυνατοτητες του καθενος σε ολα τα επιπεδα!!

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω μέσα σε όλη αυτή την κουβέντα που γίνεται είναι ότι η κατανάλωση ενός κλιματιστικού εξαρτάται απο τις απώλειες που έχει ένας χώρος .  Οποιοδήποτε κλιματιστικό η οποιοδήποτε μέσο θέρμανσης και αν έχεις άλλη κατανάλωση θα έχει στο δικό μου χώρο άλλη στον δικό σου άλλη στου γείτονα. Πάντα για ίδια τετραγωνικά και ίδια εξωτερική θερμοκρασία  καθώς και εσωτερική που του ζητάς η σύγκριση . Ειδάλλως δεν υπάρχει σύγκριση . 

7 ώρες πριν, anergos13 είπε

Σε Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο. Σου.. 

Είναι εύκολο.επισης για απλή εξήγηση  από τα νούμερα από την γνωστή ετικετα των κατανάλωσεων έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε εύκολα συγκρίσεις όσοι δεν γνωρίζουμε αναλυτικά? 

https://ibb.co/7yLbzHF

Αριστερή στήλη αφορά την λειτουργία ψύξης . Δεξιά την λειτουργία θέρμανσης . 

SCOP είναι ο εποχικός συντελεστής απόδοσης του κλιματιστικού  στην θέρμανση . 
SEER είναι ο εποχικός συντελεστής απόδοσης του κλιματιστικού στην ψύξη . 

Τί σημαίνει SCOP SEER;

SEER: Είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής, που ορίζεται σαν ο λόγος της ετήσιας ανάγκης σε ψύξη προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται για την ψύξη

SCOP: Είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής σε θέρμανση, που ορίζεται σαν ο λόγος της συνολικής ετήσιας ανάγκης σε θέρμανση προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται σε θέρμανση

Όσο μεγαλύτεροι οι συντελεστές τόσο πιο οικονομικό στην λειτουργία του το κλιματιστικό .  Συγκρίνουμε πάντα κλιματιστικά ίδιων ή σχεδόν ίδιων ονομαστικών αποδόσεων  (btu/h)

Tί είναι η ενεργειακή κλάση ;

Ένα κλιματιστικό ανήκει στην ενεργειακή κλάση όπου ανήκει το SCOP ή το SEER του . 
klasi.png

Τα kw που βλέπεις στις δύο στήλες είναι στην ουσία η ονομαστική απόδοση του κλιματιστικού σε kw αντί σε btu/h . Στο ενεργειακό ταμπελάκι χρησιμοποιείται η μονάδα μέτρησης σε kw και όχι σε btu/h.

kwh/annum: Η συνολική κατανάλωση του κλιματιστικού στην ημερολογιακή περίοδο της ψύξης ή της θέρμανσης  (ανάλογα σε ποια στήλη είναι η τιμή που βλέπεις).

Υπολογίζεται με συγκεκριμένο τρόπο (πρότυπα υπολογισμού) όπου ορίζει η Ευρωπαϊκή ένωση με συγκεκριμένες  παραδοχές (παραδοχή τετραγωνικών, παραδοχή στις θερμικές και ψυκτικές απαιτήσεις του χώρου, μέσες κλιματολογικές συνθήκες κτλ) . Είναι καθαρά προσεγγιστικές οι τιμές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα . 

Αυτό που ενδιαφέρει είναι οι συντελεστές SCOP SEER για να κρίνεις ποιοτικά και όχι ποσοτικά ποιο κλιματιστικό είναι οικονομικότερο απο ένα άλλο . 

Επίσης στην στήλη της θέρμανσης βλέπεις τρεις διαφορετικές τιμές σε kw SCOP και κατανάλωση kwh/annum . 

Τρία διαφορετικά κουτάκια σε χρώμα και απο κάτω ένας χρωματισμένος γεωγραφικός χάρτης όπου στην ουσία βλέπεις ότι οι τιμές που αναφέρονται στην στήλη με το κόκκινο κουτάκι ισχύουν στις περιοχές όπου είναι κόκκινος ο  χάρτης . 

Το πράσινο κόκκινο κουτάκι είναι η θερμή ζώνη όπου ανήκει η Ελλάδα με σημείο αναφοράς κλιματολογικών δεδομένων  την Αθήνα . 

Το πράσινο είναι η μεση ζώνη 

Το μπλέ είναι η ψυχρή ζώνη . 

Όταν συγκρίνουμε SCOP SEER μας ενδιαφέρουν οι τιμές της θερμής ζώνης και αν αυτές δεν είναι διαθέσιμες τότε συγκρίνουμε της μέσης ζώνης .ΠΟΤΕ δεν συγκρίνουμε SCOP ενός Χ κλιματιστικού στην θερμή ζώνη kai SCOP ενός Ψ κλιματιστικού στην μέση ζώνη . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Dare-Devil επειδή απ' ότι καταλαβαίνω είναι η δουλειά σου ο κλιματισμός και η εμπειρία σου στο κομμάτι αυτό φαίνεται σε κάθε ποστ σου θα ήθελα αν μπορείς, για να καταλάβουμε και εμείς οι μη στο αντικείμενο σχετικοί τα εξής:

-Πως καταφέρνει το κλιματιστικό να υπολογίσει τις απώλειες;

-Πως καταφέρνει το κλιματιστικό και "βλέπει" αν έχει ζεστάνει τα δομικά υλικά άρα και να ρίξει την κατανάλωση του (όπως αναφέρθηκε παραπάνω);

Παράδειγμα: Ο χώρος μου πριν ανάψω το κλιματιστικό, με ανεξάρτητο θερμόμετρο στην μέση του χώρου (θερμόμετρο καλοριφέρ) έχει μόνιμα 18-19 βαθμούς. Υποθέτω 18-19 βαθμούς έχουν και τα δομικά στοιχεία του χωρου. Αν βάλω το κλιματιστικό στους 19 βαθμούς γιατί δεν λειτουργεί στο ελάχιστο του εύρους κατανάλωσης; Αφού απώλειες κάτω από 18 βαθμούς δεν έχω.. Τον ένα βαθμό παραπάνω που του δίνω τον βλέπει σαν απώλεια;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε κάποιον βαθμό γίνεται. Βέβαια είναι τρομερά πιο δύσκολο σε σχέση με το καλοριφέρ που με το νερό και τους σωλήνες ζεσταίνονται όλα αμέσως. 

Ακριβώς . Σε γενικές γραμμές η διαφορά με τα σώματα  είναι ότι η μεταφορά θερμότητας γίνεται με δύο τρόπους Με συναγωγή (όπως και στα κλιματιστικά) αλλά και με την μέθοδο της ακτινοβολίας σε ποσοστό όπου καθορίζεται απο το τύπο του σώματος . Π.Χ Κονβεκτερ, AKANS, panels, fan coil units , χυτοπρεσαριστά σώματα αλουμινίου κτλ . 

Ο ήλιος μας ζεσταίνει με την μέθοδο την ακτινοβολίας . 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, guzel είπε

Dare-Devil επειδή απ' ότι καταλαβαίνω είναι η δουλειά σου ο κλιματισμός και η εμπειρία σου στο κομμάτι αυτό φαίνεται σε κάθε ποστ σου θα ήθελα αν μπορείς, για να καταλάβουμε και εμείς οι μη στο αντικείμενο σχετικοί τα εξής:

-Πως καταφέρνει το κλιματιστικό να υπολογίσει τις απώλειες;

-Πως καταφέρνει το κλιματιστικό και "βλέπει" αν έχει ζεστάνει τα δομικά υλικά άρα και να ρίξει την κατανάλωση του (όπως αναφέρθηκε παραπάνω);

Παράδειγμα: Ο χώρος μου πριν ανάψω το κλιματιστικό, με ανεξάρτητο θερμόμετρο στην μέση του χώρου (θερμόμετρο καλοριφέρ) έχει μόνιμα 18-19 βαθμούς. Υποθέτω 18-19 βαθμούς έχουν και τα δομικά στοιχεία του χωρου. Αν βάλω το κλιματιστικό στους 19 βαθμούς γιατί δεν λειτουργεί στο ελάχιστο του εύρους κατανάλωσης; Αφού απώλειες κάτω από 18 βαθμούς δεν έχω.. Τον ένα βαθμό παραπάνω που του δίνω τον βλέπει σαν απώλεια;

Δεν βλεπει καθολου θερμοκρασιες σε δομικα υλικα.Το κλιματιστικο μετραει την θερμοκρασια του αερα που εισερχεται απο τις ανω γριλιες και διορθωνει αυτη την θερμοκρασια ζεσταινοντας τον η οχι.Μεγαλο ρολο παιζει και οι διαστασεις του χωρου αυτου(μηκος-πλατος και υψος βεβαια ) και πως ειναι τοποθετημενο το κλιματιστικο.Επισης αλλη θερμοκρασια εχει ο αερας στο πατωμα ,αλλη στο ταβανι,οπως και μεγαλες διαφορες θα συναντας κατω απο το κλιματιστικο και απεναντι του(εκει που χτυπαει ο αερας).

Ανοιγοντας εσυ το κλιματιστικο δουλευει λιγο ωστε να μετρησει την θερμοκρασια του αερα και να την διορθωσει ή οχι.τον 1 βαθμο που εσυ βλεπεις το κλιματιστικο μπορει να μην τον βλεπει (λογω αλλης θερμοκρασιας πατωμα ταβανι ή και ακριβειας).Ουτε τις απωλειες του χωρου βλεπει.Αυτο που βλεπει ειναι η θερμοκρασια και η διαφορα αυτης απο την επιθυμητη που εχεις ορισει.

Απωλειες ενας χωρος εχει ΠΑΝΤΑ,οσο υπαρχει διαφορα θερμοκρασιας του χωρου με το περιβαλλον.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...